PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Straight Ouf Of Hell


- vn

To : Ladislav Tak to byl setlist ty blaho,ja bych dal na zaver Push i s intrem a letel bych rovnou do nebe :]]

23. 02. 2013 18:53

to ladislav - Soichiro Honda

tak to by bol parádny setlist :) moj ideálny by vyzeral asi takto 1. Nabataea, 2. Occasion Avenue, 3. Eagle Fly Free, 4. Years, 5. Windmill, 6. Keepers Medley, 7. Are You Metal, 8. Power, 9. World Of War, 10. As Long As I Fall, 11. All Over The Nations, 12. Asshole, 13. Ride The Sky, 14. Hold Me In Your Arms, 15. Mr Torture, 16. Handfull Of Pain, 17. Mr Ego, 18. Far From The Stars 19. Giants Prídavok: 20. Your Turn 21. Livin Aint Nocrime :)) žiadne kecanie, žiadne sóla, predstavovačky, rozospievavanie atd, proste jazda od zaciatku do konca :))

23. 02. 2013 17:55

koncertny setlist helloween))) - ladislav

kdyby tak helloween zahrali tyhle pecky na koncerte tak to by bylo supr) 1. Intro 2. Mission Motherland 3. Straight Out Of Hell 4. Mr. Torture 5. Still We Go 6. March Of Time 7. Nabatea 8. Steel Tormentor 9. In The Middle Of A Heartbeat 10. If Mountain Could Talk 11. Hey Lord! 12. How Many Tears 13. Years 14. Power 15. Dr. Stein 16. Waiting For A Thunder 17. I Want Out 18. Silent Rain

23. 02. 2013 16:59

to Pavel - martan

V podstatě všechny kapely, které jsi vyjmenoval, patří dodnes i k mému TOP. Galneryus jsem právě ochutnal ukázky na Youtube a tohle určitě není můj šálek kávy. Trošku se to podobá zapnutýmu luxu ala Dragonforce, ale s hrozným zpěvem a ještě více výraznými klávesami (tyto například u kapel, který jsi uvedl, byl absolutně nepotřebný nástroj). Já mám ten powerspeed raději postaven na kytarách, takže za mě z novějších kapel třeba Crosswind nebo Arida Vortex......

23. 02. 2013 16:58

- pavel

Tak jsem si se zájmem pročetl diskuzi o speedu. I já vyrůstal na prvních albech Helloween, Blind Guardian, Scanner, Chroming Rose, Gamma Ray, Stratovarius a dalších, poslouchám je dodnes a časem se k tomu přidaly kapely mladší a i jiných stylů. Ale pokud můžu doporučit vaší pozornosti, skupina která mě poslední dobou dostává do kolen každým albem jsou japonští Galneryus.

23. 02. 2013 1:06

to Honda - martan

Sorry, omluva, za bicíma v elitním období BG samozřejmě Thomen Stauch...

22. 02. 2013 9:04

- Soichiro Honda

ešte k tomu zvuku, ťažko povedat či to je pre to, ale od albumu 7 Sinners používa Helloween zvukovú frekvenciu 432, čo je dost netypická, a práve odvtedy isiel so zvukom dole (Unarmed má ešte zvuk skvelý).. no na 7 Sinners sa trochu ten matný zvuk hodil k nálade albumu, tu mi už ale vadí.. asi to ale nebude hlavny dovod, kazdopádne aj Bauerfeind isiel s urovnou dole, Blind Guardian pod jeho velením tiež nič moc.. najviac sa mi ale páči CH. Johnsson z Therionu, ktorý posledný album produkoval sám, nahrával bohvie kde, a zvukovo su "kvety zla" omnoho vyššia liga nez diela "renomovaných" producentov. Pritom sa jedná o symfonický metal, sám o sebe tažký na mixovanie. Osobne ked počujem nejaké diela Ricka Rubina, Saschu Paetha alebo Andyho Sneapa, tak rozmyslam za čo ich skupiny vlastne platia.. A ohladom speedu: lukáš "Dnešní kritici Helloween vnímají spíše, jako kapelu která nechce bořit hranice svého stylu" ako sorry ale nemáš pravdu.. práve albumy ako Chameleon a Dark Ride su vysoko cenené, to že sa v dobe vzniku nepredávali alebo sposobili sok je vacsinou výsadou nadčasových diel, pretože obidva tieto albumy vyšli v absolutne nevhodnej dobe.. to ako postupne obstáli časovej skuske je pozoruhodne, myslím, že aj Chameleon aj Dark Ride si už na seba museli niekolkokrát zarobit. to martan: Blind Guardian a Uli Kusch?? Ušlo mi čosi?

