18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1506x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1239x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
985x

METAL CHURCH - Damned If You Do
894x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
890x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
835x



19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:

25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


OMNIUM GATHERUM - The Burning Cold

Je až k nevíře, jak dlouhou dobu Omnium Gatherum působí na scéně v rámci melodického death metalu. Kdo by řekl, že to trvá již dvaadvacet let? Vzhledem ke skutečnosti, že jsou tito Finové zastínění jinými žánrovými spolky, tipnul by takové číslo zřejmě málokdo. Tvorba Omnium Gatherum neobsahuje na první poslech mnoho oslnivých hitovek. Novinková deska „The Burning Cold“ si nestojí jinak, avšak předvádí vyspělou kapelu, která se nepotřebuje pouštět do vratkých hokusů pokusů.

Máme dva druhy desek – buď zaujme okamžitě na první poslech a posléze uvadá, anebo převládají rozpačité dojmy a až s důkladným objevováním se odkrývají přednosti (nebo si člověk prostě zvykne). „The Burning Cold“ se řadí mezi ten druhý typ a jeho hlavní předností je opravdu velký prostor pro nástroje. Ty si vychutnávají každou chvilku, nikam nespěchají a nemají potřebu nic zamazávat bezvýznamnou a nastavovanou výplní. Melodika balancuje na hraně příjemné přátelskosti, aniž by upadla do vlezlého podbízení se. Kytarové vyhrávání hustohustě protkává celou fošnu a zvlášť je třeba vyzdvihnout, že klávesy doplňují zvukovou paletu velice vkusně. Instrumentální stránce dává navíc vyniknout vokál, jež se podařilo do audio malby vsadit tak, aby nevedl, ale doplňoval. Výsledná produkce je skvěle vyvážená a dynamická.

Vypichovat silné kousky je v tomto případě zcela zbytečné, protože koho na „The Burning Cold“ baví jedna skladba, zabaví ho i každá jiná (za mě to ale i tak vyhrávají „Over the Battlefield“ a „Be the Sky“). Tento kotouček si zkrátka užíváte a neřešíte, zda by něco mělo být jinak. Tedy, jedna věc tu přece jenom je – „The Frontline“ navozuje pocit zakončující písně, a proto poslední dvě položky připadají trochu nadbytečné (poněvadž se o nadbytečné skladby nejedná, stačilo by to jen jinak uspořádat).

Finská šestice si nepotřebuje na nic hrát, místo toho jede na (vysokoúrovňovou) jistotu a z novinkového alba lze cítit, že si Omnium Gatherum hraní pořádně užívají a že jim přináší radost. Přitom tu nejde o nadstandardní složitosti. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchostí tkví krása. Na rozdíl od nového alba finských kolegů Wolfheart se Omnium Gatherum podařilo přijít s nahrávkou nadprůměrně důstojnou a příjemně chytlavou.

Peťulín             


www.omniumgatherum.org

YouTube ukázka – Gods Go First

Seznam skladeb:
1. The Burning
2. Gods Go First
3. Refining Fire
4. Rest in Your Heart
5. Over the Battlefield
6. The Fearless Entity
7. Be the Sky
8. Driven by Conflict
9. The Frontline
10. Planet Scale
11. Cold

Sestava:
Jukka Pelkonen – zpěv
Markus Vanhala – kytara
Joonas Koto – kytara, zpěv
Erkki Silvennoinen – baskytara
Aapo Koivisto – klávesy
Tuomo Latvala – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:17
Label: Century Media Records
Země: Finsko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
2003 – Spirits and August Light
2004 – Years in Waste
2007 – Stuck Here on Snakes Way
2008 – The Redshift
2011 – New World Shadows
2013 – Beyond
2016 – Grey Heavens
2018 – The Burning Cold

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.11.2018
Přečteno: 518x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Sorry oprava, byl jsem rychlejChtěl jsem napsat,...29. 11. 2018 21:00 David
GenialitaDostal jsem se k...29. 11. 2018 20:58 David
Tahle kapela sla...6. 11. 2018 9:13 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18429 sekund.