CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HAMMERFALL - (r)Evolution


- Fenris 13

No já nevím, když jsem na koncertě poprvé viděl v akci Dereka Greena, tak jsem mu věřil sakra všechno :-) Terrance Hobbs to samé. A třeba Beastie Boys nebo Eminem mi do obrazu tlustých holohlavých niggaz moc nezapadají :-) Podle stejného mustru bys mohl tvrdit, že běloch v životě nezahraje věrohodně blues....

12. 09. 2014 10:53

- GNT

Fenris: zapojení nějakého netradičního nástroje ... ? Proč ne, i to je cesta, záleží jen na "úměře", čímž chci říci, že kapela může do tvorby zapojit nové prvky, ale musí to udělat citlivě a omezeně. Stylové veletoče jsou vyhrazeny jen těm nejodvážnějším - já osobně tohle neobdivuji ani nepreferuji, ale když to tak někdo chce ... Jasně, jsou žánry více konzervativní (a je to tak dobře, z mnoha důvodů) a pak jsou tu nekoneční hledači (či nespokojenci), kteří za svůj "umělecký" život vystřídají desítky poloh (hudebních, aby bylo jasno). Rap rád nemám a vím proč (řada lidí něco nesnáší, ale nedokáže srozumitelně vysvětlit proč): melodie se tu nedohledáte (a já na ni trvám vždy a všude a zlobím se i na své oblíbence, když místo refrénu skandují či řvou jedno slovo), druhý důvod proč ho nesnáším, je iracionální a trochu rasistický: jak slyším rap, vyskočí mi v hlavě obraz juchajících a kroutících se tlustých holohlavých (či v obrácených čepicích) černochů v kalhotech s rozkrokem po kolena ... a to je pro mě z estetického hlediska nepřijatelné, vše se ve mně otřásá a vzpírá, ta nelibost chce ven, až se mi chce zvracet ... A vůbec černochy v tvrdé hudbě vidím nerad (naštěstí v power metalu nejsou skoro žádní), prostě jim nevěřím a vizuálně mě "nesednou". Omlouvám se, ale tak to s černochy mám, jinde mi nevadí.

12. 09. 2014 10:43

to GNT - Fenris 13

Neboj, nikdo tu nic nekáže, jen se tu přátelsky diskutuje :-) A jasně, Citron s rapovými vsuvkami by zněl mimořádně blbě. Na druhou stranu, Anthrax + Public Enemy byla opravdu pecka. No a třeba Clawfinger snad není třeba komentovat :-) V současné době jsem ohromen, jak skvěle do metalu pasuje tak nemetalový nástroj, jakým je saxofon. Samozřejmě, do speedu či thrashe by nezapadnul, ale poslechněte si Ihsahna, Solefald nebo Aenaon....

