ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man


Recenze - Lukáš

Co si budeme povídat Ozzy už je na koncertech špatnej tak 15 let určitě, a kdykoliv přijde s novým albem tak je jasné že jeho hlas už je ve studiu hodně upravován ale to je vedlejší, Ordinary Man není spatna deska ale uz to proste není ono, kdyz nebudu brat starsi alba ktere jsou skvele tak s tech novodobějších alb u mně vede jednoznačně Down To Earth je to podle mne nejtvrdsi album ktere kdy Ozzy nahral a neprekonaly ho ani Black Rain ani Scream a uz vubec ne Ordinary Man, a co se tyce alba Ozzmosis na ktere kazdej pěje chvalu tak za mne prumerne album na kterem je skvelej jen Perry Mason, ale to je jen muj nazor, u mne proste vede album Down To Earth, nikdy ho uznic neprekona je to nejtvrdsi album Ozzyho kariery, je lepsi nez Ozzmosis a nasledujici desky uz jsou krokem zpátky

2. 04. 2020 14:49

- V.

Na vinylu naštěstí ten rap taky není :-D

26. 02. 2020 19:58

- Demonick

Skutočne nechápem, čo je na Black Rain a Scream "NEPOSLOUCHATELNE" a na tejto priemernej novinke poslouchatelne, ale budiž....asi je chyba vo mne. A PEPSI STONE: kolko z tych spoluprac z rappermi skončilo na študiovej doske? Tušim ANI JEDNA? :-) Nech si spolupracuje s kym chce, ale od Ozzyho čakam na študiovke poctivý "hevík", výraznú gitarovú prácu a nejaké hitovky. K tomu upravovanému hlasu - to ti neberiem, ale vždy mi jeho hlas na minulých doskách pripadal v rámci možnosti prirodzený, za to na novinke občas Ozzyho nespoznávam... Ale nevadi, v tomto sa asi nikdy nezhodneme.

26. 02. 2020 19:49

- rumcajs

Tak podle poslední zprávy z novinky asi není u vytržení ani sám Ozzy, když už natáčí desku novou :-).

26. 02. 2020 17:58

- orre

Tak názor na novinku mám jasný, ale opravdu to je nejzajímavější nahrávka od Ozzmosis. Včera jsem si dal desky po 95 roce a Down se ještě dala. Black a Scream jsou pro mě neposlouchatelné, navíc na Scream ty naprogramované bicí a ty já tak miluju!

26. 02. 2020 14:07

hodnocení - jirka7200

Na rozdíl od Ozzyho jeho souputníci Deep Purlple, Uriah Heep či Robert Plant vydávají důstojné desky úměrné svému věku a schopnostem. Přijde mi, jako by se snad recenzenti báli říci svůj názor. Já osobně bych čekal od muzikanta, kterej 10 let nic nevydal střádání určitých nápadů do šuplíku,které by vznikly při jamování s ostatními. To bych asi chtěl mnoho. Takto byl Sharon vybrán producent, po nevýrazném Churkovi byl zvolen na popové scéně slovutný A.Watt, ten naposlouchal pár desek Sabatů a Ozzyho a v podobném duchu s kolegy něco složil za šest dnů. To je znehodnocení jména Ozzyho. Mix nástrojů ve stylu mainstreamového popu, digitálně upravený zpěv Ozzyho a katastrofální dynamika nahrávky většinu recenzentů rovněž nechává v poklidu. Nikdo Ozzymu neubírá jeho zásluhy za dosavadní tvorbu, ale kritici by se neměli bát říci, že toto není důstojný závěr Madmanovy kariéry.

26. 02. 2020 13:08

- V.

U mě osobně ta deska opravdu roste. Možna od Ozzmosis jeho nejlepší sólovka...

26. 02. 2020 12:18

Zcela souhlasím... - Kolík

...s Pepsiho názorem. Scream, Black Rain jsou vyloženě špatná alba, Down to Earth velmi průměrné - když přimhouřím oči. Nové album je skutečně na více poslechů - 8/10 si určitě zaslouží. Časem možná uzraje na víc.

