DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SONATA ARCTICA - Stones Grow Her Name


- boozer

to Ray - Super :-)

23. 05. 2012 21:11

- Ray

to boozer: recka na Lonewolf taky bude... vlastně nejen recka, i rozhovor ;)

23. 05. 2012 20:53

to chuckier - boozer

Novej Sabaton jsem zatím slyšel cca 2x a zaujalo, uvidíme, zda to nebyl jen přelud - rovněž bych se přimlouval za recenzi. Jinak, poslední dobou mě asi nejvíc strhli noví Lonewolf - je to takový nový Running Wild, ale žádná laciná kopie!

23. 05. 2012 20:40

- Savapip

to chuckier: pokud vím, tak už je v procesu ;-), čili v dohledné době se nejspíš objeví

23. 05. 2012 16:41

- chuckier

Mě se naopak Shitload of Money celkem líbí, nejlíp hodnotím Cinderblox a Wildfire 2. Celkově to je slabší, ale pořád lepší než předchozí album. 6,5/10 Mimochodem nechystá se recenze na "nový" album od Sabatonu"?

23. 05. 2012 16:34

- Eyrekr

Já bych právě řekl, že co se rychlosti a energie týče, tak nové album jako celek je znatelně energičtější a svěžejší (oproti albu minulému).. To jsem zapomněl zmínit mezi pozitivy.. Ale pravda, kde se to hrabe třeba na Uniu.. Chybí mi aj starý zvuk Sonaty.. Ten nový mi přijde takový až chirurgicky "nabroušený" (poslední 2 alba).. Tony hrozně chvátá kupředu, nepostojí.. Taky jsem zvědav jak to jednou dopadne..

23. 05. 2012 16:04

- GNT

Tony Kakko je svým způsobem génius, o tom žádná ... už jsem se v tomto smyslu několikrát vyjádřil. Nové album zatím nehodnotím, slyšel jsem z něj hodně málo. Ale tak nějak se mi tvorba Sonaty zdá pomalejší a pomalejší, nemluvím tu pochopitelně o nějaké speedové rychlosti, mám na mysli obyčejnou svižnost, podobný problém je i u jiných kapel (např. Iron Maiden, Edguy). Brzy se možná dočkáme toho, že Kakko Sonatu rozpustí a bude si žít svými projekty a hudebními hokus pokusy. I když člověk jeho talentu by "uživil" klidně dvě kapely a ještě by mohl psát operu - myslím, že právě po takové hudební formě prahne. A ještě ke speedu - už jsem se několikrát setkal s označením kapely jako speedové jenom kvůli jedné takové skladbě na albu (viz poslední Angra, posl. Helloween, minulá Sonata aj.), zatímco toto označení bylo upřeno např. Edguyímu Věku kašpara, kde také byla jedna speedovka. Je to, s prominutím, bordel, jeden aby se v tom vyznal. Jediný, kdo v tomhle měří poctivě a kdo styl kapely spravedlivě zhodnotí a přesně pojmenuje, je asi Pagan.

23. 05. 2012 12:53

- Soichiro Honda

No ja som to počúval počas týždňa pred maturitou, viac menej ako podmaz k učeniu sa a už poznám skoro celý album odzadu. Hit strieda hit a momentálne sa už nemám o čo oprieť, niekedy tá progresia nie je na škodu veci ;-) Predošlé dva ma v tomto bavili omnoho viac, Uniu si pustím hocikedy a nikdy sa pri nej nenudím, tento album je bomba na prvé počutie, potom to už ide akosi dole ;-) opočúvalo sa mi to rýchlejšie, ako minuloročný Reckless Love, a to už je čo povedať :)

22. 05. 2012 19:29

- Eyrekr

Zatím jsem album slyšel jen párkrát, ale musím vyjádřit souhlas vesměs se všemi recenzemi, co padly.. Každá má něco do sebe.. Každopádně se skladbou Shitload of Money bych to až tak bledě jako Pagan neviděl, i když musím uznat, že je podprůměrná.. A co se týče oposlouchatelnosti, zatím těžko říct, to se projeví časem.. Možná je to otázka toho, jak je člověk schopný se do toho zaposlouchat a v jakém je rozpoložení.. Dílo to je jistě výživné, experiment střídá experiment, nálada náladu a přesto je zde jistá soudržnost.. Jsem zvědavý, s čím příjde Tony příště.. Za mě 8/10..

22. 05. 2012 16:34

- Soichiro Honda

Na tento album som sa veľmi tešil. Predošlé dva totiž považujem za geniálne diela (nie, že by prvé štyri neboli, ale Unia a The Days sú pre mňa proste o level vyššie) a to dokonca tak, že Uniu považujem za 4. najlepší album všetkých čias..práve preto, prvé, čo ma na tomto albume prekvapilo a mierne zarazilo bol úbytok progresu. Samozrejme, dajú sa tu nájsť aj komplikovanejšie záseky, pre mňa veľmi skvelé Wildfires, ale ódy na zložitosť typu Fly With The Black Swan, alebo Dead Skin tu už nie su.. nebol by to však Tony kakko, ak by do toho všetkého nezamontoval nejaký bonus, v tomto prípade hovorím o kúsku Cinderblox, ktorý bez mihnutia oka zaradím k tým najlepším piesnam kapely a navyše spojenie country a speed metalu je tu tak prirodzené a organické, že sa nebudem čudovať ak sa onedlho objavia na scéne kapely čisto country-metalové. Takže album obsahuje jeden geniálny , práve zmienený song, niekoľko výborných - Wildfires, Alone In Heaven, I Have A Right, Ultravoxom ovplyvnená The Day, pár dobrých - zvyšok a jeden podpriemerný, na ktorom sa s Paganom zhodneme, a ani nemusím hovoriť o ktorý ide.. podpriemerná však rozhodne nie je produkcia, nahrávka má špičkový zvuk, opäť skvelé texty, výborný výkon Tonyho, ktorý famozny výkrik "cause Im not you" a následný návrat do melodickej tóniny v I Have a Right zvláda bez problémov aj naživo. Tiež musím pochváliť aj klávesáka, ktorý ukazuje že inštrumentálne schopnosti sa dajú ukázať aj inak, než len cez niekoľkominútové onanie (týmto pozdravujem istého holohlavého a bradatého pána z jednej slávnej kapely). Veľkou nevýhodou tohto albumu je jeho veľká hitovosť, čo vedie k rýchlej opočúvatelnosti, toho progresu tam mohlo byť kľudne viac.. nahrávka je viac podobná albumom spred Uniovskej revolúcie, či už Winterhearts Guilt, alebo Reckoning Day. Pravdu povediac, ich úroveň však nedosahuje.. V skratke tento album zaradujem medzi slabšie položky v diskografii skupiny, avšak stále medzi to najlepšie na power metalovej scéne.. hodnotím 7,5.

22. 05. 2012 8:45

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09201 sekund.