12. 09. 2014 10:17

- GNT

Pár poznámek. 1) Paganovu hodnoceni rozumím, hodnotit to nebudu, protože jsem zatím z nových Hammerfall neslyšel ani notu (možná trapné, ale neměl jsem čas ani chuť se po tom pídit). Pagan, jak ho znám, hodnotí hlavně melodie, ty se mu buď líbí nebo ne (nebo je prostě na daném albu vůbec nenachází). Pokud dal (r)Evolution nízké hodnocení, pak tohle album nebylo melodické podle jeho gusta. 2. z Hammerfall znám více jen dvě alba - Legacy of Kings a Crimson Thunder. Co se týče obálek, u Legacy nezajímavé, tuctové, u Crimson mi to přijde zmatené (jedna postava má na hlavě plecovku a druhá .... co je vlastně za bytost s dvěma hady v kruhu místo hlavy?). Kresby na deskách Hammerfall jsou dle mého tuctové, zaměnitelné a vlastně nijaké a s hudbou souvisí jen trochu - možná, že naznačují, že tu v nějaké míře půjde o true metal, což je vlastně pravda. 3. svobodný hudební vývoj jakéhokoliv interpreta je iluzorní, nějakou svobodu si může dopřát jen ten, kdo je superdobře zajištěn jinde a hudba ho neživí (musí plati obě podmínky zároveň , protože prodělat mohou hodně i amatérští muzikanti). Profesionálové, kteří si již vydobyli nějakou pozici a příjmy, nechtějí dobrovolně sestoupit o patro níže, nechtějí jít na stará kolena do fabrik a kanclů, udělají cokoliv, aby se udrželi, aby byli "na svém". 4) z Infected jsem slyšel pár skladeb a nepozoroval jsem tu nějakou velkou změnu oproti předchozím albům, snad jen menší svižnost, více pomalejších pasáží, možná i méně melodičnosti, ale stále to bylo v nějaké plus mínus hammerfallovské "normě". Z mého pohledu speedaře se více liší Legacy of Kings, kde jsou snad 4 plnohodnotné speedové věci, od Crimson Thunder, kde je speedová skladba jen jedna. 5. proti ortodoxní zažranosti a žánrové přísnosti nic nemám, protože tyhle konzervativní přístupy (dnes spíše výjimečné) vyvažují různé crossovery, metalcory a já nevímcoještě. Vše má právo na život, pokud se fanouškům Hammerfallu nové album libí a koupí si ho, je všechno v pořádku; a pokud bude prodejnost opravdu dobrá, můžeme se těšit, že na další desce kepely nedojde k žádným větším změnám. Protože lidé nechtějí staré desky se starým obsahem, oni chtějí nové desky se starým obsahem, případný pokrok má být mírný a "v mezích zákona". Doufám, že tytam jsou doby, kdy hudební redaktoři doporučovali Citronu, aby do své tvorby zapojili funky, rap a kdovíco ještě.

12. 09. 2014 9:55

- Hellhammer

A jinak, kolega ov42 hovoří o tom, jestli někdo leze do studia a říká co na desce nemá být..Víte, že v případě začínajících marketingových kapel, jako Babymetal, Amaranthe, Sonic Syndicate bych se ani nedivil? Neříkám, že to tak je, ale kdyby se tak stalo, myslím, že by to bylo logické..A obaly? Do těch kecá vydavatel téměř každé velké kapele, neb obal prodává... Za všechny jmenujme nejslavnější příklad Cannibal Corpse, kteří jsou nuceni dělat alternativní mírné verze svých coverů

12. 09. 2014 9:13

- Hellhammer

Fenris13: Tak jest :-)

12. 09. 2014 9:09

- Fenris 13

Nééééé, však to aj Hellhammer píše, je to o tlaku ortodoxních fans, kteří nedostanou svou oblíbenou polívčičku :-) A pak je to o kapele, jestli to ustojí a půjde si dál svou cestou, nebo stáhne ocas a vrátí se do boudy. Samozřejmě, ne vždy to jde neb účty je třeba platit, ale to neznamená, že nemůžeme remcat :-) Jo a jak s Hellhamerem debatujete na Abyssu (jste to vy dva, že jo???), tak mu dávám za pravdu, že o něco větší tvůrčí svobodu mají tvrdé kapely a dám jeden příklad za všechny a to rovnou ten největší - Death. Nedávno jsem byl v práci sám, tak jsem si pustil nejdřív Leprosy a pak Sound of Perseverance. Dvě alba naprosto odlišná a přesto nezaměnitelně nesoucí rukopis Death. Nemůžeš říct, že by jedno bylo lepší než druhé, obě jsou naprosto geniální. Death se nikdy nepřestali vyyvíjet, Chuck šel pořád dál (s vyjímkou Human - Individual...). A ten vývoj byl neuvěřitelný. Přitom neznám nikoho, kdo by jim to vyčítal. Z dalších jmenujme třeba Voivod, Nevermore, Satyricon, Emperor, Opeth....není jich málo.

