23.03.2019
BATTLE BEAST
Videoklip ke skladbě "Endless Summer", který finská ..více

22.03.2019
DEATH ANGEL
Jedna z nejzásadnějších formací thrashmetalové ..více

22.03.2019
MURDER IN THE FRONT ROW
Na nový dokument zaobírající se thrashmetalovou scénou ..více

21.03.2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 hlásí další dvě ..více

21.03.2019
MINORITY SOUND
Minority Sound představují lyric video k titulní skladbě ..více

21.03.2019
Paul GILBERT
Kytarista Mr. Big Paul GILBERT chystá nové sólové album, ..více






QUEENSRŸCHE - The Verdict
Tak DeGarmo je dneska úplně jinde a i jeho zásl ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
"La Torre je opravdu výborný zpěvák, ale když ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Souhlas s recenzí, Současná podoba RCH mi sedí ..

KREYSON - Návrat krále
Tak já se určitě nachytat nenechám, protože c ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
...v minulosti byli Chris DeGarmo a Geoff Tate. Ch ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Židia potlačia aj taký odpad, hlavne, ze to je ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Fajn recenze vidím to podobně jako recenzent jen ..

ROTTING CHRIST - The Heretics
Jo je to lehká metalová exotika, duní to, bicí ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Mě přijde novinka ještě o něco horší než p ..

RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
Já bohužel s novým zpěvákem spokojený nejsem ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1138x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
1003x

SEPULTURA - Chaos A.D.
923x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
856x

SEPULTURA - Roots
801x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
790x



05.04.2019
ZÁVIŠ, KOHOUT PLAŠÍ SMRT, LOUTY. ..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ

12.04.2019
XIII. STOLETÍ, VÝSMĚCH?, ALVARÉZ PERÉZ. ..
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250 / 300



článků celkem: 6856
recenzí: 5593
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


RIOT V - Armor Of Light

Pokud se Amíků Riot V (původně Riot) týká, vždy mi přišlo lehce úsměvné, že kapela s takovým jménem hraje mírumilovný a k jakémukoli násilí nevybízející heavík. Je ale nutné dodat, že tím veškeré úsměvné úvahy končí. Faktická kvalita samotné hudby totiž většinou snesla pouze seriózní kritický přístup, v případě posledních tří studiovek je pak na místě vyložený obdiv, a to přesto, že vznikaly již bez jednoho z původních pilířů kapely, zesnulého kytaristy Marka Realeho. Zbylí členové na něj ale nezapomínají, jednak z jakési piety přidali do názvu kapely římskou číslici „V“, jednak mu na minulém albu věnovali čarokrásnou baladu „Until We Meet Again“, ale hlavně Marka nedonutili rotovat v hrobě z důvodu bídného navázání na původní odkaz kapely.

Aktuální příspěvek s titulem „Armor Of Light“ jenom potvrzuje výtečnou autorskou pohodu rozevlátou na předešlých fošnách „Immortal Soul“ a „Unleash The Fire“. Na druhé jmenované už byl ke slyšení zpěvák Todd Michael Hall, jehož angažování lze považovat za mistrovský tah, jelikož Todd patří mezi nejlepší metalové zpěváky současnosti (a pro mě osobně i veškeré historie vůbec). Nádherný čistý hlas s rozpětím několika oktáv a hlavně specificky přívětivým charakterem, to jsou hlavní Hallovy přednosti. Právě díky němu získává hudba Riot V punc výjimečnosti, jakkoli samotný instrumentální základ nijak zvlášť nezaostává a dokáže Toddovo hrdlo podpořit náležitě kvalitními tóny (Hall je ostatně jedním z hlavních skladatelů, a to vedle baskytaráka Donnieho, který mimochodem stojí za úspěchem nejslavnější a právě letos tři dekády staré desky "Thundersteel").

Novinka Amíků je působivou jízdou od začátku až (téměř) do konce. Úvod v podobě skvostné heavíkové hymny „Victory“ přináší ostrý riff, který nakopává brzy nastoupivší a hlavně extrémně chytlavé slokové fráze. Navazující kus „End Of The World“ zavoní nadýchaným hitovým aroma, s písní „Messiah“ zase přikvapí sugestivní - a na desce nikoli výjimečné - speedmetalové tempo. Zábava je to výborná a neuvadá ani v navazujícím dění alba s tím, že je – krom Hallova výkonu - extra nutné vypíchnout mimořádně lahodné kytarové vyhrávky a sóla, jež prostupují každým příspěvkem a jednak dokládají kompoziční nápaditost, jednak podtrhují hravost a svobodomyslnost jednotlivých songů. Ty se možná chvílemi chtějí tvářit jako urputný osmdesátkový heavík (včetně motivu na obalu nahrávky), tento stav ale nikdy nemá dlouhého trvání a brzy je rozptýlen voňavými melodickými květy, jejichž barvitost by měla být vysoce přitažlivá i pro powermetalové fanoušky.

Výjimka se najde pouze jedna, je jí skladba „Caught In The Witches Eye“, ve které se autoři opravdu nechali spoutat těžšími heavy-okovy, dokonce těmi se sedmdesátkovým odérem, což ničemu dvakrát neprospělo. Navíc nebýt tohoto songu, potažmo opusu „Raining Fire“, jenž není z podstaty špatný, avšak pocitově už jenom dál roztahuje malinko přetaženou stopáž (album má skoro hodinu), mohla být novinka Amíků málem dokonalá. I přesto tato deska znamená mimořádný žánrový zážitek, její poslech navozuje vyloženě povznášející pocity (čemuž velmi pomáhá precizní zvuk) a již nyní představuje horkého aspiranta na jednu z nejlepších nahrávek roku.

Pagan             


www.areyoureadytoriot.com

YouTube ukázka - Messiah

Seznam skladeb:
1. Victory
2. End of the World
3. Messiah
4. Angel´s Thunder, Devil´s Reign
5. Burn the Daylight
6. Heart of a Lion
7. Armor of Light
8. Set the World Alight
9. San Antonio
10. Caught in the Witches Eye
11. Ready to Shine
12. Raining Fire

Sestava:
Todd Michael Hall - zpěv
Mike Flyntz - kytara
Nick Lee - kytara
Don Van Stavern - baskytara
Frank Gilchriest - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 55:26
Produkce: Chris Collier
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: heavy/speed/power metal

Diskografie:
1977 - Rock City
1979 - Narita
1981 - Fire Down Under
1982 - Restless Breed
1983 - Born in America
1988 - Thundersteel
1990 - The Privilege of Power
1993 - Nightbreaker
1995 - The Brethren of the Long House
1998 - Inishmore
1999 - Sons Of Society
2002 - Through the Storm
2006 - Army Of One
2011 - Immortal Soul
2014 - Unleash The Fire
2018 - Armor Of Light

Související články:
RIOT - Immortal Soul
RIOT V - Unleash The Fire

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.05.2018
Přečteno: 1690x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zpěvák skvělý,...18. 07. 2018 13:58 htaedas
Parádnímflákem Immortal...11. 05. 2018 7:53 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20978 sekund.