18.09.2020
BLOODBOUND
Švédská powermetalová kapela tvoří nové album, ..více

17.09.2020
BULLET FOR MY VALENTINE
Velice úspěšné album "Gravity" z roku 2018, bude mít ..více

17.09.2020
TWISTED SISTER
I když to vypadá, že je tato americká legenda už ..více

17.09.2020
ARTILLERY
Znovu o sobě dává vědět dánská thrashmetalová ..více

17.09.2020
RED HOT
Dávno v osmdesátých letech existovala ve Švédsku ..více

17.09.2020
死んだ細胞の塊
Trojice z japonského Tokya, která svůj název překládá ..více






MANTICORA - To Live to Kill to Live
nelíbí se mi to. ..

MANTICORA - To Live to Kill to Live
Hudební extáze, ale musí se naposlouchat, pocho ..

HELL IN THE CLUB - Hell Of Fame
Celkem příjemné překvapení, už proto, že ka ..

KING DIAMOND - Abigail II: The Revenge
Mohl bych začít i skončit dobovou recenzí pana ..

TÖRR – Made In Hell
Výborný návrat dua Hereš/Henych, který dokáz ..

MANTICORA - Roots Of Eternity
/1velice silně nedoceněná skupina! Vynikající ..

KING DIAMOND - Abigail II: The Revenge
Pokračování Abigail pochopitelně nedosahuje pr ..

TÖRR – Made In Hell
Protože seriál o Törru skončil Tancem svatého ..

KING DIAMOND - Abigail II: The Revenge
...raději se zdržím komentáře. 3/10 ..

KING DIAMOND - Abigail II: The Revenge
Hudobne pre mňa jednoznačne najslabšie KD album ..




Za poslední měsíc:
TÖRR - Chcípni o kus dál
1162x

TÖRR - Morituri te Salutant
960x

AMARANTHE - Manifest
924x

KING DIAMOND - House Of God
887x

KING DIAMOND - The Graveyard
857x

TÖRR - Tanec svatýho Víta
814x



19.09.2020
INFEKCIA, EY FOR AN EYE, SIX-SCORE, DELUMINATOR, VICTIMS OF CLASSWAR, NON PRESID..
Cross Club, Praha, začátek od:12:00, vstupné: Doporučené 100,- a v

19.09.2020
POWER 5, Torrax, Diesel..
Kutná Hora - Klub Česká, začátek od:20:00, vstupné: 130.-

26.09.2020
ZNOUZECTNOST, NAŠROT, NONSENSE, ATOMOVÁ MIHULE...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250



článků celkem: 7843
recenzí: 6448
reportů: 573
rozhovorů: 432













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


OMNIUM GATHERUM - The Burning Cold

Je až k nevíře, jak dlouhou dobu Omnium Gatherum působí na scéně v rámci melodického death metalu. Kdo by řekl, že to trvá již dvaadvacet let? Vzhledem ke skutečnosti, že jsou tito Finové zastínění jinými žánrovými spolky, tipnul by takové číslo zřejmě málokdo. Tvorba Omnium Gatherum neobsahuje na první poslech mnoho oslnivých hitovek. Novinková deska „The Burning Cold“ si nestojí jinak, avšak předvádí vyspělou kapelu, která se nepotřebuje pouštět do vratkých hokusů pokusů.

Máme dva druhy desek – buď zaujme okamžitě na první poslech a posléze uvadá, anebo převládají rozpačité dojmy a až s důkladným objevováním se odkrývají přednosti (nebo si člověk prostě zvykne). „The Burning Cold“ se řadí mezi ten druhý typ a jeho hlavní předností je opravdu velký prostor pro nástroje. Ty si vychutnávají každou chvilku, nikam nespěchají a nemají potřebu nic zamazávat bezvýznamnou a nastavovanou výplní. Melodika balancuje na hraně příjemné přátelskosti, aniž by upadla do vlezlého podbízení se. Kytarové vyhrávání hustohustě protkává celou fošnu a zvlášť je třeba vyzdvihnout, že klávesy doplňují zvukovou paletu velice vkusně. Instrumentální stránce dává navíc vyniknout vokál, jež se podařilo do audio malby vsadit tak, aby nevedl, ale doplňoval. Výsledná produkce je skvěle vyvážená a dynamická.

Vypichovat silné kousky je v tomto případě zcela zbytečné, protože koho na „The Burning Cold“ baví jedna skladba, zabaví ho i každá jiná (za mě to ale i tak vyhrávají „Over the Battlefield“ a „Be the Sky“). Tento kotouček si zkrátka užíváte a neřešíte, zda by něco mělo být jinak. Tedy, jedna věc tu přece jenom je – „The Frontline“ navozuje pocit zakončující písně, a proto poslední dvě položky připadají trochu nadbytečné (poněvadž se o nadbytečné skladby nejedná, stačilo by to jen jinak uspořádat).

Finská šestice si nepotřebuje na nic hrát, místo toho jede na (vysokoúrovňovou) jistotu a z novinkového alba lze cítit, že si Omnium Gatherum hraní pořádně užívají a že jim přináší radost. Přitom tu nejde o nadstandardní složitosti. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchostí tkví krása. Na rozdíl od nového alba finských kolegů Wolfheart se Omnium Gatherum podařilo přijít s nahrávkou nadprůměrně důstojnou a příjemně chytlavou.

Peťulín             


www.omniumgatherum.org

YouTube ukázka – Gods Go First

Seznam skladeb:
1. The Burning
2. Gods Go First
3. Refining Fire
4. Rest in Your Heart
5. Over the Battlefield
6. The Fearless Entity
7. Be the Sky
8. Driven by Conflict
9. The Frontline
10. Planet Scale
11. Cold

Sestava:
Jukka Pelkonen – zpěv
Markus Vanhala – kytara
Joonas Koto – kytara, zpěv
Erkki Silvennoinen – baskytara
Aapo Koivisto – klávesy
Tuomo Latvala – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:17
Label: Century Media Records
Země: Finsko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
2003 – Spirits and August Light
2004 – Years in Waste
2007 – Stuck Here on Snakes Way
2008 – The Redshift
2011 – New World Shadows
2013 – Beyond
2016 – Grey Heavens
2018 – The Burning Cold

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.11.2018
Přečteno: 1542x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Sorry oprava, byl jsem rychlejChtěl jsem napsat,...29. 11. 2018 21:00 David
GenialitaDostal jsem se k...29. 11. 2018 20:58 David
Tahle kapela sla...6. 11. 2018 9:13 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.53292 sekund.