NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Trio minirecenzí na téma power metalové (skoro) novinky: kapely ENBOUND, DIVINEFIRE a FIRELAND


to GNT - martan

V předposledním příspěvku mám pod nickem mail. Budu velmi rád, když mi tam pár svých speedových "no name" objevů napíšeš, určitě jsem nějakou bandu při mém pátrání minul:-) Dík

21. 06. 2011 8:57

- GNT

Martin: já jsem ochoten přiznat extrémním žánrům kvalitu a právo na život, byť, ač jsem se i snažil, nedokážu snést growling (tak jako někdo z opačné strany nesnese ukrutné výšky), prostě mi to trápí ucho - má duše bytostně touží po melodických orgiích. Soudím ale, že lidé zaměření na extrém ve své většině podobně benevolentní přístup mít nebudou (hlavně ti, co se zabývají kritikami a píšou o hudbě). A také - jednou z hlavních zkušeností mého života je, že vše, co mi přijde nudné, nepřístupné, nepochopitelné, neuchopitelné, zmatečné ... bývá kritikou dobře hodnocené a hlavně, je to to pravé "hoch" umění. Já dnes nejvíce hodnotím (ve filmu, literatuře, hudbě) a nejvíce si pomlaskávám, když je naplněno mé očekávání, když je dokonale a beze zbytku naplněn žánr díla (jdu-li na western, nechci vidět padoucha vítězem a nechci poslouchat mudrování o nesmrtelnosti chrousta) a když se dočkám toho, co avizoval autor či reklama.

21. 06. 2011 7:00

- GNT

Martan: ano, alespoň občas speedové tempíčko - to je ono, o co tu jde. Kytary můžou jet čtvrtou kosmickou, kopáky taktéž, ale dokud se do toho bubenik nepoloží rukama, tak se nikdy speedu nedočkáme, bude to jen takové "klopýtání" a chození kolem horké kaše. Kapela, která na albu nezahraje pár jasně speedových skladeb nemá právo nazývat se speedovou. Ano, dnes jasný speed hrají kapely "no name" (jakmile nějaký "name" získají, nebudou už speedové, takový bývá vývoj - takže nám milovníkům speedu nezbývá než hledat mezi polovičními amatéry a začátečníky.

21. 06. 2011 6:50

to GNT - martan

Nother je přesně případ bandy na hraně stylů. Zpěv /death/ a kytary /speedthrash/. Ono by se zajímavých band na severu našlo víc, většinou zaškatulkovaných jako /melodický death/, ale já se rád vracím na powerspeed:-)

20. 06. 2011 23:23

to boozer - martan

Je to přesně, jak píšeš. Starý vyhlášený bandy přešlapujou ve svým stínu a když se chtějí posunout někam dál, vydají sice album, ale už pro fandy jiného stylu. Jako příklad stačí Blind Guardian. Chce to hledat nový bandy, když přešlapovali na místě Helloween, objevila se u stejného labela docela nadějná banda Helicon. Myslím, že posloucháš power, já sice taky, ale musí to mít speedový tempíčko, alespoň občas:-) Zkus třeba starý desky Heavenly nebo Wizard (to je v podstatě svižnějsí Manowar). Když si chci pustit nejostřejší záležitost co unesu, dám Manticoru nebo Nother:-)) Kdyžtak mi napiš ma mail, ať tady někomu nenabourám myšlenku.

20. 06. 2011 23:07

to martan - boozer

Škoda, myslel jsem, že zrovna ten Alpha Tiger bude to pravý vořechový, a to i přes místy trošku uřvanej hlas. Připomínají mně klasiku z doby kdy, jak někdy s oblibou řikám, kapely ještě měly co hrát. Ale znáš to, každej má trochu jiný chutě. A co víc, pozoruju u sebe jak strašně moc záleží na monentální náladě a největší "kumšt" spatřuju v tom strefit se do toho na co mám zrovna největší chuť což se mně zdaleka ne vždy podaří. Jinak to, že se ti moc nelíbí poslední Helloween nebo Stratovarius není nic divnýho a určitě bych kvůli tomu nehledal chybu u sebe :-) - jde jen o to, že ne každej je ochoten si dnes přiznat, že obě kapely už nejsou to co bejvaly. Já už na to mám recept: nečekat od nich nic mimořádnýho a raději se zaměřit na "no name" kapely.

20. 06. 2011 21:11

- Martin

GNT: s tým nadávaním súhlas... Ja to vidím tak, že dajme tomu ten death je u fanúšika toho speedu zaznávaný (alebo aspoň nepochopený) kvôli tomu, lebo ho považuje za príliš komplikovaný a "bordelársky", rozdiel je v tom, že ten fanúšik deathu na speed kydá, lebo je podľa neho prekonaný, vyčerpaný... U oboch strán je to len o tom, že do toho "súperovho" nevidia...

