NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SONATA ARCTICA - Stones Grow Her Name


- Hellhammer

No a já mám asi 8 poslechů a pořád u mě těžká slabota.Třeba časem, nechám tu desku odležet, ale moc tomu naději nedávám..:)

3. 04. 2014 23:48

hellhammer - Soichiro Honda

tiež som si to myslel ale po asi desiatom vypočutí začínam meniť názor, tie nápady tam sú, možno nie také výrazné ako kedysi, ale objavovať tam rozhodne je čo. To čo ma ale viac štve, že tá melancholická atmosféra unie je ta tam, sonata sa snaži dať to jak kedysi ale tie melodie z Eclipticy a Silence sa skladajú raz za život.. teraz to znie dost neprirodzene

3. 04. 2014 22:09

- Savapip

to Soichiro: Sonata bude, jen ještě nevím kdy, a Freedom Call je připraven na pondělí

28. 03. 2014 16:06

- Soichiro Honda

skôr sa spýtam, bude recka? keď už aj na nový freedom call zatial nic..

28. 03. 2014 15:07

- Eyrekr

Až tak hrozné to není..

28. 03. 2014 11:47

- GNT

Nové album (Pariah...) jsem ještě neslyšel, ale z komentů soudím, že Kakko neví, kudy kam, když se mu zhnusil speed, šel jinou cestou, ale ta ho zřejmě také přestala bavit a uspokojovat, a teď tápe a zkouší kam se vrtnout. Ach to prokletí osudem přiděleného talentu a neukojených ambicí! Kakkova vyjádření ohledně návratu k poweru bylo potřeba brát s rezervou. Zřejmě se definitivně přestávám zajímat o S. Arcticu a nechám tuto kapelu jet z vlastního rozhodnutí do "pekla", pro mě zůstanou její první 4 alba a to vlastně není málo, díky za ně.

27. 03. 2014 8:10

- Hellhammer

Úplně nejradši bych byl aby pokračovali v nápaditosti Unia/Days Of Grace..Ok řekl jsem si dobrý, návrat ke kořenům když se povede (Cradle of Filth,Soilwork), taky to není marné.. Tohle album ale není ani jedno.Nejhorší je že tam nevidím potenciál toho,že by mě to třeba zaujmulo až za čas,jako třeba Stones Groves Her Name..Úplný prázdno. Plastovej metal..

26. 03. 2014 18:47

- Soichiro Honda

po prvých vypočutiach: najslabší album kapely a po období z rokov 2007-2009 dosť tvrdý pád dole.. pár skvelých songov (Blood (jediná na albume čo ma naozaj potešila), What Did You Do In The War Dad a Large Than Life), jeden uchádzajúci (Cloud Factory), zbytok podpriemer až úplná hrôza (Half A Marathon Man, X Marks The Spot - WTF???)... súhlas s Hellhammerom, žiadny návrat ku koreňom, akurát evidentne bordel čo sa nezmestil na minulé, imo oproti tomuto skvelé album.. kvázi powermetalové piesne znejú naprosto príšerne, gitarové party zostali asi ešte v štúdiu a všetko to podčiarkuje otrasný spev.. neviem čo sonatu viedlo k tomuto kroku ale ja mám celkom jasno,- po rokoch prvý album skupiny ktorý si určite nekúpim

26. 03. 2014 18:13

- Hellhammer

Mě nic neuniklo, tvorbu kapely znám samozřejmě celou a nová progresivní alba od roku 2007 mám od kapely nejraději. Pořád jsem je považoval za power metal smíchaný v poslední době se spoustou dalších žánrů.. Bral jsem v potaz tvrzení kapely, cituji :"Vracíme se zpět ke kořenům a zpět k power metalu"....Počítal jsem tedy s více méně pokusem nahrát Eclipticu nebo Silence dvě. Tohle ale není žádný návrat ke kořenům, jen to pokračuje přesně tam kde skončila minulá dobrá deska a to v mnohem horší formě. Docela slušně si kapela a promo kaká do pusy..

