7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..

KROKUS - Headhunter
Taktiež náhodou po rokoch som sa k ním dostal, ..

ICONIC - Second Skin
solidní fošna. 8/10 ..

ALESTORM - Seventh Rum of a Seventh Rum
Já kapelu sleduji až od alba Sunset ..., ale nov ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Dle ČSFD si Jan Antonín Pacák jako dítě v Py ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
Po odchodu z Olympicu Pacák (v roce 1952) v Pyšn ..

OLYMPIC - Pták Rosomák
Další skvělá recenze na skvělou desku = 9,0/1 ..

OLYMPIC - Želva
Výborná recenze, OLYMPIC je super kapela, Želva ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2217x

WINGER - Pull
2133x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1135x

OLYMPIC - Želva
1004x

SINNER - Brotherhood
789x

WINGER - In The Heart Of The Young
782x





článků celkem: 9260
recenzí: 7664
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NECROCOCK - Bipolární noci

Nevšední jak bipolární noci, král všech kavalírů je zpět. Necrocock přichází s další deskou, která otestuje váš hudební vkus. „Bipolární noci“ pokračují v Necrocockově cestě a autor se na albu nesnaží ničím šokovat (za předpokladu, že jste už jeho tvorbu ochutnali). Jestli jste slyšeli předchozí „Křivoklátské martyrium“, vězte, že novinka jako by byla natočena chvilku po téhle desce. To ale neznamená, že by album bylo nudné. S Necrocockem není nikdy nuda!

„Za starou saunou“ je eine kleine typische Necrocock. Trochu synth pop, trochu prog rock, ale především divnohudba. Elektronický podklad (velice klidný) doplňuje elektrická kytara a zpěv. Kromě Necrococka zazní rovněž hlas Marie Houbové, kterou můžete znát z předešlých alb. Skladba „Bipolární noci“ dala název celému albu. Píseň se tématicky dostává k psychické nemoci a patří k těm nejtemnějším na albu. Bicí metalové, kytary také tvrdší a ponurou atmosféru tvoří klávesy. Ve skladbě si navíc blackově zakřepčil František Štorm z Master´s Hammer, který hostoval již na „Houbovém albu“ v písni „Phallus Impodicus“. „Bipolární noci“ ji připomínají a plní stejnou roli – tedy desku trochu přitvrdit. Zajmou i imitace orientálních hudebních nástrojů.

K Necrocockovi neodmyslitelně patří i humor. U textu „Zabil jsem posvátnýho hulmana“ se nejde neusmát. Hudba nabídne takřka disco rytmus, skladba je to nesmírně hravá a zaujmou všelijaké skřeky, vokální hrátky a zpěvákův expresivní výraz. „Vakace“ je roztomile úchylná a dominuje svým hravým, skvěle rýmovaným textem. Chvilku má člověk pocit, že poslouchá zpívánky a chvilku zas ten nejlepší prog rock. Necrockokův hlas se zde pohybuje nebezpečně vysoko. Krátká „Hádej, kde jsme včera byli“ je zpívána dětmi a zní – jako dětská říkanka. Překvapivá „Jídelní hudba pro princeznu Karolínku“ zarazí svou – krásou? Orchestrální pasáže zní báječně a takřka povznášejícím dojmem. Opět tu hrají velkou roli dětské hlasy a brblání. Skladba je zvukově a atmosféricky bohatá a neustále se vyvíjí. Avantgarda, ale velice dobře poslouchatelná. „Když se dívky bojí“ nabídnou totálně milý, hodný popík, který nabourává jen text a aura divnosti. Píseň „Jack staví dům“ odkazuje na stejnojmenný film, text je zčásti český a zčásti anglický, skutečně chytlavý refrén si budete broukat hodně často...

Necrocock je svůj. V písních střídá různé žánry, všechny hraje po svém a zcela neuchopitelně. Oproti předchozí desce přibylo chytlavých melodií, ve kterých autor doslova exceluje. Deska je plná všemožných detailů a má parádní zvuk. Album „Bipolární noci“ se dobře poslouchá a je na pohodu. Avantgarda, která je však snadno poslouchatelná. Necrocock si jede ve své osobitosti/podivnosti svou vlastní ligu a novinka patří k jeho nejlepším dílům.

Supermartonátor             


necrocockworld.com

YouTube ukázka - Zabil jsem posvátnýho hulmana

Seznam skladeb:
1. Za starou saunou
2. Bipolární noci
3. Mimika
4. Zabil jsem posvátnýho hulmana
5. Cassiopeia
6. Vakace
7. Hádej, kde jsme včera byli
8. Jídelní hudba pro princeznu Karolínku
9. Únos
10. Když se dívky bojí
11. Jack staví dům
12. Saigon lady

Sestava:
Sestava:
Necrocock - zpěv, kytara, klávesy, programování, texty
Hosté:
Nazaru Bokaz - zpěv
Houbová Marie - zpěv
František Štorm - zpěv
Honza Kapák - bicí

Rok vydání: 2021
Čas:
Země: Česká republika
Žánr: Avantgardní bipolární rock

Diskografie:
2002 - Konvalium
2003 - Praktiky Pohřebních ústavů
2010 - Lesni Hudba
2015 - Hudba z psychiatrických pavilonů
2016 - Houbařské album
2018 - Křivoklátské martyrium
2021 - Bipolární noci

Související články

Foto: archiv umělce


Vydáno: 20.04.2021
Přečteno: 1340x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.43874 sekund.