CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - My God-Given Right


- raf

Ha,ha,ha, to je diskuze. Přileji oleje do ohně. Hansen - tragický zpěvák, Kiske- v době Keeprů taky žádná sláva,zato jeden z prvních, Deris - v Pink Cream 69 se mi líbil, ale pro Helloween naprosto nevhodný, nikdy jsem jej nezkousl. Novou desku jsem vyslechl zatím třikrát celou, minulou s bídou jednou, z toho usuzuji, že je šlušná. Pár skladeb mi přijde jak Gamma Ray z poloviny 90 tých let, takže dobrý.

17. 06. 2015 20:18

- Ferda

a jejej, trošku posedlost "mistrem Derisem"

17. 06. 2015 19:57

to kokoska - Jenos

Myslím, že jsi mě vůbec nepochopil. Helloween BYL s Kiskem, ale jen pouhých 10 let a nazpíval s nimi jen 5 desek zatímco Andi 10. A skončil tím, že zešílel svou nadutostí a popovými experimenty na Chameleonu. Andi na rozdíl od Kiskeho není jen pouhým zpěvákem, ale navíc je geniální skladatel, který složil obrovské množství skvělých skladeb této skupiny, a již 20 let vytváří to co Helloween jsou! Na rozdíl od něho nafoukanej uječenej Kiske, kterej neumí složit nic pořádnýho se musí spoléhat na muzikanty z kapely a aby to bylo ještě legračnější např. na basistu a skladatele Dennise Warda, kterej mu skládá většinu věcí, a jehož objevil právě Andi Deris do kapely Pink Cream 69. Helloween Kiskeho rozhodně nepotřebuje, ale mistra Derise rozhodně ano!

17. 06. 2015 19:24

Jenos - kokoska

nechal bych to konovi..nojo ale hell prave byl kiske s ujecenou fistuli..unisonic proc ne ale BEZ OSTATNICH ??..jenom solovka..stejne jako spousta solovek jinejch skvelejch zpevaku..viz DICKINSON..HALFORD SE SVYM PROJEKTEM..neni to proste ono..ale vsadim ledvinu ze deska s Kiskem v radach helloween bude bomba jako prase ..deska jaka od keepreru nebyla..

17. 06. 2015 18:39

to kokoska - Jenos

No a teď se podívej jaká to je věc názoru. Já osobně Accept vždycky miloval a říkal jsem všem a všude, že to je moje nejoblíbenější kapela. Po odchodu Uda mě Accept přestal zajímat. Nejen kvůli chybějícímu jedinečnému hlasu Uda, ale taky kvůli jeho hudební invenci v Accept, která pak odchodem Uda hodně ztratila. Naproti tomu Helloween jsem s Kiskem (ač je skvělej zpěvák) nikdy moc nemusel, právě proto, že ta jeho fistule mě po chvíli unaví. Zato po výměně za Derise se alespoň pro mě osobně stal Helloween kapela No.1. Už Pink Cream 69 díky Andimu tehdy hudebně naprosto převálcovala většinu do tehdy známějších kapel a to nejen díky jeho zpěvu, ale hlavně taky díky jeho skvělé skladatelské činnosti. Jestli ti chybí Kiske máš tu Unisonic, kde Kiske dělá přesně to co chce. Já osobně jsem šťastnej, že Andi zpívá a taky skládá v Helloween a jeho pecky naprosto geniálně doplňují skladateskou činnost Weikiho, Sashy i Markuse a díky tomu je tu kapela, která nemá na poli melodického metalu konkurenci.

