TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE QUIREBOYS - Amazing Disgrace

Kdy už, ksakru…? S londýnskými The Quireboys mají fanoušci tak trochu problém. Stále v paměti jsou totiž první dvě desky, „A Bit Of What You Fancy“ a „Bitter, Sweet And Twisted“, které z této party okolo pekelně charismatického vokalisty Spikea (vlastním jménem Jonathan Gray) udělaly velkou ostrovní atrakci a pasovaly je do role nástupců The Rolling Stones. Potenciál ale zůstal neuvyužit, během let se sestava kapela rozmělnila a když jí nakonec opustil zásadní kytarista Guy Bailey, začalo to jít s kapelou z kopce. Netrpělivě očekávaný reunion v roce 2001 s deskou „This Is Rock N`Roll“ nakonec zůstal daleko za očekávaním a i když je v posledních letech kapela až nebývale aktivní, stále se s leskem v oku může jen vzpomínat na zlaté časy přelomu osmdesátých a devadesátých let.

The Quireboys v této desetiletce vydávají desku v podstatě každý rok. Tato nadprodukce má ale jediný důsledek - poslední alba ani zdaleka nedosahovala takové úrovně jako první dvě kultovní desky. Nejednalo se o žádné průměrné nahrávky, na to je přece jen kvalita zůčastněných muzikantů příliš vysoká, ale přesto šlo v zásadě jen o rutinní práci, kdy kapela předložila kolekce deseti skladeb, které už postrádaly původního ducha, ten esprit výjimečnosti. Neobjevil se na nich tak velký hit, který by mohl konkurovat dávných věcem typu „Roses And Rings“, „Sex Party“ nebo „King Of New York“.

Na novince „Amazing Disgrace“ sice je slyšet, že si s ní kapela dala trochu více práce než například s „Black Eyed Sons“ nebo „Twisted Love“, ale kvalitativně se o výrazně lepší kousek nejedná. Fanoušci dostanou opět tradiční porci skladeb, které se nesou v klasickém quireboysovském duchu, kde prim hraje nakřáplý Spikeův hlas i atmosféra zahulených saloonů Divokého západu, kde chlast teče proudem a kurvy v koutě číhají na svou další oběť. Ano, v tom The Quireboys své kouzlo neztratili a to z nich už navždy bude dělat výjimečnou kapelu.

Opět se zde najde několik skutečně výrazných skladeb, které se bezesporu stanou pilíři tradičních vystoupení kapely, které dodnes nesou ducha cikánské image Hanoi Rocks. Mezi ně rozhodně patří titulní „Amazing Disgrace“, kde potěší zejména silný refrén, ale i velice slušný kytarový motiv ve sloce. Dále je pak na tomto místě nutné zmínit „Eve Of The Summertime“ a uvolněnou „Dancing In Paris“ (právě v takových skladbách jsou The Quireboys v současnosti nejsilnější), kde byste doufali v to, že krize (pokud se dá o něčem takovém v souvislosti s touto kapelou mluvit) je zažehnána. Nakonec potěší i dechy zpestřená úvodní „Original Black Eyed Son“ (vzhledem k názvu desky z roku 2014 působí její název poněkud nepatřičně) a slide kytarou vyšperkovaná „Sinner Serenade“. Tyto skladby tak stojí v protikladu k poněkud rozpačitějším kompozicím jako „Seven Deadly Sins“ nebo „California Blues“, kde se kouzlo The Quireboys lehce stírá.

„Amazing Disgrace“ je tedy další deska do řady v diskografii kapely. Potěší, ale člověk u ní neprožívá skoro až extatické stavy jako u „A Bit Of What You Fancy“. To se ovšem čekat nedalo, ale fanoušek stejně ve skrytu duše doufá, že se této kdysi skutečně výjimečné kapele ještě jeden husarský kousek povede.

Jan Skala             


www.quireboys.com

YouTube ukázka - Original Black Eyed Son

Seznam skladeb:
1. Original Black Eyed Son
2. Sinners Serenade
3. Seven Deadly Sins
4. Amazing Disgrace
5. Eve Of The Summertime
6. California Blues
7. This Is It
8. Slave #1
9. Feels Like A Long Time
10. Dancing In Paris
11. Medusa My Girl

Sestava:
Spike - zpěv, harmonika
Guy Griffin - kytara
Paul Guerin - kytara
Georgina Brown - baskytara
Keith Weir - klávesy
Dave McCluskey - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 46:52
Label: Off Year Rocka
Země: Velká Británie
Žánr: outlaw rock n roll

Diskografie:
1989 - A Bit Of What You Fancy
1993 - Bitter Sweet And Twisted
2001 - This Is Rock N`Roll
2004 - Well Oiled
2008 - Homewreckers And Heartbreakers
2009 - Halfpenny Dancer
2013 - Beautiful Curse
2014 - Black Eyed Sons
2015 - St. Cecilia And The Gypsy Souls
2016 - Twisted Love
2017 - White Trash Blues
2019 - Amazing Disgrace

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.04.2019
Přečteno: 1597x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08415 sekund.