20. 06. 2011 21:08

- GNT

Martin: jistěže každého hudebníka potěší, je-li kritikou pochválen, cenami hudebními poctěn - a za speed to nikdy nebude. Chce-li být muzikant považován za solidní persónu, chce-li proniknout do médií, nesmí hrát speed (a musí přestat hýřit melodiemi, lidé většinou stráví jen sloky a refrén, už i bridge mají za otravný), toť jeden ze základních zákonů show byznysu.

20. 06. 2011 12:22

- GNT

Nějaké případy by se našly, mám takový dojem, že Nocturnal Rites hráli nejprve death a snad i někteří hudebníci z Dragonforce. Problém uměleckosti ... speedovým kapelám kritici nadávají, že hrají pořád to samé a že už něco podobného slyšeli tisíckrat a vůbec, u deathové kapely nikdo neřeší, že vydali už své 20. deathové album, prakticky téměř vždy kritici hýkají blahem a bodová stupnice jim při hodnocení málem nestačí. Když si náhodou poslechnu (jen málokdy se k deathu dostanu) něco z těch veleděl (dle kritik), nemohu takřka nikdy pochopit, v čem a kde se skrývá mně dokonale utajená velikost dané nahrávky. A když nějaký hudební, literární či filmový počin nepochopím, nedokážu ocenit a už vůbec z něho mít jakékoli potěšení, už neříkám, jako zamlada, že je to sračka, dnes stanu před mnou nestráveným dílem v nelíčeném úžasu a posvátné bázni a řeknu si: tak jsi opět narazil na umění a zde končí všechna legrace. Tu odcházím celý zkoprnělý a musím si dát panáka (byť jinak nepiju), abych tu "srážku s uměním" přežil. Ale pochybuji, že by podobně reagoval deathař při poslechu jemu nepochopitelného speedu. Ten by se s tím nepáral.

20. 06. 2011 12:16

- Martin

Od deathu k melodickému speedu? To sa nestáva vôbec.. a prečo? Dobrý futbalista je ťažko zároveň dobrý hokejista. A to si kde čítal, že ten kto spĺňa tvoje posledné dva riadky, to robí preto, aby bol Umelec? Každý by bol rád rešpektovaný, no ako vidno, dá sa to aj hraním melodického speedu, všetko má svojho fanúšika...

20. 06. 2011 9:22

- GNT

Něco mi asi uteklo, vždy jsem měl za to, že Pagan speedomil je, výběr recenzovaných alb by tomu nasvědčoval. Díky za každé AC/DC speed metalu! Proč díky? Protože vývoj u naprosté většiny speedových kapel směřuje do jediného stavu - časem nejsou vůbec speedové a takový vývoj si mohou z mého pohledu speedofila strčit za klobouk! Rád bych někdy u někoho zažil vývoj od progresu či deathu k melodickému speedu, ale to se stává výjimečně. Holt každej chce bejt za umělce, to cení, to se nosí, jak je něco nestravitelné, nemelodické, neuchopitelné, předlouhé - tak je to bezesporu umění s velkým U.

20. 06. 2011 7:20

to boozer - martan

Dík za tip. Zkusil jsem, ale není to můj šálek kávy. ALPHA TIGER by se mohla někomu (kdo poslouchá power) líbit, mě tam celkem vadí zpěv. Vzhledem k tomu, že se mi přes celkem kladnou kritiku nelíbí poslední HELLOWEEN ani STRATOVARIUS či SYMFONIA, tak chyba múže být i u mne:-) Dost se těším na novou placku EAGLEHEART, z tý strach nemám.

19. 06. 2011 22:19

to adrian - martan

Tak, tak....Dragonforce je nekompromisně rychlý, ale je to jak řetězová pila, chtělo by to více měnit tempíčko:-)

19. 06. 2011 20:59

- Pagan

Pozor adriane, martan psal, že spídomil NEJSEM, takže logicky nemůžu psát ani recku na DRAGONFORCE!! :-) A ve skutečnosti je to tak, jak jsem ti už psal, tedy že čekám na nový album týhle kapely, kterou samozřejmě okamžitě zhodnotím. Pokud narážíš na seriál, tak do toho bych nešel už jen proto, že bych nedokázal mezi jednotlivými počiny najít tolik dramatických rozdílů, aby to vydalo na samostaný článek u každé desky. Přiznejme si, že DF hrají pořád skoro stejně, jsou vlastně takoví AC/DC speed metalu :-)

19. 06. 2011 13:17

- adrian

Tady je to samej "speedomil", ale recenze na DragonForce zadna - to mi hlava nebere :-)

19. 06. 2011 12:35

to martan - boozer

Doporučuju dvě nejnověšjší power tutovky co jsem objevil: Twisted Tower Dire - Make It Dark - 2011 a Alpha Tiger - Man Or Machine - 2011 - tentokrát ani špetka progressu :-)

19. 06. 2011 0:02

FIRELAND!!! - martan

Ač vím, že Pagan speedomil není, musím mu poděkovat za objevení velmi zajímavé bandy. V podstatě se ztotožňuji i s jeho hodnocením. GNT a další starší speeďáci, tohle stojí za to!!

18. 06. 2011 22:57

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08833 sekund.