11.07.2020
WARKINGS
Druhý počin "maskovaných" metalistů vyjde v samém ..více

11.07.2020
SELENSEAS
Skladba "The Mirror" je vyjmuta z díla "The Outer Limits", ..více

11.07.2020
KRILLOAN
Na melodické scéně se klube další zajímavé těleso. ..více

11.07.2020
VEONITY
První ukázka z alba "Sorrows", které v srpnu zveřejní ..více

11.07.2020
MEZMERIZED
Modeně metalový spolek chystá na 18. září debut ..více

10.07.2020
DOKKEN
Přestože se stále mluví o nové desce této americké ..více






FALCONER - From a Dying Ember
Tahle kapela bohuzel nikdy neprekonala svuj vynika ..

FALCONER - From a Dying Ember
Sokolník skončil úplně; tak jsem byl natěšen ..

DEMISE OF THE CROWN - Life In The City
tedy moc příjemné překvapení, i druhá deska ..

MOONSPELL - Memorial
Díky za komentáře. A také za nápady na seri ..

MOONSPELL - Memorial
Děkuji za seriál recenzí jedné z mých nejobl ..

MERCYFUL FATE - 9
...v principu nemám rád Pepsiho hodnocení 7-7,5 ..

MERCYFUL FATE - 9
jednoznacne 10. ..

SALIERI - Černobyl
Nové album? Vůbec jsem netušil. Těším se. ..

Kelly NICKELS (L.A. GUNS) - Naše deska bude znít jako praví L.A. Guns
To by nebylo na škodu :) ..

QUEENSRŸCHE – American Soldier
na poslední "Dedicated To Chaos" už radši nedo ..




Za poslední měsíc:
FALCONER - From a Dying Ember
992x

MERCYFUL FATE - Time
912x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
904x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
803x

VANDENBERG - 2020
752x

SALIERI - Černobyl
698x



18.07.2020
BLAMAGE, THE ARCANE LEGACY..
Nároďák Jaroměř, začátek od:18:00, vstupné: dobrovolné

21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

24.07.2020
SEBASTIEN, METALCRAFT, WHATROCK, ARCHFALL..
NÁROĎÁK JAROMĚŘ, začátek od:18:00, vstupné: PŘEDPRODEJ:250/MÍSTO



článků celkem: 7738
recenzí: 6354
reportů: 573
rozhovorů: 424













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TYLA J. PALLAS - Isolation Crossing

Je tu další z alb doby koronavirové. Dobu, kdy muzikanti musejí sedět doma a koncertní pódia jsou pro ně hudbou vzdálené budoucnosti, využili někteří z nich k tvorbě nového materiálu. „Jsem hudebník a nebudu sedět s rukama v klíně. Budu hrát,“ vykřikl do světa britský matador Tyla J. Pallas, frontman letitých zhýralců Dogs D`Amour. Pod hlavičkou této kapely vydal sbírku „Isolation Crossing“, aby tak doplnil svou předlouhou, ovšem někdy lehce zmatenou diskografii. Je totiž otázkou zda „Isolation Crossing“ vychází pod hlavičkou Dogs D`Amour nebo jako Tylovo sólové album. Ovšem fakt, že Tyla celé album nahrál sám a hudebně směřuje k jeho akustickým výletům, přestože není zcela akustické, nahrává tomu, že jde skutečně o jeho vlastní počin a ne dílo jeho kapely.

Kdo zná Tylovu tvorbu, ví jasně, oč půjde i v případě „Isolation Crossing“. Tyla je totiž velice svérázný umělec, který v osmdesátých letech postavil Dogs D`Amour na tradicích The Rolling Stones, Hanoi Rocks a New York Dolls, čemuž je tahle kapela, i po řadě personálních zmatků, věrná dosud. Podobnou hudbu prezentuje i jako sólový umělec, ovšem v tomto případě rezignuje na jakoukoliv zvukovou učesanost Dogs D`Amour a vypouští do světa nahrávky, které tvoří sám na koleni. Tím se přibližuje tvorbě bývalého kytaristy Guns N`Roses Izzyho Stradlina nebo dávným albům Johnnyho Thunderse z dob jeho největších feťáckých let. Tyla však na rozdíl od Thunderse stojí pevně nohama na zemi a jeho tvorba má hlavu a patu. Způsobem, jakým tvoří, jí zanechává naprostou autentičnost a proto má posluchač při poslechu těchto alb šanci nahlédnout přímo do hudebníkovy kuchyně. Tím jsou tyto desky přitažlivé, jakkoliv mohou být nedokonalé a po stránce zvukové a produkční naprosto nedotažené.