12. 09. 2014 9:03

- ov42

Myslíte, když mluvíte o tom, že kapely možná hrají nesvobodně, že jim chodí do studia zástupci nahrávací společnosti a říkají, takhle nehrajte, tuhle píseň vynechte, žtakhle byste znít neměli, obal bude červenej ne modrej... Já si to zase nemyslím, že je to až tak strašný. To by nikdy takové Infected vzniknout nemohlo.

12. 09. 2014 8:44

to Fenris 13 a Hellhammer - Anonim

Jenomže nikdo z nás neví, která kapela tvoří svobodně a která ne. Můžeme o tom jenom spekulovat. Žádný muzikant na rovinu neřekne "tohle album se nám opravdu nepovedlo" nebo "hrajeme styl hudby, který nás nebaví."

11. 09. 2014 23:58

- Soichiro Honda

Aj hevík sa dá robiť inteligentne, napr. ako to krásne šlape takým Wisdom. Všetko je to o skladateľovi a kvalitných songoch, bez toho môže byť na obale aj desať Hectorov a nič z toho nebude. A okrem Origins a otváraku ani nič nie je.

11. 09. 2014 14:25

to Pagan - Fenris 13

Herdek, ani nevím, že je nové album. Minulé Immortal Soul byla naprostá pecka.

11. 09. 2014 10:18

- Pagan

btw, ideálním důkazem, že se dá muzika dělat atraktivně, aniž by byly popřeny vlastní kořeny, je nové album RIOT - Unleash The Fire.

11. 09. 2014 8:42

- Hellhammer

Kapely z tradičních metalových žánrů(heavy,power,klasický death, black) ale dneska bohužel netvoří příliš svobodně.. Buď sami podlehnou tlaku fans, kteří chtějí dokola staré desky a starou tvář (jako poslední desky Hammerfall, Children of Bodom, Moonspell). Nebo svoji tvorbu směřují a přizpůsobují jedním jediným směrem a tím je výdělek (Sabaton, Dimmu Borgir, In Flames).. Pohádka o tom, že kapela tvoří svobodně a nezávisle a dělá jen co ji baví, už dneska hodně v klasickém metalu bere za své. Opět v avantgardě a progresivní muzice je přeci jenom šance, že tam tvoří víc podle sebe (poslední album Abigor, nebo famózní projekt Cronian.). Ale vesměs málokterá kapela dneska tvoří zcela svobodně a bez tlaků, které na jsou na ní vyvíjeny, nebo které sama dopustí aby byly vyvíjeny..

11. 09. 2014 8:33

- Fenris 13

Jo a ještě bych rád pochválil všechny diskutující - včetně oněch zbloudilých duší co se mnou nesouhlasí :-) - za to, že se diskuze vede slušně a konstruktivně...ehm, tady přeháním, a vyhýbá se nadávkám a osobnímu napadání. Nebýt v práci, nalil bych si skotskou a připil Vám všem na zdraví. Tak až večer doma :-)

11. 09. 2014 8:06

to Anonim - Fenris 13

Tak znovu, stejně jako nechci po Slayer, aby začali hrát jazz, tak nechci po Hammerfall aby začali hrát doom :-))) Možná jsou ty moje posty moc dlouhé.... A už vůbec se tu nevyznávám z nelásky k heavy/power/speedu - TOP 5 nejhranějších desek u mně za poslední dobu vypadá takto: Alestorm, Crimson Shadows, Avatar, Insomnium, Abigor. Tož tak. A oním drobným oživením myslím lehké vybočení z hranic žánru (špetky trashe či blacku u Alestorm), lehká změna v rámci žánru (Sabaton na Carolus Rex, zpěvák u Powerwolf :-) ). Co se týče Infected, tak v onom rozhovoru pro Spark se snad všichni shodli že to bylo kvalitní a potřebné album, které ale smetli právě ti příliš ortodoxní fanoušci. A proto přišlo r(E)volution vpodobě v jaké je. Takže tolik k Tvé poznámce o tom, že kapely by měly tvořit svobodně bez vnějších tlaků :-) Ale ok, přestávám se k tomu vyjadřovat :-) Je svatým právem každého fanouška poslouchat co se mu líbí a pokud se hodlá uzavřít do ulity v rámci jednoho stylu, prosím, jeho volba. Ale podle mně se tak dobrovolně připravuje o spoustu krásné a báječné muziky.

