15.11.2018
LIMP BIZKIT
Začíná se znovu mluvit o tom, že sedm let stará ..více

15.11.2018
ABBATH
O slovo se hlásí bývalý frontman norských ..více

15.11.2018
MERCURY RISING
Krátce po vydání desky "The Rabbit Hole" se tito ..více

14.11.2018
FROZEN LAND
Nový singl z debutového počinu finské ..více

14.11.2018
GLORYFUL
Německá heavy-powermetalová formace vydá 19. ledna nové ..více

14.11.2018
GATES OF PARIS
Brány Paříže jsou názvem nového projektu skladatele a ..více






FROZEN LAND - Frozen Land
Dokázal bys lidem, co nežijí v galaxii 1, 4. 9, ..

VYMÍTAČ - 7.11.2018 - Rockopera Praha
Souhlasím s recenzí, strhující představení, ..

MY DYING BRIDE - Like Gods Of The Sun
Doma mám snad ještě Spark s velmi pochvalnou re ..

SUPREME MAJESTY - Danger
album, další parádní zářez. 9/10 ..

Ace FREHLEY - Spaceman
Tak jsem asi hluchoň, ale já to po pár písníc ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Vidim to trosicku jinak .nepuvodnost 1.celkem za ..

NOSTRADAMEUS - Hellbound
Skvělá recenze, ale nezmínit "Seven"? To je hř ..

NOSTRADAMEUS - The Prophet Of Evil
Jsem jediný, komu ten zpěvák chvílemi připom ..

LORDI, FOLLOW THE CIPHER, SILVER DUST - 8.11.2018, Roxy, Praha
V Pardubicích toho moc není a lidi tak dokáží ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
První placka bylo zjeveni tedy az na nic moc zpe ..




Za poslední měsíc:
Co právě posloucháme?
933x

BRAINSTORM - Midnight Ghost
768x

AXXIS - Monster Hero
691x

MADDER MORTEM - Marrow
662x

ORION´S REIGN - Scores Of War
643x

SOULFLY - Ritual
630x



22.11.2018
TONER LOW, DĚTI DEŠTĚ, RATO TRISTE..
Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné:

01.12.2018
MATER MONSTIFERA, DOOMAS (Sk), F.O.B...
České Budějovice - MC Febrika, začátek od:19:00, vstupné:

08.12.2018
MARDUK (Swe-Black Metal), ARCHGOAT (Fin-Black Metal), VALKYRJA (Swe-Black Metal)..
Plzeň-Božkov-Hospoda pod kopcem., začátek od:16:00., vstupné: 600 Kč-na místě 700K



článků celkem: 6633
recenzí: 5400
reportů: 536
rozhovorů: 363













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


OMNIUM GATHERUM - The Burning Cold

Je až k nevíře, jak dlouhou dobu Omnium Gatherum působí na scéně v rámci melodického death metalu. Kdo by řekl, že to trvá již dvaadvacet let? Vzhledem ke skutečnosti, že jsou tito Finové zastínění jinými žánrovými spolky, tipnul by takové číslo zřejmě málokdo. Tvorba Omnium Gatherum neobsahuje na první poslech mnoho oslnivých hitovek. Novinková deska „The Burning Cold“ si nestojí jinak, avšak předvádí vyspělou kapelu, která se nepotřebuje pouštět do vratkých hokusů pokusů.

Máme dva druhy desek – buď zaujme okamžitě na první poslech a posléze uvadá, anebo převládají rozpačité dojmy a až s důkladným objevováním se odkrývají přednosti (nebo si člověk prostě zvykne). „The Burning Cold“ se řadí mezi ten druhý typ a jeho hlavní předností je opravdu velký prostor pro nástroje. Ty si vychutnávají každou chvilku, nikam nespěchají a nemají potřebu nic zamazávat bezvýznamnou a nastavovanou výplní. Melodika balancuje na hraně příjemné přátelskosti, aniž by upadla do vlezlého podbízení se. Kytarové vyhrávání hustohustě protkává celou fošnu a zvlášť je třeba vyzdvihnout, že klávesy doplňují zvukovou paletu velice vkusně. Instrumentální stránce dává navíc vyniknout vokál, jež se podařilo do audio malby vsadit tak, aby nevedl, ale doplňoval. Výsledná produkce je skvěle vyvážená a dynamická.

Vypichovat silné kousky je v tomto případě zcela zbytečné, protože koho na „The Burning Cold“ baví jedna skladba, zabaví ho i každá jiná (za mě to ale i tak vyhrávají „Over the Battlefield“ a „Be the Sky“). Tento kotouček si zkrátka užíváte a neřešíte, zda by něco mělo být jinak. Tedy, jedna věc tu přece jenom je – „The Frontline“ navozuje pocit zakončující písně, a proto poslední dvě položky připadají trochu nadbytečné (poněvadž se o nadbytečné skladby nejedná, stačilo by to jen jinak uspořádat).

Finská šestice si nepotřebuje na nic hrát, místo toho jede na (vysokoúrovňovou) jistotu a z novinkového alba lze cítit, že si Omnium Gatherum hraní pořádně užívají a že jim přináší radost. Přitom tu nejde o nadstandardní složitosti. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchostí tkví krása. Na rozdíl od nového alba finských kolegů Wolfheart se Omnium Gatherum podařilo přijít s nahrávkou nadprůměrně důstojnou a příjemně chytlavou.

Peťulín             


www.omniumgatherum.org

YouTube ukázka – Gods Go First

Seznam skladeb:
1. The Burning
2. Gods Go First
3. Refining Fire
4. Rest in Your Heart
5. Over the Battlefield
6. The Fearless Entity
7. Be the Sky
8. Driven by Conflict
9. The Frontline
10. Planet Scale
11. Cold

Sestava:
Jukka Pelkonen – zpěv
Markus Vanhala – kytara
Joonas Koto – kytara, zpěv
Erkki Silvennoinen – baskytara
Aapo Koivisto – klávesy
Tuomo Latvala – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:17
Label: Century Media Records
Země: Finsko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
2003 – Spirits and August Light
2004 – Years in Waste
2007 – Stuck Here on Snakes Way
2008 – The Redshift
2011 – New World Shadows
2013 – Beyond
2016 – Grey Heavens
2018 – The Burning Cold

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.11.2018
Přečteno: 315x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tahle kapela sla...6. 11. 2018 9:13 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19973 sekund.