Sám Tyla, jeho lajdácký zpěv a vřískavá akustická kytara, to je i „Isolation Crossing“. A „Isolation Crossing“ je hodně svérázná, ale na druhou stranu dobrá deska. Co ji totiž dělá zajímavou, kromě zmíněné až naturalistické autentičnosti, jsou opět dobré skladby. Ty Tyla umí. A nemůžete mu vyčítat, že se už někde opakuje (i kdyby to byla stokrát pravda), protože tento umělec má dar předložit takovou skladbu, kterou (i přes její nedostatky) prostě nevypnete. A i když tu nejlepší - „Isolation Station Blues“ - umístil hned na první místo této desky, dobře se poslouchá i zbytek. „Isolation Station Blues“ totiž ukáže směr, kterým deska půjde a tím je v tomto případě dřevní blues rock, který povětšinou Tyla hraje jen s akustikou, i když právě ve zmíněné úvodní skladbě nebo v „Satan`s Armada“ do ní přimíchá i tóny zkreslené kytary.

Album se dotýká samotných kořenů blues a sahá skoro až k deltě Mississippi a to už jen proto, že Tyla kdysi přiznal, že jeden z jeho největších idolů všech dob je Robert Johnson, skvělý bluesman, který zemřel v roce 1938. „Isolation Crossing“ moc nezní jako album, které je vydáváno v roce 2020, svým pojetím a zvukem se přibližuje spíše době padesátých a šedesátých let. Zajisté to byl úmysl, protože jak Tyla dokazuje v Dogs D`Amour, umí udělat i soudobější zvuk, ale v tomto případě to není třeba. „Human, Just Like You“, „Razor Sharp # 1“, „Highwayman`s Gin“ nebo „Life Goes Out“ jsou silné kompozice, které přesvědčí i v tomto odfláknutém zvukovém balení. Nejsou to žádné hity, ovšem ve chvíli, kdy by je do ruky vzal zkušený producent a Tyla je zahrál s kapelou v prvotřídním studiu, hity by se z nich staly okamžitě. Ovšem to by zase ztratily kouzlo nedokonalosti. Tak si vyberte…

„Isolation Crossing“ je sympatická nahrávka, kterou Tyla (podobně jako Trent Reznor z Nine Inch Nails v podobě dvou alb „Ghosts“) rozšířil mezi své fanoušky zdarma. Ti budou rozhodně potěšeni. Ovšem ti, kteří si libují v bombastických produkcích, kdy už rocková hudba zní spíše jako soundtrack k nejnovějšímu hollywoodskému trháku, se opět štítivě odtáhnou.

Pepsi Stone             


www.tylasdogsdamour.com

Isolation Crossing (celé album)

Seznam skladeb:
01. Isolation Station Blues
02. Human, Just Like You
03. The Chambers
04. Life Goes Out
05. What Are Dreams For?
06. Satan`s Armada
07. Razor Sharp #1
08. Invisible In Plain Sight
09. Highwayman`s Gin
10. Where The Past Never Goes
11. Razor Sharp #2
12. Pay Your Last Breath
13. Isolation Nation Blues

Sestava:
Tyla J. Pallas - zpěv, kytara

Rok vydání: 2020
Čas: 54:24
Label: vlastní náklad
Země: Velká Británie
Žánr: acoustic rock/blues

Diskografie:
1994 - The Life And Time Of Ballad Monger
1996 - Libertine
1997 - Gothic (Flowers Of A Brutal Calling)
1999 - Nocturnal Nomad
2000 - The Idle Gait Of A Self-Possessed
2001 - Double T
2001 - Lullabies For Tough Guys
2002 - Passion, Loyalty And Betrayal
2002 - Life Or Death?
2003 - Fakin` Kant
2004 - Mightier Than The Sword Pt. 1
2004 - Mightier Than The Sword Pt. 2
2005 - As It Was How It Is Pt. 1
2005 - XIII Shades Of Black
2005 - As It Was How It Is Pt. 2
2007 - In Life, In Love, In Dreams
2009 - Bloody Hell Fire
2013 - Devils Supper (Acoustic Session)
2013 - Devils Supper (Electric Sittng)
2013 - Charmed
2014 - Another Day Abandoned In Pursuit Of Pleasure
2014 - The Chard Urton Blues Treasury Vol. I
2014 - The Chard Urton Blues Treasury Vol. II
2014 - The Chard Urton Blues Treasury Vol. III
2014 - The Chard Urton Blues Treasury Vol. IV
2015 - The Chard Urton Blues Treasury Vol. V
2015 - The Chard Urton Blues Treasury Vol. VI
2015 - Gold Rings
2015 - XIII Shades Of Dogs
2015 - Balancing The Ship Of Honour
2015 - XIII Shades Of Dogs Vol. II
2015 - Nocturnal Nomad: Electric
2017 - Connoisseur of Junk: Acoustic
2017 - Connoisseur of Junk: Electric
2017 - Jacobites Revenge
2017 - Vampyres 8 Ball
2020 - Isolation Crossing

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 24.06.2020
Přečteno: 220x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17104 sekund.