RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku METALLICA - 72 Seasons


- Pavel

S hodnocením je dobré drobátko vyčkat, až se muzika "naposlouchá". Tahle kapela pro mě skončila černou fošnou. Potom tu a tam něco poslouchatelného chlapi uklohnili. Poslední počin je velmi sympatický a vcelku příjemně se poslouchá. Pohoda pohada a zase pohoda..., jenže čeho je moc, toho je příliš. Naprosto bezzubá hudba postrádající tah na branku. O trashové agresivitě se raději vůbec nezmíním. Naprosto zabitý dobrý materiál. Asi to s tím návratem ke kořenům nepatrně přehnali, místo piva cigaret si nasadili dudlíky. Raději bez hodnocení a jdu si pustit Megadeth.

10. 12. 2023 3:04

- Antony

Jen tam, kde uznám za vhodné.

16. 06. 2023 13:45

- SvojPat

to Antony: Nezapomeň to napsat ke každé kapele, která vydala podle tebe špatné album.

15. 06. 2023 21:51

- Antony

Propadák. Mizerná muzika, mizerný zvuk. Podvod na posluchačích. 1/10

15. 06. 2023 14:16

7/10 - Michal

Já jsem spokojený i když alespoň jednu baladičku bych snesl, škoda. Jsem asi jediný komu se nejvíc líbí Shadows Follow, ale zejména ten závěr s opakovaným rockovým refrénem se mi hrozně líbí. Obal je perfektní (i když mě sere, že tam není celý nápis a jen to eMko) a má smysl. Oproti Hardwired, který absolutně nesnáším je to krása. Už jsem přišel na chuť i Inamoratě i když při zvolání Miserryyyyy si vždcky vzpomenu na Jasona a fakt mi chybí :-). Pro mě zatím nejslabší věc je Barbed Wire, která mi připomíná Confusion z minulé desky ( a tu taky nemám rád). Takže Opět Jako předchozí 2 alba pro mě 7/10.

9. 05. 2023 12:53

metal - J.A.N.

Ahoj, daj mi prosím ťa príklad aspoň dvoch rock-metalových kapiel, ktoré minimálne po 30-40tich rokoch vystupujú tak ako si ty predstavuješ :) Časy sa menia ako v politike, tak aj v hudbe. To už nie je partia 20 ročných opitých chlapcov, ale prosperujúci podnik, každý a jeden krok je prekontrolovaný xy manažérmi. Čo sa týka tých "kruhových pódií", zažil som dva a nebol som spokojný. Nový album na 60+ hudobníkov je za mňa super. Zdar

9. 05. 2023 11:46

- themooncrow.217

Váš názor na to, co předvádí na současném turné. Je to ještě koncert? Jde o hudbu? Megalomanie na entou. Pódium, kde se ztrácí, každý na svým písečku, odtažité, sterilní. Mně to připadá jako sektářsko- terapeutické setkáni, věčné objímání, podporování, hraní si na něco vyjímečného a mimořádného, z čeho si mají všichni sednout na zadek, přitom se podává xlet provařené menu v kvalitě, nad kterou mi zůstává rozum stát. Tohle od nich chceme a přijímáme? Není už návštěva jejich koncertu spíše snobskou záležitostí s touhou pochlubit se na instáču fotkama, aby druzí záviděli? Připadá mi to, že kdo chce moc, nemívá nic. Nepřestřelili?

8. 05. 2023 9:10

Zázrak se nekonal - cmelak

Poslední roky beru Metallicu s rezervou jako metalovou veličinu, která dala kořeny TM, nyní jako továrnu na prachy. O začátcích nemá cenu diskutovat, ty jsou top...ale ty novější alba? Za mě je to takové nijaké, nic nevyčnívá, celé je to průměr pod logem kdysi super kapely, tam bych zařadil u poslední album.

29. 04. 2023 7:13

- htaedas

Kapela je v současnosti u mě možná stěží v první dvacítce nejoblíbenějších, ale i tak mě stále zajímá, co vydá za album, přece jen mě hudebně vychovávala. A jako dobrý, album se mi líbí, ale ano, hlavně proto, že je to Metallica. Album je sice opět zbytečně dlouhé, některé skladby taky, na druhou stranu vyloženě utahaniny jsem našel max. dvě a zbytek příjemně odsýpá. Jediný, co bych hodně vytknul, tak jsou kytarový sóla, kde je evidentně už znát vyčpělost a nelze to zachraňovat neustálým používáním kvákadla, aby to sólo bylo vůbec nějak zajímavý.

28. 04. 2023 10:10

- Crust

Jasně, že se snaží hrát thrash, i když takový larsovsky ulopocený, co jiného by to podle tebe mělo být? ZZ Top asi těžko. K thrashi to má prostě nejblíž a jedna dvě skladby to určitě nejsou, to ti asi v přehrávači omylem zůstal Load :) Metallica se o návrat k thrashi snaží už od dob Death Magnetic, který mnozí přirovnávají k And Justice For All, s kterým má ale společného tak maximálně délku skladeb.

25. 04. 2023 11:25

- Meres

Metallica sa už nesnaží byť thrash. Neviem, kde si na to prišiel. Jedna-dve thrashovejšie skladby sú len korením celej tej hudobnej mozaiky na 72 Seasons, ktorá sa točí iným smerom ako bay area thrash. A čo má Metallica čo nemajú tie zmienené skupiny? To, že sú to dobré, až veľmi dobré thrashovice, Metallica je životný štýl.

