ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROCKOVÉ SADY III - 19.-20.8.2005

Rockové sady.Dneska už vlastně skoro by se dalo říct tradiční festival,který se koná každý rok v sadech v Kraslicích (nedaleko Sokolova).Tahle akce se pravda sice konala v takovém rozsahu „pouze“ potřetí,ale její začátky sahají ještě o nějakých pár let dál,kdy se v restauraci Pod Vlekem konala každoročně podobná akce s názvem Sbohem prázdniny.

A přestože mě moje pracovní povinnosti tento rok hodně omezily možnosti,našel sem si čas alespoň navštívit část druhého (sobotního) dne festivalu.

Celý den začal velmi nešťastně,když vypadla kapela Trifid. Důvodem byly natažené lýtkové vazy bubeníka.Tím se start sobotní části posunul o hodinu.

V 13:00 tedy slavnostně na podium nastoupila parta Ortel a předvedla své historicky první vystoupení.Jedná se o skupinu hudebníků,kteří sice v minulosti měli vlastní projekty, ale spolu hráli v sobotu pro lidi poprvé.Předvedli celkem slušný rock’n’roll ve stylu Judas Priest (tedy samozřejmě z dob alba Turbo).Konec konců že je jim tahle parta blízká dokázali hned první skladbou – coververzí Locked and Loaded.

Muzice kterou tahle parta a zároveň i po nich hrající Mungopark a Osmá Velmoc předvedli není po hudební stránce co vytknout.Jen je pravda že mě osobně však jejich muzika nedonutila k ničemu jinému než poklepávat nohou.

Skutečná zlom se objevil až s kapelou Interitus.Pro mě do té doby zcela neznámou a nutno podotknout,kapelou která ve mně budila obavy.Ještě než se vůbec objevila dodávka téhle party,dozvěděl jsem se od jednoho známého o co se jedná,jek jsou perfektně sehraní,a že hrají takovou melancholickou podzimní muziku.A já fakt nemám rád podzim :-)

Všechny moje obavy se rozplynuly s první skladbou.A Interitus byli ten den první partou které se podařilo získat si větší počet lidí takže to pod podiem vypadalo konečně jako kotel.A ze mě se stal nový fanoušek nejen téhle party ale i stylu který mi toho před tím nijak moc neříkal.

Tuborg – sokolovsko-karlovarská trashmetalová formace.Tak tihle tatíci mě velmi překvapili.Znal jsem je už dřív a ani tentokrát neslevili ze svého standardu.Jediné co bych tady vytknul je zvuk.Nevím jestli se mi to jen zdálo,ale cca 20 metrů od podia a zdálo se mi že se zvuk kapely dost tříští.Možná i to byl důvod proč v kotli byli asi čtyři nadšenci a ostatní návštěvníci fandili pěkně ze zadu a nedbali výzev Karlose (řev – mistra kapely).

Jediným impulzem byl úvod písně Už Jdou.Zpěvák prohlásil, že nemá rád rád „takové ty jedince s vyholenou hlavou,které nezajímá nic jinýho než někomu rozbít hubu“ .

To skutečně přinutilo asi pětičlennou skupinu takových lidi naběhnou s hlasitým FUCK OFF do kotle.Karlosem to bylo okomentováno slovy : „Tak přece tady máme fanoušky.“

Nejvíc jsem se ten den ale těšil na místní partu CROM.Od loňského roku co jsem je viděl naposledy zaznamenala kapela zlepšení asi o 750 %.Stali se z nich za tu dobu skuteční profesionálové.Lukáš „Ice“ Zmrzlý ,frontman s novým mikrofonem :-) předváděl pro mě zcela nepochopitelné věci.Se svým hlasem si doslova hrál.Pokud jste slyšeli promo cd téhle party a líbilo se vám,tak vřele doporučuji navštívit jejich vystoupení.Během koncertu přehráli všechny staré hity ( z proma) a k nim přidali zcela novou,tuším že ještě bezejmennou skladbu.Tak se nesla v o něco tvrdším rytmu než ostatní.Popravdě se mi málem vysypalo sklo z brejlí.Vystoupení této party mě doslova nadchlo.

No a poslední skupinu kterou jsem mě ten den čas shlédnout byli Seven.K mé opravdové radosti bez zpěvu.Nemůžu si pomoct,ale instrumentální umění Honzy „Kirka“ Běhunka podle mého názoru se zpěvem tolik nevynikne.I Seven si získali velkou haldu příznivců hned před podiem.Ten den snad nejvíc co jsem viděl a není divu.Standardní kvalita hudby na kterou jsme zvyklí byla ještě vizuálně zvýšena kořem a světly (první parta které se setmělo) Bohužel jsem právě kvůli už zmíněným pracovním povinnostem musel odjet,a neviděl tak vystoupení následujících kapel.Mezi nimi např. Salamandra,Kiss revival…


Shrnutí na závěr.Vynikající akce.Velké díky Honzovi Zmrzlému a kapele Crom za zorganizování a příjemný pokec v průběhu dne. A velké pokárání pro rockery z okolí,kteří dali přednost sledování televizních reality shit před kvalitní kytarovou muzikou.Vstupné na den stálo 200Kč a pro pivaře např. 12° Gambrinus se točil za 20 Kč!!!!

Přes to všechno byla účast alespoň pro mě nečekaně malá a v koutku duše doufám že nezpůsobila totální konec konání této výborné akcičky.

Standa             



Vydáno: 27.08.2005
Přečteno: 4221x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11128 sekund.