23.05.2022
QUEENSRŸCHE
Poprvé s bubeníkem Casey Grillem (ex-Kamelot), jako ..více

23.05.2022
TANKARD
Pět let to trvalo německých thrashmetalovým milovníků ..více

23.05.2022
THE ANSWER
Britší hardrockeři, kteří po vydání svého šest let ..více

23.05.2022
EVANESCENCE
Znovu se otevírá ožehavý post basisty u této americké ..více

23.05.2022
WITCHERY
Ze Švédska pocházející black/thrashová formace, kterou ..více

23.05.2022
SPIRITBOX
Alternativně metalcorová formace z Kanady udělala změnu ..více






DYMYTRY – Pharmageddon
Revolter zůstává nepřekonán, nicméně kapela ..

KABÁT - Země plná trpaslíků
Dodnes je ve mně hluboko usazený pocit z prvníh ..

Kirk HAMMETT - Portals
Dost trapná záležitost! ..

KABÁT - Země plná trpaslíků
Pro mě trpaslíci lepší než Colorado a to kvů ..

KABÁT - Země plná trpaslíků
Aj podla mna je Davam ti jeden den velmi otravna s ..

Kirk HAMMETT - Portals
Mně se deska líbí, ba co víc, příjemně mě ..

CRASHDÏET - Automaton
Recenze vyznívá optimisticky, v mnohém s ní so ..

ANTHRAX - Spreading The Disease
Chápem, že niekomu sa nemusí Belladonov spev p ..

KABÁT - Země plná trpaslíků
Tak teda pojď patří do top 5 Kabátu. ..

KABÁT - Země plná trpaslíků
Mimochodem, neskutečně odporný obal. Nejde ani ..




Za poslední měsíc:
ANTHRAX - Fistful Of Metal
2139x

KABÁT - Má ji motorovou
1572x

KABÁT - Děvky ty to znaj
1522x

RAMMSTEIN - Zeit
1450x

KABÁT - Colorado
1249x

DREAMTALE - Everlasting Flame
986x



07.02.2106
TRILOBIT-ROCK, RIMORTIS, DIVÁ BÁRA ..
Velké Svatoňovice, začátek od:19.00, vstupné: 250



článků celkem: 9113
recenzí: 7538
reportů: 577
rozhovorů: 562













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THE GATHERING - Beautiful Distortion

Když se v roce 2007 rozešly cesty Anneke van Giersbergen a The Gathering, možná by se našla řada těch, kteří by klidně vsadili na to, že to pro kapelu musí být konečná, protože nahradit takhle osobitou zpěvačku se zdálo nemožné. The Gathering se nevzdali a s novou akvizicí Silje Wergeland předložili o dva roky později poněkud tvrdší album „The West Pole“, které sice stíny rozchodu s Anneke úplně zaplašit nedokázalo, ale zároveň ukázalo, že cesta pro The Gathering určitě existuje. I když dvě následující desky, vydané v poměrně rychlém sledu za sebou, deklarovaly, že se hrany začínají obrušovat a kolečka do sebe zapadají stále snadněji, v roce 2014 se kapela uložila ke spánku, který trval tři roky. Při probouzení se The Gathering sešli téměř ve stejném složení, v jakém si před usnutím zamávali, jen basistku Marjolein Kooijman nahradil původní krotitel čtyř strun Hugo Prinsen Geerligs.

Někdy před deseti lety prohlašoval bubeník Hans Rutten, že The Gathering jsou docela dobří v budování atmosféry a že se po „The West Pole“ kapela stala zasněnější. A to je zcela přesná charakteristika aktuálního alba. Hovořit o hybernaci a comebacku kapely se díky tomu jeví naprosto scestné, z hlediska hudebního se album „Beautiful Distortion“ tváří, jako by se The Gathering přenesli do doby alba „Disclosure“, atmosféru nesmírně lehce budují od prvních tónů, byť tak étericky pohádková jemnost jako v úvodní „In Colour“ se už téměř nevrací. Album ve všech položkách zasněně a podzimně melancholicky hladí po duši (a to dokonce navzdory občas využité chladné elektronice), vláčně rozjímá, melodicky pohupuje a tomu všemu nenásilně kraluje Silje Wergeland se svým jemným, ale pevným a smyslným hlasem. S výjimkou energičtější „Pulse Of Life“ se celé album nese v až relaxačním a trochu konzervativním módu, vyzobávat z alba jednotlivé kousky a vážit jejich sílu by bylo kontraproduktivní, „Beautiful Distortion“ je ohromně soudržná kolekce, jejímž hlavním cílem je navodit podmanivou atmosféru. A to se spolehlivě daří.

Zároveň s albem „Beautiful Distortion“ The Gathering představili i trošičku odvážnější EP „Interference“, které plně odráží aktuální náladové rozpoložení kapely, přičemž minimálně skladba „Disconnect“ si místo na albu zasloužila. Kruh se uzavře v momentě, kdy si uvědomíte, že produkci alba „How The Measure A Planet“ z něhož titulní skladbu kapela použila jako finále kraťasu, měl na starosti Attie Bauw, který se zvukové stránce podílel na „Beautiful Distortion“. The Gathering se jednoduše vrací tam, odkud vlastně nikdy neodešli.

Savapip             


gathering.nl

YouTube ukázka - We Rise

Seznam skladeb:
1. In Colour
2. When We Fall
3. Grounded
4. We Rise
5. Black Is Magnified
6. Weightless
7. Pulse of Life
8. On Delay

Sestava:
Silje Wergeland - zpěv
Hugo Prinsen Geerligs - kytara, baskytara, klávesy, perkuse
René Rutten – kytara, klávesy, perkuse
Frank Boeijen – klávesy, organ
Hans Rutten - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 48:14
Label: Psychonaut Records
Země: Holandsko

Diskografie:
1992 - Always...
1993 - Almost a Dance
1995 – Mandylion
1997 - Nighttime Birds
1998 - How to Measure a Planet?
2000 - if_then_else
2003 – Souvenirs
2006 – Home
2009 - The West Pole
2012 – Disclosure
2013 – Afterwords
2022 - Beautiful Distortion

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.05.2022
Přečteno: 514x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
nene, nechystám,...20. 05. 2022 12:21 Savapip
Nebodaj chystáš...20. 05. 2022 12:10 Meres
to Meres: vždycky...20. 05. 2022 11:43 Savapip
Pekný album, som...20. 05. 2022 10:38 Meres


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.41272 sekund.