21.03.2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 hlásí další dvě ..více

21.03.2019
MINORITY SOUND
Minority Sound představují lyric video k titulní skladbě ..více

21.03.2019
Paul GILBERT
Kytarista Mr. Big Paul GILBERT chystá nové sólové album, ..více

20.03.2019
SEBASTIAN BACH
Kanadský vokalista a frontman klasické sestavy Skid Row ..více

20.03.2019
SLIPKNOT
Američané hlásí zeštíhlení sestavy. V té se totiž ..více

20.03.2019
NEAL MORSE
Jeden z lídrů současného progresivního rocku dokončil ..více






KREYSON - Návrat krále
Ale, tak magoriáda statečně pokračuje? ..

KREYSON - Návrat krále
Nenechte se nachytat, až teď někde uvidíte CD ..

SEPULTURA - Nation
Skvělý album, moje nejoblíbeněj í od Sepultu ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Hexed zní jako něco mezi Hate Crew Deathroll a A ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Súhlasím s druhou reckou,najlepš í album novej ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Definitivni konec vsem nadejim, ze se tahle kapela ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
to Pepsi Stone : myslím, že většina fandů ž ..

GATHERING OF KINGS - First Mission
Zrovna skladu Angels si poustim nejcasteji. Totaln ..

ABBAND - Deratizer
Výborná deska. Naopak si myslím, že je to to l ..

TOTÁLNÍ NASAZENÍ - Kazoo or die!
Tak tohle je opravdu narez .Je mi jich lito ..Tak ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1103x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
971x

SEPULTURA - Chaos A.D.
895x

SEPULTURA - Arise
858x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
828x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
765x



22.03.2019
SPASM, NARCOLEPTIC, RESTRICTION, VAGINAL DIARRHOEA..
Cheb, začátek od:20.00, vstupné: 150

22.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MINOR..
BANSKÁ BYSTRICA - RC TARTAROS, začátek od:19:00, vstupné: 6 €

23.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, SUBURBAN TERRORIST, MORDUM..
KOŠICE - COLLOSEUM, začátek od:18:00, vstupné: 6 €



článků celkem: 6854
recenzí: 5591
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


OMNIUM GATHERUM - The Burning Cold

Je až k nevíře, jak dlouhou dobu Omnium Gatherum působí na scéně v rámci melodického death metalu. Kdo by řekl, že to trvá již dvaadvacet let? Vzhledem ke skutečnosti, že jsou tito Finové zastínění jinými žánrovými spolky, tipnul by takové číslo zřejmě málokdo. Tvorba Omnium Gatherum neobsahuje na první poslech mnoho oslnivých hitovek. Novinková deska „The Burning Cold“ si nestojí jinak, avšak předvádí vyspělou kapelu, která se nepotřebuje pouštět do vratkých hokusů pokusů.

Máme dva druhy desek – buď zaujme okamžitě na první poslech a posléze uvadá, anebo převládají rozpačité dojmy a až s důkladným objevováním se odkrývají přednosti (nebo si člověk prostě zvykne). „The Burning Cold“ se řadí mezi ten druhý typ a jeho hlavní předností je opravdu velký prostor pro nástroje. Ty si vychutnávají každou chvilku, nikam nespěchají a nemají potřebu nic zamazávat bezvýznamnou a nastavovanou výplní. Melodika balancuje na hraně příjemné přátelskosti, aniž by upadla do vlezlého podbízení se. Kytarové vyhrávání hustohustě protkává celou fošnu a zvlášť je třeba vyzdvihnout, že klávesy doplňují zvukovou paletu velice vkusně. Instrumentální stránce dává navíc vyniknout vokál, jež se podařilo do audio malby vsadit tak, aby nevedl, ale doplňoval. Výsledná produkce je skvěle vyvážená a dynamická.

Vypichovat silné kousky je v tomto případě zcela zbytečné, protože koho na „The Burning Cold“ baví jedna skladba, zabaví ho i každá jiná (za mě to ale i tak vyhrávají „Over the Battlefield“ a „Be the Sky“). Tento kotouček si zkrátka užíváte a neřešíte, zda by něco mělo být jinak. Tedy, jedna věc tu přece jenom je – „The Frontline“ navozuje pocit zakončující písně, a proto poslední dvě položky připadají trochu nadbytečné (poněvadž se o nadbytečné skladby nejedná, stačilo by to jen jinak uspořádat).

Finská šestice si nepotřebuje na nic hrát, místo toho jede na (vysokoúrovňovou) jistotu a z novinkového alba lze cítit, že si Omnium Gatherum hraní pořádně užívají a že jim přináší radost. Přitom tu nejde o nadstandardní složitosti. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchostí tkví krása. Na rozdíl od nového alba finských kolegů Wolfheart se Omnium Gatherum podařilo přijít s nahrávkou nadprůměrně důstojnou a příjemně chytlavou.

Peťulín             


www.omniumgatherum.org

YouTube ukázka – Gods Go First

Seznam skladeb:
1. The Burning
2. Gods Go First
3. Refining Fire
4. Rest in Your Heart
5. Over the Battlefield
6. The Fearless Entity
7. Be the Sky
8. Driven by Conflict
9. The Frontline
10. Planet Scale
11. Cold

Sestava:
Jukka Pelkonen – zpěv
Markus Vanhala – kytara
Joonas Koto – kytara, zpěv
Erkki Silvennoinen – baskytara
Aapo Koivisto – klávesy
Tuomo Latvala – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:17
Label: Century Media Records
Země: Finsko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
2003 – Spirits and August Light
2004 – Years in Waste
2007 – Stuck Here on Snakes Way
2008 – The Redshift
2011 – New World Shadows
2013 – Beyond
2016 – Grey Heavens
2018 – The Burning Cold

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.11.2018
Přečteno: 662x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Sorry oprava, byl jsem rychlejChtěl jsem napsat,...29. 11. 2018 21:00 David
GenialitaDostal jsem se k...29. 11. 2018 20:58 David
Tahle kapela sla...6. 11. 2018 9:13 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22453 sekund.