BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KABÁT - Go Satane Go


Go! - Dvojirakri

Docela se divím tomu co zde čtu,. Konec kmenových fandů Kabátu? Nejhorší deska kapely? Dvojče desky Megahu? Já snad špatně vidím a slyším! Megahu je zvukově nejexperimentálnější deskou spolku, zvuk, dětské sbory, příšerný obal, desku z pohledu obyčejného fandy (ne recenzenta, Kabát opravdu nikdy nebyla kapela pro recenzenty a je třeba to rozlišovat!) zachraňují jen písně Ďábel a syn a Šaman, vše ostatní je pozapomenuto, včetně nesmyslů s klipem Učitel. Oproti tomu Go Satane Go je zadostiučinění všem fandům kteří si chtějí "zabékat" s kapelou texty které automaticky vytanou na mysl hned co zazní první tóny, hit vedle hitu, na albu je minimum vaty, jednoduchost skladeb spolu se silou sloganů dávají dohromady nesmírně silnou desku, navíc konečně pěkný obal! Nejlepší deska souboru!

17. 02. 2024 14:07

- themooncrow.217

Po výborném Mega-Hu následovalo období velkého očekávání, že se vrací věci do starých kolejí, ale ono ejhle... Hotový sešup, žádný zakroucený tobogán, nýbrž přímo rovnou do zdi s nápisem pop a šoubyznys. Případ, kdy si nový management mazaně přizpůsobil tvorbu Kabátu svým záměrům a nasměroval je tam, kde je chtěl vidět nejraději, stadiony, velké haly, estrády...celé to přizpůsobit vkusu všech generací a vyznavačů různých stylů hudby, uspokojit staré thrash fotry, po romantice bažící slečny i kojící maminy, i ty tleskající mrňata z mateřských škol. Za mě snad trochu Sudy, jinak nerozumím, proč do něčeho takového šli. Nevěřím, že neměli na víc, nebo nechtěli. První deska, kterou jsem v poklidu nechal ležet na pultě a nelituji. Na druhou stranu jim rozumím. Živit se muzikou není žádná prdel, v kór tý naší pidi zemičce, takže buď uděláte ústupky a průzkumy, co zrovna lid žádá, nebo Kolbenka. A Špalek, Vojtek a spol. u pásu? To radši stokrát za rok přehrají Báru se Severem i pozpátku. A nám nezbývá, než si najít nějakou pro nás vhodnou alternativu. U mě zrovna frčí Horkýže slíže. A jsem spokojenej.

12. 06. 2022 19:45

Období okolo milenia - Sagi

bylo pro Kabát zásadní v přerodu z kapely vyprodávající kulturáky v kapelu halovou až stadionovou... Na těchto albech v některých skladbách cíleně zamířili na potomstvo původních fandů přihlouplými rýmovánkami o broucích , mravencích, ... A povedlo se, stali se kapelou pro celou rodinu, vyprodávají stadiony a dokonce opět vydávají povedené desky

10. 06. 2022 20:45

- The Keeper XIV.

"Na sever" je pěkný odpad. Jedna z nejhorších skladeb Kabátu, určená jako komerční změkčilost pro rádia. Nej skladba - V pekle sudy válej.

10. 06. 2022 20:39

- xyz

Este k tym 3 najvacsim hitovkam, Bara je pre mna jedna z najoblubenejsich piesni od Kabatu, aj ked neznasam tzv. "hity". Na sever je taka nemastna, neslana, vzdy som ju preskakoval na napalenych cd podobne ako Davam ti jeden den- jeden z najotravnejsich refrenov v historii kapely. V pekle sudy válej má dosť silný refrén, koncertná istota, a tak to dosť žrala tupá masa v mojom okolí, cieľová skupina tejto kapely po albume Megahu. Ale ked sa to tak vezme tak Kabat robi hudbu zameranu na refreny... Ako najlepsie piesne mi vychadzaju titulna, Bara, a menej zname Slibem nezarmoutis a Odbilo nam klekani.

