IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku THE GARY MOORE BAND - Grinding Stone


Díky... - Kolík

...že jsi mi to připomněl. Ten živák s Lynottem jsem si ještě nestihl koupit.

27. 01. 2016 21:26

- V.

Ta deska je samozřejmě velmi zajímavou raritou a jsem za ni rád. Stejně tak mohu doporučit blu-ray koncertu, který Gary věnoval Lynottovi. Škoda, že ten živák nevyšel i na CD...

27. 01. 2016 19:37

Blues for Jimi - Deny

Tu desku mám moc rád. Představuje totiž nový rozměr Hendrixovy tvcrby, který Gary vytvořil svým nezaměnitelným uměleckým vkladem. V tom je naprosto geniální. Proto je to zcela originální album, u něhož bych se přimlouval taky za samostatnou recenzi. Na druhou stranu chápu, že se nemusí každému líbit, podobně jako se nelíbí sám Hendrix. Je to prostě osobitý, absolutně nekomerční majstrštyk.

27. 01. 2016 16:54

- V.

Miluju Moora, miluju Hendrixe, ale faktem je, že mi Blues For Jimi nesedlo tolik, jak bych čekal... Jako by mi to přišlo malinko unavené. Ale pořád vysoká škola a lahůdka proti jedné Hendrixově poctě, která vyšla kdysi u nás :-)))

27. 01. 2016 15:03

Děkuji... - Kolík

...cením si toho.

27. 01. 2016 14:23

- Pepsi Stone

Musím říct, že tvých argumentům rozumím a přijdou mi logické. Řeknu to asi takhle... Uvidíme. Blues For Jimi totiž nemám naposlouchanou, ale zase celý seriál o Garym Mooreovi je napsaný, takže na naposlouchání je času dost...

27. 01. 2016 13:40

- Pepsi Stone

Musím říct, že tvých argumentům rozumím a přijdou mi logické. Řeknu to asi takhle... Uvidíme. Blues For Jimi totiž nemám naposlouchanou, ale zase celý seriál o Garym Mooreovi je napsaný, takže na naposlouchání je času dost...

27. 01. 2016 13:40

Myslel jsem si... - Kolík

...že budeš argumentovat tím, že nejde o studiové album. :-) No ale přiznejme si, že nejde k klasický živák, ale spíše živou nahrávku věcí, které Gary nikdy předtím nenahrál. To je to podstatné: že jde o neopakovanou nahrávku. Bylo by hezké, kdybys zvážil zařazení i této desky (nejlépe na závěr, protože vyšla posmrtně), neboť dokresluje úžasnou kariéru Mistra, který nejen že dokázal předvést dechberoucí obrat k blues, při němž zní často lépe, než klasici žánru, ale na závěr svého hudebního působení zvládl fantasticky pojmout poměrně náročné Hendrixovy skladby, a to částečně za hostování jeho bývalých spoluhráčů. Bral bych to jako grandiózní tečku za jeho diskografií. V tomto kontextu bych těch pár ozývajících se lidí na Hendrixově poctě bral jako nepodstatný detail. Vím, že je to pro tebe náročné, proto bych rád vyjádřil čest tvojí práci.

27. 01. 2016 12:36

- Pepsi Stone

Proti Hendrixovi nemám nic ani v nejmenším, ale tady je rozdíl v tom, že Blues For Greeny jeho bráno jako řadové album a je studiové, kdežte Blues For Jimi je živák. Diskografie Grayho Moorea je už tak dost obsáhlá, že prostě nejde ještě do toho dělat živáky. Stejně jako u Def Leppard byla recenze na Yeah, ale nebyla třeba na Viva Hysteria.

27. 01. 2016 6:44

Až teď jsem si všiml... - Kolík

...jedné nesrovnalosti a proto mám dotaz na Pepsiho: Když bude představeno album Blues for Greeny, které je jako pocta autorsky téměř celé Greenbaumovo, proč není zařazeno do seznamu album Blues for Jimi, které je jako pocta autorsky celé Hendrixovo? To nedává smysl, nebo snad nemáš rád Hendrixe? :-)

26. 01. 2016 18:48

- Pepsi Stone

Bude představena celá Mooreova diskografie a to každý čtvrtek po jednom albu.

22. 01. 2016 8:06

- Standa

Hledal jsem stará alba Garyho Moora a vidím, že jste jediný web, kde s objevuje jeho první. Protože vás moc nečtu, chci se zeptat: Budete hodnotit všechno, co je napsané v seznamu diskografie? Kdy se budou na webu uveřejňovat další recenze - myslím kolikrát za měsíc nebo za týden? Dík za zprávu.

22. 01. 2016 6:04

Konečně, - b.wolf

od G. Moorea mám pár alb, tak to si určitě s radostí přečtu.

21. 01. 2016 19:41

- Pepsi Stone

U některých alb se skutečně asi pohádáme, ale u Around The Next Dream to nebude. V budoucnu, až dojde na superskupiny, tak se tu určitě objeví, ale v rámci sólové diskografie Garyho Moorea ne. To by tu pak musela být alba od Colosseum nebo třeba Black Rose: A Rock Legend od Thin Lizzy, ale to pak plánuju v rámci jiných seriálů. Můžu slíbit, že i ty další budou ve znamení velkých legend.

21. 01. 2016 8:29

:-) - Deny

Rovněž děkuju. Jak se tak dívám do diskografie, která je určena k recenzi, mám jednu připomínku. Chtělo by to zařadit taky album Around the Next Dream. I když je natočeno a vydáno společně s Jackem Brucem a Gingerem Bakerem, vklad Garyho, ať už autorský nebo hráčský, je neméně obsáhlý a silný, jak na kterémkoliv jeho sólovém albu. Jinak se těším, jak se určitě pohádáme nad některými hodnoceními. Bude to moc prima. U prvního alba to nehrozí. Mám ho jen za 5,5.

21. 01. 2016 7:30

Děkujeme... - Kolík

...tak konečně přišla řada na Mistra. Hodnocení Grinding Stone je možná o bodík přísnější, ale to nevadí. Nejde o stěžejní dílo autora, vše je teprve před námi. 6/10.

21. 01. 2016 7:12

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10822 sekund.