TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE BERZERKER - Dissimulate

Australští maniakální nadšenci do patologie a průmyslově-militaristické kybernetiky se po dvouletém timeoutu vrátili s druhým albem „Dissimulate“ a číše brutality jest naplněna až po okraj. Už debutový bezejmenný kotouč se dočkal v undergroundových kruzích velmi pozitivní odezvy (pro mě osobně byl tehdy doslova zjevením) a nový počin byl očekáván s velkými nadějemi. Ty kapela rozhodně nezklamala, ba naopak.

Nezaměnitelný lehce industriální zvuk The Berzerker zůstal, zaplať Satan, v mrazivé dokonalosti zachován. Okamžitým poznávacím znamením Australanů je nadzvukově rychlý bubeník - před loňským zrušeným koncertem v Praze byl na plakátech prezentován coby nejrychlejší bicman na světě, ale podobné propagační hlášky je vždy třeba brát trochu s rezervou. Faktem je, že jeho sypačky nelze popsat jinak než jako nadzvukové, jeho hra není o brilantní technice, ale o maximální možné devastaci bicí soupravy (viz. telefonický rozhovor: A: „Jedeš do tý Prahy?“ B: „Nemám rád kapely s automatickejma bicíma.“ A: „To není automat.“ B: „A sakra.“). Díky tomu, že The Berzerker hrají v mrtvolných maskách, je přirovnává pravděpodobně méně informovaný zahraniční (převážně americký) metalový tisk ke Slipknot, což je naprostý blábol. Upřímnou soustrast fandovi Slipknot, který by si snad tuto kapelu na základě oněch tvrzení sehnal, protože by dostal více než jistě během poslechu akutní mozkovou mrtvici.

„Death reveals to man what he really is.“
(„Death Reveals“)

„Officers blared music to cover the shooting and 16,500 were killed in a day…“
(„Betrayal“)

Na prvním CD se nacházela řada veselých mluvených introdukcí, na „Dissimulate“ se děje nejinak. Je obdivuhodné, že kapela při vší zuřivosti na tenhle svět nezapomíná v žádné skladbě na melodii (i když speedmetalista by si asi při slově „melodie“ v případě The Berzerker ťukal na čelo…). Nechť je vyveden z omylu každý, kdo by považoval běsnění tohoto bandu za jednolité monotónní sbíjení. Ať se bavíme o jakékoliv položce z dvanácti autorských záseků, v každé nalezneme snadno zapamatovatelný moment, který se vryje do paměti. Od rychlého tempa si lze na pár vteřin vydechnout v několika zatěžkaných, pomalejších momentech, ale těch je na „Dissimulate“ jako šafránu. Animální řev/chrapot korunuje dílo zkázy. To nejlepší přijde na konec - jako poslední třináctá skladba je zařazena výborně podaná coververze „Corporal Jigsore Quandary“ pocházející původně ze skvělého alba „Necroticism - Descanting The Insalubrious“ kultovních britských koronerů Carcass. Původní intro (zmutovaný patologův záznam z pitevního protokolu) bylo ponecháno, song v berzerkerovském podání získal větší zběsilost, kopáky v „refrénu“ nabírají až kosmické rychlosti. Sami pánové ze „Zdechliny“ by jistě uznale zatleskali. Zaroveň je tento kus při délce skorem šest minut oproti zbytku maximálně tři a půl minutových vypalovaček jednoznačně nejdelší písní The Berzerker vůbec.

Kdo si zamiloval první album australského anihilačního komba, toho bez debat potěší i jeho nadmíru zdařilý následovník. Absolutní hodnocení je zde plně legitimní. Kdo má chuť, může oblažit čivy pohledem na výživné videoklipy „Reality“, „Forever“ a „No One Wins“ nacházející se ke stažení na výše uvedené homepage. Až se budete chtít například zbavit nějaké nevítané návštěvy, sáhněte po nich. Přeji příjemný pohled / poslech :-).

Štembus             


www.theberzerker.com

Seznam skladeb:
1. Disregard
2. Failure
3. The Principles And Practices Of Embalming
4. No One Wins
5. Death Reveals
6. Compromise
7. Betrayal
8. Last Mistake
9. Pailess
10. Pure Hatred
11. Paradox
12. Abandonment
13. Corporal Jigsore Quandary (Carcass cover)

Rok vydání: 2002
Čas: 34:18
Země: Austrálie


Vydáno: 19.03.2004
Přečteno: 5929x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tahle smečka je...30. 11. 2007 11:33 Mike The Deviant


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09591 sekund.