NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TÝR - Valkyrja


- Metamorphic Dreamer

Tak jsem si kluky faerský opět pustil...maj to prostě v sobě! Neví někdo, zda se chystá nová nálož?

5. 02. 2018 20:56

- Hellhammer

Určitě se v tomhle shodneme,tohle malování není můj šálek čaje,ještě to odpustím třeba Behemoth nebo Chthonic u nich má tohle divadlo své opodstatnění a jde ruku v ruce s hudbou,ale u pagan/folku mi tohle patlání přijde lacině trapné (Ensiferum),nebo vysloveně blbé nehodící se(Moonsorrow..).A já i chápu proč máš rád svižný pagan/folk..Jenže pro mě zrovna ten svižný pagan/fok postrádá atmosféru,drásavost a zbývají z toho jen chytlavé(pro někoho) téměř heavy metalové popěvky..A to pro mě není moc pagan/folk,ale spíš takový chytlavý trendy metal,nemá to podle mě s atmosferickým pagan metalem už moc společného(aneb proč mám rád Finntroll od Ur Jordens Djup, a stará alba mi zase tak moc neříkají,pobaví,ale nemají pro mě trvanlivost..) .Právě to,že někdo dokáže skládat folk/paganem načichlé monumentální skladby o délce třeba 20 min,plné atmosféry a nenudí,to je pro mě to zachycení pagan metalu..Ono taky to bude tím,že dneska je každá druhá dupačka hned označena pagan metal,ono se to přiopitému festivalovému publiku líbí,dobře se na to třepe, a je v tomhle žánru kvůli tomu hodně velký přetlak a kvalita dostává často na prdel..

13. 01. 2014 10:39

to Hellhammer - Anonim

Tak alespoň v něčem se shodneme. Mě prostě muzika Moonsorrow nebaví. Nic zajímavého v ní nenacházím. Pagan/folk metal má být podle mě svižný, nikoliv pomalý a zdlouhavý. Je mi jasný, že ty na to máš přesně opačný názor, takže v tomhle se opravdu neshodnem. Na Ensiferum chodí stejní lidi jako třeba na Finntroll nebo na jiné žánrově spřízněné kapely. Však ta jejich muzika zas tolik rozdílná není. Co poslouchají puberťáci opravdu nevím, s touhle věkovou kategorií nepřicházím moc do kontaktu.

13. 01. 2014 9:14

- Hellhammer

No mě se to nelíbí,přijde mi to zbytečný,stejně jako u Ensiferum to souhlasím..A jsem toho názoru,že přenést tvorbu Moonsorrow na podium je extrémně těžké a nejsem si jistej jestli se jim to na 100% daří..Ovšem z CD je to vrchol pagan/folku,to mi Ty ani Tvoje obhajoba průměrných trendařů Ensiferum fakt nevyvrátí..:)

12. 01. 2014 22:22

to Hellhammer - Anonim

Těma počmáranýma pohanama myslíš Moonsorrow? Ty jejich ksichty natřený jakoby krví? A to ještě tak amatérsky, že to vypadá, jako by jim někdo do ksichtu kecnul marmeládu. Nic lacinějšího jsem snad ještě neviděl.

12. 01. 2014 22:19

- Hellhammer

Jinak ty jsi asi ten Anonim,do kterého jsem zaryl v debatě pod Amaranthe,ohledně cd a poslechu hudby od Pain..Tak mi to vracíš bojovníku.Beru.:)To nic ale nemění na tom,že Tvůj názor na Moonsorrow je opravdu úsměvný a myslím,že nejen pro mě..

12. 01. 2014 11:07

- Hellhammer

..."Když se ti líbí pomalí, uspávající, nenápadití a instrumentálně zcela podprůměrní Moonsorrow, tak je vcelku jasný, že se ti nebudou líbit Ensiferum, kteří představují pravý opak."...........................:DDDDDDDDDDDDDDDD Moonsorrow jsou nudní a uspávační a podprůměrní a já jsem puberťák protože nedocením Ensiferum..Chlapče pobavils:) Proč jsou Moonsorrow hodnoceni ve většině recenzí 80-100% a mnoho hudebníků z branže je uvádí jako své vzory?.Ježiši,prosím tě napiš ještě něco,ať se zasměju po ránu..Moonsorrow podprůměr,to opravdu sedí od fanouška Ensiferum a ještě ty kecy kolem...Ensiferum mám stažené(From Afar legáně z itunes zbytek rip.),kromě první desky,kterou mám na cd originál.Jinak naposlouchané to mám několikrát,první album dokonce pravidelně poslouchám,proto sem si ho i koupil je dobré..Nevím co je netolerantní na názoru,že cílová skupina současných Ensiferum jsou puberťáci,vždyť se podívej se na složení publika na jejich koncertech..A mimochodem,Tvoje reakce na moji kritiku Ensiferum(kterou jsem zdůvodnil,neplácám jen urážky do větru.jako ty..),je taky hezký příklad netolerance k Moonsorrow,a slepého obdivování průměrné kapely..A´t jsem třeba za netoleranta,ale Ensiferum jsou průměrná kapela,ale oni ti fanatičtí příznivci kapely z toho taky vyrostou,fakt nevím co je zajímavého a nadprůměrného na pagan metalových hoblovačkách,na póze počmáraných pohanů a vyřvávání hej,hej..Na to vychází už moc dobrých desek,abych tomuhle opakovaně věnoval svůj čas(opět kromě debutu)..Je to jen můj názor:) Ovšem hláška o nudných a průměrných Moonsorrow,tu si zkopíruju a schovám,to je fakt klenot(já si takhle schovám,něco co mě pobaví na diskusi..)Takže hlavně v klidu:)

