16.06.2019
DREAMTALE
Finští melodici zveřejnili více

15.06.2019
ALTER BRIDGE
Američtí hardrockeři vedeni zpěvákem Mylesem Kennedym a ..více

15.06.2019
SATANS TAINT
Znovu se připomíná kytarista klasické éry Overkill ..více

15.06.2019
TIMO TOLKKI´S AVALON
Další skladba z alba "Return To Eden", kterým finský ..více

15.06.2019
SAINT DEAMON
Severští power melodici se na scénu vrátí 30. srpna ..více

14.06.2019
SEBASTIEN
Už jste si poslechli novou hitovku více






VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Je v plánu recenze vzpomínkové desky Brainu?A c ..

PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nejslabší dílko od tohoto uskupení - 6/10. ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1536x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1182x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
744x

MINORITY SOUND - Toxin
675x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
660x

AMON AMARTH - Berserker
638x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7018
recenzí: 5736
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Joe SATRIANI - What Happens Next

Ta zpráva, vypuštěná někdy koncem loňského léta, že Joe Satriani dělá na nové desce a k ruce mu jsou basista Glenn Hughes a bubeník z Red Hot Chili Peppers Chad Smith, způsobila v rockových kruzích velké pozdvižení. Jistě, Satriani nikdy na svých deskách nepracoval s nějakými šumaři a každý ze zúčastněných byl muzikantem par excellence, ovšem přece jen jména Hughese a Smithe mají velkou sílu a jejich um je prověřen už dlouhými léty. V případě Hughese takřka půl stoletím. Přestože právě on před nedávnem v rozhovorech tvrdil, poté, co mu Ritchie Blackmore nabídl místo u čtyř strun v nové reinkarnaci Rainbow, že už nikdy nebude účinkovat jako pouhý basista, že je dnes už především zpěvák, zde je situace jiná. Nabídka od Satrianiho je z těch, které se neodmítají a rozhodně jsou vždy prestižní záležitostí. Hughes to dobře ví, stejně jako Smith a stejně jako Satriani sám…

Možná i proto „What Happens Next“ provázela docela velká očekávání a navíc sám Satriani tvrdil, že si je silou předkládaného materiálu stoprocentně jist. To sice tvrdí každý umělec, který jde se svou kůží na trh, ale u Satrianiho není žádný důvod mu nevěřit. Všechna jeho alba jsou samozřejmě zárukou vysoké kvality a když se v posledních letech přece jen vzdaloval od svého uměleckého vrcholu, který je ohraničený deskami „Surfing With The Alien“ a bezejmennou deskou z roku 1995, vždy přišel s hudbou, která dokázala zaujmout. To sice bývá u instrumentálních alb trochu problém, ale Satriani je natolik inovativní kytarista, že se mu podařilo tento problém eliminovat na nejnižší možnou mez.

„What Happens Next“ je bez přehánění pravděpodobně tou nejlepší deskou, jakou tento dnes jedenašedesátiletý holohlavý kytarista v novém tisíciletí vydal. Dokonce se není ani třeba bát příměru s opravdu klasickými díly jako je zmíněná „Surfing With The Alien“ nebo pravděpodobně nejlepší „The Extremist“. Možná je to tím, že novince kytarista (asi díky přítomnosti obou rytmických borců) vtiskl jasně hardrockovou tvář, která je na druhou stranu ale řádně variabilní a má tolik nápadů, že nestačí nudit. Možná je to tím, že trochu hodil za hlavu různé experimenty a zaměřil se spíše na skladbu jako takovou a její energii.

Stěžejní roli pochopitelně hraje kytara hlavního protagonisty. Ta měla za úkol na jeho deskách vždy suplovat zpěv (což je to, proč Satrianiho alba právě tolik nenudí), a děje se tak od prvního okamžiku úvodní skladby, trefně pojmenované „Energy“. Tu uvede hřmotný hardrockový riff, který je prost všemožných kudrlinek. Hned je jasné, že se tentokrát sází hlavně na přímočarost. Přestože následující „Catbot“ je trochu více groovy a hlavní nástroj je prohnán filtry zkreslení, nepolevuje se z nastaveného trendu. Ba naopak, celá deska míří neomylně ke svému vrcholu, který přichází s další hardrockovou smrští „Thunder High On The Mountain“ a především pak s„Cherry Blossoms“. Zde se trojice muzikantů pohrouží do své práce natolik, že vznikla naprosto fascinující kompozice, kde dravost sice ustupuje do pozadí, ale místo ní se dostavuje nezapomenutelná nálada, což z ní dělá jednu z vůbec nejlepších věcí, s jakou kdy tento kytarový genius přišel. A to už je těžký kalibr!

S „Righterous“ a „Smooth Soul“ se deska vydává spíše jemnějším směrem (jako takové vzpamatování po orgasmické náloži), kdy dominují spíše bluesové nálady, ale „Headrush“ vrací „What Happens Next“ do tradičně hardrockových kolejí. Z nich se sem tam odbočí trochu stranou, tu směrem k blues („Looper“) nebo k funky („Super Funky Badass“), ale základní linie alba se dodržuje i tak vcelku striktně. Když pak v závěrečné „Forever And Ever“ spustí Satriani trochu jako Zakk Wylde v jeho melancholických chvilkách „Book Of Shadows“ působí to jen jako malá třešnička na dortu.

Padesát minut uteklo jako voda. „What Happens Next“ vás totiž vtáhne do děje a nenechá vám dokonce ani prostor na nadechnutí. S touto deskou vykročil Satriani skutečně tím nejlepším možným směrem. Proti novince působí minulá, docela oceňovaná „Shockwave Supernova“ jen jako nadechnutí před současným atakem. Satriani v současné době oplývá znamenitými nápady, které by mu přece jen mohly pomoci na jeho druhý vrchol. A že jej může tvořit právě „What Happens Next“ není vůbec nepravděpodobné.

Pepsi Stone             


www.satriani.com

YouTube ukázka - Energy

Seznam skladeb:
1. Energy
2. Catbot
3. Thunder High On The Mountain
4. Cherry Blossoms
5. Righteous
6. Smooth Soul
7. Headrush
8. Looper
9. What Happens Next
10. Super Funky Badass
11. Invisible
12. Forever And Ever

Sestava:
Joe Satriani - kytara
Glenn Hughes - baskytara
Chad Smith - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:17
Label: Sony Music
Země: USA
Žánr: instrumental hard rock

Diskografie:
1986 - Not Of This Earth
1987 - Surfing With The Alien
1989 - Flying In A Blue Dream
1992 - The Extremist
1993 - Time Machine
1995 - Joe Satriani
1998 - Crystal Planet
2000 - Engines Of Creation
2002 - Strange Beautiful Music
2004 - Is There Love In Space?
2006 - Super Colossal
2008 - Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock
2010 - Black Swans And Wormhole Wizards
2013 - Unstoppable Monument
2015 - Shockwave Supernova
2018 - What Happens Next

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.02.2018
Přečteno: 1365x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
WHNdobrý album,...31. 03. 2018 18:27 metalirium
Super reckaa souhlas. Sice...13. 02. 2018 10:24 GrayWolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20788 sekund.