PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MASTERS OF ROCK 2012 – sobota, neděle (14., 15. července), Vizovice


Sebastien - videoklip - Stepan

Tak koukam, ze Sebastieni maji konecne hotovy ten videoklip, a vubec to nevypada spatne! :-) http://www.youtube.com/watch?v=nmmn734iU5M

24. 08. 2012 12:31

to razdva - Anonim

Naprostej souhlas. Já jsem si tu jejich desku dokonce koupil, abych podpořil českou kapelu. Seven je kapela, která na sobě opravdu tvrdě maká, ale tý jejich muzice prostě chybí šťáva a hlavně nápady.

22. 08. 2012 20:47

AD Seven - razdva

Seven úspěch přeju, je odměnou za léta dřiny, určitě se to nerodilo lehko a investice (času i peněz) nebyla malá. Nicméně jako hudební fanda musím říct, že mne nechávají naprosto chladným a často vidím, že nejsem sám. Občas skladbu nakopne slušný riff, ale zpěv to pasadí zpět o dva levely níž a celkově skladby nemají v sobě ani překvapení, ani nápad, ani emoci. Kirk je výborný instrumentátor, to je ale o Seven vše co se dá pozitivního říct. Myslím, že lidi to nějak cítí a navzdory všem těm dosavadním (manažerským) úspěchům je prostě ignorují. Vůbec se jim nedivím, já taky.. a to jsem je slyšel x-krát inaživo i z desky.

22. 08. 2012 13:03

- Soichiro Honda

ja by som ešte spomenul Symphonity.. síce to nebolo úplne české a bohvie ako sú na tom teraz, ale z českých kapiel mne prídu taký najserióznejší (v porovnaní so stabilnými nemeckými/fínskymi/atd.. kapelami) .. ale aj ostatní idú hore, o tom žádná, kvalita tam je a česká powermetalová scéna je na dobrej ceste ;-)

22. 08. 2012 12:20

do toho - čéééšííí

Furt mě zaráží to že se tu nepočítá se SEVEN. Možná to bude tím, že se málo učastní tady těch diskuzí. SEVEN vydývají u největšího metalového vydavatelstvéí Nuclear Blast. V roce 2010 mají za sebou evropské turné s Rage. V 2011 turné s Rage po Španělsku. Leto z jara minitour v Rusku s Blazem Bayelym a teď je čeká velké evropské turné s Doro Pesch. Vedle nich jsou Eagli i Sebastien žabaři....

22. 08. 2012 9:10

- Mike (Eagleheart)

>Jirka: Howgh a dík!! :)

21. 08. 2012 10:08

Česká scéna: - Jirka (SEBASTIEN)

:) ...rád bych se opět podělil o svůj pohled na věc - co se týče všech zmiňovaných českých kapel, máme prostě každý vytyčené jiné cíle... Myslím si, že Vašek + RIMORTIS dělají to svoje sakra dobře a srovnávat je např. s námi by asi nebylo moudré, protože se prostě každý snažíme o něco úplně jiného... A věřte mi, že čím úspěšnější bude SALAMANDRA, EAGLEHEART (mimochodem nový zpěvák je fakt úžasný - hráli jsme společně s nimi a se CIIC v Brně) a RIMORTIS, tím větší budu mít radost, protože si prostě myslím, že česká scéna jako celek MÁ co nabídnout, jen se musíme přestat bát a začít o sobě dávat pořádně nahlas vědět!!! :) Co se týče CITRONU, KREYSONU a ARAKAINU (všechno jsou to úžasné kapely) - jejich úspěch ale už nezopakuje nikdo a je přece naprosto zřejmé, proč tomu tak je: v roce 1987 se "Radegasta" prodalo přes 500.000 kusů, "Trash the Thrash" překonalo těsně po revoluci 100.000 a "Anděl na útěku" je samozřejmě také fenomén... Věřím, že CD EAGLů, nebo naše má doma také spousta lidí, ale v originální CD podobě - ruku na srdce - si dnes koupí album jen mizivé procento populace (díky Bohu za něj :D )... Přesto se ze všech sil snažíme hrát, skládat a natáčet dobrou muziku - věřím, že i ARAKAIN a KREYSON bude motivovat k lepším výkonům, když ucítí za zády mladou krev, hehe :D Přeju vám všem krásný víkend... :)