17. 06. 2015 16:44

X.X + Kritika Helloween - Jenos

Člověče máš uši? Lost in America, My God Given Right, If God Loves Rock n Roll nebo Creatures In Heaven mají slabé a špatné melodie??? Jsou to pecky jako prase se skvělými melodiemi, údernými rytmy, výborně, ale zároveň nenuceně aranžované, což je problém naprosté většiny současných rádoby melodicko-metalových skupin. A k té tvé Anathemě: popík tohoto typu srovnávat s Helloween je už fakt totálně mimo mísu. Gepa měl pravdu, kvalitní melodický Metal je dnes alespoň v Česku totální Underground. Důkazem je to co pouštějí v našich rádoby "rockrádiích" samý "progresivní" nesmysly, popř. patetické s..čky typu Nightwish, nebo hopodský metal jako Rammstein apod. , které občas "osvěží" nějakou tou klasickou ale až únavně donekonečna omílanou skladbou od ACDC, Black Sabbath apod...Kvůli výše zmíněnému si nemůžu žádné to "rockové" rádio už ani pustit, aniž bych riskoval, že ho vzápětí vzteky rozmlátím. Chápu ale proč to pouští. Je to reakce na poptávku většinového posluchačského stádečka, které je na stejné stupidní notě. Ani nevědí jak kytara vypadá, natož aby dokázalo vnímat, jak třeba Helloween skvěle hrají a jak jsou jejich pecky vystavěný. Je hodně smutný, pozorovat tento hudební kulturní úpadek společnosti, kdy perverznost jako Tři sestry získají v recenzi hodnocení 10/10 a super a svěží novinka od Helloween 4/10! To už se svět uplně zbláznil??

17. 06. 2015 16:11

- kokoska

Kdyby nejakym kouzlem ..se Kiske vratil.. vetsina tech co zde kope za Derise..si myslim ze po dalsi desce s Michim by ani pes nestekl ..po jeho predchudci,,kdo z vas vi a posloucha mejdny bez Dickinsona?? nebo judas bez Haforda?? NAHRADNICI JSOU JISTE SKVELI ZPEVACI..ALE POUZE NAHRADNICI..KOMU SE TO POVEDLO JSOU accept..tormilo je skvelej ..

17. 06. 2015 15:06

gepa - X.X

Jak poznáš mainstream? Hrají jej v rádiu. Nalaď si libovolné rock/metalové rádio a poslouchej. Co uslyšíš? A taky nemůžeš srovnávat naši postkomunistickou zemi, kdy metal byl sprosté slovo a dlouhé vlasy zločin, s jinými státy, mrkni třeba na severské žebříčky, tam se nic jiného než metalová hudba neposlouchá. Metal už dávno není underground, je to velmi populární hudební styl (důkazem budiž třeba právě ta prodejnost alb). A já nutně neříkám, že velké kapely = špatné (třeba zde omílaní ac/dc, jejich koncerty jsou peklo, přitom se rozhodně jedná o rockový mainstream), já prostě tvrdím, že hells nahráli v rámci možností hodně slabou desku:) Melodický metal musí mít dobré melodie a to tahle placka prostě nemá. Ale prodejností se fakt ohánět nedá. Samozřejmě, když se někomu líbí, tak mu to přeju (já bych taky chtěl, aby se mi to líbilo, ale mám rozmlsané uši), je to vlastní názor každého.. já jen píši ten svůj. Ale za co se klidně bít budu je fakt, že rovnice metal = underground už DÁVNO (minimálně od roku 1980) neplatí.

17. 06. 2015 12:24

souhlas - Gogo

Jsem velký fanda Keeperů, ale přesně to co píšou ostatní mi na koncertech dnešních Helloween vadí. Proč Deris nezpívá na koncertech víc věcí, který zpívá na deskách. OK - dejte povinně Eagle For Free a ještě nějakou, která Andiho tak netrápí a zbytek je přeci z čeho vybírat - sakra. A hned pojedu radši na koncert. A na rovinu - většinou si dneska kupuju desky po koncertě, když mě koncert přesvědčí, že je co kupovat.

15. 06. 2015 20:38

- Anonim

Naprosto souhlasím s tím, co tady napsal Gepa. Co se týče set listu, tak si myslím, že Helloween sami sobě škodí, tím že mají prakticky každé tour postavené na Keeperech. Když už je člověk viděl naživo 5x a 5x slyšel stejný set list, tak už na ně po šesté nepůjde. Také bych se přimlouval za set sestavený pouze z věcí Derisovi éry. Nedávno bylo 20.výročí jeho působení v Hells. Ideální příležitost uspořádat něco takového, ale oni to zase prošvihli. To X.X.: Skladby Heavy metal (is the law) a How many tears zazněly na společném turné Helloween a Gamma Ray v loňském roce. Zpíval je Kai.

