CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HAMMERFALL - (r)Evolution


- Ray

Fenris 13: Souhlas s tebou. Tuhle žánrovou past si na sebe kapely šijí samy. Je spoustu kapel i v rámci "uzavřených žánrů", které se od začátku nebály sem tam něco přimíchat nebo pojmout každé album trochu jinak. A pak jsou bandy jako Hammerfall, kteří si prostě jedou to svoje, v tom stylu si vychovají fanoušky, kteří nebudou chtít nic jiného a když jim pak dojde dech, není kam jít a na experimenty už je pozdě (viz průšvih s Infected). HF jsou knižním příkladem. A s tím Jarim mi mluvíš z duše, to je opravdu komedie.

10. 09. 2014 15:05

to ov42 - Fenris 13

Nic takového jsem nenapsal :-) Ačkoliv je pravda, že jim to nejvíc sluší ve středních tempech - Dead Skin Mask či Seasons in the Abyss :-) Šlo mi jen o to pouukázat, že nejen v heavy, ale i ve všech ostatních druzích metalu je spousta lidí, kteří by nejraději své milované kapele nepovolili sebemenší odklon od zavedeného schématu.

10. 09. 2014 14:27

- ov42

A co bys jako chtěl, aby Slayer na novym albu nahráli? Jazz? Swing, Techno? Doom metal?

10. 09. 2014 14:03

- Fenris 13

No jo, tahle ortodoxní zažranost je vlastní spoustě metalových fanoušků, nejenom hevíkářům. Kolik lidí by by dštilo síru a oheň, kdyby třeba Slayer, Marduk nebo třeba Deicide nenahráli to, na co jsou fans zvyklí. Přitom je to nesmysl. Já byl taky zarytý příznivec heavy a speedu, vyrůstal jsem na RW, Helloweenech a Manowar, tvrdší žánry jsem odsuzoval jako nesmyslnou řežbu s blitím :-) No a pak Petr Hanzlík ve svém pořadu Gung Ho pustil skladbu Sleeping Beauty od Tiamat. A já zjistil, že existuje nějaký doom metal a že i v tvrdém metalu se najdou čarokrásné melodie. Dílo zkázy dokonal Moonspell a jejich Wolfheart. Z rádia (opět z Gung Ho) jsem si nahrál Alma Mater a protáčel ji mnimálně pětkrát denně. A čím jsem starší, tím větší rozptyl mám - od Devina či Ayreon po Anaal Nathrakh nebo Gorguts :-) Momentálně jsem ohromen novými Abigor a prokládám to starými deskami Clawfinger :-)

10. 09. 2014 10:33

- Hellhammer

Samozřejmě neříkám, že je to tak správně. Ale v heavy metalu já těch cest k celkově lepší tvorbě už moc nevidím..Ten žánr strašně přesluhuje a opravdu je to v takové rovině, že i málo "musí" stačit.. Jinak tohle co psal Aldys naštěstí neplatí o extrémních a progresivních žánrech, které jsou ze své povahy mnohem variabilnější a stále mají co nabídnout. Naopak si myslím, že ty toho nabízejí čím dál více. Klasické žánry jsou ale na ústupu

10. 09. 2014 9:37

Fenris - Hellhammer

Heavy metal je ale velice omezen svoji žánrovou přísností. Když se pokusíš něco do něj přimíchat, osvěžit, často se už pak nejedná o striktní heavy metal..A s tím souvisí i následný nezájem fans atd..Takže ty kapely se i pak bojí něco zkoušet, protože ztrácí fanoušky..Jinak ale příklad Wintersun a Jariho, to jsi trefil dokonale, ten je tak vykroucený, že radši ani žádné album nedělá. To jsou výmluvy dovedené ad absurdum.To je něco nad čím může člověk jenom kroutit hlavou. Mistr prokrastinace a fanoušci mu to žerou a ještě mu chtějí zatáhnout crowdfound.

10. 09. 2014 9:31

- Fenris 13

Já nesouhlasím :-) Proč by se fanoušek (a vlastně i kapela) měl spokojit s průměrem a s vykrádáním vlastní minulosti? Jasně, je to pohodlnější, hrát na jistotu... Ale šmarjá, sem tam nějaké oživení to chce. Nikdo po nich nechce aby začali hrát progresivní metal nebo misantropický black. Ale trochu života do toho umírání! Letos tu máme skvělé Alestorm, Thaurorod, Enceladus...sakra, i ti Edguy se trochu vzpamatovali. A svádět pokles zájmu fanoušků na zmizení maskota...ehm, Hector není Eddie, tohle jim nežeru. Trochu mi to připomíná dětinské trucování Jariho z Wintersun, který si neustále stěžuje fanouškům na to, že mu Nuclear Blast nechce zaplatit jeho vlastní soukromé studio a bez vlastního studia přece nenatočí dobrou desku.

