ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku AVANTASIA - The Metal Opera


- kokoska

Tohle se necha poslouchat porad i po letech.Neni co dodat-Dodnes ale nechapu jak zlomil Kiskeho -ten byl v ty dobe hozenej nejak mimotelne a pri vysloveni slovicka metal dostaval zachvaty dusnosti .

3. 01. 2018 19:38

- Petr

První dvě Avantasie jsou pro mě vrchol speed/power metalu společně s Keepery od Helloween a Elements od Stratovarius. To jsou prostě mimořádné ukázky toho, o čem celý speed/power metal je. Tobias tady byl na vrcholu svých skladatelských sil a nemám, co bych albu vytkl. Nejlepší pecka je však The Seven Angels z druhé opery. :-) Škoda, že od The Scarecrow jsou na každém albu minimálně 2-3 skladby, které bych s chutí vynechal. To u Tobiase do alba Rocket Ride od Edguy nebylo zvykem.

30. 12. 2017 12:41

- Stepan

Asi budu v mensine, ale vic se mi libi Wicked Trilogy, nez Metal Opera :-). Ale pecky jsou ta alba vsechna, jedine slabsi album je aspon pro mne Mystery of Time. Mimochodem, Farewell jsme meli na svatbe jako "solo pro novomanzele", nadherne zazpivane a zahrane v "unplugged" verzi klukama ze skupiny Wilder :-).

29. 12. 2017 13:34

- htaedas

Musím se přiznat, že mé prozření s jakýmsi Erniem trvalo déle, protože co by tam hanič metalu dělal, že? O to větší a milejší to bylo překvapení. Ne každá skladba je pro mě bomba, ale i tak je to klenot. Absolutně nejlepší melodická naprosto metalově patetická část je ona zmíněná hymnická vokální nástavba po kytarovém sólu v Glory of Rome. Jedno oko nezůstává suché.

29. 12. 2017 9:12

O - b.wolf

metalové opeře jsme kecali s Tobiasem, když to kdysi zmínil na koncertě v Golemu. Moc jsem mu nevěřil, tehdy Edguy jeli jak hrom, a Kiskeho flanďácké kecy mě děsně štvaly, no ale povedlo se. První dvě alba jsou absolutní pecka, zatím se k ni trochu příblížila poslední deska. Ale fláky jako Serpents in paradise nebo Sign of the cross nemají chybu. O Seven angels a No return z dvojky nemluvě. Další desky mě už neberou, krom zmiňované Ghostlight. 8,5/10

28. 12. 2017 20:34

- Fík

Jako powermetalový fanda jsem měl jen málokdy v životě pocit, když jsem slyšel novou desku, že slyším něco výjimečného a naskočila mi husí kůže. Tak jak se to stalo před 15 lety, když jsem slyšel první a druhý díl Avantasie. Fantastická hudba a melodie, krásné vzpomínky, i po těch letech skvost.

28. 12. 2017 17:25

- Crust

A btw Sammet to album složil a nahrál spolu s prvním dílem a od začátku to tak bylo myšleno (viz nedopovězený příběh v prvním díle), čili nikoliv jako reakce na úspěch prvního dílu, jak je uvedeno v recenzi.

28. 12. 2017 15:19

- Crust

Jedna z nejvýstižnějších recenzí, jaké jsem kdy četl. Úplně se mi vybavuje ta doba, kdy jsem jako mladíček hltal Keepery a vůbec všechny německý powermetaly a když jsem v tehdejším Big Bengu narazil na recenzi Avantasie, tak jsem zpozorněl. Po poslechu ukázky Reach Out For The Light jsem věděl, že tohle album musím mít. V místní pobočce Bontonlandu mě to album stálo sice vydřidušských šest stovek, ale za tu dokonalost to stálo. Jen málo alb dokázalo později navodit ten hudební orgasmus ze soustředěného poslechu, ten pocit absolutní hudební dokonalosti (snad jen Kiskeho mi tam přišlo zbytečně málo :-)

28. 12. 2017 15:16

9/10 - Anonim

S recenzí se nedá jinak než souhlasit. Skvělá deska a jedinečná příležitost slyšet spoustu svých oblíbenců na jednom místě. Také souhlasím s tím, že první dva díly Avantasie byly zdaleka nejlepší. A největším hitem téhle desky je titulní song - jak ho člověk jednou slyšel, už ho dokonce života nedostane z hlavy.

28. 12. 2017 11:42

Avantasia - rumcajs

V době svého vydání se mi první dva díly Avnatasie docela líbily, ale na prdel jsem si z nich nesedl. Připouštím ale, že poslouchat v té době Kiskeho bylo docela příjemné. Co se týče dalších dílů Avantasie, ty už šly a jdou úplně mimo mě. Takže za mě první díl 8.

28. 12. 2017 5:55

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07755 sekund.