ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HAMMERFALL - (r)Evolution


To Keeper XIV: - František Šafr

Recenzi Unisonic odešlu do adminu do konce tohoto týdne. :) Bodové hodnocení mám na 8,5/10. :)

8. 10. 2014 7:08

- Bubák

Fanda se nemůže rozhodnout, jestli dá deset, nebo 11 :-D

7. 10. 2014 11:46

- The Keeper XIV.

Čekám na recku Unisonic. Album vyšlo už dávno před mnohými jinými, kteří už tady svoji recenzi zde už mají.

7. 10. 2014 10:20

- Jirka

Tak album mám naposlouchané a popravdě mi ta recenze přijde dost tvrdá ve srovnání s hodnocením jiných kapel...Ikdyž zrovna Hammerfall nevyhledávám za každou cenu a na MORU to byla dost nuda, tak CD mi přijde solidní..dávám tak 7 bodů...proti Judas priest...jsem jejich velký fanda, ale tohle považuju za jedno z nejhorších alb..

7. 10. 2014 0:42

- GNT

Anonim: já si časem nové Hammerfall poslechnu, na rychlosti v tomhle případu nebazíruji - H. se nikdy neoznačovali za speed kapelu, já jsem max. rychlost vyžadoval (dnes na to už dlabu, byl to osamělý nesmyslný a většinou i totálně nepochopený boj proti všem za něco, co neexistuje, a za někoho, kdo o to nestojí) jen od těch, od nichž se to dalo očekávat.

15. 09. 2014 10:43

- GNT

Down: Hendrix je možná Bůh a Malmsteen břídil, ale z estetického a melodického hlediska dám vždy přednost Malmsteenovi. Nevím, co muzikanti na tom černochovi vidí, i můj brácha, který amatérsky hraje na kytaru (někdo možná znal kapelu Ohnivá voda či Fire Water, vydala kolem let 2001-2003 jedno LP a jedno EP), přísahá na Hendrixe a veškerou tehdejší hudbu. I takový Radim Hladík se v něj. rozhovoru rozplýval nad "kytarovou špínou". Já preferuji čistou hru a nad nějakými nesmyslnými exhibicemi, kdy hudebník rozvíjí půlhodinu jedno malé třeba ani nikterak výrazné hudební téma, už dávno nevzdychám obdivem. Důležitý je podle mě umět složit píseň, kterou si člověk zapamatuje a která je v dobrým slova smyslu líbívá. Hendrix a mnozí jemu podobní to neuměli, takže pro mě nejsou zajímaví.

15. 09. 2014 10:36

Jenom - Gogo

otázečka. Máte toho kluci tolik naposloucháno, že musíte mít plný obýváky CD. Jak to řešíte? Já už to pomalu nemám kam dávat.

13. 09. 2014 14:24

to GNT - Anonim

K tomu Tvému prvnímu příspěvku: Právě že na novince HammerFall jsou silné melodie a všechno to ostatní, co k správnému heavy/power metalu patří. Právě o to víc mě překvapuje, že to Pagan tak kategoricky odmítnul a zkritizoval. Schválně si tu desku poslechni. I když je mi jasný, že na Tebe to bude pomalý. -:)

13. 09. 2014 10:08

- ov42

"Tlak fanoušků a zda kapela podlehne a ustoupí" - já si zase myslím, že hudba je tu především pro fanoušky. Bez nich nemá jakékoliv umění smysl.

13. 09. 2014 0:36

- Down

Ugh ...zas to nepřehánějte :) Hendrix je prostě bůh a ...tečka! Nerouhejte se :) Nějaký Malmsteen je proti němu ubohý břídil.

12. 09. 2014 23:12

- Crust

GNT: já teda nejsem nějaký extrémní fetišista na čistotu hraní, ale s tím Hendrixem mi mluvíš z duše. Ok, v těch 60.letech možná stál u zrodu a nějakým způsobem rozvinul sólovou hru na elektrickou kytaru, ale že hrál jako prase je bez debat. Stačí se podívat na záznam z Woodstocku '69, ono se to jeho vystoupení v podstatě ani poslouchat nedá, člověk to může dokoukat jen díky fascinaci to dobou a masami lidí. Mě prostě Hendrix přišel vždycky přišerně přehypovaný, hudebně, skladatelsky i hráčsky příšerně nudný hráč a dávno překonaný hráč. O to víc mě zaráží jaká je to ikona a kolik kytaristů na něj dodneška přísahá, včetně tak hráčsky pokročilých, jako např. Yngwie Malmsteen.

