3.02.2023
GLENN HUGHES
Přestože deska "Radiance" kapely The Dead Daisies je pouze ..více

3.02.2023
QUEENSRŸCHE
Zdá se vám bývalý zpěvák této seattleské legendy ..více

3.02.2023
MR. BIG
Kytarista amerických hardrockerů Paul Gilbert vzdá poctu ..více

3.02.2023
METAL CHURCH
Spekulace o tom, že se nástupcem zesnulého Mikea Howeho ..více

3.02.2023
KINGDOM COME
Bubeník James Kottak zůstává členem kapely. Alespoň ..více

3.02.2023
THUNDERMOTHER
Švédská formace zažívá kruté časy. Kytaristka a ..více






Ronnie ROMERO - Raised On Heavy Radio
Recenzent zasedlej určitě není, to by Romera p ..

ARAKAIN, #ČERNÁ - Praha, O2 Universum, 28.1.2023
Na koncert jsem se těšil. Seznam skladeb neřeš ..

KABÁT - El Presidento
Jestli neslyšíš, že refrén Japonce je jako vy ..

Ronnie ROMERO - Raised On Heavy Radio
Recenzent je nějak zasedlej ne? Hlasově se tomu ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Docela kvalitní fošna na debut.Starší nahrávk ..

DOKKEN - Breaking The Chains
U Dokken je na prvních nahrávkách v sestavě kd ..

DOKKEN - Breaking The Chains
A tak to snad ne...:-) ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Poison a Cinderella jsou poslouchatelní i dneska! ..

DOKKEN - Breaking The Chains
Proti tvorbě Dokken v osmdesátkách jsou všichn ..

MAGIC OPERA - Battle of Ice
Se zvukem si asi pohrát šlo, to mi ale nevadí. ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2022 - Jan Skala
2352x

Redaktorská bilance roku 2022 - Tomáš Marton
1718x

Redaktorská bilance roku 2022 - Petr Štěpnička
1517x

Redaktorská bilance roku 2022 - Savapip
1487x

DEPRESY - Psycold
1209x

Redaktorská bilance roku 2022 - Moloch
1110x





článků celkem: 9638
recenzí: 7990
reportů: 592
rozhovorů: 600













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BEYOND THE BLACK - Beyond The Black

Své páté album nazvali němečtí melodici Beyond The Black tím nejjednodušším způsobem. Ať už chtěli eponymním titulem sdělit cokoliv, propletením názvů dvou skladeb, které album přináší (a shodou okolností obě patří k nejsilnějším momentům desky), by šlo prozradit o albu „Beyond The Black“ to nejzásadnější. Stačilo by jen zpěvnou a velmi výraznou hitovku „Dancing In The Dark“ pustit ze tmy do světla („Into The Light“) a přesná charakteristika alba, vytrvale svádícího k (minimálně) podvědomému pohupování a podupávání, by byla na světě.

Když po vydání druhého alba prožili Beyond The Black totální revoluci v sestavě a na svém postu zůstala jen nevtíravě charismatická zpěvačka Jennifer Haben, nastartoval se s novým osazenstvem vývojový proces, v němž německá čtveřice (předloni vypadl z kola basák Stefan Herkenhoff) krůček po krůčku roste a na území typicky melodického metalu s popovými tendencemi, vedeného zástupkyní něžného pohlaví, začíná být nepřeslechnutelným elementem. Kromě bezprostředně chytlavých melodií a stadiónově zpěvných sloganů je hlavní podstatou fakt, že kapela velmi citlivě vyvažuje popové vlivy, díky kterým zní křehce, romanticky i rozverně, s patřičným důrazem a až neskutečně přesně zacílenou občasnou agresivitou. Rizikem může být fakt, že po návykovém úvodu v „Is There Anybody Out There?“, který spolehlivě tělo rozpohybuje, tajemnější „Reincarnation“ se zvonivou kytarou a s dokonalou ukázkou toho, jak pikantní je v nasládle pulsujícím refrénu vražedný hrubý hlas Chrise Hermsdörfera, či adrenalinové skákačce „Into The Light“ se druhá polovina alba (zejména zásluhou „Raise Your Head“) může zdát obyčejnější a prokouknutelnější, ale tenhle dojem spolehlivě odvrátí emotivnější kousky – „Wide Awake“ s jemnou stylizací Jennifer do projevu Anneke van Giersbergen a podmanivě hypnotické finále „I Remember Dying“ s místy až šamanskou náladou.

Jednoznačně nejsilnější kolekce z dílny Beyond The Black. Věrné spolehlivě potěší (a dost dobře patrně i nadchne), potenciál na to, aby přilákala nové příznivce, má velmi silný a převážná většina skladeb by mohla fungovat jako reprezentativní singly, kterým se z hlavy vůbec nechce ven.

Savapip             


www.beyondtheblack.de

YouTube ukázka - Free Me

Seznam skladeb:
1. Is There Anybody Out There?
2. Reincarnation
3. Free Me
4. Winter Is Coming
5. Into the Light
6. Wide Awake
7. Dancing in the Dark
8. Raise Your Head
9. Not in Our Name
10. I Remember Dying

Sestava:
Jennifer Haben - zpěv
Tobi Lodes - kytara
Christian Hermsdörfer - kytara, zpěv
Kai Tschierschky - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 42:00
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
2015 - Songs of Love and Death
2016 - Lost In Forever
2018 – Heart Of The Hurricane
2020 – Horizons
2023 – Beyond The Black

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.01.2023
Přečteno: 695x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
-Bohužel, není to...27. 01. 2023 14:55 Petronius
Super recenze....26. 01. 2023 13:30 VH


 
Metalforever.info © 2006 - 2023     RSS - články

stránka byla načtena za 0.60755 sekund.