PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON - Bigbítový pánbů


- Rockline

Je vidět, že na koncerty asi nechodíš. Na Párplech jsem byl asi třikrát, naposled vloni v dubnu v Ostravě. Gillan se opravdu hodně trápil, hlavně ve starších kouscích. To ale nemyslím vůbec špatně, prostě jak už jsem psal: věk nezastavíš! Opravdu jsi tak naivní a myslíš si, že ve studiu se nedá zpěv zkrášlit?

8. 06. 2010 18:05

- Mugi

to Rocklin: tak to si sned děláš pr..., za 1 - říct to že Gillan nezazpívá v jeho věku to co zazpíval ve dřív, poslechni si Fireball 1971 a pak Bananas 2003 nebo Rapture of the deep 2005 a pak přirovnávej, za 2 - přiznávám že mám cd stažený ale netvrdil bych že je zvuk a aranžmá na evropský úrovni to opravdu ne. Úroveň cd hodnotit nebudu protože poslouchám jinou sortu ale na vesnickou tancovačku bych na Citron asi zašel

8. 06. 2010 12:12

- Rockline

Ale zase nemůžeš srovnávat kapelu ve třiceti a v pětapadesáti letech. Ještě k tomu "blbému" názvu: než začnete hanit, poslechněte si pořádně o čem je text k titulní písni. Má to mnohem hlubší význam než to na první dojem vypadá. Myslím, že z toho pohledu tento název vystihuje kapelu dokonale. Chce to jen trochu naslouchat.

7. 06. 2010 18:14

- Pepsi Stone

No jo, jenomže Radegast byl sice krok jiným směrem, ale kvalitativně šel oproti Plni energie dost nahoru. Takže když máš v diskografii takovou desku jako Radegast, musíš počítat s tím, že každý nový počin s ní budou všichni srovnávat.

7. 06. 2010 9:34

- raf

Tak nevím,v sobotu v N.Jičíně bylo těch zastydlých mániček asi 2-2500.Jinak deska není zlá,je třeba si uvědomit,že Citron byl vždy spíš rockovější a naopak Radegast krok jiným směrem.

7. 06. 2010 8:54

- topi

Mám rád Sifon (i když za agrometalistu se nepovažuju, jelikož sifoni hrajou úplně jinou kvalitativní ligu než zbytek), a přesto i mně připadá název alba Citronu neskutečně blbý.

6. 06. 2010 14:39

- Pedro

Já myslím že to není špatné album, nostalgickým máničkám co zamrzli v roce 1986 se určitě líbí, no a 50- 100 diváků jim na koncert nebo zábavu přijde.

5. 06. 2010 10:40

- Pepsi Stone

Nazdar Dědku, připadá mi blbý v tom, že právě evokuje ty agrometalové kapely čili formace hrající JZD rock. U kapel jako je Vejce, Sifon, Odyssea, Extra Band (možná i ti by se za to styděli) bych to pochopil, ale u takové legendy jako je Citron? U kapely, která nahrála Radegasta a Vypusťte psy?

5. 06. 2010 10:25

Drobný dotaz - Dědek

Ahoj všichni, na recenzenta bych měl jediný dotaz, ježto napsal: „Bigbítový pánbů“ (aspirant na jeden z nejblbějších názvů roku). Proč Ti, Pepsi Stone, tento název připadá blbý (či blbější až nejblbější)? Díky moc za odpověď. Zdraví Dědek.

5. 06. 2010 0:16

- wolf

Taky jsem to poslechl to nové CD až do konce, snad z úcty k legendě, no takovej slušnej agrometálek to je ...

4. 06. 2010 15:46

- Rockline

Tom: přoč mi podsouváš něco, co jsem nikdy netvrdil. Napsal jsem na jiném webu, že ten kdo tvrdí, že Standa neumí zpívat je hlupák, a né ten, komu se nelíbí deska. I já mám k desce určité výhrady: tři balady je skutečně moc a také trochu nešťastně nazvučený zpěv. Ale tvrdit, že deska je srovnatelná se zábavovými kapelami je skutečně hloupé. Aranže i zvuk jsou na velmi vysoké úrovni, troufám si tvdit evropské. Z toho pohledu je u nás opravdu velmi málo takhle kvalitních nahrávek! Pro Klokana: já jen pevně doufám, že nejsi ten Klokan od Doda a že se jedná pouze o shodu jmen. Nevěřím, že by měl Dodo tak jednoduché fanoušky.

