Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MUNICIPAL WASTE - Electrified Brain

Zatímco první čtyři alba americké crossover-thrashmetalové party Municipal Waste vyšla v dvouletých odstupech, v případě posledních fošen se najelo na půldekádové intervaly. Ničemu to nevadí, zaprvé se v daném žánru nelze nijak vyvíjet, zadruhé tato formace předvedla to nejlepší v nultých letech, kdy dokonce s vynikajícími alby "Hazardous Mutation" nebo "The Art Of Partying" přispěla k vzedmutí druhé thrashmetalové vlny. V pořadí sedmá studiovka "Electrified Brain", jež vyšla na začátku prázdnin, ovšem tato slova potvrzuje způsobem, který není úplně milý...

Není to o vývoji, jenž se víceméně zastavil v momentě, kdy daný žánr vznikl (tedy v půli osmdesátých let). Jde spíše o procento energie, které je sestava kolem zpěváka Tony Foresty schopna v současné době předat. To číslo pořád není malé, v konfrontaci s materiálem nultých let však vyznívá jako chudý, nebo lépe řečeno starý příbuzný. Ač se to na první pohled nezdá, ten prvotní náboj a vášeň jsou pryč, což na druhou stranu nemusí jít na vrub jenom o dvě dekády starším hudebníkům, ale také autorovi těchto řádků, který se pohybuje zhruba ve stejném věkovém rozmezí.

Neznamená to větší - či nedej bože moudřejší - odstup, naopak, každé crossover / thrashové album, jež není polovičatě odvedené, pořád vítám s doširoka otevřenou náručí. U Municipal Waste je jistota, že dostaneme kvalitní příděl řemeslné i producentské práce (mastering kupříkladu zastal zkušený Joel Grind z Toxic Holocaust), kterou finančně a marketingově podporuje největší metalový label Nuclear Blast. Zaručena je i hudební kvalita s tím, že laťka živočišné přitažlivosti prvních nahrávek může být maximálně vyrovnána, nikoli překročena. Na novince dojde k několika okamžikům, které evokují prvotřídní crossoverovou esenci a ve výsledku dokazují, že americký spolek má stále dostatek autorských argumentů ke konzultaci. K výběrovým kouskům nového playlistu patří songy "Demolarizer", "Crank The Heat", "Putting On Errors" a zřejmě nejchytlavější námel "The Cent Beer Night".

Většina skladeb představuje dobrý standard kapely, ve kterém se misí nejvěrnější tradice s mírnými ústupky, mezi něž patří - na podobný styl - nečekaně časté sólové výlety a melodické vyhrávky s heavymetalovým ozvukem. Samotnou kapitolu tvoří vokální složka. Tony Foresta je jako vždy skvělý a sebevědomě táhne celou pětici kupředu (s neodmyslitelným jištěním kytaristy Ryana Wastea a basisty Landa Phila). K žánru odjakživa patří doprovodné hlasy, se kterými kapela tentokrát nepracovala úplně důvtipně. V songu "Grave Dive" jsou pokřiky spíše kontraproduktivní, stejně jako harshové vokální vsuvky či popěvky v jinak slušném kusu "High Speed Steel". Dobře oproti tomu dopadlo hostování Marka Greenwaye z Napalm Death, jenž svým výkonem okořenil zmíněný vál "Putting On Errors". Výsledkem je dílo, které uspokojí mírný hlad po dobrém crossover-thrashi, pokud však dychtíme po vydatnějším stylovém zážitku, musíme si počkat na nějaké jiné album.

Petr Štěpnička             


www.municipalwaste.net

YouTube ukázka - Electrified Brain

Seznam skladeb:
1. Electrified Brain
2. Demoralizer
3. Last Crawl
4. Grave Dive
5. The Bite
6. High Speed Steel
7. Thermonuclear Protection
8. Blood Vessel / Boat Jail
9. Crank the Heat
10. Restless and Wicked
11. Ten Cent Beer Night
12. Barreled Rage
13. Putting on Errors
14. Paranormal Janitor

Sestava:
Tony Foresta - zpěv
Ryan Waste - kytara, vokály
Nick Poulos - kytara
Land Phil - baskytara, vokály
Dave Witte - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 33:52
Produkce: Arthur Rizk
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: crossover/thrash metal

Diskografie:
2003 - Waste Em All
2005 - Hazardous Mutation
2007 - The Art Of Partying
2009 - Massive Aggressive
2012 - The Fatal Feast
2017 - Slime And Punishment
2022 - Electrified Brain

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.08.2022
Přečteno: 656x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12566 sekund.