20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více

19.07.2019
EXCALION
Finští melodici zveřejní 27. září novinku s titulem ..více






MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
958x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
783x

PANTERA - Cowboys from Hell
781x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
741x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
724x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
701x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7060
recenzí: 5770
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MAJESTY - Legends

"We bring some light
into the night!"


O tom, že autoři z německých Majesty umí vytvořit hodně chytlavé melodie, se vědělo. Stejně tak bylo známo, že tyto přitažlivé momenty občas zbytečně přibržďují nepružné "true-heavymetalové" motivy, které byly omleté již před dvaceti lety. V roce 2019 je ale najednou všechno jinak. Němci totálně odlehčili skladatelství, ony těžkopádné prvky v podstatě zmizely a na světě je album, kterému při vzletu k nebeským výšinám nebrání už vůbec nic.

V ničem jiném to opravdu není. Stačí mít pouze dobré nápady a do praxe je přenést s upřímnou vášní. Ta se totiž nedá nijak markýrovat, takže i kdyby člověk vymyslel bůhvíco a ve studiu to potom neuměl prodat, je mu celá invence houby platná. A platí to samozřejmě i naopak. Němečtí tvůrci kupříkladu nesepsali nic osobitého, v nových písních je naopak cítit ovlivnění dnes tolik oblíbeným synth-metalem, ale protože má muzika šťávu a drajv, člověk vůbec nemá chuť kritizovat neoriginalitu, naopak jeví tendenci zesílit hlasitost a navézt se na svobodomyslné vibrace velkolepých melodií.

"For a better future we sing our freedom hymn..."

Základem všeho jsou energií napumpované chorusy, které hlavou projíždějí jako Maglev japonskou krajinou. Pozoruhodná je práce s vícehlasy, jež dodávají už tak skvělému zpěvu Tareka Magharyho další atraktivní rozměr. K dobrým refrénům se navíc nejednou připojí parádní slokové klenutí ("Rizing Home", "Burn The Bridges", "Mavericks Supreme"), v každé skladbě je pak ke slyšení do posledního puntíku vymazlené sólo. Deska díky tomu plyne jako voda, vrcholem se pak stává píseň "Words Of Silence", jež paroduje klasické balady, takže se v textu fakuje, nechybí píchnutí do jednoho z nejomletějších rýmů "sorrow/tomorrow", druhá sloková část pak obsahuje opravdu velmi vtipný vokální moment.

"We came out of the darkness, we´re flying with the wind..."

Toto špičkové autorské představení doprovodí hned vzápětí rychlík "Last Brigade", na jehož refrén by se mohlo bez problémů plácnout varování: "Pozor, poslech tohoto úseku způsobuje extrémní závislost!". Je pravda, že závěrečné dvě skladby "Blood Of The Titans" a "Stand As One" už víceméně opakují vše vyřčené, to však nic nemění na skutečnosti, že německá kapela stvořila svěží, lehké, mega optimistické, hravé, zkrátka skvělé powermetalové album, které si v její bohaté studiové sbírce sebevědomě říká o nejvyšší příčku.

Pagan             


www.majesty-metal.de

YouTube ukázka - We Are Legends

Seznam skladeb:
1. The Will to Believe
2. Rizing Home
3. Burn the Bridges
4. We Are Legends
5. Wasteland Outlaw
6. Church of Glory
7. Mavericks Supreme
8. Words of Silence
9. Last Brigade
10. Blood of the Titans
11. Stand as One

Sestava:
Tarek "Metal Son" Maghary - zpěv, klávesy
Tristan Visser - kytara
Robin Hadamovsky - kytara
Arthur Gauglitz - baskytara
Jan Raddatz - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 49:14
Label: Napalm Records
Země: Německo
Žánr: power metal

Diskografie:
2000 - Keep It True
2002 - Sword & Sorcery
2003 - Reign in Glory
2006 - Hellforces
2013 - Thunder Rider
2013 - Banners High
2015 - Generation Steel
2017 - Rebels
2019 - Legends

Související články:
MAJESTY - Hellforces
MAJESTY - Generation Steel
MAJESTY - Rebels

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.07.2019
Přečteno: 688x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hodne slusny....13. 07. 2019 8:37 adrian
Majesty už nejsou...12. 07. 2019 8:58 Hunter
Já jsem Majesty...12. 07. 2019 7:51 htaedas
8,5? Neni to moc?...12. 07. 2019 0:57 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20385 sekund.