4. 06. 2010 15:19

- Klokan

Citron byl ve své době s Lacem český top. Jenže to už je hodně dávno... Nová deska není z desek Citronu nejhorší,ale chtělo by to pár věcí změnit. Za prvé zpěváka ( ve dvou songách přímo tragédie),textaře a bubeníka. Jinak na pány v letech slušný vesnický bigbeatek.

4. 06. 2010 14:13

- Tom

Rockline: Ten komu se deska nelíbí je podle tebe hlupák?

4. 06. 2010 9:41

CITRON - Aerocel

K nové desce Citronu - respekt, je to ten classic Citron z roku 1985 tomu se nedá nic vytknout. Že byl v roce 1987-1989 Citron na jiné úrovni a na jiné výši to je věc druhá, a ví to všichni včetně kapely a Rocklineho a Brutala, toť vše.

4. 06. 2010 9:12

- Lerak

Citronu jsem vždycky fandil a jsem rád, že nová deska konečně vyšla. Po jejím poslechu jsem dospěl k závěru (můj subjektivní názor, který nikomu necpu), že má několik nej je 1)nejutahanější 2)textově nejslabší 3)má nejpodivnější název 4)nejnepraktičtější obal (i když dobře uvělanej). A určitě jsem ještě nějaké nej vynechal. Ale i přesto všechno je to pěkný nekrolog a jsem rád, že ho mám doma. PS:Standa je Standa.

4. 06. 2010 8:41

- Marián Tobogán

Mně se deska také deska moc líbí. Ano, cajdáků je zbytečně mnoho, ale zadruhé ty středně rychlé songy, jako jsou Kurtizány a Spěchej lásko má, patří k tomu nejlepšímu, co na CD najdeme. Zpěváky neřeším, líbí se mněi jak Hranický, tak Křížek, každý se hodí právě k té desce,kterou nazpíval.

3. 06. 2010 18:39

Věčné téma - brutaltruth

Já si myslím, že je zbytečné se tu dohadovat. Někteří posluchači mají Citron spojený s kvílením Laca. My, kteří posloucháme Citron od počátků, tak je Citron Citronem jedině se Standou. samozřejmě, když nepočítám Vladimíra Kubalu z prapůvodní sestavy. Není možné srovnávat Lacka a Standu jak hlasově, tak i povahově. Kdo chce ať si desku poslechne a komu se nelíbí ať si s ní třeba zatopí. Stejně ji má jen přepálenou....

3. 06. 2010 17:01

Standa - Martin

Nová deska je super.Po dlouhé době něco co se dá poslouchat.A Standa to je pro Citron to pravé ořechové.Jeho hlas tam sedí, a co zazpívá ve svých letech to je paráda!!! K recenzi se vyjadřovat nebudu, pisatel mi nestojí za to . ROCK AND ROLL

3. 06. 2010 16:32

- Tommy

Buď se CD líbí a nebo ne. Tak co tady řešíte. Akorát si lezete do vlasů.

3. 06. 2010 16:26

- Pepsi Stone

Rockline: Už jen krátce. Co se týče zpěváků, tak je řadím do dvou kategorií. Buď se mi jejich hlas a projev líbí nebo ne. Hranický v mém měřítku patří do druhé kategorie. Opravdu nejsem fanda Helloweenu (i když Kiskeho beru jako dobrého zpěváka) ani Stratovariusu ani dalších speedmetalových kapel. Za dobré zpěváky považuju třeba Halforda, Iana Astburyho (The Cult), Axla Rose, Lou Gramma, samozřejmě Jima Morrisona, Davyho Vaina (Vain), Sammyho Hagara, Stephena Pearcyho (Ratt), Mikea Trampa (White Lion) a řadu dalších. Citron byl pro mě samozřejmě top s Křížkem. Na Radegastu sedělo všechno - hudba, texty, image. A Vypusťte psy, kdyby ji s Křížkem dotáhli až do konce, byla by to rozhodně nejlepší věc Citronu. Jejich současná tvář mi přijde zamrzlá v roce 1985. Ale to už je pětadvacet let zpátky.

3. 06. 2010 16:04

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07997 sekund.