7.08.2022
HEIDEN
Nové album HEIDEN s názvem "Andzjel" vyjde 11.11.2022. ..více

7.08.2022
SEBASTIEN
Spolupráce kapely SEBASTIEN se zpěvačkou Viktorií ..více

7.08.2022
DÉMOPHOBIA
DÉMOPHOBIA slaví sedmdesáté narozeniny vozidla více

7.08.2022
BAD JOKERˇS CREAM
Do konce roku plánují BAD JOKERˇS CREAM vydat album "Pink ..více

7.08.2022
MORTIFILA
Páté řadové a zároveň první koncepční album ..více

5.08.2022
SAMSON
Ve věku pětasedmdesáti let zemřel bývalý zpěvák ..více






VIRGIN STEELE - The Marriage Of Heaven And Hell Part 2
V roce 1995 vyšlo velké množství kvalitních d ..

OLYMPIC - 4
Ano, opravdu jedna z nejslabších, ne-li nejslab ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
Tohle není album pro skalní metalisty a fandy kl ..

OLYMPIC - Jedeme jedeme
OLYMPIC jsem začal poslouchat - a poslouchám ho ..

JACK STARR`S BURNING STARR - Souls Of The Innocent
Slušné album, kterému ale chybí pronikavě mel ..

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
pre mňa boli Dead Daisies spolu s Judas Priest a ..

James LABRIE - Beautiful Shade of Grey
pre mňa ako fandu JLB je tento album sklamaním s ..

GRAHAM BONNET BAND - Day Out In Nowhere
Já bych hodnocení bez obav zvedl minimálně o b ..

TRAITOR - Exiled To The Surface
U mě je thrash metal bokovka a když už se k ně ..

FELLOWSHIP - The Saberlight Chronicles
Ač stylem to, co mám velice rád, přesto mi tot ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2022 - Vizovice, sobota (9.7.2022) a neděle (10.7.2022)
2358x

WINGER - Pull
2212x

MASTERS OF ROCK 2022 -Vizovice, čtvrtek (7.7.2022) a pátek (8.7.2022)
1152x

OLYMPIC - Želva
1032x

SINNER - Brotherhood
811x

WINGER - In The Heart Of The Young
807x





článků celkem: 9264
recenzí: 7668
reportů: 585
rozhovorů: 573













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ALESTORM - Seventh Rum of a Seventh Rum

Pokaždé, když připlouvají Alestorm s novým albem, pokládám si stejnou otázku. Bude jejich deska opět až po okraj napěchovaná chytlavými hity, stejně jako tomu bylo na předešlých počinech? Už po šesté na ni s klidem odpovídám "ano". Logika říká, že veselých námořnických melodií přece nemůže být nekonečně mnoho a jednou zkrátka musí kapele nápady dojít, jenomže na Alestorm zákony logiky neplatí. Parta okolo Christophera Bowese je prazvláštní fenomén, který se vymyká snad úplně všemu. Už po sedmé se jí podařilo stvořit kolekci plnou příjemně vlezlých hitů, která pohladí po duši každého zapřisáhlého melodika. Přestože kapela čerpá z léty osvědčených postupů, ani na chvíli nemáte dojem, že by se opakovala nebo sebevykrádala. Kapitán Bowes je talentovaný hitmaker a schopnost psát skočné námořnické hymny má doslova vrozenou.

Nahrávka "Seventh Rum of a Seventh Rum", parodující svým názvem jedno z nejslavnějších alb Iron Maiden, přináší klasický pirátský metal made by Alestorm se vším, co k němu patří. Nechybí ani dlouhý seznamu hostů, přičemž většina z nich se na albech skotských pirátů objevila již v minulosti. Díky ním nahrávka září pestrobarevnou paletou nástrojů a hlasů. Nemusím snad ani dodávat, že nadhled a uvolněná párty atmosféra je přítomna snad v každém songu. Alestorm si za patnáct let fungování vybudovali svůj specifický styl a zůstávají mu i nadále věrní.

Prakticky každá z jedenácti písní disponuje výraznou melodií a má hitový potenciál. K těm úplně nejvýraznějším patří "The Battle of Cape Fear River", "Cannonball", "Under Blackened Banners", "Bite the Hook Hand That Feeds" a titulní song. Diskotékové hopsačky se v posledním letech staly u Alestorm nezbytností, tentokrát je zastupuje klipovka "P.A.R.T.Y.". Rodné zemi svého kytaristy Mátého Bodora se kapela rozhodla vzdát hold skladbou "Magyarország", kde nechybí ani pasáže zpívané v maďarštině. Ze skladby "Wooden Leg" se postupně začíná stávat seriál. Na novince se dočkáme jejího třetího pokračování a opět dojde na španělštinu i japonštinu.

Alestorm nikdy nebyli (a pravděpodobně ani v budoucnu nebudou) vyznavači složitých progresivních postupů. Jejich hudba je silně přímočará a dělaná pro živé hraní, a rozhodně není pro všechny. Kapela moc dobře zná své fanoušky a umí jim naservírovat to, co jim chutná. V tom je pětice skotských divochů nepřekonatelná. Navíc má úžasnou schopnost přijít s nějakým nečekaným bonusem, v tomto případě je to speciální verze alba určená pro psy, kde jsou veškeré vokály nahrazeny psím štěkotem. Nová deska potvrzuje, že Alestorm patří mezi přední představitele melodického metalu na světě.

Moloch             


alestorm.net

YouTube ukázka – P.A.R.T.Y.

Seznam skladeb:
1. Magellan´s Expedition
2. The Battle of Cape Fear River
3. Cannonball
4. P.A.R.T.Y.
5. Under Blackened Banners
6. Magyarország
7. Seventh Rum of a Seventh Rum
8. Bite the Hook Hand That Feeds
9. Return to Tortuga
10. Come to Brazil
11. Wooden Leg (Part III)

Sestava:
Christopher Bowes – zpěv, klávesy
Máté Bodor – kytary
Gareth Murdock – baskytara
Elliot Vernon – klávesy, zpěv
Peter Alcorn – bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 42:58
Země: Velká Británie
Label: Napalm Records
Žánr: folk/power metal

Diskografie:
2008 – Captain Morgan`s Revenge
2009 – Black Sails at Midnight
2011 – Back Through Time
2014 – Sunset On The Golden Age
2017 – No Grave But The Sea
2020 – Curse of the Crystal Coconut
2022 - Seventh Rum of a Seventh Rum

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.08.2022
Přečteno: 692x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já kapelu sleduji...1. 08. 2022 11:17 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.44131 sekund.