PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku U.D.O. - Touchdown


- Jirka Pokorný

To Losers: Jsem rád, že jsme si rozšířili znalosti a třeba jsme dodali info i ostatním čtenářům.

30. 08. 2023 11:56

- Losers and Winners

Uznávám, koukal jsem na to, covidové roky jsem tudíž v tomto směru pro změnu prospal já. Ovšem v onom letopočtu 2020 proběhly pouhé dva koncerty včetně tebou uvedené bulharské zastávky. Následující rok žádný. Roku 2022 přišel Baltes, zdá se nesporné, že těch pár fláků od Accept živě odprezentovali právě kvůli tomuto faktu. Letos v podobném duchu logicky už jen Tokio, načež se vrátili k předchozímu módu, tedy k setlistu, jenž klasických hitovek od Accept zcela prost.

30. 08. 2023 10:34

U.D.O. - Jirka Pokorný

To Losers and Winners: Soudím, že co se týká hudebního dění, tak minimálně od roku 2020 jsem toho až tolik nenaspal… Ale když už jsme se dostali k detailnímu pitvání, co kdo, kdy a kde, tak proč si o tom tady nenapsat. Podle dostupných informací začala Mistrova kapela písně Accept opětovně zařazovat do setlistu od roku 2020 (tedy ještě bez Petera Baltese). Doporučuji pěkné CD z roku 2021 - Live In Bulgaria 2020 - Pandemic Survival Show (5 songů Accept). Na turné Game Over 2022 se nabídka rozšířila na Breaker, Princess Of The Dawn, Fast As A Shark, Balls To The Wall, Midnight Mover, Metal Heart, I´m A Rebel a Living For Tonite, samozřejmě ne vždy všechny najednou, ale s různými obměnami.

30. 08. 2023 9:33

- Fík

To jsem taky nevěděl, že už delší dobu songy od Accept nehrají. Před necelými 14 dny jsem byl na festivalu Rock Castle a tam zahráli poměrně dlouhý set, ale od Accept opravdu nic. Ale zase potěšily starší pecky Animal house, Go back to hell, Timebomb a další. Nové album 8/10. Opět poctivý metal a určitě skladatelsky i zvukově lepší než předchozí řadovka.

29. 08. 2023 18:25

- Losers and Winners

To mně nějak uniklo, zřejmě to souviselo s nástupem Baltese, takže Udo zřejmě na nějaký čas porušil svá vlastní prohlášení. Díky za info.

29. 08. 2023 13:06

- Rwild

To Losers and Winners hrají, naposled letos v dubnu, viz. setlist.fm

29. 08. 2023 11:39

- Losers and Winners

Jirko, to jsi poněkud zaspal dobu. Kapela U.D.O. už dobrejch pět let žádnou skladbu od Accept na koncertech nehraje.

29. 08. 2023 9:00

U.D.O. - Jirka Pokorný

Děda Dirkschneider mi stále i po těch letech víc pasuje do Accept, než do jeho vlastní skupiny. Mám-li si od Mistra, osobnosti, něco pustit, tak přestože sleduji i současnou tvorbu, ve většině sáhnu po klasikách od Restless And Wild až po Russian Roulette (tedy počinech z prvního období). Možná je to nostalgií, možná tím, jaká kapela stojí za ním. Současná je muzikantsky jistě kvalitní, ale mimo Baltese jsou to jen "lidi" – ne Hoffmann, Kaufmann, Frank, Fischer – tedy ikony z doby, kdy vznikal styl a legendární díla. V tom původní Accepti vyhrávají. A přestože vůbec nechci zpochybnit, že Udo se svou skupinou dělá spoustu dobré muziky, stejně se většina z nás těší na to, až se na koncertě kapely U.D.O. ozve Metal Heart, Balls To The Wall nebo I´m Rebel...

28. 08. 2023 21:52

U.D.O - Domy

Je to trochu jako AC/DC :) Když je miluješ, není co řešit. U.D.O mi nejpozději od alba Timebomb příjde že jedou podobnej model. Někdy je trochu líp , někdy trochu hůř. Jo proti gustu žádný dišputát. Každopádně je Udo legenda - to bepochybně !

28. 08. 2023 18:13

- thorpey

V jeho věku - klobouk dolů. Long live U.D.O.! Baltes zatím novinku jen nahrával, u další studiovky už by se měl zapojit i do komponování. 8/10

28. 08. 2023 16:22

- htaedas

Kapela a hlavně zpěvák, kterého vždy rád slyším a v porovnání s konkurenty, nebo spíš souputníky Grave Digger i slyším raději. U zveřejněných klipů mě trochu vyděsil zvuk virblu, ale jak zařval Udo Tačdaun, tak mě zase dostal. Album šlape, utahanost nehrozí, melodie se najdou a kytary krásně sólují. Je to hlavně nostalgický vztah než něco, k čemu bych se opakovaně vracel. Ale když to slyším, tak je mi dobře.

28. 08. 2023 11:13

7/10 - rublik05

Pokaždé, když Udo Dirkschneider a jeho smečka vydají nové album, je to pro mě jakožto dlouholetého fanouška svým způsobem takový heavy metalový svátek. V posledních několika letech mě bohužel čekalo spíše zklamání než radost, o to víc jsem doufal, že „Touchdown“ už bude konečně pořádná rána na solar, jak tomu bylo například u výborného alba „Steelfactory“, notabene když se ke kapele připojil legendární Peter Baltes. Album začíná svižnou skladbou „Isolation Man“, kterou kazí snad jen nudný repetitivní refrén. Druhá položka „The Flood“ tak nějak propluje a nic po sobě nezanechá, „The Double Dealer´s Club“ je už trochu zajímavější, a to zejména díky kytarové práci. Ve „Fight for the Right“ mě velmi baví originálně začleněný Mozartův „Turecký pochod“. Singl „Forever Free“ je takový klasický sympatický U.D.O. song, podobně vnímám i „Punchline“, který je však o něco tvrdší. Z další trojice skladeb je nejchytlavější „Heroes of Freedom“, nejtvrdší pak „The Betrayer“. „Better Start to Run“ a „The Battle Understood“ jsou opět takové sázky na jistotu, nenadchnou ani neurazí, předposlední „Living Hell“ a především závěrečný nářez „Touchdown“ pak vnímám jako nejpovedenější kousky celého alba. Albu lze jednoznačně přičíst k dobru kytary, které jsou příjemně šťavnaté a nápadité, bicí mě díky svému ozvučení naopak nezaujaly vůbec. Celkově se jedná o docela povedené album, které se jednoznačně může zařadit k tomu lepšímu, co mistr za svou dlouhotrvající kariéru vydal.

28. 08. 2023 8:14

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09811 sekund.