11. 09. 2014 8:02

to Fenris 13 - Anonim

S názorem, který zastáváš už jsem se setkal mnohokrát, ale vůbec mu nerozumím. Co znamená "sem tam nějaké oživení to chce"? Jak tomu mám rozumět? Protože ty si přešel z hevíku na doom, musí všechny heavy/power kapely začít hrát doom? A hlavně proč? Proč by to dělaly? Proč by se měli třeba HammerFall začít cpát někam, co jim nejde a co je nebaví? Proč by měli kopírovat třeba Slayer nebo Moonspell, když originálu se stejně nikdy nevyrovnají? A hlavně kvůli komu? Kvůli fanouškům? Vždyť ti o to nestojí. To by byli sami proti sobě. Navíc HammerFall už snahu experimentovat předvedli v podobě desky Infected a výsledek se ve finále nelíbil téměř nikomu (možná ani samotné kapele). Prostě jedna velká křeč. Nemyslím si, že jsem ortodoxní posluchač. Mám hodně pestrý vkus. Poslechnu si mimo jiné třeba HammerFall, ale klidně i ty Moonspell. Na obou kapelách mám rád to, že jsou svý. Rozhodně bych nechtěl, aby HammerFall zněli jako Moonspell a obráceně. Kapely by hlavně měly tvořit svobodně bez ohledu na všechny vnější tlaky a hrát to, co je baví, a tak jak to sami cítí.

11. 09. 2014 0:14

- Crust

Tak ono to asi není úplně o tom, kdo je na obalu a o čem jsou texty, hlavně jde schopnost skládat zajímavý písně, přičemž takhle schopnost má u HF´sestupnou tendenci i navzdory tomu že dělají pořád to samý. I když přiznávám, že ten přešlap v podobě Infected mi taky nesedl, ta jejich klasická tvář jim prostě sedne nejvíc. Co je ale paradoxní, že tam byly asi věsměs lepší skladby, než na (r)Evolution. A nepomáhá tomu ani nudná sterilní produkce i po změně producenta. Nj, holt časy Legacy Of Kings jsou už pryč...

10. 09. 2014 18:07

- Hellhammer

A nejvtipnější je že Time I. nakonec nahrál (po hromadě keců jako tvůrčí blok, selhání hardwaru!,studio) normálně v profi studiu ve Finsku. To mu nějak nevadilo..Ale najednou, když ve vzduchu lítaj prachy od NB, tak přesně ví, že tam neudělá dobrou muziku a nutně potřebuje home studio..A vydavateli pomalu roste svatozář :-D

10. 09. 2014 16:34

- Hellhammer

Já nechápu, co Jarimu brání vzít nahraný dema (má údajně "hotov" nejen Time II, ale i další materiál už) a jet to nahrát u kolegů z branže..Než vytvářet nějaké home studio, nebo žebrat u Nuclearu. A´t mi nikdo neříká že by ho kolegové muzikanti z Finvoxu nebo z Abyssu sedřeli s kůže... Podle mě má spíš panáček hotovou velkou prdlačku..A u Nuclearu už je tohle divadlo taky nebaví (po tom co absolbovali to samé s Time I.), tak mu ustřihli penězotok..

10. 09. 2014 16:22

- Fenris 13

Joooo, Wintersun :-) Když jsem na Metalstorm.net četl ty dva Jariho sáhodlouhé elaboráty jak jsou na něj v NB zlí, jak nedokáže tvořit kvalitní hudbu v cizím studiu a přitom už má hotových skladeb neúrekom, jen mít to vlastní studio aby to nahrál. Nevěděl jsem, jestli se smát nebo brečet nad tím, jak příšerně je odtržený od reality.

10. 09. 2014 16:03

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09049 sekund.