CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS - Kings Of The Asylum

Phil Campbell měl štěstí, že se kdysi dávno stal nástupcem „Fast“ Eddieho Clarkea (fakticky však Briana Robertsona) a v řadách Motörhead vydržel přes třicet let, ovšem angažmá po boku Lemmyho Kilmistera se pro jeho další kariéru stalo i malým prokletím. Dnes je nositelem údělu Motörhead a skutečnosti, že jakékoliv experimenty se v jeho podání netolerují. Ať chce nebo ne, musí hrát motörheadovský kolovrátek na všech deskách, které po Lemmyho smrti vydal a ještě vydá. Může mít kapelu se svými syny, může ji pojmenovat The Bastard Sons, ovšem už navždy zůstane „tím z Motörhead“. Samozřejmě se za to nestydí, nesnaží se tuhle nálepku setřást a proto poctivě přehrává staré riffy v novém podání, což je korunováno tím, že jako správně pyšný tatík má možnost hrát se svými synky.

A s novým zpěvákem… Phil Campbell And The Bastard Sons vydávají už třetí desku, ale „Kings Of The Asylum“ je pro ně novým startem. Před dvěma lety z blíže nevysvětlených důvodů vyhodili Neila Starra, který nazpíval první dvě alba a nahradili jej Joelem Petersem, jehož si předtím vyzkoušeli na několika koncertech. Vše do sebe zapadlo takřka precizně a tatík Phil začal vést klasické promořeči o skvělé výměně a bezchybném novém zpěvákovi. Tentokrát měl pravdu, Peters se ukázal být skvělou volbou, člověkem, jehož hlas zapadne ke zbytku klanu Campbellů naprosto přesně a dokonale. Přestože se nedalo nic namítat ke spojení se Starrem, s Petersem se zdá, že kapela získala potřebný poslední článek to skládačky. Už jen proto, že se zpěvák nesnaží být kopií nenahraditelného Lemmyho Kilmistera a dává výrazu kapely vlastní osobitost.

Ptát se na to, jak „Kings Of The Asylum“ zní, by bylo nošením piva do hospody, protože je to klasicky zmetalizovaný, motörheadovský rock n`roll. Důvod je vlastně hrozně jednoduchý, protože poté, co Lemmyho dostihl příšerný životní styl a poslední roky spíše živořil, byl Campbell hybnou silou ve skladatelském procesu jejich kapely. A to dokonce takovou, že si Lemmyho neúčasti na komponování prakticky nikdo nevšiml. To, co se Campbell od Mr. Kilmistera naučil, dokázal v současné kapele zúročit takřka do mrtě. Proto lze Phil Campbell And The Bastard Sons brát jako nástupnickou kapelu Motörhead, ačkoliv v ní ten hlavní chybí a pravě v tom duchu, jako skoro plnohodnotnou náplast kapela vypálí skladbu „The Hunt“, v níž Lemmyho duch ožívá velice důstojně. Je to jedno z míst, kde skoro až fyzicky cítíte jeho přítomnost, obzvlášť když Peters sjede do spodních pater vokálních poloh.

Campbellův typický styl, kdysi bičován kilmisterovským naturelem, se vine skrze celou desku. Klasické chvíle britské legendy připomene kromě „The Hunt“ i titulní „Kings Of The Asylum“, špinavé, hřmotné blues, jež Campbell špikuje sólovými výpady, či zmetalizované boogie „Maniac“, které album uzavírá. I přesto, že album je místy striktně motörheadovské, má atmosféra desky ještě druhou tvář. Díky Petersovu zabarvení hlasu to je americký pouliční rock n`roll, který kdysi také čerpal z Motörhead, ale přidával trochu více zpěvnosti. Jasný příkladem jsou zejména „Hammer And Dance“, „Strike The Match“ nebo úvodní „Walking The Circles“, v nichž jsou tyto tendence nejsilnější. Pro některé posluchače může být toto pravá cesta, po které by se Campbell a jeho parta měli vydat, ti konzervativnější jistě uvítají co nejvíce spojnic s Motörhead. Spokojeny budou oba tábory, ať jsou to lemmyovské vypalovačky nebo trochu přístupnější věci, všechny spojuje velká dávka profesionality a kompozičního umu.

Zdá se, že angažmá Peterse polilo Campbellovu kapelu živou vodou, „Kings Of The Asylum“ je jejich pravděpodobně nejpřesvědčivější deska. Rozdíly v kvalitě novinky i předchozích alb jsou sice malé, ale vypadá to, že nyní je tahle parta nejsilnější v kramflecích.

Jan Skala             


www.philcampbell.net

YouTube ukázka - Hammer And Dance

Seznam skladeb:
1 Walking In Circles
2 Too Much Is Never Enough
3 Hammer And Dance
4 Strike The Match
5 Schizophrenia
6 Kings Of The Asylum
7 The Hunt
8 Show No Mercy
9 No Guts! No Glory!
10 Ghosts
11 Maniac

Sestava:
Joel Peters - zpěv
Phil Campbell - kytara
Todd Campbell - kytara
Tyla Campbell - baskytara
Dane Campbell - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 43:11
Label: Nuclear Blast
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/heavy metal

Diskografie:
2018 - The Age Of Absurdity
2020 - We`re The Bastards
2023 - Kings Of The Asylum

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.10.2023
Přečteno: 954x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to orreS těma Almighty...4. 10. 2023 9:38 Jirka Lulek
Určitě nejlepší...3. 10. 2023 18:38 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0976 sekund.