6.07.2020
FEUERSCHWANZ
Videoklip ke skladbě "Meister der Minne" zhlédněte více

6.07.2020
Valentino FRANCAVILLA
Song "Welcome to Hell" je první ukázkou z nadcházející ..více

5.07.2020
GLACIER
Heavymetalová formace Glacier zveřejnila více

5.07.2020
ETEF 2020
Volyňský ETEF open air (24.-25. 7. 2020) oznamuje THE ..více

5.07.2020
ZAKK SABBATH
Kytarista od Ozzyho Osbournea Zakk Wylde vzdává poctu ..více

5.07.2020
NEON COVEN
Přímo z Los Angeles pochází tato kapela, kterou vede ..více






THE POODLES - Prisma
Dík. Nesleduju HR/HM scénu do takových detailů ..

BLIND GUARDIAN, STEELWING – 17. října 2010, Brno – Fléda
Pro autorku Ray: píšeš, že Enforcer nedorazili ..

BLIND GUARDIAN, STEELWING – 17. října 2010, Brno – Fléda
Pro autorku Ray - říkáš, že nebyla nikdy šan ..

BLIND GUARDIAN, STEELWING – 17. října 2010, Brno – Fléda
I já tam tehdy byl a jak popisují další - zá ..

THE POODLES - Prisma
Já myslím, že The Poodles skončili :D Samozře ..

BLIND GUARDIAN – At the Edge of Time
Pročetl jsem recenzi od Ray, opět docela výsti ..

BLIND GUARDIAN – A Night at the Opera
Popravde ma Vaša diskusia absolútne nezaujíma l ..

BLIND GUARDIAN – A Night at the Opera
Musím uznat, že se Ray v psaní recenzí postupn ..

STORMWITCH - Eye Of The Storm
...v různých edicích s odlišnými playlisty. P ..

STORMWITCH - Eye Of The Storm
Nemate u tohodle alba trošku pospřehazený playl ..




Za poslední měsíc:
MERCYFUL FATE - In The Shadows
1153x

MERCYFUL FATE - Time
863x

FALCONER - From a Dying Ember
855x

ALESTORM - Curse of the Crystal Coconut
800x

FIREWIND - Firewind
795x

MERCYFUL FATE - Into The Unknown
750x



21.07.2020
BAMBULKYNĚ DOBRODRUŽSTVÁ , CONGENITAL ANOMALIES, AGGRESSIVE TYRANTS, MELTDOWN..
Modrá Vopice, Praha, začátek od:18:00, vstupné: 222,- kč

01.08.2020
Gospel of the Future, Průmyslová smrt, Láje, atd.....
Věznička, U Tadeáše, začátek od:20:00, vstupné: 00:00



článků celkem: 7722
recenzí: 6342
reportů: 573
rozhovorů: 420













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FIREWIND - Firewind

Řecký kytarový čarostřelec Gus G. rozhodně nezahálí. Předloni nás potěšil svojí již třetí sólovkou „Fearless“ a letos se konečně dostalo i na jeho domovskou formaci. Ta od tři roky staré nahrávky „Immortals“ prošla zásadními personálními změnami. Kapelu opustil Gusův dlouholetý parťák kytarista/klávesák Bob Katsionis a také vokalista Henning Basse. Toho v kapele nahradil německý světoběžník Herbie Langhans, který už má za sebou účinkování ve skupinách Sinbreed, Seventh Avenue, Avantasia nebo v tuzemských Symphonity. Za Boba Katsionise žádná náhrada nepřišla, takže kapela nadále pokračuje jako kvarteto. O klávesové nástroje se na novince postaral sám kapelník. Nutno ovšem dodat, že jejich využití je na desce omezeno na minimum.

První otázka, která každého v souvislosti s novinkou Firewind napadne, je, jak se Herbie Langhans popasoval se svou novou pěveckou rolí a já se nebojím s klidem odvětit, že naprosto fantasticky. Jeho hlas k hudbě Firewind sedí jak zádel na hrnec. Má podobnou barvu hlasu jako Stephen Fredrick a svým rozsahem ani o kousek nezaostává za Henningem Basse. Kapela zkrátka nemohla vybrat lépe a když k tomu připočteme vynikající kytarovou práci Guse G., což vždy bylo poznávací znamení této formace, máme zaděláno na výborné heavy/power metalové album. To tentokrát nedostalo žádný název, což má prý symbolizovat nový začátek v životě kapely.

Klipově ztvárněný otvírák „Welcome to the Empire“ překvapí příjemnou kytarovou vyhrávkou a posléze i chytlavým refrénem. Tím se může pochlubit i další klipovka „Rising Fire“. Při následující „Break Away“ zaplesá srdce každého speedaře. To že kapele sedí i pomalejší tempo, dokazuje balada „Longing to Know You“. Poněkud atypickou záležitostí je „Overdrive“, ve které slyším odkaz legendárních Rainbow. Ze zbylých skladeb bych ještě vyzdvihnul povedené kvapíky „Devour“ a „Kill the Pain“. Do uší se rychle zavrtá i refrén hevíkové vypalovačky „Space Cowboy“.

„Firewind“ sice není deskou, ze které by si člověk vyloženě sednul na zadek, ale své kvality nepopíratelně má. Jejími hlavními zbraněmi jsou Herbieho zpěv a Gusova kytara, které v ruku v ruce s nadprůměrným materiálem mají co nabídnout široké škále melodicky zaměřených posluchačů. Jen doufám, že ten proklamovaný „nový začátek“ vyústí v dlouho trvající epochu, a ne v krátkou epizodku, protože Herbie Langhans je pro Firewind jak dělaný.

Moloch             


firewind.gr

YouTube ukázka – Rising Fire

Seznam skladeb:
1. Welcome to the Empire
2. Devour
3. Rising Fire
4. Break Away
5. Orbitual Sunrise
6. Longing to Know You
7. Perfect Stranger
8. Overdrive
9. All My Life
10. Space Cowboy
11. Kill the Pain

Sestava:
Herbie Langhans – zpěv
Gus G. – kytary, klávesy
Petros Christo – baskytara
Johan Nunez – bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 47:27
Label: AFM Records
Země: Řecko
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2002 – Between Heaven and Hell
2003 – Burning Earth
2006 – Allegiance
2008 – The Premonition
2010 – Days of Defiance
2012 – Few Against Many
2017 – Immortals
2020 – Firewind

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.06.2020
Přečteno: 794x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Firewind me vzdycky...2. 07. 2020 7:58 adrian
Firewind me vzdycky...2. 07. 2020 7:58 adrian
Kvůli Langhansovi...12. 06. 2020 21:34 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.23604 sekund.