10. 09. 2014 9:16

ano - dzuzo

Aldys,uplne s tebou suhlasim!!!

9. 09. 2014 18:34

- Aldys

Ty nadprůměrný desky už jsou dávno vydaný ,-) A to myslím všeobecně. Dnes se musíme spokojit alespoň s tím málem ,-) Takžě já děkuju, že za posledních 20let vyšlo neskutečně mnoho výborných alb a je stále co poslouchat :) To co vyjde nyní, je tak jedna skvělá deska na 10 průměrných ,-) Holt taková je doba...asi už se toho moc nedá vymyslet a někdy i to vykrádání sebesama, jak se tady rádo používá je lepší než špatná deska ,-) HF budou ještě stále kapelou, která když vydá průměrný album, bude na tom pořád líp jak některé jiné kapely ,-)

9. 09. 2014 16:22

- Supermartonátor

Nevím no, já myslím, že tady se ještě moc na nikoho nenadává...to třeba na metalopolisu se furt něco kritizuje. I všude jinde...kritizování všeho je dnes v mode. Bohužel když je nějaká nahrávka průměrná..tak se nedá nijak chválit. Ale všechno je subjektivní. A na Canse asi nikdo nenadává...zpěvák je to skvělý.

8. 09. 2014 22:26

6/10 - adrian

6 bodu je spravne, nikoliv 5 :-)

8. 09. 2014 21:46

5/10 - adrian

O jeden bod navic davam. Ale v jadru souhlasim. Kdyz jsem cetl to zminovane "skuhrani" ve Sparku nad absenci Hectora (donedavna jsem vubec nepremyslel nad tim, co maji HF na obalkach. Vedel jsem jen, ze tam je vzdycky nejaka heroicka kresba, o nejakym "legendarnim" Hectorovi jsem nemel ani paru), malem jsem ziskal pocit, ze se jedna o minimalne stejne zasadniho maskota jako Eddie - kralovsky jsem se nad tou predstavou pobavil. Nebo, ze nebyli obleceni v kuzi, ale trikach a dzinach ... samozrejme, to je znamka kvality, ta kuze, nikoliv hudebni obsah. Takove fanousky bych chtel mit. No nic, album to neni spatne, da se doposlechnout, ale nic vic. Otvirak se mi libi. I pres zminovane vykradani funguje. Bushido jeste celkem v pohode, ale pak uz si nic nepamatuji. Vlastne jo, totalni zhovadilost jmenem Winter Is Coming - to uz musi byt opravdu velka tvurci krize, kdyz se takovej blabol dostane na album!

8. 09. 2014 21:45

- Hellhammer

Říct o průměrné nahrávce, že je průměrná není přece výsměch ne? Nebo by se měly recenze psát podle zásluh a jména? :-)

8. 09. 2014 21:21

- Hellhammer

Říct o průměrné nahrávce, že je průměrná není přece výsměch ne? Nebo by se měly recenze psát podle zásluh a jména? :-)

8. 09. 2014 21:21

- Dustter

Jak říkám, nebudu se vyjadřovat. Ohodnotím desku, něco k tomu přidám a nazdar bazar...jen, že ty recenze jsou jakési "výsměchy" skupinám. Něco jako Alergie na Tobiho. To už tady začíná asi i Alergie na Canse nebo co...ne, nemá to cenu. :)

8. 09. 2014 21:04

- Hellhammer

Můžu se zeptat, jak by měl vypadat "jasný" pohled na věc v recenzi?

8. 09. 2014 20:53

9/10 - Dustter

Metal Forever a jejich recenze opět "bodují". Jde vidět, jak jsou subjektivní a nevyjadřují jasný pohled na věc. Nebudu se nějak dál vyjadřovat, protože bych musel použít nemravné výrazy. Za mě deska suprová, fajně se mi poslouchá, takhle by měl nějak Hammerfall vypadat až na nějaké výjimky jako Origins - ten nápad "folkových" prvků se mi moc nezavděčil, ale vypalováky jako Wildfire, Hectorova Hymna nebo Tainted Metal jsou perfect. Jen 5/10 si nezaslouží...

8. 09. 2014 20:43

- Pagan

fuj, hnusná chyba, hlavně, že to po sobě čtu desetkrát, děkuji za upozornění a opravu :-)

8. 09. 2014 19:01

- Aldys

Já jsem spokojen.....žádný zázrak, ale poslouchá se to dobře ,-) Když si vezmu co v poslední době vychází, tak je to ještě nadprůměr ,-)

8. 09. 2014 17:59

- Hellhammer

"mluví o nepochopené"

8. 09. 2014 17:10

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08908 sekund.