TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STEVE GRIMMETT`S GRIM REAPER - At The Gates

U Grim Reaper zpěváka Stevea Grimmetta nebylo v poslední době zrovna veselo. Pokud pomineme drobnou korekci v sestavě, kdy bubeníka Paula Whitea nahradil Mark Pullin, tak pro Stevea Grimmetta není od ledna roku 2017 už nic jako dřív. Ten měsíc musel být totiž hospitalizován s infekcí, které vynesla nemilosrdný ortel a Grimmettovi byla amputována noha. Všechny kapelní aktivity se najednou přibrzdily a zpěvák se po čase přece jen objevil na pódiu, ovšem už upoután na invalidní vozík. Přesto i v té neveselé atmosféře, kdy Grimmett musel bojovat s depresemi, nehodil Grim Reaper přes palubu a přece jen dotáhl do konce i novou desku.

Kdo tuhle kapelu zná, rozhodně ví, co od ní má čekat. Pro neznalé ale připomeňme, že Grim Reaper patřili v osmdesátých letech mezi jedny z představitelů Nové vlny britského heavy metalu. Debutové album "See You In Hell" však vydali až v roce 1983, tedy v době, kdy Iron Maiden měli na kontě počiny jako "The Number Of The Beast" a "Piece Of Mind" a Judas Priest s Def Leppard právě dobyli Ameriku. Grim Reaper pak vydali ještě dvě desky a najednou byl konec. Na comebackové album "Walking In The Shadows" se čekalo až do roku 2016, ovšem Grim Reaper vynesla tahle deska (ač nepřinesla zhola nic nového) znovu do světla ramp a kapela se zařadila mezi pohrobky NWOBHM, kteří nedělají ani v jedenadvacátém století ostudu, naopak spíše tvoří materiál, který snese porovnání s jejich klasickými díly.

I když novinka "At The Gates" nevznikala v úplně nejlepší atmosféře, není to na výsledku slyšet. Grimmett nepustil do hudby žádné negativní emoce ani pocity ze svého hendikepu a novinka tak přináší heavy metal toho nejklasičtějšího střihu. Pro někoho možná je hudbou zaprděnou v osmdesátých letech, pro jiného počin, který jej přenese do dob mládí, kdy bylo všechno jednoduché, honily se holky a pivo teklo proudem. Co totiž od Grim Reaper rozhodně neočekávejte, to je jakýkoliv pokrok. Na jednu stranu to sice může být minus, ale na stranu druhou i deviza, protože tahle kapela nemá potřebu hledat nové fanoušky, Grimmettovi úplně stačí, když uspokojí ty současné. A to by se prostřednictvím "At The Gates" mohlo povést.

Pokud jste tedy naladěni na klasický heavy metal osmdesátkového střihu se věemi jeho klišé, můžete po téhle desce bez obav sáhnout. Grim Reaper jsou v rámci tohoto dávného stylu i v současnosti vcelku obratní skladatelé, kteří umí dát dohromady vyváženou kolekci jedenácti skladeb, aniž by se v ní našlo nějaké vyloženě hluché místo. Jistě, některé skladby se povedly více a to především ty ze začátku alba, z nichž jmenujme hlavně titulní "At The Gates", pravděpodobně nejlepší "Venom" nebo "The Hand That RocksThe Cradle (nejedná se o cover Black Sabbath), ale minimálně za poslech stojí i ty ostatní. Například dravá "Rush" se nachází přesně v místě, kde by se křížily trasy Motörhead a Saxon a "Under The Hammer" vstřebává hardrockové pnutí sedmdesátých let, na němž nejvíce zaujmou zdobné kytary.

Přestože je dnes Grimmett na vozíku, hlasivky mu pořád ještě slouží. Už sice nemá takový ječák, jako když napodoboval zvuk lodní sirény v "See You In Hell", ale jeho charakteritsický projev na "At The Gates" zaznamenat lze. A samotná nahrávka také není špatnou deskou, jen záleží, co od ní očekáváte. Pokud jen ryzí, prastarý heavy metal, nemůže vás zklamat.

Jan Skala             


Facebook Grim Reaper

YouTube ukázka - Venom

Seznam skladeb:
1. At The Gates
2. Venom
3. What Lies Beneath
4. The Hand That Rocks The Cradle
5. Knock At The Door
6. Rush
7. Only When I Sleep
8. Line Them Up
9. Break Neck Speed
10. Under The Hammer
11. Shadow In The Dark

Sestava:
Steve Grimmett - zpěv
Ian Nash - kytara
Mart Trail - baskytara
Mark Pullin - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 41:52
Label: Dissonance Production
Země: Velká Británie
Žánr: NWOBHM

Diskografie:
1983 - See You In Hell
1985 - Fear No Evil
1987 - Rock You To Hell
2016 - Walking In The Shadows
2019 - At The Gates

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.11.2019
Přečteno: 1484x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Předevčírem...17. 08. 2022 16:52 rumcajs
Tak já si občasnějakou tu...4. 11. 2019 20:38 b.wolf
v pohodě, já z...4. 11. 2019 15:47 Savapip
to Savapip:nepochybuju, že je...4. 11. 2019 15:45 b.wolf
to b.wolf: i...4. 11. 2019 14:26 Savapip


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12239 sekund.