18. 08. 2012 18:09

- Eyrekr

Souhlas s Fairy_Tale a s GNT.. A taky mám problém s českými texty, prostě se mi zdá, že se k takovému stylu nehodí a např. kvůli tomuto jsem se nikdy nedokopal k poslechu Rimortis (a co teprve zahraniční posluchači; nic však proti některým Brichtovým textům, ty mají své kouzlo i v melodickém metalu, např. Sirael, Poslední legionář atd.).. Jinak Salamandra taky předvedla parádní představení, jen zase nešly pořádně slyšet klávesy (stejnou zkušenost s tímto jsem zažil v Barráku v Ostravě) a byla horší atmosféra, prostě s vystoupením z MORu 2010 se to nedá srovnat, ale on na to bude mít vliv i čas vystoupení a počasí, prostě tenkrát to bylo dokonalé (tenkrát jsem je ještě neznal, ale od té doby jsem jejich fanda).. Ale opět nemá ambice a snahu prorazit ve světě (což je asi i díky poměrně blbé angličtině jinak skvělého a osobitého zpěváka a možná i díky věku členů kapely).. Eagleheart a hlavně Sebastien jsou mladí a "světoví" a hlavně i mají nakročeno k pravé světovosti a jdou do toho po hlavě..

8. 08. 2012 15:00

do toho - čéééšííí

To že Sebastien jedou s CIIC je fajn a přeju jim to, protože každý výpad do ciziny je fajn nejen pro ně, ale i pro českou scénu. Ale úplně bych to nepřeceňoval, bo CIIC nejsou žádné velké hvězdy o čemž svědčí fakt, že u nás budou koncertovat v "obýváku" (= ExitUS). Třeba nikdo tu nezmiňuje Seven, ti mají za sebou tour s Rage, teď pojedou velké tour s Doro a s Blazem Bayelym. Vydávají u Nuclear Blast. Na druhou stranu předskakování není v dnešní době zavislé na hudební kvalitě, ale spíš na šikovnosti (ve spoustě případů movitosti) managementu kapely. Rimortis beru jako podprůměrnou kapelu. Jak hráčsky tak skladatelsky, je to nepovedená kopírka Stratovarius. Stejně tak Scelet. Salamandra je určitě česká spička, mají docela svůj rukopis, ale po tolika letech hraní nejsou u moc dál než třeba Eaglheart. A moc dál se už asi nedostanou. Je taky docela zajímavé, že ani jedna kapela nedokázala navázat třeba na metalové úspěchy Arakainu, Kreysonu nebo třeba Citronu. Čím to asi bude???

8. 08. 2012 14:53

- GNT

Českou scénu mohou pozvednout jen kapely, které budou mít minimálně středoevropské ambice, s českými texty (jakkoli výbornými) se díra do světa neudělá (i když jsou tu výjimky, např. Falconer vydali poslední album komplet ve švédštině a neměl jsem s tím problém, podobné je to u řady španělských skupin). Pro mě osobně jsou ale české textu u powerspeedu "rušivé" a působí na mě upovídaně a kostrbatě.

8. 08. 2012 13:34

- Anonim

Podle mě jsou Rimortis naprostou špičkou české melodicko metalové scény (minimálně o level výš než ostatní zmiňované kapely). A dokázali to i letos na MORu. Navíc jejich velké plus jsou výborné české texty. Je jasný, že tahle kapela nemá nějaké zahraniční ambice a necpe se nikam do ciziny a soustředí se jen na domácí trh. Ale právě takovej přístup je mi docela sympatickej. Eagleheart jsem slyšel naživo a nebylo to špatný, ale žádnej zázrak to taky nebyl. Sebastien beru spíš jen jako projekt než regulérní kapelu. Škoda, že na MORu hráli, tak brzy a já stihnul jen konec jejich setu. Salamandru moc nemusim. Co se týče těch našich reprezentantů v zahraničí, tak výborně měli našlápnuto Evarest. Týhle kapele jsem věštil velkou budoucnost. Bohužel po první desce úplně zapadli a neni o nich vůbec slyšet.

