ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KISS - Hotter Than Hell

Žhavější a větší než samo peklo!

Díky tlaku ze strany vydavatelských firem se KISS uprostřed vyčerpávajícího turné vydávají do Los Angeles, kde ve studiu Village Recorders nahrávají své druhé album. Většina písní vznikala právě na cestách během turné, pro celou kapelu bylo natáčení druhé desky mnohem obtížnější, protože neměli nový materiál dobře nazkoušený.

I přes všechna úskalí se z "Hotter Than Hell" stala dobrá deska s několika výbornými skladbami, jenž posunuli KISS zase o kus dál. "Got To Choose" působí dodnes v živém podání skvěle a už tehdy byla mezi fanoušky velmi oblíbená. Já osobně mám velmi rád skladbu "Goin´ Blind", je to krásná balada s návykovou basovou linkou a procítěně podaným vokálem z hrdla Gena Simmonse.

Vypalovačky "Hotter Than Hell", "Let Me Go, Rock´n´Roll", "Parasite" a "Watchin´ You" se zařadily do zlatého fondu kapely a stabilně obšťastňovaly vojáky Kissarmy po celém světě. V tomto roce byla totiž založena masová instituce Kissarmy, srocující fanoušky ze všech koutů země v jeden obrovský fandící kolos. O první vážnější konflikt se postaral Peter Criss, který nahrál doprostřed písně "Strange Ways" obsáhlé, asi osmiminutové sólo na bicí nástroje, což skladbu jaksi „zabilo“. Vyhrožoval, že jestli tam sólo nezůstane, tak odejde z kapely, tento argument o odchodu použil během své kariéry ještě několikrát. Dopadlo to nakonec tak, že Peter zůstal, sólo nikoliv.

Zmínit se musím ještě o "Comin´ Home", ta se velké přízně nikdy nedočkala, avšak do doby, kdy ji Kiss zvolili jako úvodní skladbu vynikajícího akustického koncertu Mtv Unplugged, kde zněla naprosto výtečně a obecenstvo to svým aplausem dalo patřičně najevo.

Proslýchá se také, že při focení na obal alba se do ateliéru dostavili Kiss, vyjma Gena Simmonse, značně společensky unaveni. V té nespoutané rebelské době to snad nikomu divné ani nepřipadalo.

Spoustu lidí zmátly japonské symboly a nápisy na obalu, vzbuzovaly totiž dojem, že se Kiss proslavili už i na onom kontinentu. Byl to ovšem jen skvělý marketingový tah na Ameriku (nic bych za to nedal, že v tom sehrály úlohu obchodní geny mistra Simmonse), protože na japonský trh se deska dostala až s dvouletým zpožděním.

"Hotter Than Hell" vytyčilo další významnou etapu v historii Kiss, i když si myslím, že svého debutového předchůdce nejspíš nepřekonalo. Ve studiovém zvuku Kiss trochu tápali, ale o to přesvědčivější byl jejich výkon při živých koncertech . Jako kapela začali získávat konkrétnější směr, nezaměnitelný s žádnou jinou rockovou kapelou té doby. Jejich originalita je tlačila vpřed.

Madman-Forever             

"Hotter Than Hell" jsem měl vždycky moc rád. Ta deska je mi v diskografii maskovaného souboru snad nejsympatičtější. Výbornou pecku střídá další výborná pecka. Úvodní "Got To Choose" za totáče zněla na mnoha vesnických tancovačkách, tvrďárna "Parasite" mě vždycky nutila k pořádnému mlácení palice, "Goin Blind" způsobila nejednu slzu (mojí tedy né, ale na ženské prý platí) a závěrečná "Strange Ways" dala tušit, že KISS dokáží zahrát ještě dusivěji a nářezověji, než doposud. "Hotter Than Hell" je prostě jedna z nejsilnějších placek kapely!
Venca 9/10

www.kissonline.com

Seznam skladeb:
1. Got To Choose
2. Parasite
3. Goin´ Blind
4. Hotter Than Hell
5. Let Me Go, Rock´n´Roll
6. All The Way
7. Watchin´ You
8. Mainline
9. Comin´ Home
10. Strange Ways

Sestava:
Gene Simmons – baskytara, zpěv
Paul Stanley – rytmická kytara, zpěv
Ace Frehley – sólová kytara, zpěv
Peter Criss – bicí, zpěv

Rok vydání: 22. října 1974
Čas: 33:19
Studio: Village Recorders
Produkce: Richie Wise, Kenny Kerner
Manažer: Bill Aucoin
Země: USA

Související články:
KISS - Den, kdy se hudební svět otřásl v základech
KISS - Carnival Of Souls: The Final Sessions
KISS - Kiss


Vydáno: 28.12.2007
Přečteno: 9180x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Marek: Nic se...2. 01. 2008 11:17 Madman-Forever
Marek: Nic se...2. 01. 2008 11:17 Madman-Forever
Sorry za moju...2. 01. 2008 10:34 marek-janesession
album Hotter Than Hellkdyz se pozorne...29. 12. 2007 12:50 Jindra
to Marek: Díky za...28. 12. 2007 14:57 Madman-Forever


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09037 sekund.