15. 06. 2015 13:15

- Gepa

Co je kvalita? Kdo o ní rozhoduje? Pár namyšlených intelektuálních snobů, co si myslí, že muzice rozumí lépe než ti ostatní? Kdo v muzice rozhoduje o tom, co kvalita je a není? Budu-li argumentovat stejně demagogicky, tak asi NEprodejnost alb a liduprázdné koncerty. To je na hlavu. :-D Blesk, Troška jsou porovnání úplně mimo mísu. Blesk není kultura; Troška je vyloženě masová záležitost. My se tu bavíme o metalu a metal dnes není mainstreamová záležitost. Metal dnes patří k undergroundu. A pokud někdo umí dělat muziku, kterou v masových rádiích nehrají, takovým způsobem, že to táhne tisíce nemainstreamových lidí, tak je mistr svého řemesla. A obzvláště pokud to prověří více než 30 let na scéně. To určuje kvalitu!!!

15. 06. 2015 8:42

Setlist: - František Šafr

On je problém i v tom, že na koncertech mají právě ty hity největší aplaus. Ale osobně bych velmi uvítal, kdyby se do setlistu zařadily pecky jako "Mankind", "Salvation", "Giants", "Rise And Fall" nebo "My Life For One More Day". Toho se však nejspíše nikdy nedočkáme.

15. 06. 2015 3:10

helloween - sunstorm

Taky nemam nic proti skladbam z keeperu, ostatne jsou to klasiky, ale myslim si ze skladby napr. mission motherland, dark ride, never be a star, king for a thousand years, giants by ten setlist rozhodne osvezily :)

14. 06. 2015 20:21

helloween - ladislav

nemam nic proti kiskemu ale uz mi ti songy z keeperu lezou hezky na nervy:( když jsem videl setist jejich turnek noy desce tak jsem byl hodne sklamanej:( porad eagle fly free, i want out, future world a dr. stein:( proc se třeba nezahraji jenom songy z derisovv ery vždyt jsou to podle mne omnoho lepsi skladby nez s kiskem:) vzdyt albumy time of the oath, master o the rings jsou uzasni alba:))))) když se setlist nezmeni jem si jistej ze na turne k ny desce mne na koncert helloween nedostane nikdo:)

14. 06. 2015 19:58

Kritika Helloween - Jenos

Zdravím! Naprosto souhlasím s Gepou, který tu trošku bojuje s větrnými mlýny. Ač již pamětník, který na rockové a metalové hudbě vyrostl musím říci, že ty pořád dokola omílané Keepery, Wallsy atd.. mě už nijak neoslovují. Naopak pro mě je těch několik posledních od Dark Ride prostě super. A My God Given Right je skvělý pokračování. Svěží moderní zvuk, skladby úderné, melodické, nápadité a hlavně až řemeslně skvělě zahrané. Na albu je právě cítit, že Helloween ke svému 30.výročí udělali přesně to co chtěli a celé album je jak avizovali \\\"friendly\\\" a prostě zážitek pro každého, kdo má uši a nezatemněnou hlavu. Udělal jsem si tu radost, že jsem jel na jejich první letošní koncert v Holandsku v Zoetermeer. Atmosféra fantastická, kluci hráli neskutečně, zvuk jak z desky a Andi to rozjížděl s publikem jako ďas. Bohužel mám z toho teď trvalé následky, že mi pecky z nového (ale i nejen z nového) alba zní denně pořád dokola v hlavě. Zkoušel hledat odreagování od tohoto \\\"unylého, vyčpělého melodického metalu\\\" někde jinde u nějaké z těch \\\"progresivních\\\" skupin, ale bohužel to nepomáhá. Helloween jsou zkrátka ti, kteří dali světu hudbu, kterou ostatní jen všelijak napodobují anebo \\\"progresivně\\\" devastují. Je velká škoda a smutné, že v dnešní době plné hudební dekadence, právě neexistují ty mračna kapel, které to umí lépe nebo alespoň stejně jako Helloween... Nemusí se vám to líbit, nemusíte s tím souhlasit, ale to je tak jediné co s tím můžete dělat! :)

14. 06. 2015 13:08

- X.X

Tak rovnicí prodejnost = kvalita bych se opravdu neřídil. Nejprodávanější plátek v česku? Blesk. To je tak kvalitní? Nejprodávanější muzika v česku? Tomáš Klus. Tříakordové cajdáky o lásce. To je ta kvalita? Nejvýdělečnější filmy? Série babovřesky = naprostá filmová žumpa. Takže na to pozor, to, že se cokoliv prodává rozhodně neznamená, že je to dobré, většinou to bývá spíše naopak. A k té náladě uvnitř kapely.. to je jen můj názor, o kterém někoho těžko přesvědčím, stejně tak jako on těžko přesvědčí mě o svém ;) Jen prezentuji, co si myslím. Hádat se určitě nechci, proto taky do diskusí téměř nepřispívám. Ale s tím setem bych i souhlasil, jen mě napadlo, že by k výročí walls mohli oživit pár prastarých hitovek. A ne pořád omílat ty kraviny z keeperů.

