RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




G.B.V. (The Witch) X LENKA (Komat)

Něžná heavy metalová dívka versus black metalové zvíře... Jak moc se mohou lišit názory takto dvou odlišných osobností na stejnou muziku? Jistě překvapivě, že se občas i shodnou! Cítím tady rande... Dohazovač Venca... Asi si nechám udělat nové vizitky! Zpěvák a kytarista staré blackové školy THE WITCH z Třemošné G.B.V. a mladá kytaristka heavy bandy Komat Lenka Svatoňová. Čí názory jsou vám tentokrát bližší?

Vihar Lenka




CELTIC FROST – Circle Of Tyrants

G.B.V.: Tak na začátek ses trefil do černýho. Tohle prostě kurva můžu. CF byli jedna z prvních tvrdších kapel, kterou jsem začal poslouchat. Když jsme s The Witch začínali, nejvíc to žral bicmen Gava. A tenhle klip jsme čuměli třebas třikrát denně na videu. CF jsou klasika, kult. Nemám k tomu víc co dodat.
10/10

Lenka: Tahle kapýlka se vyšvihla na výsluní metalovýho světa někdy v 90.letech. Tenhle song patří k začátkům jejich tvorby, kdy po nich fans ještě šíleli a Celti byli považováni za průkopníky nového směru, protože se jejich styl lišil od ostatních kapel. Klip se mi celkem zamlouvá, jen by mohl skrývat ještě nějakou tu pointu, záběry na pařící fanoušky sice nejsou špatný, ale působí trochu monotónně. Jinak btw. kejtrista má fakt fešný wohoz, tomu jsem se musela zasmát. Ale jak říkám, tenhle song patří k vrcholu Celtů a o další tvorbě radši už ani nemluvit, páč jejich pozdější experimenty je srazily k zemi asi tak stejně rychle, jako se proslavili.

NIGHTWISH – Bye Bye Beautiful

G.B.V.: Nightwish jsem nikdy moc nemusel, ani to doma nemám. Možná první desku někde nahranou na kazetě. Ale tu paní bych bral. Nejsem režisér, abych hodnotil kvalitu klipu, ale přijde mi to jako x dalších klipů. Klip 3 z deseti, muzika 5 z deseti a ta paní 8 z deseti. Tak teď si vycucej ten průměr.
5/10

Lenka: A máme tu Nightwishe... Tak tahle písnička je jasně zaměřená na Tarju a její odchod z kapely, na to vsadím boty. Je to zřejmé už z názvu songu a když poslechnu text, tak už vážně není o čem diskutovat. Chvíli mi vrtalo hlavou, proč tam postavili za nástroje ty holčiny. Kdo ví, co tím básník chtěl říci, ale možná taky to, že Tarja a stejně tak všichni zbylí členové kapely jsou nahraditelní. Celkově vzato musím říct, že Nightwishi přišli o velkej hlas a je to opravdu škoda, ale jak tak poslouchám ten klípek, tak musím taky uznat, že jim to pořád skvěle šlape a určitě nám mají stále co nabídnout.

UMBRTKA – Smrt v železe

G.B.V.: Tak Morbivod mi docela příjemně překvapil. Neznám sice starší tvorbu Umbrtky, ale tohle se mi líbí. Čekal jsem něco horšího, ale opak je pravdou. Z jeho projektů/kapel znám vlastně jen Trollech a okrajově Stíny Plamenů. Klip je udělanej dobře, je vidět, že si s tím někdo docela pohrál.
8/10

Lenka: No… Tak z poslechu tohoto songu mám poněkud smíšené pocity. Asi první věc, ke které bych se vyjádřila je ten, s prominutím, strašnej zpěv (sorry těm, co „Morbivoda“ můžou, je to pouze můj názor). Není to tím, že bych neměla ráda black, ten mě sám o sobě nevadí, ale tenhle zpěvák mi prostě nesedí. Když si ho ale jaksi „odmyslím“, tak mi zbude vcelku zajímavá hudba, jsou tam good kytary, kluci do toho pěkně řežou, to se musí nechat. Klip se mi zdá v pohodě, tématika se dobře hodí do jejich stylu.

KISS – I Was Made For Loving You

G.B.V.: Teď by z Tebe měl radost můj otec. Já teda Kiss taky kdysi trochu poslouchal, takže mi to v žádným případě neurazí. Šou dobrá, fajn divadlo, ale mohl si vybrat jinou skladbu a klip než tuhle ohranou „diskošku“ (smích).
3/10 – tahle skladba, jinak Kiss 5/10

Lenka: Co k tomuhle říct… Tahle věc a Kissáci vůbec jsou už za dobu své existence propraný od shora až dolů :-) Patřili k nej kapelám 70.let a jejich sláva se s uběhlými lety nijak rapidně nesnížila, jak taky ukázalo i poslední vzpomínkové turné. Jinak tenhle song jednoznačně patří k jejich nejznámější tvorbě a jeho nesmrtelná melodie se objevuje i v dnešní době, a to v podobě různých remixů a coverů (jako např. od německých Scooter). Kissáci prostě jsou a zůstanou legendou. Navíc jejich černo bílej painting položil základ pro image všech black metalových kapel.

ISACAARUM – Shit Paintress

G.B.V.: Cha chá, pan inženýr Chymus a spol.. Isacaarum jsem viděl x krát live a pokaždé jsem se bavil jako svině. A bavím se kurevsky i teď. Chymus je showman numero uno, vždycky se mi vybaví ty jeho pohledné převlečky, hlavně si pamatuji brejle z cedníku na čaj. Celá kapela šlape jak kurva na E55, klip taky pohodka.
9/10

Lenka: Hm, tak tohle teda fakt není můj šálek čaje. Tuhle kapelu slyším sice poprvé, ale myslím, že po takovém zážitku z poslechu i naposled. Navíc klip je dost nechutnej. Vím, že se v tom někteří lidé vyžívaj, ale mě tohle fakt nic neříká, navíc text je taky dost o ničem. Tahle směsice, řekla bych grind coru s blackovými prvky, mi prostě nesedla. Ale každej může něco jinýho a věřím, že určitá skupina posluchačů si v tom najde něco svého.

