17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1220x

SABATON - The Great War
1180x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1147x

ARAKAIN - předvoj
869x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
836x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
826x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CRAZY LIXX - Forever Wild

I když se to před pár lety nezdálo, Crazy Lixx se nakonec pravděpodobně stali vůdčí kapelou někdejší Nové vlny skandinávského hairmetalu, která dosáhla kulminace na začátku této desetiletky. Zatímco Crashdïet léta od smrti frontmana Davea Leparda vyloženě tápají a nemohou pořád vzít věci za správný konec, Vains Of Jenna jsou už dávno minulostí a Reckless Love s posledním albem „InVader“ nabrali nečekaně nešťastný směr, Crazy Lixx šli dosud jen nahoru. Nejpozději od eponymní desky z roku 2014 se vyprofilovali a minulá „Ruff Justice“ pro ně znamenala vstup mezi skutečnou hardrockovou extraligu současnosti.

Bylo vidět, že kapela umí napsat skutečně výborné skladby, které v nejednom případě (z těch nejzářivějších připomeňme „XIII“ a „Walk The Wire“) mohou konkurovat těm největším hitům hardrockové historie a že má v sobě stále tu mladickou energii, které poháněla jejich (pravda trochu nevyzrálý a nevyrovnaný) debut „Loud Minority“. Crazy Lixx na „Ruff Justice“ ukázali, že jsou kapela, která zraje jako víno. Novinka „Forever Wild“ proto má těžkou pozici. Očekávaní jsou obrovská, protože minulá deska nahnala do stáda fanoušků početný dav nových dušiček, a dokonce i kritika, k hair metalu vždy dost strohá, nešetřila chválou. Bylo jasné, že rok 2017 byl pro Crazy Lixx zatím ten vrcholný.

„Forever Wild“ výrazově navazuje na „Ruff Justice“, předem bylo jasné, že zbytečné experimentování by Crazy Lixx přece jen uškodilo. Naštěstí novinka není jen vykrádačkou minulé desky a kapela na ní rozvíjí svůj styl, který se časem vybrousil do charakteristického znění. Rukopis, na který má Danny Rexon a jeho parta už copyright, je samozřejmě přítomný i na novince, která o tom, s kým máte tu čest, přesvědčuje hned od úvodní „Wicked“. Je to skladba dostatečně silná, má refrén, který ji pohodlně dokáže utáhnout, ovšem poznání, že síly minulého otvíráku „Wild Child“ nedosahuje, se dostavuje vcelku brzy.

Ne, že by nadšení začalo opadat, to se neděje ani s dalšími skladbami, ovšem euforie, kterou vyvolávaly skladby z minulé desky, je tentokrát přítomna v trochu menší míře. Jistě, „Break Out“, „(She‘s Wearing) Yesterday‘s Face“ nebo „Weekend Lover“ jsou opět našlapané pořádnou dávkou energie a ultramelodickými refrény, kterým nechybí patřičná dávka hitovosti. To je parketa, ve které jsou letos Crazy Lixx nejsilnější, což potvrzují v samém závěru alba se (skoro)titulní „Never Die (Forever Wild)“, kde dokonce vstřebávají vlivy heavy metalu, což je umocněnou maidenovskou souhrou kytar.

Co ovšem chybí, je jasný hit, rána mezi oči, jakou byla předloni „Walk The Wire“. Ano, i na „Forever Wild“ se nacházejí podobné typy skladeb. Jsou zde tři. Přestože se nejvíce sázelo na „Love Don‘t Live Here Anymore“, kterou album v bonusém vydání obsahuje i v akustické verzi, více zaujme potemnělá „Eagle“ a především „It‘s You“, což je zároveň jedna z nejsilnějších skladeb celé desky, která tak stojí v kontrastu ke slabším kompozicím typu „Silent Thunder“ nebo „Terminal Velocity“. Právě v těchto dvou položkách je cítit, jako kdyby Crazy Lixx na novou desku trochu pospíchali. Jako kdyby si chtěl jen splnit vydání a přihřát trochu polívčičku na žáru, který je z „Ruff Justice“ ještě stále citelný.

I tak je „Forever Wild“ albem vydařeným. Nepodařilo se dosáhnout cílů, které vytyčila minulá nahrávka, přestože k novince kapela přistupovala stejně jako ke dva roky starému počinu. Je jasně znát snaha kapely o to, aby nové album mělo stejný dopad, ale to občas narazí na nedostatek silných kompozic. Crazy Lixx si ale pořád ještě nevybírají svou slabší chvilku a je jasné, že ústup z vrcholu stylu se tentokrát nekoná.

Pepsi Stone             


www.crazylixx.com

YouTube ukázka - Break Out

Seznam skladeb:
1. Wicked
2. Break Out
3. Silent Thunder
4. (She‘s Wearing) Yesterday‘s Face
5. Eagle
6. Terminal Velocity
7. It‘s You
8. Love Don‘t Live Here Anymore
9. Weekend Lover
10. Never Die (Forever Wild)

Sestava:
Danny Rexon – zpěv
Chrisse Olsson - kytara
Jens Lundgren - kytara
Jens Sjöholm – baskytara
Joél Cirera - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 42:45
Label: Frontiers Music
Země: Švédsko
Žánr: hard rock/AOR/hair metal

Diskografie:
2007 - Loud Minority
2010 - New Religion
2012 - Riot Avenue
2014 - Crazy Lixx
2017 - Ruff Justice
2019 - Forever Wild

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.05.2019
Přečteno: 576x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Re JGPodle mě není...30. 05. 2019 15:48 Petronius
Nepište na čem to...30. 05. 2019 13:00 JonathanGray
S tím zvukem má...30. 05. 2019 8:17 Avram
Crazy Lixx opět...29. 05. 2019 17:17 JonathanGray
Pro mne rozhodne...29. 05. 2019 16:29 sunstorm


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18243 sekund.