20.01.2021
SECRET SPHERE
K italským melodikům se vrátil zpěvák Roberto "Ramon" ..více

20.01.2021
TOMMY BOLIN
Odkaz fenomenálního kytaristy a někdejšího člena Deep ..více

20.01.2021
ELECTRIC BOYS
Parta ze Švédska, vedená frontmanem Connym Bloomem, ..více

20.01.2021
HOT BREATH
Švédi, kteří míchají odkaz garážových kapel ..více

20.01.2021
AETHYRICK
Finská dvojice produkující okultní a satanský black ..více

20.01.2021
DREAD SOVEREIGN
Irští doommetalisté, známí svým protikřesťanským ..více






VANISHING POINT - Dead Elysium
bylo pro mě obrovské překvapení od debutu, tak ..

KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
Podle me byl vzdycky nejlepsim bubenikem a celkove ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pepsi Stone
Zaujímavé, prvé dve priečky sú také ako u m ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Tak snad se ti něco z mého výběru bude líbit. ..

KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
Chtěl bych jen malinko poupravit náhled na techn ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Supermartonátor
Diky za tipy. Priznavam, ze minuly rok som komplet ..

Redaktorská bilance roku 2020 - Pagan
Za sebe bych v rámci patřičného žánru určit ..

VANISHING POINT - Dead Elysium
Zkusil jsem to. Skladby jako Count Your Days nebo ..

VANISHING POINT - Dead Elysium
Perfekni deska.Vanishing je desku od desky lepsi.A ..

VANISHING POINT - Dead Elysium
Souhlas s recenzi i hodnocenim! Urcite jedno z nej ..




Za poslední měsíc:
WHITESNAKE - Lovehunter
2534x

WHITESNAKE - Trouble
2528x

IRON MAIDEN - Nights Of The Dead, Legacy Of The Beast: Live In Mexico City
2429x

ORLÍK - Lesk a bída doby revoluční
1675x

SEBASTIEN - Integrity
1606x

Redaktorská bilance roku 2020 - Pagan
1266x





článků celkem: 8103
recenzí: 6666
reportů: 573
rozhovorů: 459













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


L.A. GUNS - Renegades

Stejně jako je dlouhá a spletitá historie L.A. Guns, podobně složitá je i současnost kolem lidí, kteří vystupují pod tímto jménem. Pro laika totiž vůbec není jednoduché situaci okolo této legendy losangeleského hair metalu či street rocku pochopit. Jak už tomu v minulosti jednou bylo, existují i v těchto dnech dvě různé kapely téhož názvu. První impuls k současné situaci přišel v roce 2016, kdy kapelu zničehonic opustil zpěvák Phil Lewis, aby se znovu spojil s kytaristou a jediným původním členem L.A. Guns Traciim Gunsem, jenž už nějakou dobu působil pod vlastní hlavičkou Tracii Guns` L.A. Guns. Byl to krok trochu nečekaný a hlavně nepochopitelný, protože několik let předtím si Phil a Tracii nemohli v rozhovorech přijít na jméno. V kapele v tu dobu zůstal vlastně osamocený jen bubeník Steve Riley, náležící rovněž ke klasické sestavě z let 1988 až 1993, když spolu s Lewisem odešel i kytarista Michael Grant a s kapelou definitivně skončil basista Kenny Kweens.

Lewis si však vzal s sebou i název L.A. Guns, na který měl samozřejmě nárok, stejně jako Tracii Guns, ale i jako Steve Riley. A tehdy začaly tahanice, které vlastně neskončily dodnes, kdy se odehrávají už i v soudních síních. Lewis a Guns znovu rozjeli personální kolotoč a sestava jejich L.A. Guns vlastně není konsolidovaná dodnes, ale přišli už se dvěma alby, výbornou „The Missing Peace“ a o poznání slabší „The Devil You Know“. Konat začal i Riley. Ten k sobě znovu přitáhl kytaristu Scotta Griffina, který v L.A. Guns působil v letech 2007 až 2014 a zejména basistu Kellyho Nickelse, jenž byl stejně jako Riley členem klasické sestavy kapely a spolutvůrce největších hitů. Díky Nickelsově přítomnosti navíc dal Riley své aktuální sestavě ještě větší opodstatnění, a tak máme dnes co do činění s faktem, že jsou zde dvě party se stejným názvem a obě si mohou stejným dílem ochrannou značku přivlastňovat.