14. 06. 2015 11:34

Gepa - T-Rex

bral jsem to jako paradox. Lidi si vyžadují skladby z Keeperů a přitom brblají, jak je to zazpívaný. Samozřejmě, že to není ono. Derisovi to nesedí, pere se s tím, někde líp, někde hůř, ale je to psaný na jiný typ hlasu. Takže čím víc skladeb z období 1994 a později, tím líp

13. 06. 2015 17:36

- Gepa

to T-Rex: Obměně setlistu bych se nebránil a psal jsem to. To že by chodilo méně brblajících proti Derisovi .... :-D ... pokud by to tak bylo, bylo by to jen dobře, ne? Ale že by to ty Helloweeni hráli jenom proto, aby na ně chodili rejpalové? :-) To by pak Weiki a spol byli buď masochisti nebo by měli dost originální smysl pro humor.

13. 06. 2015 13:06

to Gepa: - T-Rex

Jasně, měla by jít kapela dopředu, ale když se podíváš na setlist, tak v něm pořád omílají ty stejný starý songy dokola, který prostě musí hrát. I Want Out, Future World, Dr. Stein, Halloween, Keeper, Eagle Fly Free... Daleko víc bych ocenil setlist jen ze skladeb z Derisovy éry, ale to by na ty koncerty zase přišlo míň lidí, kteří by pak nemohli nadávat na to, jak to "Deris nedává".

13. 06. 2015 12:40

- Gepa

S něčím souhlasím, s něčím ne a něčemu nerozumím. Souhlasím s tím, že by mohli dělat i jinou muziku; potenciál mají jak skladatelský, tak muzikantský. Souhlasím s tím, že Deris – a napíšu to úmyslně jinak – není (typickým) metalovým zpěvákem. Mimochodem i tím je to pro mě zajímavá kapela, že to není ta klasická metalová fistule. Nevím, kde bereš jistotu, že hrají, co nechtějí. Kdyby to někoho z nich nebavilo, může si udělat svůj projekt (který občas někdo udělá) nebo odejít. Ale tato sestava je naopak v historii kapely nejdéle sloužící. Proč tedy mají změnit směr? Jenom proto, že si některé skladby dovedeš představit v jiné aranži? (10 z 10 písniček si lze představit jinak) Jenom proto, že Deris dělal před Hells jinou muziku? (Já si naopak myslím, že proto odešel, že ho to v Pink Cream nebavilo.) jenom proto, že se to hrstce lidí nelíbí? Řečnická otázka: Kdo je Anathéma? Kolik lidí na ně chodí a kolik prodávají desek? Že se tím neměří kvalita? Keci! Muzika se dělá pro lidi. Kapela má vydávat nové desky a má mít koncerty. Jinak: 1) Je sama svým revivalem (jenom omílá na koncertech letité hity), 2) Je garážovou kapelou (nikoho jiného moc nezajímají její ani nové a ani staré věci). Z čeho usuzuješ, že jim to nejde? Helloween desky vydává a slušně se prodávají a koncerty taky mají návštěvnost. To je pro mě důkazem, že to, co dělají, dělají výborně. Ne nějaká podivně rádoby logické dedukce. Naopak si myslím, že ve svém ranku nemají konkurenci. A přesně to, že si lze jejich pomalé věci představit jako ‚diskotékové hity‘ děla Helloween Helloweenem. Balancování mezi kýčovitou melodií a něčím víc (oním 'skladatelským potenciálem, co má na víc'). Tolik k tomu, čemu v tvé argumentaci tak moc nerozumím. A k tomu, s čím nesouhlasím: Aby Deris zpíval věci, které původně nezpívá. Mně se nelíbilo ani když Kiske přezpíval pár věcí, co zpíval Hansen, natož to, co přezpívává Deris po Kiskem (jak se to skloňuje?). Určitá obnova set listu, hlavně starých je dobrý nápad, ale nevím nevím. Kapela má jít dopředu a ne jen pořád vzpomínat.

13. 06. 2015 11:33

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08412 sekund.