26. 03. 2014 17:21

- Ray

Hellhammer: Možná ti uniklo, že Sonata nehraje power metal už pěkně dlouhou dobu :D

26. 03. 2014 15:42

- Hellhammer

Nová deska je hrůza..Žádná rychlost, žádnej tlak, plácá se to v středním tempu, opakuje se to dokolečka, zpěv už je strašně sladkej (což mi nevadilo,když byla muzika dobrá jako na Unia), ale tady už je to prostě moc..Tohle není návrat k nějakým kořenům ani omylem..Mám pochyby zda je to vůbec ještě power metal. Dva ucházející songy Blood a Larger Than Life..Zbytek děs běs..

26. 03. 2014 13:22

- GNT

Tak jsem to poprve slyšel celé a v klidu. Můj první dojem - zcela jasně nejslabší album Sonaty, veliká repetivnost refrénů (na Unie naopak nebyla skoro žádná), chybějící bridge (u Tonyho K., který je schopen do 5-minutové skladby narvat třeba 10 různých melodií věc dříve nevídaná), zoufale pomalé, jedna pomalá či pomalestřednětempá skladba střídá druhou. Jediný naznak speedu je v Cinderblox, ale jen v refrénu, možná bridgi, jinak se mi tahle skladba nelíbí. Dřívější snová atmosféra, typická pro S. A., se tu jaksi nedostává. Oproti všem ostatním album Sonaty působí toto jaksi chudě. Kapela hudebně zabrousí tu i onde, občas utrousí nějaký zajímavý motiv, občas se povede refrén, ale v porovnání s dřívější tvorbou (a hlavně prvními čtyřmi alby) je to málo. Nuda, upocenost, všednost ... Dávám 7 bodů, což je v tomto případě hodně (do hodnocení beru trochu nefér dřívější zásluhy a mou naprostou fascinaci prvními alby kapely).

22. 06. 2012 13:50

- Lars Larsen

to Pagan:Děkuji za vyjasnění,tenhle koment mi unikl,proto sem se ptal na ty recky.Taky sem si všiml,že se vždy pohotový Pagan nějak odmlčel a bylo mi to divný.Spíš sem myslel,že si někde na dovolený,nebo tak něco.Chápu,že potřebuješ nabrat síly,není důležitý,jak dlouho to bude trvat,hlavně aby se zadařilo.Určitě dobře víš,že bys tady spoustě lidem chyběl.Tak hodně zdaru a budu doufat ve tvůj návrat!!!

14. 06. 2012 22:08

to Pagan - vn

Kvuli recenzim a postrehum a pana Pagana,jsem stale jeste chodim i kdyz uz tu neni moc co hodnotit Pagana vzdy prectu!

14. 06. 2012 17:44

- Pagan

Díky vám pánové za podporu, je to bezesporu velmi spolehlivý prostředek k nabrání ztracených motivací! :-) Petře, Tobě přeji co nejsnadnější přečkání těžké zdravotní situace a brzký návrat domů.

14. 06. 2012 10:02

sonata arctica - petr

Metal Forever čtu každý den teď pár dní vynechám. Jdu na operaci srdce. Doufám,že až to budu mít za sebou, tak Pagan už bude zase psát své pro mě úžasné recenze. Hodně síly chlape bez Tebe to není ono

13. 06. 2012 20:39

- Eyrekr

Též mi chybí tvé recenze na zmíněné alba, Pagane, a nejen na ně.. Nezbývá než popřát hodně zdaru a znovunalezení životní síly.. Chybíš nám..

13. 06. 2012 18:48

- Pagan

Larsi, viz http://metalforever.info/comment.php?id=29238

13. 06. 2012 10:47

- Lars Larsen

Pagane,chystáš recenze na nový Pathfinder a ReinXeed?Jinak jak si rozebral u Sonaty písen po písni,to je pecka,nicméně s bodováním zas až tak nesouhlasím.U mě je album totální bomba!

12. 06. 2012 22:54

- Veronika

to boozer: Sabaton bude a přelud to nebyl, dle mého mínění ;)

24. 05. 2012 10:06

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09122 sekund.