Důležitá je však hudba. Parta Nickelse a Rileyho ožehavý post frontmana, po původních námluvách s někdejším spolupracovníkem bývalého bubeníka Guns N`Roses Stevena Adlera, Jacobem Buntonem (ex-Lynam), obsadila nepříliš známým Kurtem Frohlichem a spolu s ním se šlo do studia už na začátku letošního roku. Jenže v tom přišla žaloba od Lewise a Gunse, kteří chtějí Rileymu s Nickelsem zatrhnout užívání názvu kapely soudní cestou a následně i koronavirová pandemie, takže první vzorek tvorby této verze L.A. Guns, album “Renegades”, je zde až teď. To, jak bude znít, se vědělo už dávno. Nickels i Riley totiž vždy patřili mezi konzervativní křídlo kapely a experimenty ležely vždy spíše na bedrech Traciho Gunse, Navíc sám Kelly Nickels v rozhovoru z přelomu jara a léta letošního roku tvrdil, že jejich deska bude znít jako praví L.A. Guns. A nemýlil se…

Jestliže se Lewis a Guns na svém comebackovém albu „The Missing Peace“ vrátili někam do dob desky „Cocked And Loaded“, včetně velice okatého pokračování slavné „The Ballad Of Jayne“ (tentokrát s názvem „Christine“), tak Riley s Nickelsem předkládají modernější verzi alba „Hollywood Vampires“ z roku 1991. A jestliže se Guns a Lewis na posledním albu „The Devil You Know“ pokusili o úkrok stranou k tvrdšímu, heavymetalovějšímu zvuku, ovšem s víceméně nevýraznými kompozicemi, od téhle party se něco takového čekat nedá. Ač se to nikdy moc nevědělo a Riley to vlastně odtajnil teprve v nedávných rozhovorech, ve slavných dnech L.A. Guns byl velice důležitým a nadaným autorem skladeb Kelly Nickels a právě jeho autorský vklad je neméně platný i zde. Nickels měl vždy lehký styl psaní, jeho kompozice patřily na albech „L.A. Guns“, „Cocked And Loaded“ a „Hollywood Vampires“ k těm nejčitelnějším a nejhitovějším, což znovu dokazuje i na „Renegades“.

Některým příznivcům bude sice chybět osobitý hlas Phila Lewise, ovšem i novic Frohlich se prezentuje velice přesvědčivým způsobem, což ukázal i na obou singlech „Crawl“ a „Well Oiled Machine“, které vyšly v průběhu roku. Na ty se vsadilo jako na největší hity a stěžejní skladby desky, ovšem nakonec jimi nejsou. Obě skladby (zejména pak úvodní „Crawl“) jsou velice přesvědčivé a jsou dokonalou ukázkou klasického stylu L.A. Guns, ovšem jsou zde i jiné věci, jenž dokáží být lepší. A to nejen na albu „Renegades“, ale i u L.A. Guns obecně za dlouhou řadu let. Především titulní „Renegades“, z níž se vyloupne ten největší hit alba, ve kterém vyšla sázka na uvolněnou atmosféru, svižné tempo a kde vás dokonale pohltí svobodný pocit projížďky na motorce po rozpálených, nekonečných silnicích napříč celou Amerikou. Velice se vydařila i řada dalších skladeb, například „Lost Boys“, stavěná na sborovém refrénu a střídání temp, kousavější položky „Why Ask Why“ a „Don`t Wanna Know“, zpěvnější „Witchcraft“ a balada „You Can`t Walk Away“. Na té je velmi sympatické, že se nesnaží stavět na největším hitu L.A. Guns „The Ballad Of Jayne“, ale spíše vstřebává bluesové vlivy, čímž může navazovat na „It`s Over Now“ nebo „I Found You“ z desky „Hollywood Vampires“.

Díky všemu vyřčenému je jasně znát, že „Renegades“ není jen trucpodnikem dvou členů, se kterými si někdejší principálové Lewis a Guns nepěkně pohráli. Je to velmi vydařená deska, která má v sobě všechny atributy klasických L.A. Guns. Kupodivu i bez Lewisova hlasu a Gunsovy kytary zní Riley s Nickelsem mnohem tradičněji než jejich bývalí spoluhráči. A to fanoušci jistě dokáží ocenit...

Pepsi Stone             


www.laguns.net

YouTube ukázka - Well Oiled Machine

Seznam skladeb:
1. Crawl
2. Why Ask Why
3. Well Oiled Machine
4. Lost Boys
5. You Can`t Walk Away
6. Witchcraft
7. All That You Are
8. Would
9. Renegades
10. Don`t Wanna Know

Sestava:
Kurt Frohlich - zpěv, kytara
Scott Griffin - kytara
Kelly Nickels - baskytara
Steve Riley - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 38:47
Label: Golden Robot Records
Země: USA
Žánr: hair metal/street rock

Diskografie:
1988 - L.A. Guns
1989 - Cocked And Loaded
1991 - Hollywood Vampires
1994 - Vicious Circle
1996 - American Hardcore
1999 - Shrinking Violet
2001 - Man In The Moon
2002 - Waking The Dead
2004 - Rips The Covers Off
2005 - Tales From The Strip
2010 – Covered In Guns
2012 - Hollywood Forever
2017 - The Missing Peace
2019 - The Devil You Know
2020 - Renegades

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.11.2020
Přečteno: 729x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já si to myslel....21. 11. 2020 0:15 Guns
Jak vypada booklet...20. 11. 2020 21:50 Pepsi Stone
Na tom se...20. 11. 2020 18:21 Guns
Nemám, mě se zvuk...20. 11. 2020 10:22 Pepsi Stone
To mě asi zatím...20. 11. 2020 9:47 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.39961 sekund.