ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Kristy MAJORS (PRETTY BOY FLOYD) - Jsme jako kultovní béčkové filmy

Svého času byli američtí Pretty Boy Floyd nadějí hairmetalové scény. Štěstěna se k nim však obrátila zády a nakonec se stali přímo ukázkovým příkladem kapely, kterou spláchla vlna grunge. Jenže Pretty Boy Floyd přežili a přestože ve vydávání studiových desek nejsou zrovna přeborníky, žijí a tvoří dosud. Jedním ze základních členů je kytarista Kristy Majors, jehož hra je ke slyšení už na debutovém albu „Leather Boyz With Electric Toyz“, které kdysi na konci osmdesátých let dostalo Pretty Boy Floyd do pravidelných rotací na MTV. Tehdy bylo všechno ještě zářivé, ovšem mraky měly přijít velice záhy. O tom všem, ale i o plánech do budoucna se Kristy rozpovídal v rozhovoru, ke kterému se ozval přímo z Hollywoodu…

Myslíš, že se blíží soumrak rockových legend a celé rockové scény, tak jak jsme to znali posledních čtyřicet let? Vidíš nějakou mladou, nadějnou kapelu, která má šanci stát se skutečnou rockovou hvězdou?
Tak to vůbec nevím. Bude to asi tím, že jediný člověk, kterého jsem kdy považoval za opravdovou rockovou hvězdu, je Elvis Presley.

Jak moc se podle tebe změnila rocková scéna od doby, kdy jsi s Pretty Boy Floyd vydal debut „Leather Boyz With Electric Toyz“? Co je podle tebe dnes lepší a co naopak horší?
Každá změna, která nastane, s sebou přináší dobré i špatné věci. Tak to vždy bylo a tak to i bude. Neznamená to, že je něco lepší nebo horší. Prostě je jiná doba a to je všechno.

Kvůli covidu je koncertů v posledních dvou letech skutečně hodně málo. Čemu ses věnoval v této koncertní pauze?
(smích) Seděl jsem na gauči a nedělal vůbec nic (smích).

Tvoje kapela Pretty Boy Floyd má u řady fanoušků status legendy. V čem vidíš největší sílu této kapely?
Legendární status? Opravdu? Hele, možná se o to snažíme a tlačíme to tím směrem, to asi jo (smích). Myslím ale, že tahle kapela je v podobné pozici jako kultovní béčkové filmy. Ty taky nikdy nezmizí.

Poslední album „Public Enemies“ jste vydali 2017. Chystáte v současnosti novou hudbu?
Nová deska je už v podstatě hotová. Teď už jen čekáme na Stevea (Summerse, pozn. aut.), aby dotočil svoje vokály. Já doufám, že se to stihne brzy a album vyjde už příští rok.

Jak moc jsi s „Public Enemies“ spokojen? Je na něm něco, co bys po čase vylepšil?
Prostě ta deska je taková, jaká je. Myslím, že je na ní řada skvělých, až popových skladeb. Podle mě tohle album splnilo svůj účel.

V Pretty Boy Floyd působíš skoro od začátku. Jak vzpomínáš na dobu, kdy jste natáčeli váš skvělý debut „Leather Boyz With Electric Toyz?
Jako vážně myslíš, že je ta deska skvělá? Tak to ti moc děkuji. Pro mě to byl tenkrát splněný sen, ale zároveň i noční můra. Ale rozhodně bych na to nic neměnil.

Když jste „Leather Boyz With Electric Toyz“ vydali, stali jste se na glammetalové scéně hvězdou. V Kanadě ale působila také kapela s názvem Pretty Boy Floyd, která měla na kontě album „Bullets And Lipstick“. Jak jste vyřešili tento problém?
Jo, to skutečně tak bylo, ale vyřešilo se to. Museli jsme jim zaplatit sedmnáct tisíc dolarů, aby se svého názvu vzdali.

Jaký to byl pro tebe pocit, když ses poprvé viděl na MTV v klipech „Rock N` Roll (Is Gonna Set The Night On Fire)“ a „I Wanna Be With You“?
Jééé, člověče, to bylo něco nádherného. Když umíš hrát hudbu a zároveň si s ní vyděláš i trochu peněz, to je něco jako dar z nebes.

