PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON - Bigbítový pánbů


- Rockline

Vidím, že se asi neshodneme a mohli bychom si dopisovat pořád dokola. Mně jen vadí tvá kritéria hodnocení kvality zpěváka. Když podle tebe někdo netahá výšky, tak není zpěvák? Evidentně asi budeš velký fanda "ječáků" alá Helloween, Stratovarius nebo Judas Priest. Nic proti! I já mám tyto kapely rád, ale nemůžeš je přece porovnávat s CITRONEM. Říha v KATAPULTU nezpívá skoro vůbec a vadí to někomu? Nebo si vem takový MOTÖRHEAD. Bohužel pro CITRON, většina posluchačů bude už navždy každou jejich desku srovnávat s Radegastem a Křížkovým ječákem na ní. Ale dnešní CITRON je prostě jiný a hlavně je to hard rock! Trochu mi to připomíná neustálé diskuze mezi fandy HELLOWEEN jestli Kiske nebo Deris. Standa je poznávací tváří CITRONU už od roku 1982 a naštěstí většina lidí to respektuje. Samozřejmě, že věk nezastavíš a v 59.letech už nezazpíváš to co ve třiceti. Jako názorný příklad bych uvedl třeba Ian Gillan v Deep Purple. Přesto si myslím, že Standa má pořád vysokou úroveň. Co se týče textů, já na tebou zmiňovaných úryvcích nevidím nic hloupého. Neznám pojem agrometal a ani nesrovnávám texty CITRONU s jinými kapelami, ale když to tak kapela cítí, proč ne? Jinak Spěchej lásko má jako baladu rozhodně nepovažuji. Pod pojmem balada si představuji např. Už couvám. Pro Anonyma: pokud jsi četl dobře, Brichtu jsem s Hranickým nesrovnával. Jen jsem napsal, že Brichtovi nikdo nevyčítá rozsah, protože je to prostě jeho styl. Ale jednomi věř: Standa má určitě větší rozsah :-)

3. 06. 2010 15:39

- Pepsi Stone

Anonim: Podle mě je technicky lepší Hranický než Brichta. Ovšem co se barvy hlasu týče, tak je mi milejší ten Brichta, protože Hranickýho barva mi přijde vcelku nesympatická.

3. 06. 2010 15:37

- Pagan

Stopro souhlas s Anonimem.

3. 06. 2010 15:25

- Anonim

Původně jsem se do vaší diskuze nechtěl plést, ale nedá mi to a neodpustím si jednu poznámku.....Jak můžete srovnávat Hranickýho s Brichtou. Nebo dokonce tvrdil, že z těch dvou je Hranický lepší. To je neuvěřitelný. Hranický svým vokálním projevem nesahá Brichtovi ani ke kotníkům. Jeho zpěv a především absolutně antirocková barva hlasu je to, co mě od hudby Citronu naprosto odpuzuje.

3. 06. 2010 13:36

- Pepsi Stone

Rockline: Takže já to vezmu popořádku. První na co narážíš je vokální projev. Neomezený rozsah podle mě má například Halford, Kiske, z českých třeba Křížek nebo Kolář. To jsou zpěváci se kterými se Hranický skutečně nemůže srovnávat. Myslím si, že i tebou zmiňovaný Kabát, čili Vojtek, je lepší zpěvák než Hranický. V rychlýych skladbách nezpívá až tak špatně, ale v těch baladách mě to opravdu tahá za uši. Pochopitelně Brichta a Hereš, to je zářný příklad nezpěvákl, oproti nimž je zase Stanislav o něco výš. Ale každý má svůj názor, nenutím ti ho. Tři balady na desce? Já jich tam slyším šest, což je přesně polovina. Konkrétně: Bigbítový pánbů, Spěchej lásko má, Zpověď, Smíření, Moje noční filmy a Bigbítový pánbů 2. Citron si možná na baladách zakládal, ale na Plzni energie je jedna (Vzpomínky), na Radegastu dvě (Už couvám, Už zase mi scházíš) a na Vypusťte psy zase jen jedna (Nezvaná). Ale nikde není polovina deska složená jen z balad. A texty. Citron má právo na to zpívat tyhle agrometalový texty? Jen z pozice, že je legenda? To je Sifon a Extra Band taky, hrají skoro stejně dlouho jako Citron a texty mají stejně blbý jako jsou na téhle desce. Perly typu: "Život stojí za to žít, chceš hezkou holku mít" nebo "Přišel čas vstoupit na scénu a hrát jen stále hrát, bigbítem si hlavu proženu dnes jako už tolikrát" mohly fungovat v osmdesátých letech, ale dneska je mi to fakt proti srsti. Citron sice nezpíval nikdy politické agitky nebo neřešil světové problémy, ale nikdy ve své historii podle mě nenapsal takhle hloupé texty jako teď. A nakonec otázka mého věku. Je mi třicet, za tu dobu jsem Citron několikrát viděl naživo, někdy se mi líbil, jindy ne. Jeho desky znám (vyjma Sexbomb, která se mi nelíbila, tudíž jí ani doma nemám) znám velice dobře a proto je pro Bigbítový pánbů zklamání.

