PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2023 - Radek Neuman

Skvělý rok plný nadupané corové hudby a parádních koncertů, byť toho volného času na soustředěný poslech moc nebylo, finální desítku jsem dohromady seskládal poctivě. Ještě zmíním alba, která se do výčtu nevešla (seřazeno abecedně): Bury Tomorrow - The Seventh Sun, Cattle Decapitation - Terrasite, Dying Wish - Symptoms of Survival, Half Me - Soma. A jen dodám, že poslední Metallica nebo Avenged Sevenfold jsou nanejvýš průměrnými počiny.

10. TESSERACT - War of Being
Hitovost singlů sama o sobě neexistuje, ale o to procítěnější a atmosféričtější je pak poslech celého alba na jeden zátah. Spousta progresivních vylomenin, melodických výstřelků a instrumentálně povznášejících pasáží. Koncepčně velice solidní práce.
Song: The Grey

9. SLEEP TOKEN - Take Me Back to Eden
Kontroverzní chiméra koketující s R&B stejně intenzivně, jako s djentem. Ve své podstatě unikátně neuchopitelná kapela vyrukovala se svým novým materiálem plným melancholie a tísnivé atmosféry. Jedni jásají, druzí pláčou.
Song: The Summoning

8. HUMANITY´S LAST BREATH - Ashen
Až skončí Meshuggah, tahle parta převezme jejich pozici. Stačí se zaposlouchat pár minut a hmatatelně už cítíte, jak se otvírá země a přichází apokalypsa. Kombinace masivního podladění s progresivní choutky se minule vyplatila trochu více, ale i tady jde o velice slibný materiál plný výrazných zářezů.
Song: Labyrinthian

7. PERIPHERY - Periphery V: Djent is Not a Genre
Love it or hate it, Periphery did it again. Mainstreamovější TesseracT. Stále sví, progresivní Periphery, se spoustou skvělých nápadů a melodií, ale také svých uvědomělých neduh. Pokud kapelu nemáte v oblibě, alespoň u některých songů musíte uznale pokývat hlavou. Pokud kapelu v oblibě máte, nemohla vás zklamat. "Wax Wings" aspiruje na nejlepší skladbu loňského roku.
Song: Wax Wings

6. AUGUST BURNS RED - Death Below
Milé překvapení, když kapela zní stále stejně a přitom svěže a neotřele. To se přesně po osmi albech a dvaceti letech na scéně stalo August Burns Red. Obohacení subžánru a velice dospělá deska plná barvitosti a sofistikovanosti.
Song: Backfire

5. SILENT PLANET - Superbloom
Corová nálož. Riffy, breakdowny, ale i temná elektronika a melodické momenty. Zní to svěže, energicky, ale přitom velice povědomě svému subžánru. Skvělá práce.
Song: :Signal:

4. UNEARTH - The Wretched; The Ruinous
Unearth potvrzují své legendární postavení na corové scéně a přichází s dalším silným albem plným záživných kytarových melodií, riffů a brutality. Eponymní skladba, "Mother Betrayal" nebo "Dawn of the Militant" patří k tomu nejlepšímu za poslední dobu.
Song: Mother Betrayal

3. POLARIS - Fatalism
Australský metalcore v tom nejlepším slova smyslu. Spousta skvělých riffů a breakdownů, ale zároveň i výborných melodických pasáží a vhodné elektroniky. Album s hořkou pachutí kvůli nenadálému úmrtí kytaristy Ryana Siewa.
Song: Dissipate

2. Johnny BOOTH - Moments Elsewhere
Nespoutaná energie, spousta změn, masivních riffů. Šílenství, schizofrenie...to je Johnny Booth a v "Moments Elswhere" jde ještě někam dál a svůj mathcore vypiplává v nuancích. Je to jízda plná zvratů.
Song: No Comply

1. INVENT ANIMATE - Heavener
Už dlouho se mi nestalo, že by se skloubila tvrdost a melodika v takové harmonii, jako zde. "Heavener" má neskutečnou flow, deska šlape od začátku do konce, má skvělou produkci a výrazný songwriting s několika highlighty. Povznášející a emotivní. Deska roku.
Song: Without a Whisper

Radek Neuman             



Vydáno: 24.01.2024
Přečteno: 897x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Doplním, díky za...25. 01. 2024 8:33 Radek
A to se ti tam...24. 01. 2024 6:56 Jirka Čáp


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08875 sekund.