27.09.2022
JUDAS PRIEST
Britové mají natočené základy pro nové album. Jak ..více

27.09.2022
KABÁT
Vydání nové desky teplických rockerů je na spadnutí. ..více

27.09.2022
ROOT
Přestože zpěvák Jiří Big Boss Valter oznámil, že v ..více

27.09.2022
GREAT WHITE
Podivné problémy na postu zpěváka u této americké ..více

27.09.2022
REPTALIEN
Od loňska funguje na thrashmetalové scéně nová parta, v ..více

27.09.2022
TOMB OF FINLAND
Klasický doom/death metal s důrazem na severskou přírodu ..více






HOUSE OF LORDS - Saints And Sinners
Vypuštěná klipovka mě spolehlivě odradila. N ..

OLYMPIC - Když ti svítí zelená
My jsme tenkrát byli rádi za jakoukoliv boostře ..

OLYMPIC - Když ti svítí zelená
Jako pamětník můžu říct, že Když ti svít ..

OLYMPIC - Když ti svítí zelená
Docela by mě zajímalo, jestli tu desku tehdy bra ..

DORO - Forever Warriors, Forever United
Po čase jsem sebral odvahu a znovu zkusil nedopos ..

PUHDYS - Rock`n`Roll Music
nelze zapomenout, kdysi hodně dávno hráli i v h ..

OLYMPIC - Když ti svítí zelená
8/10 Asi najoblubenejsi album od majstrov vykradac ..

PARKWAY DRIVE - Darker Still
Recenze za mě teda docela mimo. Z obyčejné kop ..

Tobias SAMMET (AVANTASIA, EDGUY) - Avantasia žije, Edguy odpočívají!
Fajn rozhovor....Hlt al jsem v devadesátkách kdy ..

Tobias SAMMET (AVANTASIA, EDGUY) - Avantasia žije, Edguy odpočívají!
Skvělej rozhovor. Hned se mi vybavilo, když sem ..




Za poslední měsíc:
OLYMPIC - Ulice
2035x

MEGADETH - The Sick, The Dying... And The Dead!
1926x

Ozzy OSBOURNE - Patient Number 9
1789x

BLIND GUARDIAN - The God Machine
1281x

Tobias SAMMET (AVANTASIA, EDGUY) - Avantasia žije, Edguy odpočívají!
1215x

OLYMPIC - Kanagom
1131x





článků celkem: 9368
recenzí: 7760
reportů: 589
rozhovorů: 579













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MANOWAR - Highlights from the Revenge of Odysseus

Může být jedna skladba na pětipoložkovém EP důvodem k tomu, aby zarytí optimisté doufali, že bude ještě někdy lépe? To, že Manowar mají v posledních (mnoha) letech docela divné nápady, na to už si jejich fanoušci asi zvykli. Snaha o megalomanství a opulentnost je už dávno svedla z cesty od pompézně pojatého siláckého metalu plného póz do podivných rádoby výpravných a umělecky hodnotných sfér. Je to dvacet let, co z nich vypadlo poslední záživné studiové album, ale v dílně Joeyho DeMaia a Erica Adamse (kterým poslední dobou dělá dost problém stabilizovat sestavu) se zjevně zase začíná něco kout.

Jak je u Manowar zvykem, známý příběh o Odysseově cestě pojímají velikášsky – Joey De Maio mluvil o zárodku v podobě desetiminutové skladby „The Revenge Of Odysseus“, o nápadu využít na albu řečtinu, o odvážném posunu v souvislosti s využitím starořečtiny, o využití známých řeckých herců v roli vypravěčů, a shrnul to do lakonického (a vlastně očekávatelného) závěru –„ … a bylo to prostě větší a větší…. Snad aby navodili pro budoucí album a všechny ostatní aktivity kapely dostatečné entrée, vydali Manowar EP s alarmujícím názvem „Highlights From The Revenge Of Odysseus“. Necelá čtvrthodinka, kterou Manowar nabízejí v digitální podobě je s ohledem na použití pojmu „highlights“ další prapodivnou kulkou do vlastního kolene.

V takto útržkovitém pojetí docenit sílu úvodního atmosférického motivu, či výkony vypravěčů je v podstatě nemožné, takže zbývají dvě skladby. Pomalé „Where Eagles Fly“, ve které Manowar přibrali do party zpěvačku Chairu Tricarico, chybí jakýkoliv zoubek, kterými příjemné cajdáčky uměli DeMaiovci posunout do působivých balad, závěrečná „Immortal“ vaří z x-krát provařených ingrediencí, ale přece jen tohle je parketa, kde bývali Manowar nejsilnější. Bývali, „Immortal“ možná vyvolá nostalgii a vzpomínky na časy, kdy titul králové metalu měl nějaké opodstatnění. Jenže současná forma kapely i nadále budí rozpaky. Je to smutné, ale kraťas „Highlights From The Revenge Of Odysseus“ jako lákadlo, ať už by mělo být na cokoliv, prostě nefunguje.

Savapip             


manowar.com

YouTube ukázka - Immortal

Seznam skladeb:
1. Athena`s Theme
2. Telemachus - Part I
3. Where Eagles Fly
4. Odysseus and Calypso - The Island of Ogygia
5. Immortal

Sestava:
Eric Adams - zpěv
Joey DeMaio - baskytara

Hosté:
Chiara Tricarico – zpěv (3)
Kostas Kazakos – vypravěč
Konstantinos Kazakos – vypravěč
Sakis Tolis – vypravěč

Rok vydání: 2022
Čas: 14:17
Label: Magic Circle Music
Země: USA

Diskografie: 1982 – Battle Hymns
1983 – Into Glory Rid
1984 – Hail To England
1984 – Sign Of The Hammer
1987 – Fighting The World
1988 – Kings Of Metal
1992 – The Triumph Of Steel
1996 – Louder Than Hell
2002 – Warriors Of The World
2007 – Gods Of War
2012 – The Lord Of Steel
2022 – Highlights From The Revenge Of Odysseus (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.08.2022
Přečteno: 1483x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
SrandovníNahrávka mne...17. 09. 2022 12:40 Antony
DNOTakhle kapela se na...29. 08. 2022 23:23 R
Byl bych...29. 08. 2022 16:27 Avram
Kings Of MetalNad Manowar jsem...27. 08. 2022 12:48 Domy
Tak se obávám že...27. 08. 2022 9:42 PetrR


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 1.4385 sekund.