7. 08. 2012 23:45

2Pavel & all - Fairy_Tale

Ano, je tu řeč hlavně o Eagleheart a Sebastien. Z jednoho prostého důvodu. Pokud jsem dobře četla, tyto kapely vydávají pod hlavičkou zahraniční firmy. Rimortis a Salamandra ne (mám takový pocit). Obě kapely znám, v žádném případě nemám proti nim ani slůvko. Drží se toho co umí, přinášejí dobrou muziku do celé ČR. To ale k zviditelnění hudebních kvalit ČR ve světě nestačí. Že lidé zpívají s Rimortis? To je celkem jasné, už objíždějí republiku tak dlouho jak si jen pamatuji. Svět je přesto trochu větší a díky, řekněme, průkopníkům z řad Seb. a Eagle. se můžeme stát do budoucna třeba podobnou hudební velmocí jako je Finsko, Švédsko atd. Doufám, že se třeba tyhle dvě kapely (nebo jim podobné) stanou vzory pro další, ať se tady ty zahnilé vody české muziky trochu rozhýbou!!! Kdo se mnou souhlasí? ;))) Or "Who's with me?!?!

7. 08. 2012 11:14

české kapely - Pavel

Zmiňujete pořád jen Sebastien a Eagleheart, ale já myslím, že mnohem úspěšnější byly jiné dvě špičky českého power metalu, Salamandra a Rimortis. Sleduju českou scénu pečlivě a proto jsem dost často na menší stage, ale co tam předvedl Rimortis a kolik lidí tam měl, to se nevidí, nikdy jsem na menší stage víc lidí neviděl, super atmosféra, lidi zpívali až za zvukaře a stáli až venku ze dvora, já kapelu znal, ale naživo viděl poprvé, sice ve čtyřech, ale malá stage jim byla malá, příště na velké, stejně jako Salamandra, Eagleheart i Sebastien.

6. 08. 2012 19:25

- Eyrekr

Ještě k těm Eagleheart bych dodal, že určitě měli hrát na hlavním pódiu.. Tam si vesele hrálo jakési ZakázanÝ Ovoce, co to jako je? ZakázanÝ Ovoce na METALOVÉM festivalu na hlavní Ronnieho stagi a Eagleheart na vedlejší? (i když vzhledem ke zvukaři, který to totálně skopal to tak nakonec možná bylo lepší :-D) Tím mě ale pořadatelé zklamali.. Ale jinak výtečný ročník, hlavně pro melodiky..

6. 08. 2012 17:34

:-) - Jirka (SEBASTIEN)

:D ...noo, to skandování jsme trochu nedomysleli, máš pravdu... :) Wacken by byl úžasný - a vůbec nejlepší by bylo, když by se tam "do roka a do dne" objevily obě kapely!!! ;) ...a čím víc českých skupin bude na evropské scéně vidět a SLYŠET, tím líp!!!

6. 08. 2012 14:30

- Fairy_Tale

No krásně se to tu rozjelo :)) Děkuji i za příspěvky Jirky a "Majka" z obou zmíněných kapel. Opravdu se těším na chvíli, kdy zase pojedu třeba na Wacken (kam jsem se letos nedostala ;( ) a ten dav bude skandovat "Sebastien" nebo "Eagleheart" (Eagleheart jdou lépe skandovat - Sebastieni, nechcete se zkrátit třeba na "Bastien"?, tři slabiky jsou prostě lepší :))) ... Každopádně přeju oběma kapelám hodně štěstí a úspěchu ... prostě aby to vše byla tak trochu "Fairy_Tale" ;)

6. 08. 2012 13:26

- Mike (Eagleheart)