12. 09. 2014 19:03

- Ray

Wuthering Heights a Myrath, to jste pánové trefili do černého. Obě kapely jsou geniální.

12. 09. 2014 18:39

- GNT

Fenris 13: Wuthering Heights mě docela fascinují, hlavně ty přechody v instrumentálních pasážích do bleskurychlých temp všech nástrojů, je to speed a zároveň není, možná, že je to něco jako epický speed folk, nevím. Mám ještě jedno album, snad druhé v pořadí, ale to ještě tak dobré není. Já toho poslouchám hodně, ale není času na pozorný soustředěný vnímavý poslech. Co mě zaujalo mimo metal, by v TV nějaký koncert filmových melodií E. Morriconeho, on sám to dirigoval, pro jeho hudbu ve westernech jsem měl slabost vždy, ale tohle byl "nářez", až jsem si říkal, proč by se něco takového nemohlo objevit i v metalu, a klidně i v power, heavy, speedu či true ... Nakonec se to už stalo, v jedné skladbě na Crazy World Scorpioni pěkně vykradli melodii z filmu Pro pár dolarů navíc (nebo jak se to jmenuje).

12. 09. 2014 13:42

- GNT

Fenris 13: nářek plantážních otroků mi nikdy, nevímproč, neimponoval, ale přiznám se, že v jisté míře snesu gospely a v dobových filmech mi nevadí jazz a la Armstrong. Pokud nějaké vlivy z Ameriky, pak spíše bluegrass, a pak mi nevadí některé jižanské kapely (nebo spíše jedn. skladby). Jo a vůbec nemusím v hudbě jakoukoliv špinavost (tj. když hudebníkovi příliš nevadí, že hraje nepřesně, že se mu do akordu či vybrnkávání pletou struny, které tam nemají co dělat, když to celé skřípe, vazbí a drnčí ... příkladem, který možná někoho pohorší a urazí, je např. Hendrix, i když i jeho lze omluvit tehdejší nedostatečnou technikou, reprodukční i jinou; ano byl to průkopník, který ledacos zavedl a prozkoumal, ale zároveň hrál jako prase, o tom, jak zpíval, raději psát nebudu).

12. 09. 2014 13:29

- Fenris 13

Tak nějaký die-hard fanda by se určitě našel :-) Jinak z tvého výběru bych vyzdvihnul Wuthering Heights - Salt. To je famózní album, které by si masivní propagaci zasloužilo mnohem víc než Hammerfall, Sabaton či Accept. Ale na druhou stranu je to možná dobře, že nemají takovou tlačenku a tím pádem ani takový zástup ortodoxních a mohou si tak hrát co chtějí :-) A jinak první Falconer, to pro mně bylo taky zjevení, byl jsem zvědav co chlapci vymyslí po Mythotyn a byla to paráda. A Myrath - Tales of the Sands jsem poslouchal včera, nádherná muzika.