12. 01. 2014 11:00

to Hellhammer - Anonim

Píšeš tu něco o puberťácích, ale přitom si ještě sám nevyrostl z puberty. Zjevně rád diskutuješ o hudbě, ale evidentně o ní moc nevíš. Když se ti líbí pomalí, uspávající, nenápadití a instrumentálně zcela podprůměrní Moonsorrow, tak je vcelku jasný, že se ti nebudou líbit Ensiferum, kteří představují pravý opak. Jak už tu někdo psal, pojem tolerance je ti opravdu cizí. A ještě jednu věc naprosto nechápu, podle tebe jsou Ensiferum nudná muzika bez nápadů, ale přitom znáš dokonale celou jejich diskografii, kterou sis samozřejmě legálně zakoupil (protože ty přece nejsi hudební konzument, který hudbu stahuje z netu) a dokonale naposlouchal (protože ty přece neodsuzuješ desku po jednom poslechu, ale snažíš se jí pochopit).

11. 01. 2014 23:27

Eyrekr - Hellhammer

Já jsem poslechl všechny alba od Ensiferum a vysloveně blbé mi přijde jen Unsung Heroes a vysloveně dobré jen debut(tomu bych dal klidně 8/10..).Iron,a From Afar jsou pro mě taková solidní druhá liga,občas dobrý nápad,ale i dost vaty...

11. 01. 2014 18:02

- Eyrekr

Hellhammere, slyšel jsi někdy Iron nebo From Afar of Ensiferum? Nemyslím jen tak namátkově, poslechl sis to fakt někdy? Jednodušší melodie (lépe řečeno v tomto případě - silné melodie) to má, ale někdy je v jednoduchosti krása.. Má to být pagan, ne progresivní technický deathmetal.. Např. Tale of Revenge, Into the Battle.. Jo, je to kýčovitější než třeba Moonsorrow, ale ti jsou úplně o něčem jiném.. Když to vezmu z extrémnějšího hlediska, všechny tyhle folkmetalové kapely jsou kýč v porovnání s třeba takovýma Folkearth.. Ale mám je radši než Folkearth, zkrátka mě baví víc.. A Ensiferum poslouchám už x let a je to už nějaký ten pátek, co jsem vyrostl z puberty.. Možná z toho jednou vyrostu, kdo ví.. Ale vem si takového Pána prstenů.. Kdyby to bylo reálné a nekýčovité, všichni by pochcípali už možná v Morii :-D.. A stejně to zbožňuju..

11. 01. 2014 17:30

Anonim - Hellhammer

Ensiferum mi ani tak nepřijdou,že by měli alko atmoféru,to s tebou souhlasím.Spíš mi přijdou,že je to takový typický nudný pagan/folk,nic moc nápadů,hodně podobné songy,prostě druhá liga...A jediný moment kdy byli srovnatelní s COB bylo jejich první album,které sneslo srovnání třeba s Follow The Reaper..Dál šli COB jinou cestou a ani se srovnat nedají..Na koncertě na Folimance jsme taky byl,a Ensiferum na mě působili jako takový německý pagan/folk,hodně juchání,jednoduché melodie,celkekm podobné věci bez nápadu,pár songů je to možná zábava,ale třeba 90minutový set od nich bych nedal..COB byli o něco lepší,i když v tom období taky nehráli živě na 100%..Jinak reporty nevím,jaké jsi četl,ve Sparku o té akci blábolil jistý Slasher Novotný(admin českých fan stránek Systémů..) v rámci rubriky "čtenář redaktorem"..A ten považoval tu akci za hroznou,Machine Supremacy za finskou kapelu a u COB si pletl songy..to nebyl report ale onanie..Další report je na abbysu a nemá s COB žádný problém..Jinak kdybych měl být upřimný,cílová skupina Ensiferum mi přijde jako puber´táci,kteří jsou zorvna tenhle rok za velké pohany a folkaře(loni ještě byli za metalcoristy a rok před tím za Wishfany..).Takoví myslím ocení nejvíce Ensiferum,Turisas,Warg,přičemž nové Finntroll už moc nepobírají neb to není na druhou dobu..To je samozřejmě nadsázka,ale takový pocit,mám při Ensiferum.. Ephippiger:Cruachan mám taky rád,jsou dobří..