Teda, nečekal bych, že se z reportu k MOR 2012 vyklube debata o českých kapelách, ale je fajn, že se tu něco děje :)) Určitě se nechci nijak vyjadřovat k srovnávání Eagleheart a Sebastien, každýá kapela má svůj styl a každý fanoušek má jiné chutě, ale myslím, že obě kapely mají v republice dost fanoušků a dost kvalitní hudbu na to, aby mohli vystoupit na velké stagi MOR. Takže z mýho pohledu si určitě kluci zasloužili tam vystupovat, a ne proto, že tam měli tři super hosty, ale protože hrají kvalitní muziku na hodně vysoké úrovni. Já jsem tam teda žádný velký chyby v hraní neviděl :) Určitě je potřeba ze strany fanoušků, aby se snažili českou scénu v tomhle směru podporovat obecně, stejně jako se navzájem podporujeme my jako kapely, moc za to děkujem! Co se týče našeho nového zpěváka, jsme si vědomi toho, co je zlepšovat, ale jde to koncert od koncertu nahoru a jsme si jistí, že nás tahle změna posune daleko dál. A pokud se nám podaří dostat na příštím MORu na hlavní stage, tak si pohlídáme všechno tak, aby nedšolo k žádné zvukové, ani jiné tragédii :)

6. 08. 2012 11:31

Hosté: - Jirka (SEBASTIEN)

...a s těmi hosty to bylo fakt úžasné - tihle lidi si na nic nehrajou a jsou strašně v pohodě!!! ;) Je to jako sen, vážně (jako když byl loni s námi týden Fabio Lione!!! :) ...spal u nás v obýváku a já se celou dobu snažil profesionálně maskovat, jak jsem z toho hotovej :D ) Na MoRu jsem byl taky jako v Jiříkově vidění... ..i když v tom já jsem v podstatě pořád! :D :D

6. 08. 2012 11:03

SEB. - Jirka (SEBASTIEN

:) ...strašně moc díky!! ;) ...jinak u EAGLŮ se nový zpěvák určitě ještě zabydlí. Je fakt, že poslední desku mají fantastickou a je na čem stavět! ;) Ještě - schválně jsem si to teď počítal :D - coby SEBASTIEN máme odjeto 36 koncertů (ha, takže ne jen 15 - to jsem sám rád, hehe.. :D ) - vím, není to moc a taky nás často trápí problémy se sestavou (...on málokdo je takový cvok, aby bral muziku takhle vážně a šel do toho s námi po hlavě ;) ), ale myslím, že se to pořád zlepšuje... Jsem strašně zvědavý na reakce v zahraničí... :) (vyrážíme pozítří - 3x Německo, 1x Holandsko, 1x Rakousko, 2x ČR) Jinak klip - to je naše noční můra :( ...věřili jsme člověku, který má za sebou i nějaké Anděly za klip roku, atd., měl skvělé nápady a tvářil se profi, ale vyklubal se z něj ten nejnespolehlivější "..." v ČR.. :-( Takže mi vždycky slíbí, že klip už na 100% dodá, řekne termín a... ..a pak třeba týden nebere telefony a nekomunikuje... :-( Takže klip má být prý hotový DNES!!! Minule to ale mělo být teď v sobotu, předtím v pátek, minulé pondělí, před 14ti dny, atd... A TAKHLE to jde už 3/4 roku!!! :-( Fuck this shit!!! Denně se ho snažím uhánět, sami jsme za blbce, ale nemůžeme situaci úplně vyhrotit, protože potřebujeme, aby to nakonec opravdu dodělal... :-/ Takže asi tak - pohoda, co? :D

6. 08. 2012 10:47

- Eyrekr

To je úžasné, s těma hostama :-).. A jsem rád, že tu máme takovou kapelu.. Je pravda, že naživo to úplně dokonalé nebylo, to se ale dá kdykoliv zlepšit, hlavní je muzika a ta je skvělá.. Nemám nic proti Eagleheart a mám je taky rád (obzvláště poslední album), nicméně to vystoupení stálo za všechny prachy a nový zpěvák mi jaksi není moc sympatický (nic proti jeho vokálním kvalitám), ale i tak jsem si je celkem užil.. V hudbě Sebastien ale nacházím zvláštní kouzlo, osobitou atmosféru a dávku něhy v kombinaci s tvrdostí, prostě parádní chemickou směs pro sluchové buňky melodika.. :-) Mimochodem, jak to vypadá s tím dlouho slibovaným videem? Jinak jsem rád, že se věnuje pozornost těmto českým kapelám, podle mě patří společně se Salamandrou k české melodické špičce, ale narozdíl od ní mají větší potenciál (resp. snahu) prorazit ve světě..

6. 08. 2012 10:24

1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08206 sekund.