12. 09. 2014 13:22

- GNT

Fenris 13: to, že se dva lidé neshodnou je normální, horší by bylo, kdyby si kvůli tomu začali řezat hlavy (zatím jsem se podílel jen na řezání hlavy praseti, podotýkám již mrtvému). Kdybych si měl vzpomenout, co jsem poslouchal v poslední době ... určitě první album Dragonforce, dvě nová alba Axxis, Epica - Quantum Enigma, všechno od Serenity, Myrath, Dionysus - Anima Mundi, dvojka Pathfinder, poslední Iron Saviour, Skull Fist, trojka Sunrise, Tyr - Valkyrja, noví Elvenking, Insania Stockholm - Agony-Gift of Life, Falconer - jednička a Black Moon Rising, Mägo de Oz, Puhdys - Perlenfischer, Wuthering Heights - Salt a dál už mi paměť neslouží. Má jedno pravidlo - pokud si v jednom dni pouštím dvě a více alb od jedné kapely, potom vždy v pořadí od nejstaršího po nejnovější (tj. např. v případě 3. a 6. alba, vždy nejprve to třetí). Noví Hammerfall a při jaké příležitosti ... když na album nejsem moc zvědavý, čtu si u poslechu noviny, případně píšu něco na počítači nebo praktikuji následující orgii: vezmu si noviny a sluchátka na záchod - stává se, že i tak mě něco zaujme a pak si daný produkt pustím do sluchátek v hluboké noci a naprosté tmě. Jinak stále čekám, že se ozve opravdový fanda do Hammerfall a všem to tu natře - myslím to v nadsázce i vážně zároveň, byl bych rád, kdyby se někdo skupiny zastal a tvrdě ji obhájil.

12. 09. 2014 13:04

to GNT - Fenris 13

Nu což, tady se prostě neshodneme, nevadí :-) Já mám monetálně ve svém mp3 přehrávači vedle kupříkladu nových Alestorm, Abigor, A Sound of Thunder či Fallujah nacpanou i Lady Gaga, Lanu Del Rey, Chrise Rea či Seasick Steva. Někdy mám chuť na optimistickou Anneke, někdy mně popadnou chmury a vrazím si do uší Suffocation. Nedávno jsem cestou do práce poslouchal Tankard, cestou domů pak Animals As Leaders. To se mi na hudbě líbí, že ji mohu napasovat na každičký odstín své nálady a je mi jedno, jestli má původ na bavlníkových plantážích nebo v norských fjordech :-) Bohužel, abych se vrátil k tématu diskuse, jsem nenašel náladu, ke které by pasovali noví Hammerfall, což ale Dronjaka s Cansem dozajista nemusí mrzet :-)

12. 09. 2014 11:57

- Ray

ov42: Věř tomu, že nahrávací společnost do toho kecá víc, než by se zdálo, a to nejen těm větším kapelám. A jo, i do obalů. Příklad z první ruky: To nechceme, to je málo barevný.

12. 09. 2014 11:36

- GNT

Fenris 13: běloch zahraje blues, někteří fajnšmekři hovoří o "bílém" blues, které se asi liší od toho černého, ale nevím o tom skoro nic, protože blues je mi celkem ukradené, zvláště ve své dřevní podobě, kde se vlastně vyskytuje jen jedna melodie (liší se jen texty). Víte, já vlastně poslouchám power, speed, symfo, folk atp. metal i proto, že tu není v podstatě žádná návaznost na hudbu "amerických černochů". Ještě u hard rocku můžete tvrdit, že vznikl z blues. U různých odnoží power metalu už žádný vliv černošské muziky není, jsou tu jiné kořeny.

12. 09. 2014 11:35

- GNT

Fenris 13: jistě, má představa raperů je zjednodušená a nadsazená, umožňuje mi celý tento jev shodit ze stolu a nezabývat se jím. Ale pozor, nechci hanět, to že něco nemusím, nerozumím tomu (a ani nechci, čas pádí jako zběsilý, bude mi brzy padesát a už se nezměním), neznamená, že si neuvědomuji, že pro někoho to může znamenat třeba i důvod k životu. Na tohle si chci dávat pozor, z odsuzování vkusu jiných jsem vyrostl, vzláště poté, co jsem zjistil, že mé vlastni hudební záliby jsou pokleslé, primitivní a demode. Ostatně pusťte si někdy TV Šlágr, tam uvidíte, jaký je opravdový většinový vkus, jakou hudbu lidé chtějí. Lidé chtějí třetiřadý recyklát těch nejprofláknutějších melodií zahraný "umělci", kteří se živí hraním na svatbách, pohřbech atp. Možná byste se divili, kolik nosičů prodají tihle provinční hudlalové - možná více, než mnohá profi kapela, protěžováná hlavními médii. Až to s Hammerfall z kopce, odkažme je na TV Šlágr, tam z nich udělají hvězdu.

12. 09. 2014 11:28

1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0872 sekund.