Vaše skladby se objevily i v úspěšných filmech „The Karate Kid III“ a „Switch“, ale přesto jste se tenkrát rozpadli. Proč k tomu došlo? Proč jsi kapelu v roce 1990 opustil?
Podle mě to byl až rok 1991, kdy jsem z Pretty Boy Floyd odešel… Tenkrát to bylo tak, že u naší nahrávací společnosti došlo ke změnám a mě došlo, že je jen otázkou času, kdy tohle všechno skončí. Proto jsem odešel a věnoval se studiu. Získal jsem paralegalský titul (samostatně činného odborníka na právo a justici, pozn. aut.). Díky tomu jsem začal pracovat i na druhé straně hudebního byznysu, čemuž se vlastně věnuji do současnosti.

Kapela se dala znovu dohromady v roce 1995, ovšem už bez basisty Vinnieho Chase. Proč už on tehdy nebyl členem Pretty Boy Floyd?
Ty nevíš, že Vinnie zemřel? (to se ale stalo až v roce 2010, pozn. aut.). Byl to dobrý chlap. Odpočívej v pokoji, kamaráde…

Se Stevem Summersem jste pak hráli dalších osm let. Proč jste nevydali žádné nové album, ale jen kompilaci „Porn Stars“ a EP „A Tale Of Sex, Designer Drugs And The Death Of Rock N`Roll“?
Když to budu brát jen ze své osobní stránky, tak jsem byl příliš zaneprázdněný soukromým životem. Oženil jsem se, chodil do práce, měl řadu závazků a zodpovědnosti. Prostě na natáčení alba nebyl čas…

Když jsi v Pretty Boy Floyd znovu skončil v roce 2003, Steve Summers vydal s jinými muzikanty album „Size Does Really Matter“. Proč ses na tom albu nepodílel a jak je ty osobně hodnotíš?
Tohle prostě není album Pretty Boy Floyd. Je to kravina… To je asi tolik, co ti k tomu můžu říct…

V roce 2006 jsi vydal výborné sólové album „Sex Drugs Rock N`Roll“. Bylo toto vydání pro tebe splněným snem?
Děkuji, že se ti to album líbí. Nenazval bych to ale splněným snem. Pouze jsem se chtěl vyjádřit jinak než v rámci Pretty Boy Floyd. Rozhodně v tom budu pokračovat i nadále.

Co pro tebe osobně znamená slogan „sex, drugs and rock n`roll“? Čeho sis v minulosti nejvíce užíval? Sexu, drog nebo rock n`rollu?
Je to opravdu jen slogan nebo citát a ten se podle mě týká každého člověka v určitém životním okamžiku. Hlavně tedy těch dospívajících. Můžu k tomu říct, že dobrá hudba a skvělý sex je opravdu něco úžasného.

Chystáš se v budoucnu navázat na sólovou kariéru a na zmíněné album z roku 2006?
Ona to není až tak sólová kariéra. Jde spíše o koníček, zábavu. Je to vlastně něco jako ventil, který je prostě zapotřebí. Něco, co zaměstná mojí mysl a zapomenu v tu chvíli na všechny problémy.

Kromě tebe a Stevea Summerse se v Pretty Boy Floyd vystřídala řada basistů a bubeníků. Podle posledních zpráv s vámi hraje basista Criss 6 a bývalý bubeník Enuff Z`Nuff a Vince Neil Bandu Vik Foxx. Platí stále tato sestava?
Na to je dost těžké odpovědět. V tuto chvíli máme otevřené dveře pro některé muzikanty. Záleží na tom, kdo je k dispozici a nevěnuje se právě něčemu jinému.

V roce 2014 jsi vydal také album s vlastní kapelou Kristy Majors And The Thrill Kills. Je tahle formace stále aktivní?
Ne, není. Nešlo nikdy o nic příliš vážného. Ve své době to byl prostě jen zábavný vedlejší projekt. O nic víc nikdy nešlo.

Ty a Steve Summers působíte jako nerozlučná dvojice amerického glam metalu. Dalo by se říct, že jste svým způsobem jako například David Lee Roth a Eddie Van Halen, Axl Rose a Slash nebo Steven Tyler a Joe Perry?
Určitě mezi námi funguje společná chemie, to je rozhodně nepopiratelné. Rozhodně bych nás nestavěl do stejné ligy, ve které jsou ti kluci, které jsi jmenoval, ale existuje mezi námi určitě vzájemný vztah, ve kterém doplňujeme jeden druhého. To v nás probouzí to nejlepší, co jsme schopni hudbě dát.

Jan Skala             


www.prettyboyfloyd.com

YouTube ukázka - Rock N`Roll (Is Gonna Set The Night On Fire)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.08.2021
Přečteno: 780x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PBFNajednu stranu ma...15. 08. 2021 20:07 Mates01


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12096 sekund.