3. 06. 2010 11:11

Rozsah - Rockline

Nebudu rozebírat jednotlivé detaily recenze, ale jeden mně opravdu hodně překvapil. Píšeš, že Standa má omezený rozsah. Nevím, co si představuješ, když je tedy rozsah neomezený. Standa v pohodě vyzpívá C a zvládá i D, což u našich zpěváků není tak běžné. Nevím, jestli to někdo někdy vytýkal např. Brichtovi, Alkeholu či Kabátu. Co se týče balad, tak nechápu rozhořčení některých pisatelů. CITRON si zakládal na baladách i v dobách Křížka. Možná opravdu stačily dvě místo tří, ale pořád je na desce sedm rockových pecek! Co se týče "příšerných" textů, jak píšeš - nemyslíš, že téma hraní bigbítu zní od CITRONU jako legendy přeci jen věrohodněji než od vesnických zábavovek? Že má na to jakési právo? CITRON nikdy ve svých textech nekázal morálku, neřešil politiku ani problémy světa. Nevím, klik ti je let, ale možná jsi mohl prokázat ve své recenzi trochu větší rozhled.

3. 06. 2010 5:19

- Marc - Janesession

Este by som chcel dodat, ze aj napriek tomu, ze obrazok albumu je podla mna slaby, tak digipack je velmi pekny:)))

2. 06. 2010 9:49

- Marc - Janesession

Tlacim to do hlavy ako sa len da, ale neviem ci sa mam smiat ci plakat. Od Standu som nic necakal a napriek tomu ma asi dva krat prekvapil. Neviem si na jeho mieste predstavit nikoho ineho. Od albumu som cakal dost a dostal som hrozne balady. Vsetky do jednej ma seru. Ostatne rock metalove kusky su vydarene a niektore uz teraz su pre mna klasikou. Nazvy, texty a obal su vazne na urovni zabavoviek. Co je obrovska skoda. Dufam, ze na dalsi album nebudeme musiet cakat zas 18 rockov. To uz by sa clenovia Citronu nemuseli ani dozit:))) a hlavne nech zabudnu na balady. Na to treba hlas. Standa je na ten Accept. A v tom je dobry.

2. 06. 2010 9:34

- Pepsi Stone

Tommy: Mě by zajímalo, kdo desce, která se mu moc nelíbí dá šanci padesáti poslechů...

2. 06. 2010 7:51

- Tassadar

Strašná deska, z úcty z legendě jsem si ji stáhnul a pustil, ale nezaujala mě zhola ničím. Naprosto příšerné názvy /jak sladeb, tak samotného alba/, dementní texty o ničem /opravdu, typická česká hospodská banda/, navíc vysloveně otravný vokál.. Nuda. S velkým N.

1. 06. 2010 20:11

- Tommy

Standa není mím zpěváckým favoritem, ale jeho projev sedí k Citronu jak prdel na hrnec a od spousty jiných zpěváčků svojí barvou hlasu je jasný, že je to Standa a to není nikdo jiný než CITRON!!! Samotné CD není metalem, ale dost dobrým šťavnatým bigbítem - to si možná uvědomíte po 50tým poslechu CD, pane redaktore!!

1. 06. 2010 17:42

<< 1 2 3 4

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08046 sekund.