28.07.2021
DREAM THEATER
Kapela Dream Theater udělá svým fanouškům 22.10. 2021 ..více

28.07.2021
ZZ TOP
Smrtka v posledních dnech řádí jako pominutá. Ve věku ..více

28.07.2021
CITRON
Ostravská legenda oznámila, že na nadcházejících ..více

28.07.2021
SLIPKNOT
V pouhých 46 letech zemřel původní bubeník této ..více

27.07.2021
SINNER GUARD
Nedávno tu byly uveřejněny dvě recenze kapel SkyEye a ..více

27.07.2021
METAL CHURCH
Nečekaně smutná zpráva přišla z tábora této ..více






KISS - (Music From) The Elder
...ale mezi The Elder a Now and Then od Stanleyho ..

KISS - (Music From) The Elder
Kritikou bylo tohle album naopak přijato, s odstu ..

KISS - Creatures Of The Night
S Rock and roll hell je to přesně jak píše Zor ..

KISS - Creatures Of The Night
Připojuji se i já, super album - hlavně ty hrom ..

KISS - Creatures Of The Night
Vidím vzácnou shodu. Aby byla ještě vzácněj ..

KISS - Creatures Of The Night
recenze, Creatures je majstrštyk! 9/10 ..

KISS - Creatures Of The Night
A tohle je naopak skvělé album. Pepsi to napsal ..

KISS - (Music From) The Elder
Připojuju se ke kritikům. Strašné album, kter ..

KISS - Creatures Of The Night
...s Crazy Nights nejlepší řadovka KISS, která ..

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
Tak jsem album pár týdnů protáčel a musím uz ..




Za poslední měsíc:
KISS - Unmasked
4757x

KISS - Dynasty
2563x

KISS - (Music From) The Elder
2506x

KISS - Creatures Of The Night
2426x

Ladislav KŘÍŽEK (CITRON, KREYSON) - O konci Citronu jsme vůbec neuvažovali
2240x

Ladislav KŘÍŽEK (CITRON, KREYSON) - Důležité je do každé skladby dát svoje srdce
1309x





článků celkem: 8496
recenzí: 7003
reportů: 573
rozhovorů: 503













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


FIREWIND - Firewind

Řecký kytarový čarostřelec Gus G. rozhodně nezahálí. Předloni nás potěšil svojí již třetí sólovkou „Fearless“ a letos se konečně dostalo i na jeho domovskou formaci. Ta od tři roky staré nahrávky „Immortals“ prošla zásadními personálními změnami. Kapelu opustil Gusův dlouholetý parťák kytarista/klávesák Bob Katsionis a také vokalista Henning Basse. Toho v kapele nahradil německý světoběžník Herbie Langhans, který už má za sebou účinkování ve skupinách Sinbreed, Seventh Avenue, Avantasia nebo v tuzemských Symphonity. Za Boba Katsionise žádná náhrada nepřišla, takže kapela nadále pokračuje jako kvarteto. O klávesové nástroje se na novince postaral sám kapelník. Nutno ovšem dodat, že jejich využití je na desce omezeno na minimum.

První otázka, která každého v souvislosti s novinkou Firewind napadne, je, jak se Herbie Langhans popasoval se svou novou pěveckou rolí a já se nebojím s klidem odvětit, že naprosto fantasticky. Jeho hlas k hudbě Firewind sedí jak zádel na hrnec. Má podobnou barvu hlasu jako Stephen Fredrick a svým rozsahem ani o kousek nezaostává za Henningem Basse. Kapela zkrátka nemohla vybrat lépe a když k tomu připočteme vynikající kytarovou práci Guse G., což vždy bylo poznávací znamení této formace, máme zaděláno na výborné heavy/power metalové album. To tentokrát nedostalo žádný název, což má prý symbolizovat nový začátek v životě kapely.

Klipově ztvárněný otvírák „Welcome to the Empire“ překvapí příjemnou kytarovou vyhrávkou a posléze i chytlavým refrénem. Tím se může pochlubit i další klipovka „Rising Fire“. Při následující „Break Away“ zaplesá srdce každého speedaře. To že kapele sedí i pomalejší tempo, dokazuje balada „Longing to Know You“. Poněkud atypickou záležitostí je „Overdrive“, ve které slyším odkaz legendárních Rainbow. Ze zbylých skladeb bych ještě vyzdvihnul povedené kvapíky „Devour“ a „Kill the Pain“. Do uší se rychle zavrtá i refrén hevíkové vypalovačky „Space Cowboy“.

„Firewind“ sice není deskou, ze které by si člověk vyloženě sednul na zadek, ale své kvality nepopíratelně má. Jejími hlavními zbraněmi jsou Herbieho zpěv a Gusova kytara, které v ruku v ruce s nadprůměrným materiálem mají co nabídnout široké škále melodicky zaměřených posluchačů. Jen doufám, že ten proklamovaný „nový začátek“ vyústí v dlouho trvající epochu, a ne v krátkou epizodku, protože Herbie Langhans je pro Firewind jak dělaný.

Moloch             


firewind.gr

YouTube ukázka – Rising Fire

Seznam skladeb:
1. Welcome to the Empire
2. Devour
3. Rising Fire
4. Break Away
5. Orbitual Sunrise
6. Longing to Know You
7. Perfect Stranger
8. Overdrive
9. All My Life
10. Space Cowboy
11. Kill the Pain

Sestava:
Herbie Langhans – zpěv
Gus G. – kytary, klávesy
Petros Christo – baskytara
Johan Nunez – bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 47:27
Label: AFM Records
Země: Řecko
Žánr: heavy/power metal

Diskografie:
2002 – Between Heaven and Hell
2003 – Burning Earth
2006 – Allegiance
2008 – The Premonition
2010 – Days of Defiance
2012 – Few Against Many
2017 – Immortals
2020 – Firewind

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.06.2020
Přečteno: 2172x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
FirewindZpěvák mi dost...21. 07. 2020 21:53 rumcajs
Lightbringer s...21. 07. 2020 21:31 htaedas
Firewind me vzdycky...2. 07. 2020 7:58 adrian
Firewind me vzdycky...2. 07. 2020 7:58 adrian
Kvůli Langhansovi...12. 06. 2020 21:34 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.44763 sekund.