DANIEL LANDA – 1938

G.B.V.: Předem upozorňuji, že nejsem fašoun, ale starej dobrej Orlík a Landovo sólovky mám rád, ostatní jeho projekty a činnosti mě nechávají chladným. Tohle je jedna z těch nejlepších věcí, co kdy udělal, myslím. Než někdo začne nadávat Landovi do fašistů, bych jen rád podotknul, že tahle skladba + text je o tom, jestli jsme se měli v roce 1938 bránit nebo ne.
8/10

Lenka: Máme tu Landu… Jak všichni víme, na účet jeho osoby probíhají stále četné diskuze a názory na něj se hooodně liší. Mně osobně nevadí a jeho songy mi přijdou v pohodě a taky celkem dost přímočarý, což někomu nemusí zrovna vyhovovat. Hodně do tvorby promítá své názory a snaží se ukázat lidem i jinou stránku života. Tenhle klip o obsazení našeho pohraničí Německem a mnichovských událostech z roku 1938 je dobře zpracovaný, Landa tím chtěl ukázat, jak to v té době asi vypadalo a myslím, že se mu to celkem povedlo.

CRADLE OF FILTH – Nymphetamine

G.B.V.: A hele, kontroverzní C.O.F.. Nevím Venco, nevím, zas jsi vybral pro mne nereprezentativní klip. Já mám rád C.O.F., ale asi tak do roku 1998. Tohle už jde mimo mne, i ten mrňous Dani míval lepší hlas, ale je to jen můj názor. Poslechnu si to, kouknu na klip, ale tím to hasne. Žádný sympatie ani antipatie. A dam si jednu hospodskou hlášku: Víš, co je na C.O.F. nejlepší? – Že jsou z Anglie.
6/10

Lenka: Tak tahle věc se mi líbí a moc. Je to krásně melodické, dobře poslouchatelné. A i klip má co nabídnout, má to děj. Je to zase určitá změna v porovnání s klípkami, kde je video natočené jen z koncertu, a kde se objevují pořád jen záběry na kapelu. Tenhle song se sice od základní tvorby Cradlů poměrně liší, ale není to vůbec na škodu.

MARILYN MANSON – Coma White

G.B.V.: Mistr MM mě fakt vůbec nebere. Ale určitě to bude chytrej chlapík, když si vymyslí image, která funguje a kačky se jen sypou.
3/10

Lenka: Manson, to je postavička… I když možná trefnější výraz by byl „kreatura“ :-) Jedni ho milují, druzí nenávidí. Jeho texty plné sexu, drog a satana spoustu lidí odpuzuje, ale pro jiné je vlastně naopak vzorem. Musím říct, že jeho názory mi také nejsou zrovna nejbližší a co si budeme povídat, úplně v pořádku to v hlavě asi fakt nemá. Ale neodsuzuji ho.

KREYSON – Vzdálená

G.B.V.: Ty krávo, Venco, ty ses snad posral. Kreyson mám rád, poslouchal jsem to ve 3. třídě a pustím si to i dneska, ale Vzdálenou fakt ne. Nevím proč, ale když slyším tuhle skladbu, tak se mi vybaví Damiens a Láďasovo bratříček. Takže příště bych prosil hity typu Kreyson nebo Anděl na útěku. Za kladně vyřízenou žádost předem děkuji.
4/10, jinak Kreyson 8/10

Lenka: Asi nejznámější skladba od kapely Kreyson, ve své době s ní válcovali hitparády jedna báseň. Myslím, že právě tímto songem se dostali do podvědomí lidí. Ale přijde mi, že na konci písně žene ty vejšky Láďa hodně do extrému, to bych klidně vypustila, nebo to nechala ve stejné tónině. Jinak musím uznat, že zbytek songu je good, ačkoli je tohle na mě už trochu „měkký“ :-) Toť můj názor.

ANTHRAX – Madhouse

G.B.V.: Tak na závěr si mi spravil docela chuť, Anthrax jsem jeden čas docela žral, hlavně právě album Spreading the Disease. Dneska už je nijak nesleduji, ale tuhle desku si pustím rád. K tomu klipu ti můžu jen říct, že odpovídá roku 1985.
7/10

Lenka: Dosti bláznivej klípek, ale ještě aby nebyl, když je to „Madhouse“, že … :-) Navíc je známo, že jejich thrash z raného období Anthrax tvorby býval kolikrát říznutý nějakými podobnými komickými prvky, takže se není čemu divit. Mám pocit, že tohle bylo vůbec jejich první video. Taky se ví, že bylo zanedlouho od svého uvedení na veřejnost zakázáno z důvodu, že mělo zesměšňovat psychicky postižené lidi. S čímž bych celkem souhlasila.

Venca Votruba             



Vydáno: 16.05.2008
Přečteno: 7762x




počet příspěvků: 16

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
jako zpěvačka...17. 03. 2009 12:55 LeonydysPunk
Lenka je fakt...24. 05. 2008 17:49 Dedly
Mocný Vihar znovu...18. 05. 2008 13:53 Jakub Uhlík
to RockinpiruJá to chápu, co...18. 05. 2008 1:08 G.B.V.
Názory špatný...17. 05. 2008 19:42 Rockinpiru


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11931 sekund.