17.07.2019
HELL`S GUARDIAN
Melodaethaři HELL`S GUARDIAN natočili videoklip k titulní ..více

17.07.2019
SECRET AGENDA
Malajská groove parta SECRET AGENDA představuje videoklip ..více

17.07.2019
DAGGEROSE
Právě vychází album "Tombkeeper" slovenské US ..více

16.07.2019
NIGHTWISH
Po dvaadvaceti letech opouští fnské NIGHTWISH bubeník ..více

15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více

15.07.2019
EVEN FLOW
Italští power-progresivci zveřejnili první ukázku z ..více






Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection
10/10 ..

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..

PANTERA - Cowboys from Hell
tak jsem si to poslechl, bohužel... Groove, to fa ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1143x

MAJESTICA - Above The Sky
950x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
921x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
829x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
749x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
728x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MAJESTY - Legends

"We bring some light
into the night!"


O tom, že autoři z německých Majesty umí vytvořit hodně chytlavé melodie, se vědělo. Stejně tak bylo známo, že tyto přitažlivé momenty občas zbytečně přibržďují nepružné "true-heavymetalové" motivy, které byly omleté již před dvaceti lety. V roce 2019 je ale najednou všechno jinak. Němci totálně odlehčili skladatelství, ony těžkopádné prvky v podstatě zmizely a na světě je album, kterému při vzletu k nebeským výšinám nebrání už vůbec nic.

V ničem jiném to opravdu není. Stačí mít pouze dobré nápady a do praxe je přenést s upřímnou vášní. Ta se totiž nedá nijak markýrovat, takže i kdyby člověk vymyslel bůhvíco a ve studiu to potom neuměl prodat, je mu celá invence houby platná. A platí to samozřejmě i naopak. Němečtí tvůrci kupříkladu nesepsali nic osobitého, v nových písních je naopak cítit ovlivnění dnes tolik oblíbeným synth-metalem, ale protože má muzika šťávu a drajv, člověk vůbec nemá chuť kritizovat neoriginalitu, naopak jeví tendenci zesílit hlasitost a navézt se na svobodomyslné vibrace velkolepých melodií.

"For a better future we sing our freedom hymn..."

Základem všeho jsou energií napumpované chorusy, které hlavou projíždějí jako Maglev japonskou krajinou. Pozoruhodná je práce s vícehlasy, jež dodávají už tak skvělému zpěvu Tareka Magharyho další atraktivní rozměr. K dobrým refrénům se navíc nejednou připojí parádní slokové klenutí ("Rizing Home", "Burn The Bridges", "Mavericks Supreme"), v každé skladbě je pak ke slyšení do posledního puntíku vymazlené sólo. Deska díky tomu plyne jako voda, vrcholem se pak stává píseň "Words Of Silence", jež paroduje klasické balady, takže se v textu fakuje, nechybí píchnutí do jednoho z nejomletějších rýmů "sorrow/tomorrow", druhá sloková část pak obsahuje opravdu velmi vtipný vokální moment.

"We came out of the darkness, we´re flying with the wind..."

Toto špičkové autorské představení doprovodí hned vzápětí rychlík "Last Brigade", na jehož refrén by se mohlo bez problémů plácnout varování: "Pozor, poslech tohoto úseku způsobuje extrémní závislost!". Je pravda, že závěrečné dvě skladby "Blood Of The Titans" a "Stand As One" už víceméně opakují vše vyřčené, to však nic nemění na skutečnosti, že německá kapela stvořila svěží, lehké, mega optimistické, hravé, zkrátka skvělé powermetalové album, které si v její bohaté studiové sbírce sebevědomě říká o nejvyšší příčku.

Pagan             


www.majesty-metal.de

YouTube ukázka - We Are Legends

Seznam skladeb:
1. The Will to Believe
2. Rizing Home
3. Burn the Bridges
4. We Are Legends
5. Wasteland Outlaw
6. Church of Glory
7. Mavericks Supreme
8. Words of Silence
9. Last Brigade
10. Blood of the Titans
11. Stand as One

Sestava:
Tarek "Metal Son" Maghary - zpěv, klávesy
Tristan Visser - kytara
Robin Hadamovsky - kytara
Arthur Gauglitz - baskytara
Jan Raddatz - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:14
Label: Napalm Records
Země: Německo
Žánr: power metal

Diskografie:
2000 - Keep It True
2002 - Sword & Sorcery
2003 - Reign in Glory
2006 - Hellforces
2013 - Thunder Rider
2013 - Banners High
2015 - Generation Steel
2017 - Rebels
2019 - Legends

Související články:
MAJESTY - Hellforces
MAJESTY - Generation Steel
MAJESTY - Rebels

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.07.2019
Přečteno: 627x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hodne slusny....13. 07. 2019 8:37 adrian
Majesty už nejsou...12. 07. 2019 8:58 Hunter
Já jsem Majesty...12. 07. 2019 7:51 htaedas
8,5? Neni to moc?...12. 07. 2019 0:57 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16002 sekund.