26. 02. 2020 11:44

- rumcajs

Ještě k Anthrax (sorry, vím že jde a komenty k Ozzym) - ti kluci mají fakt smůlu na názvy. Nejprve před lety kritika kvůli Anthraxovým útokům a teď, v době šíření koronaviru, se bavíme o věcech z alba Šíření choroby...

26. 02. 2020 11:40

- rumcajs

Schválně jsem si Gung-Ho teď pustil a říkám si, sakra, to zní jak z Fistful of Metal. A koukám na autora a on je to Turbin. Skvělá skladba z dlouhou dobu jediné desky s Beladonnou (do Devil You Know), která se mi líbila. Později vzata na milost i State of Euphoria.

26. 02. 2020 11:37

- Pepsi Stone

Ale vždyť spolupráce s rappery není pro Ozzyho žádná novinka. Už v devadesátých letech spolupracoval s Bustou Rhymesem nebo Ol Dirty Bastardem, tak teď holt je to Malone. V roce 1992 nazpíval skladbu s Kim Basinger, takže bych v tom zase takový problém neviděl. Samozřejmě, že se jedná a v minulosti jednalo o promyšlený marketingový tah Sharon. Na to jsme si ale už od Ozzyho zvykli, ne? Stejně jako na kytary (i když na novince jsou na některých místech trochu méně nápadité, ale prostě dneska tak velí trend), které jsou poplatné době. Co se týče zpěvu na Scream, tak mi tam přijde, že tam mele Ozzy totálně z posledního. A upravovaný zpěv ve studiu? To se děje minimálně od dob No More Tears, protože on to prostě bez falešných tónů nedá. A co se týče vyzvánění na telefonu... tak už léta tam mám Gung Ho od Anthrax :-)

26. 02. 2020 9:06

Pepsi Stone - Demonick

Chlape, veď ty tu porovnávať hrušky s jablkami. Je predsa samozrejmé, že Ozzy sa na albumoch ako The Ultimate Sin/Ozzmosis nejak vyvíjal a mierne posúval zvuk, ale chceš povedať, že cesta spolupracovania s rappermi, či totálneho zjednodušenia gitár je tá správna? Ďalej vôbec nechapem, čo ti tak strašne vadí na predchádzajúcich 3 doskách a najmä "Scream", ktorá si čo do počtu nápadov jednoznačne novinku maže na chleba... V takej "Time", "Time won´t Wait" či "Diggin Me Down" je viac nápadov ako na celej Ordinary Man. Ani tvoje výhrady k spevu nechápem - asi sa ti viac páči zmodulovaný vokál na novinke, kde neraz ani neviem, či to vlastne spieva samotný Ozzy, ale proti gustu.... A to mam mimochodom refrén "Today Is The End" ako zvonenie na mobile :-P

25. 02. 2020 17:24

- xxx

Kdyby uz nevydal nic ..udelal by lepe .Tohle jeho Sharon opravdu podelala ..Cvicenou opicku co za par penez dela kotrmelce na pozadani ..ani to Ozzmozis nebyla buhvijaka pecka pro spousty fandu ale tohle je oslicku otres se ..Slusne napsany -dobre zahrany a zrejme bidne nazpivany s pomoci studiovych kouzel na level uchazejici ..Zrejme si chtel -chtela jeste jednou udelat trosku radost..jako rozlucka s fandy to ujde .jako deska Ozzyho ? velika holomajzna .