25. 04. 2023 8:54

- Crust

To by mě teda zajímalo, co "to, co Testamenty, Exodusy, Overkilly nemají" a Metallica ano, vlastně aktuálně je. Tohle možná platilo před 30 lety, kdy nahráli Black Album, měli skladatelský um i ochotu vydat se do 1.rockové ligy a nebýt, narozdíl od ostatních, jen "Bay Area thrasherz". Ale od té doby, co se pokoušejí vrátit k thrashi a nejde jim to, tak už to dávno neplatí. Thrashovej fortel ztratili, špičkový zvuk výše zmíněných kapel taky nechtějí, baladu ani chytlavou skladbu do rockových rádií už taky napsat neumějí. Přiznejme si, že té pozornosti se tomu dostává jen proto, že je to Metallica.

25. 04. 2023 8:22

- Meres

Metallica nahrala opäť ako niektorí píšete, návykový materiál a obavy po prvých vypustených singloch sa zdali byť zbytočné - aj Screaming Suicide ktorú som nemusel v kontexte albumu pekne zapadla. Tá kapela má v sebe, čo všetky tie zmieňované Testamenty, Exodusy, Overkilly (ich novinka je tiež super!) proste nemajú a je potreba sa s tým zmieriť. 8/10

24. 04. 2023 10:31

to Jirka Pokorný - rumcajs

K té Lulu. Mě taky nevadí, hudebně mě to docela baví a ten Reedův mluvozpěv se dá celkem zvládnout, bere - li jej posluchač jako doprovodný nástroj. Akorát ta délka...

24. 04. 2023 8:52

- Crust

Plusy: Je to bezpochyby nejlepší deska Metallicy v tomto století a Lux Aeterna je jejich nejlepší song od I Disappear. James je tu studiově v nejlepší hlasové formě od St.Anger a celkově má jejich tvorba od St.Anger vzestupnou tendenci (Lulu nepočítám). Mínusy: Ta vzestupná tendence se týká vždycky spíš jen prvních dvou vypuštěných singlů. Ty jsou album od alba lepší. Jinak je zbytek stopáže vždycky taková senilní verze thrashe, jak tu kdosi psal v komentech - "šedesátníci se baví" a urputně do toho mlátí. Už jsem vzdal naději, že se to ještě někdy zlepší.Pánové jsou prostě v pozici, kdy si můžou dovolit být napřed ve všem ostatním (vlastní whisky, lisovna vinylů, filmy, atd.) jen ne v hudbě. Já ale ani nechci, aby byli ve svém věku pionýři, stačilo by mi, aby bylo na albu víc písní, co se vyrovnají jejich prvním 20 letům kariéry, ne jen první singl.

23. 04. 2023 21:08

- Santrik

Mňa Reload ako celok nebavy, mam rad iba určite skladby. Zato novu nahrávku si vypočujem od zaciatku do konca bez problémov až na tu poslednú skladbu ktorá má zatiaľ nedostala, za týždeň počúvania to vyrástlo kľudne by som už domu dal 8.5-9/10

23. 04. 2023 14:07

Metallica - Jirka Pokorný

To rumcajs: Nedotažené… To je přesně slovo, které chybí v mém minulém postřehu. Já obě ty desky nijak nezatracuji, na rozdíl od mnohých se umím poprat i s Lulu. I když, jak příspěvek po sobě čtu, to tak může vypadat. ReLoad i Anger mi takhle vyzněly v porovnání s novou deskou, kde neshledávám tolik hluchých míst a zoufalých tápání. Ta na mě už od prvních klipů působí dobře, není tak upachtěná a v dobrém mě vybízí k dalším poslechům. Nemám ji ale samozřejmě nijak extrémně naposlouchanou a stejný dluh mám i u S/M 2.

23. 04. 2023 11:42

- rumcajs

to Jirka Pokorný No já zas nemám problém s Reload a nesnesu St. Anger, ale proti gustu... Za mě novinka v porovnání s Reload neobstojí. Na Reload je pořád pár velmi dobře zapamatovatelných songů, i když celkově jde o takové nedodtažené Load. Mně prostě jen urputná riffovaná nestačí, potřebuju i hudební nápady a melodické linky, které prostě v písních z novinky neslyším.

22. 04. 2023 18:02

Metallica - Jirka Pokorný

Dneska jsem se obětoval za zdejší kolektiv přispěvatelů a pro porovnání s novou tvorbou kapely jsem poctivě přetrpěl Re-Load a St. Anger. Na vysvětlenou – Re-Load jsem celé ty roky od vydání až na pár výjimek nemusel vůbec, se St. Anger jsem neměl problém nikdy, a to ani se zvukem nahrávky, a – ani s Larsem, kterého všichni pořád kamenují. Můžu říct, že titulka se mi líbí hodně, a rozhodně je na albu víc poslouchatelných songů v porovnání s Re-Loadem. Ale dneska při soustředěném poslechu mi spousta momentů připomínala útržky náhodně vygenerovaných hudebních nápadů, naházených do mixéru a prezentovaných jako urputný metal. Komu se obě desky líbí, tomu to přeju, a Metallica hard fans ať se na mě nezlobí. Neznamená to, že bych na kapelu chtěl kydat špínu. Chtěl jsem jen dojít k tomu, že Metallica si už svoji slabší chvíli vybrala, a že alba od Death Magnetic jsou zas v pořádku, úměrná době vydání i věku aktérů. Mně se nová deska líbí, a kdo přemýšlí, jestli je dost dobrá, nebo ne, tomu doporučuji porovnání s mnou zmíněnými alby.

21. 04. 2023 20:47

Přiznání - Domy

Přiznávám , že mě Metallica poslední dobou nechává naprosto chladným. Prostě jsem přestat "věřit" :) I když poslední Hardwired... jsem po nějaké době zkusil a líbí se mi hodně. Tohle nechám asi taky náhodě.

21. 04. 2023 14:18

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21084 sekund.