DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KABÁT - Dole v dole


- Demonick

Netrep chuj*viny, dnes som si ho pustil, vytiahol volume a zhltol ako malinu. Tych svojich 9/10 jednoznačne podčiarkujem!

21. 06. 2022 18:22

- Avram

Nestkutečně špatné a slabé album, kde kromě titulní skladby není opravdu nic, co by stálo za řeč. Tato impotence, jestli si to dobře pamatuji, byla odměněna cenou Anděl, což asi vypovídá za všechno.

21. 06. 2022 15:48

- Adam

Škwor jsou odpad, Trautenberk jsou na tom o něco lépe, i když jsou sbou prvotní myšlenkou dost svázani, Krucipüsk po letech studiového odpadu snad zvedají hlavu a uvědomili si, že bez fakt dobře napsaných písniček to nepůjde, snad udrží můj zájem, u Dymytry je to velmi diskutabilní, ale Traktor mají poměrně chytré texty(nutící k zamyšlení), rozpoznatelny zpěv, moderní zvuk a víceméně dbají o silné refrény. Poslední deska "Sedmá strana kostky" je velmi propracované a zábavné dílo, které dokazuje, že od agra se vzdálili na míle - 9/10. Lepší než většina alb Kabátu.

18. 06. 2022 16:36

Kabát - Waltr

Zlatej Kabát oproti těm dnešním průjmům typu Traktor, Dymytry!!!

17. 06. 2022 11:13

- xyz

8,5-9/10 jeden z najlepsich albumov od Kabatu a prvy co som mal napaleny, vrchol komercnejsieho obdobia aj ked menej komercny ako predchadzajuce 2, potom už sa to len zhoršovalo. Najlepsie veci Stara lue a Nimrod Fabera

16. 06. 2022 22:21

7/10 - SvojPat

Tak desku Dole v dole mám o dost raději než Go satane go. Možná za to může fakt, že jsem ji poslouchal už v 5–6 letech, což bylo v době, kdy deska vyšla, a je to tedy pro mě nostalgická záležitost stejně jako pro Demonicka. Celkově bych ale řekl, že se jedná o daleko silnější a vyrovnanější materiál. Nějaká slabší místa by se našla (ve druhé polovině alba - nesmyslná vycpávka Nimrod fábera; Frau vogelrauch s trapným textem; nudný popík Kdo si nechce hubu spálit), ale jinak mě deska velmi baví Vrcholy alba: všechno od titulní písně až po Jednou nás to zabije (perfektní střídání energického rock´n´rollu s poklidným popíkem); z druhé poloviny alba Bahno a Shořel náš dům

16. 06. 2022 21:06

9/10 - Demonick

Pre mňa podobne silná pecka ako predchádzajuca GSG. Pamätam sa, že po megahitovej Pohode a vyberovke Suma Sumarum u nas Kabát znel snáď z každeho auta, rádia či diskotéky a celá tato mánia sa nevyhla ani mne. Doska je pre mna teda silno nostalgicka zaležitosť a v podstate jej skoro nemám čo vytknúť. S nasledovníkom, to ale už išlo pre mňa dole z kopca a odvtedy už Kabat sledujem menej a menej, hoci koncert si nikdy nenechám ujsť.

16. 06. 2022 10:38

Nic moc deska - David Svoboda

Zlínský koncert k této desce na fotbalovém stadionu v roce 2004 neměl chybu. Nicméně horníci jsou má asi nejméně oblíbená deska Kabát. Texty fajn, ale muzika mě moc nebere. 5/10.

16. 06. 2022 7:36

- Guns

5/10? No nevím. U předchozí desky budiž, ale u téhle? No každého názor. Nicméně pro mě určitě daleko lepší než předchozí. To, že se kapela vydala komerčnějším směrem bylo patrné jak už zaznělo v recenzi od Colorada a s každou další deskou se to jemně potvrzovalo víc a víc. Takže jak zní tato deska bylo vlastně očekávánou věcí. Ovšem o pop rocku až na Stará Lou a Kalamity Jane bych moc nemluvil. Deska je pořádnou porcí Hard rocku s občasnými tvrdšími prvky. Za jednoznačně nejlepší věci mám Nimrod Fábera, kde se mi strašně líbí hudba a to ozvučení kytar na konci písně to je prostě libovka. Text taky není k zahození. Další velice povedenou věcí je Elvis, kde se mi též líbí strašně hudba. Hodně zase krásně vygradovaný konec. Prostě bomba. A poslední vrcholem desky je pro mě Bahno. Tahle věc je zrovna z těch tvrdších a je to sakra dobře šlapavá věc. Možná trochu v duchu Industriálu jako úvodní věc. Hudebně hodně dobrá věc a i Hájíčkům text není špatný. Hlavně basa se mi líbí. V těsném závěsu je pak již zmíněná titulní skladba, která má poměrně velký nádech industriálu i díky úvodu Mayrau. Věc je to za ta léta celkem dost ohraná, ale mě baví furt a hodně i Špalkova basa stejně jako u Bahna. (Podobně znějící skladba se objeví také z úvodu desky Banditi Di Praga stejnojmennou písní) Shořel náš dům je dobrou rychlou vtipně laděnou písničkou, která se příjemně poslouchá to samé je i u Jednou nás to zabije, tedy až na ten vtipně laděný text. A pak tu je ještě Paní kuřptáková, která má zase takový řekněme mírně oplzlý text a v refrénu je zase o něco více melodičtější a hraje se do dnes na koncertech. Povedená věc. Pak tu máme Irský hody, která je celkem příjemná věc opět s banjem a trochu nádechem Čert na koze jel, ale fakt jen trochu :) Text pokulhává a celkově je to slabší i když příjemná věc. Je to celkem dobrá zajímavost, že na konci písně zní trubka a Špalek tam zakřičí: Vemte mu to někdo a pak ji rozšlápnou. A takhle začíná píseň Shořel náš dům, kde ta trubka v textu hraje celkem podstatnou roli. Celkem pěkné propojení :) Cirkusovej stan je taky poměrně slabší věcí, ale poslechnout se to dá. A poslední trojicí jsou pro mě nejslabší věci i když ne tím, že by to byly nějak špatné, ale jsou zase celkem dost ohrané a někdy až moc podbízivé, ale zase ne tak jako již mnou vícekrát zmíněný Kanibal Hanibal. Pro mě je tato deska zase o něco lepší než předchozí. Jasně, textově a hudebně je to už prostě nikde jinde, ale furt mě to baví. Jak už jsem tu psal Kabát hraje furt tak nějak stejně a nemusí se za každou cenu přizpůsobovat tomu co je dnes v oblibě. Tím míním styl co hrají dnešní „hvězdy“ (Dymytry, Traktor, Škwor, Harlej...) to je hnus. Zlatě Kabáti i když už dávno nejsou co bývali, tak jejich desky dokáži poslouchat furt i když to sem tak kvalitativně zakolísá. Většinou v textech. Hudebně mě mockrát nezklamali. Za mě 8/10. Dotaz na recenzenta: Bude i recenze na už zrecenzované desky? Vzhledem k tomu co bylo napsáno v závěru, tak spíše ne :)

16. 06. 2022 1:26

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08238 sekund.