25. 02. 2020 9:05

Demonick - Pepsi Stone

Rozhodně si nemyslím, že bych Ozzyho tvorbu sledoval z rychlíků. Je tvorba se mnou žije, od ranné puberty, čili dobrých než pětadvacet let. Proto mi nemůže vadit, že album podléhá módním trendům, protože se tam dělo vlastně už osmdesátých let, kdy mu byla s The Ultimate Sin vyčítána přílišná orientace na hair metal, s Ozzmosis pak zase na grunge a tvrdou alternativní hudbu. Zvukové trendy přece Ozzy sledoval vždy, to mu nelze vyčítat. Na novince mi vlastně nejvíce vadí fakt, že spíše než Ozzyho deska je to výsledek práce jeho manželky, producentských a studiových pracovníků a najatých muzikantů. Ale to je také už problém od dob Ozzmosis.

25. 02. 2020 7:51

Scream - Domy

Už Scream jsem naprosto nepochopil a deska šla jako jedna z mála za celou dobu co hard n heavy poslouchám za pár dní z domu :) Novince ani šanci dávat nechci. Čtu tady velmi rozporuplné reakce, tak to asi úplná bomba nebude. Chtěl bych od Ozzyho bombu a ne průměr. Nechám si raději dojem, který ve mě zanechal do Down To Earth. Na Scream už jsem zapoměl.

25. 02. 2020 7:47

- V.

Pro mě jsou Down a Black Rain nejslabší Ozzyho desky...

25. 02. 2020 7:39

- rumcajs

Na Down To Earth i Black Rain skvělé věci jsou a i tyto desky smysl jistě mají, stejně jako novinka. Jen mi přijdou o něco výživnější. Minimálně Down To Earth byla v době vydání docela pecka, byť už ne taková jako Ozzmosis, ale skvělé skladby i hity obsahovala. A Gets Me Through, Facing Hell či Can You Hear Them jsou i po letech velmi silné skladby, v prvním případě snad i geniální.

24. 02. 2020 23:18

5/10 - Demonick

Túto dosku môže vychváliť iba poslucháč, ktorý sleduje Ozzyho iba z rýchlika, sorry... :) Inač by dostali albumy od Blizzard po Ozzmosis 20/10 a od Down To Earth po Scream minimalne 15/10. Btw, konkrétne Scream som si dal dnes v aute a tá doska ŠĽAPE! Pár kvalitných skladieb sa tu rozhodne nájde (All My Life, titulka, Today Is The End, Scary Little Green Man), len čo s tým zvyškom... Ja ani neviem, pre koho ten album vlastne je - dlhoročný poslucháč vypína cd pred dvoma záverečnými sračkami a ten mladý možno naopak nepochopí časté citovanie staručičkých Black Sabbath v "Straight To Hell" a "Goodbye". Čo však mňa sklamalo najviac je otrasná produkcia, občas neprirodzený Ozzyho hlas, že z poriadne tvrdého heavy metalu, ktorý šľape ako o život sa stal akýsi alternatívny rock, zbytočne silná dominancia balád/pomalšich skladieb a ABSOLUTNA absencia kvalitných gitarových nápadov. Gitarista je tu akosi iba do počtu, a to mal na nich Ozzy vždy parádny čuch. Môžeme to samozrejme všetci zhadzovať na Ozzyho vek a byť vdační za to, že Ozzy vôbec niečo vydal, ale neznižujme predsa svoje nároky na kvalitnú hudbu. Skladby boli vraj napísané/natočené za 4 dni (!) a na výsledku je to žiaľ veľmi počuť. Veľmi rozpačitá bodka za neuveriteľnou kariérou legendy, ale aj napriek tomu - ĎAKUJEM Ozzy.

24. 02. 2020 17:30

... - Jarrda F.

Myslím si, že kdyby Ozzy s vydáváním desek skončil po Ozzmosis, tak by se vůbec nic nestalo...

24. 02. 2020 15:54

Poslední slušná - b.wolf

Ozzyho fošna je Ozzmosis, ty ostatní jsou vzhledem k tomu, co je Ozzy za legendu, sračky. Novinka je oproti tomu daleko lepší, bohužel ji sráží naprosto zmršený zvuk. 7/10

24. 02. 2020 15:48

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0879 sekund.