IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2023 - Jirka Lulek

Loňský rok nebyl ovlivněn žádnou světovou pandemií ani většími katastrofami, pokud pomineme doutnající válečné konflikty a neúnavný pochod zemí EU po zelené stezce. Je ale fajn, že muziky je stále dostatek, dalo by se říci i zbytečná nadprodukce, která má tendenci v konečném důsledku člověka zahltit. Na druhou stranu je skvělé, že se dnes dá legálně dostat k naprosté většině muziky na YouTube, BandCampu, Spotify a podobných službách, takže každý fanda si může okamžitě prozkoumat většinu hodnocených alb.

Hard rock
...mnoho desek z této oblasti mě přišlo dost podobných a nevýrazných. Nic nového se zde vymyslet nedá, ale zkazit se toho dá hodně. Mě nejvíce oslovil drsně bluesově špinavý hard rock :
DIRTY HONEY - Can`t Find The Brakes

Gothic rock
...minulý rok jsem objevil po letech i v tomto stylu výborné kapely, skvělé desky představili NAUT nebo HANGING GARDEN. Jiný úhel pohledu na daný žánr přinesli FALSE FED, ale největší tutovkou pro mě byla deska finských úpírů :
GRAVE PLEASURES - Plagueboys

Prog rock
...i v tomto stylu se urodilo dost zajímavých desek, skutečně zvláštní záležitostí bylo album Moniky Roscher Bigbandu, BIG BIG TRAIN, HAKEN, The Chronicles of Father Robin nebo CROWN LANDS. Vítězem se stala však deska, která dokázala obsáhnout a funkčně spojit všechny aspekty daného žánru :
I SPY - While The War Began

Punk
...ačkoliv nevydaly minulý rok žádné aktuální desky, po celých dvanáct měsíců mě bavily živé klipy živelné zpěvačky AMAL AND THE SNIFFERS a VIAGRA BOYS. Nejvíce mě však zaujal divoký mix raného hardcore punku, nepostrádajícího melodii :
POISON RUïN – Härvest

Industrial
...skvělé bylo album LAIBACH, jakýsi návrat ke kořenům, pobavil i nový sólo počin Tilla LINDEMANNA, nejvíce na mě zapůsobil drtivý produkt bývalého basáka MINISTRY :
LEAD INTO GOLD - The Eternal Present

Thrash / Groove / HC metal
...jeden z nejlepších záseků své historie natočili EKTOMORF, neskutečně bavili hoši z THE DONNER PARTY, kteří dali upomenout na fenomenální S.O.D. I nové verze hitů VOIVOD potěšily, ale zpětně nejvíce vyzdvihuji loňský počin CODE ORANGE, kteří s odvahou a patřičnou dávkou estetiky proplouvali mezi hardcore /nu metalem až po grunge
CODE ORANGE – The Above

Nejlepší píseň roku – CODE ORANGE – Take Shape, skladba s obrovským potenciálem, chytlavá jako „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany.

Jirka Lulek             



Vydáno: 29.01.2024
Přečteno: 674x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.098 sekund.