10. 06. 2022 17:01

- Guns

Go Satane Go je asi fakt nejlepší deskou i když já mám rád všechny. Další na tom bude daleko lépe. Nicméně za nejslabší písně považuji trojici právě velkých hitovek: Na sever, V pekle sudy valej a Bára. Tyhle věci nejsou špatné, ale díky tomu, že jsem je slyšel v rádiu či na zábavách stokrát, tak už je nepřekousnu a rád je přeskočím. Další skladbu kterou moc nemusím je Kanibal Hanibal, který má sice dobrý text, ale ta až moc podbízivá hudba mě hodně štve i když si ji rád poslechnu oproti těm předchozím. Mravenci jsou taky dost slabý, ale dají se poslechnout. O něco lépe si vedou písně jako Špalkem zpívaná Ohroženej druh, která není, tak silná jako Ďábel a syn či dobrá jako Balada o špinavejch fuseklích, ale špatná není. Blbůstka Rio Grande funguje hodně dobře. Je v ní zase ke slyšení banjo, což je dobré :) Ještě o něco lépe si vedou písně Slibem nezarmoutíš a Bum Bum Tequilla. Obě mají trochu hloupější refrén, ale fungují dobře. V první písni u bicích na začátku můžeme zaslechnout zvuk budoucích bicí na další desce, konkrétně u písně Cirkusovej stan, též na začátku :) A teď je řada na ty nejlepší. Hned úvodní píseň (I intro může být) je hodně podařená. Ukazuje kapelu, zase trochu z jinačího pohledu. Hlavně tedy v refrénu. Líbí se mi ten text a celkově skladba je prostě dobrá. Za výbornou věc považuji Odbilo nám klepání, která na mě působí jako by snad vznikla na konci osmdesátek. Ten text je celkem podobný též výborné V útulcích pro ztracený. Hudebně je dobře temná, tak jak se k tomu textu hodně nabízí. Ber je taky hodně povedená jak hudebně, tak i textově. No a máme tu poslední Rodinej tank to je též dobrá skladba s dobrým riffem jak z Čert na koze jel. Tento riff se objeví v budoucnu na desce Corrida v písni Kůže líná od Kolína. Určitě slabší deska, ale furt tam je dost dobrých věci. 7/10. Lepší časy, ale zanedlouho přijdou :) Jinak co se výběrovky týče, tak se mi novinky vlastně dost libí. Pohoda je sice taky dost ohraná, ale je to prostě Pohoda :) Tvrdit, že se kapela díky ní dostala do popové hudby, to tedy nevím. U Kanibala Hanibala bych toto tvrzení pochopil, ale u pohody? A předělaná verze Motorvky do industriální proč sakra ne. Mě se líbí dost. Jinak celkem škoda jak bylo zmíněno v recenzi se tak kolikrát dali takové srance místo nějakých věcí třeba z první desky či Děvek. Holt ale ty tvrdší by tam dát nemohly. Stejně jako je nezahrají na koncertech. Škoda.

9. 06. 2022 22:27

- Fíi

Oproti výbornému MegaHu sešup dole. 3 otravné, podbízivé a ohrané hity, zbytek těžký průměr. Hodnocení souhlasí. Od tohoto alba to už šlo s alby Kabátu dole. Škoda.

9. 06. 2022 19:32

- Avram

Pro mě je tato deska absolutní dvojník Megahu. Dvojice desek, kdy mě Kabát přestal definitivně zajímat a vlastně jsem si je poslechl jen ze zvědavosti. Ta hudba není objektivně špatná, ale zkrátka už jsem po té cestě nešel.

9. 06. 2022 17:21

- rumcajs

Vzpomínám, že u nás v Třinci po vydání této desky hráli na Noci plné hvězd. Byl jsem z té desky tak nasraný, hlavně kvůli sračce Na sever, že jsem šel radši na B-scénu poslouchat nějaké kroměřížáky se dvěma zpěváky (nějaký nu-metal, či co). Zpětně si říkám, že možná škoda, ale tehdy jsem to tak cítil.

9. 06. 2022 14:11

- Kamzo

Spolu s Banditi si Prag a GSG..Najmenej pocuvany kotúč...topka u mňa sú V pekle sudy válej a a na Sever..a ešte,,srandasak Rio grande..hmm..to uz skôr spomínaný Megahu alebo radsej Dole v Dole..

9. 06. 2022 11:52

- xyz

8/10, dobre pocuvatelne, nechapem, ze Megahu je tak vychvalovane oproti tomuto, ked su to podobne albumy

9. 06. 2022 11:23

5/10 - SvojPat

S hodnocením souhlasím. Po vynikajícím MegaHu, které považuji společně s Děvkama za nejlepší desku Kabátu, je toto velký sešup. Lišíme se jen v pohledu na jednotlivé songy. Titulní pecku (rozhodně bych ji neoznačil za stupidní) považuji právě společně s V pekle sudy válej, Bárou a závěrečnou legráckou Rio grande za vrchol desky. Naopak Rodinnej tank a Odbilo nám klekání mě ničím nezaujaly. Dále bych opravil recenzenta v tom, že na výběrovce Suma sumárum kromě nové verze Má jí motorovou je z debutového alba ještě píseň Máš to už za sebou.

9. 06. 2022 10:27

9/10 - Demonick

Pre mňa jedna z najlepsich dosiek Kabat, čo skladba, to hit jak remeň. Až na nejake 2/3 slabšie veci... Vo svojej dobe sa u nas točilo toto cd priam 24h denne, heh..

9. 06. 2022 10:04

Tradiční Kabát - David Svoboda

Od této desky mě přestává Kabát zajímat hudebně, ale zato Milanova poetika začíná nabírat grády. Satan je pro mě asi nejméně oblíbená Kabátí deska. Ale skladby Rodinej tank a hlavně Milanova bomba Ohroženej druh s jeho super hlasem, to můžu. Zbytek desky nemusím. Hudebně za 5/10, textově 10/10.

9. 06. 2022 7:09

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08576 sekund.