11. 01. 2014 15:22

- ephippiger

Nejlepší folk je pro mě jednoznačně Cruachan

10. 01. 2014 23:52

- Crust

To je prostě můj dojem z jejich tvorby, oni to sice lyricky maskujou za meče, štíty a přilbice, ale já v tom slyším jen pivo a medovinu naplněnou do dobytčího rohu :-) Jak jsem je mohl nikdy neslyšet, když jsem je musel i vidět? :-D

10. 01. 2014 22:59

- Anonim

to Crust: alko atmosféra? Bavíme se o stejný kapele? Ty jsi je snad v životě neslyšel. Ensiferum jsou všechno možný jen ne alko kapela. U Korpiklaani nebo snad i u těch Finntroll bych tohle přirovnání ještě chápal, ale u Ensifera mi to přijde hodně mimo mísu.

10. 01. 2014 22:29

- Crust

Anonim: Nic geniálního v Ensiferum teda neslyším. Ale oni mají úspěch, v tom máš pravdu a jsou populární mezi lidmi, kteří poslouchají podobnou muziku a mě to vlastně celkem udivuje. Ty jejich melodie, to je fakt hroznej kýč. Sálá z jejich hudby taková hnusně pozitivní alko atmosféra, jak se snaží posluchače stůj co stůj přenést na nějakou pohanskou veselku. No fuj.

10. 01. 2014 21:31

- Crust

Souhlasím s tou Suidakrou, hlavně trojlístek alb Emprise to Avalon, Signs for the Fallen a Command to Charge jsem kdysi dost poslouchal. Budu se k tomu muset vrátit. Poslední tvorba už mi ale tak dobrá nepřišla a navíc mi tam trochu vadilo moc řezavých výšek ve zvuku kytar. Prostě dobrých kapel bez výhrad v tomhle žánru moc nenacházím. Teda kromě těch Equilibrium.

10. 01. 2014 21:15

to Crust - Anonim

Cože? To snad nemyslíš vážně. Ensiferum jsou naprosto geniální. Mají silné melodie, ale přitom to není žádná jednoduchá muzika, ale poměrně složitá a propracovaná hudba plná nejen symfonických prvků a lidových nástrojů, ale i precizních instrumentálních výkonů. Navíc mají každý song úplně jiný. Taky jsem je viděl živě před COB a byli naprosto skvělý,dokonce o dost lepší než COB (což dokládali reakce publika i potom reporty z onoho koncertu).

10. 01. 2014 21:12

- Hellhammer

Mě na Unsung Heroes ani tak nevadí nějaká nedostatečná atmosfera,nebo že by to bylo vysloveně špatně složený,mě to prostě zoufale nebaví:D Jinak na Moonsorrow to chce fakt náladu,to je pravda,trochu hůř se ty novější alba vstřebávají mě Varjoinna taky hned nebavila..

10. 01. 2014 19:10

- Eyrekr

Právě Varjoinna Kuljemme Maasa mě moc nezaujalo narozdíl od Voimasta Ja Kunniasta.. No rozhodně jim ještě dám šanci, ale chce to neuspěchat a pustit si to až bude ta správná nálada.. S Unsung Heroes to zas tak bledě nevidím, má to něco do sebe, ale je pravda, že po více posleších to začne nudit.. Ale atmosféru to má pěknou.. Ještě jsem si vzpomněl na Suidakru, to též není špatný pagan, ale víc hodnotit nemůžu, protože znám jen pár alb..

10. 01. 2014 17:20

- Hellhammer

Blodsvept od Finntroll není špatné,ale trochu mě zamrzel ten okatý návrat k dupačkám v první půlce alba,druhá půlka se mi moc líbí taky.. Ensiferum mě baví jejich debut,tam to hodně připomíná staré Children of Bodom,další desky mi moc nesedí,ta poslední je čirá hrůza a recept na samovolnou recyklaci(Unsung Heroes).. Moonsorrow jsou podle mě fantastičtí,a i když mě baví všechno od nich,tak ty první klasičtější,písničkovitější alba o chlup méně než ty novější...Ale takové Verisäkeet(2005),V:Hävitetty(2006),nebo Varjoinna Kuljemme Maasa(2011) jsou strhující s drásavou atmosférou a bez kýče...Chce to čas,náladu a neodsoudit je šmahem ,jen proto,že mají delší songy..Jinak naživo jsou Moonsorrow trochu problém to souhlasím,myslím,že jejich současná hudba vzhledem k délce není ani vhodná na koncerty,ani bych na ně nešel a rozhodně není dobré si dělat obrázek o nich dle živáku...Ale jejich CD ,to jsou klenoty folk metalu!.

10. 01. 2014 15:59

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07739 sekund.