Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE ANTICHRIST IMPERIUM - Volume III: Satan in His Original Glory

Angličtí pekelníci The Antichrist Imperium se po čtyřech letech probouzí ze spánku s novou deskou „Volume III: Satan in His Original Glory“. Kapela je složená ze zkušených hudebníků, z nichž někteří hrají ve známějších Akercocke. A dá se říci, že vliv téhle bandy lzeu The Antichrist Imperium vypozorovat. I tady posluchač dostane porci nasraného black/death metalu s trochou progresivního koření. Novinka obsahuje osm skladeb přesahujících padesát minut a jedná se o nejobsáhlejší dílo skupiny.

Úvodní „The Sweetest Juice“ začíná tajemně, je zahalená do hávu temnoty a hororové atmosféry. Jenže dvoukopák vše rozbije a začíná metal. Black metalve středním tempu, doprovázený jedovatým vokálem dává znát, že pohoda se očekávat nedá. Nicméně zklidnění ano. Divoké pasáže se střídají s jemnými, v nichž čistý zpěv doprovází pouze kytara. Závěr skladby je destruktivní. Není rychlý, ani kdovíjak extrémní, ale atmosféra je jak z apokalyptického filmu. Nejdelší song přesahuje devět minut. „Vilest Of Beast“ začíná jako klidná progresivně rocková písnička. Místy může evokovat jemné polohy finských melancholiků Katatonia. Přichází však tvrdě metalové výpady, které eskalují blast beatovým atakem v polovině skladby. Čistý zpěv se střídá s growlem. Nastává pravé death/black metalové inferno a nechybí parádně zvládnutá kytarová sóla. „Third Degree Baptism“ zaujme old schoolovými riffy. Brutální tempo skladbu žene vpřed a odlehčení přináší jen melodický refrén. Tedy jako refrén se tváří, ale The Antichrist Imperium neskládají dle klasických písničkových formulí. Song si plyne dál dle svého a podruhé refrén nezopakuje.

Je trochu škoda, že kapela pokračuje i nadále úplně stejně. Hudba je skvělá a nechybí jí náboj nebo atmosféra, ale již nebudete překvapeni. Kapela střídá black/death s progresivními zvukomalebnými plochami. Jenže mohou brzy omrzet. „Tu Verus Mundi Lucifer“ je podobná, ale přidává chytlavější melodie a sborový zpěv. Co se týče skladatelské zručnosti, jedná se o vrchol alba. Vyčnívá i závěrečná „Misotheist“, která překvapí svou druhou polovinou. Zde se setkáte s osmdesátkovými syntezátory a velice intenzivním závěrem se zajímavě zkreslenými vokály, které se zaryjí do hlavy.

„Volume III: Satan in His Original Glory“ je silné album, které má však i své mínusy. Jedním z nich je poněkud vytažený zvuk bicích, které místy umlátí vše ostatní a tahle nálož působí ke konci desky až únavně. Skladby jsou dělané dle podobného receptu, což je velká škoda, zvlášť když kapela několikrát ukazuje, že dokáže přijít s brilantními přechody a překvapivými momenty. I když jsou jednotlivé songy výborné, mohou dohromady lehce splývat. Přesto nelze opomenout fakt, že se jedná o vynikající black/death metal s výlety k progu. Kapela má hromadu energie a krom maximální brutality nabízí i pořádnou dávku melodií a atmosféry. Při trochu větší variabilitě mohla být „Volume III: Satan in His Original Glory“ ještě lepší.

Tomáš Marton             


FB THE ANTICHRIST IMPERIUM

YouTube ukázka -Misotheist

Seznam skladeb:
1. The Sweetest Juice
2. Vilest of Beasts
3. Third Degree Baptism
4. Exorcist Evisceration
5. Chapel of the Crippled Seed
6. Tu Verus Mundi Lucifer
7. Menage A Triumvirate
8. Misotheist

Sestava:
Sam Bean – zpěv, klávesy, baskytara
Samuel Loynes – zpěv, klávesy
Matt Wilcock – kytara, baskytara
David Gray – bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 52:32
Label: Apocalyptic Witchcraft Recordings
Země:Velká Británie
Žánr: prog/death/black metal

Diskografie:
2015 - The Antichrist Imperium
2018 - Volume II: Every Tongue Shall Praise Satan
2022 - Volume III: Satan in His Original Glory

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.11.2022
Přečteno: 834x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jsem rád, že se...22. 11. 2022 16:42 Supermartonátor
díky za tip,...22. 11. 2022 7:41 rainmaker


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09304 sekund.