22. 02. 2013 1:10

to lukáš - martan

Tys tady kamaráde vysypal všechny americký kapely z 80tých let, ale přece je nemůžeš hodit do powerspeedu:-(( Risk a Agent Steel budiž, ovšem ty velmi rychle přeskočili do trash. Ostatní bandy maj poslechovou hodnotu víceméně nula. Německý Scanner první 3alba OK, Savage Circus buhužel spíš jenom to první, Stratovarius první desky OK, pak už to začíná bejt dost progresivní. S Kamelot si ujel, to se poslouchat dá, ale to je tak maximálně power a Blind Guardian, to je úplně jiná liga, ty drží nejvyšší laťku powerspeedu do fáze, než jim odkráčel bubeník Uli Kusch. Nic ve zlým, ale já v podstatě jinej styl neposlouchám:-)

21. 02. 2013 22:02

Helloween a fans. - lukáš

To téma Helloween a fans : Dnešní kritici Helloween vnímají spíše, jako kapelu která nechce bořit hranice svého stylu ... Já například na Straight objevuju elementy z Chameleona, tolik oceňované album The Dark ride. Problém je , že i z hlediska historie když helloween přišli z Chameleonem , tak je vyhodila firma, protože se album špatně prodávalo. A v době vydání album způsobilo ve fanoušcích helloween velký chaos - Konec legendy ?? Ne , v žádném případě, jen prostě fandové se nevypořádají s tím , že helloween natočí vymykající se album. I älbum The Dark ride bylo přijato velmi vlažně a opět se album vůbec neprodávalo !!! Chameleon , The Dark ride jsou vynikající alba, ale vrátit se rok vydání The Dark ride v roce 2013, helloween by dnes už dávno neexistoval. Já miluju " Králiky " , protože každá skladba je unikátní a helloween si zkusili spoustu stylů !! to Téma Straight ... : Například Witing for the thunder je lehce zpomalená verze mixu Dr. Stein / If i could fly. Prostě věc která v uších z ní , i týden po poslouchání. Keeper legacy mělo vyjít jako dvojalbum - 7 sinners/ Straight out of hell. Každá píseň je silná a každý najde na albumech shrnutí Walls , Keeperů a ostatních desek. Hold in your arms kdyby působí , jako takové sladké symfonické podání A Tale wasnt right.

21. 02. 2013 18:48

to GNT - Gepa

Tak předně: Samozřejmě, že ti tvé právo neberu. Rozumím tomu, že máš raději klasický speed metal – proti gustu, žádný dišputát. Tady bych to asi mohl ukončit – oba inklinujeme k malinko jiné odnoži, možná spíš pododnoži. Ale vidím dost velký rozpor v tvrzení, že 4 skladby ve střídavém tempu jsou na posluchače moc, ale blíže nespecifikovaný počet 'čistých spedovek' je málo. Rozumím tomu tak, že jeden typ skladeb dělá v určitém množství z alba už nudnou záležitost, ale jiného typu tam má být pokud možno plný počet a nudné to nebude?!. Je to klasický dvojí metr. Nevím, jestli se tu jen nehádáme o samolepku, zda to označit speedem nebo neoznačit. Toho bych se nerad účastnil. Škatulky jsou dobré jen proto, aby se o tom dalo mluvit a psát. Ale nesouhlasím s tebou ani v tom, že Straight ... není speedové. Pro mě ano. Rychlé skladby tam jsou! A nesouhlasím ani s tím, že Helloweeni se „snaží držet krok“ :-) To je skoro až hanlivé k někomu, kdo je dlouhodbě považovaný za jednu z nejznámějších a nejpopulárnějších německých metalových kapel. Můj soukromý názor je takový, že Helloweeni velmi zdařile kombinují přednosti speedu s progresem. Kdo tedy je ten, s kým se Helloweeni snaží držet krok? Všichni jen "najdi si na youtube" a "vygůgli si" - všichni se bojí jít s konkrétním jménem kapely na trh. Uveď konkrétní jména kapel nebo projektů. Z těch známých kapel a projektů, které se obvykle udávají v souvislosti s Hells (Gamma Ray, Avantasia, Edguy, Stratovoarius, Revolution Renaissance, Blind Guardian..) se mi líbí jen tu a tam skladba a ty regionálnější kapely obvykle nevydržím ani doposlouchat, natož si zapamatovat jméno. Já mám z metalu rád výrazně melodické věci s pokud možno rychlejším tempem ale nikoli monotónně strnulým, a nesmí to mít úplně hloupý text. Preferuji (ale ne nutně) spíš písničky, které trochu gradují, mají propracovanější aranže, kde to není jen suché - sloka, refrén, sloka, refrén. A to u mě zatím jako jediní splňují právě Helloweeni. I na tomto albu.

21. 02. 2013 14:32

- Kchup

Mám tu zajímavý speedmetalový tip. Italská kapela ASGARD (The Saal of Madness) album z roku 2011.

21. 02. 2013 12:47

- GNT

Gepa: nikde a nikdy jsem nepsal, že bych chtěl všechny skladby v jednom tempu, zároveň dodávám, že mi nevadí, když se objeví tu a tam "celospeedové album - speedu je (a takřka vždy bylo) jako šafránu, takže mám pochopení pro každé speedové běsnění, i když je to pochopitelně jednotvárné. Kdybych o speedová alba zakopával na každém rohu, možná bych se ani žádné diskuse neúčastnil. Nikdo nenechá to, co bytostně "miluje", zemřít bez boje, bez "odporu". Bojuji-li tu za speed, je to mé právo i povinnost: vím, že se tu objevovali např. bojovníci za hair metal či konkrétní kapely. Když mohou oni, proč ne já? Ano, naprosté většině stav věcí kolem speedu vyhovuje, mnozí to vítají, nechť onen proklatý styl vyhyne. Možná jsem jediný, který konce speedu lituje. Helloweeni nejsou žádnou avantgardou (nevím, zda jí chtějí být, spíše bych řekl, že ne), snaží se držet krok se současnou metalovou scénou: proto možná ona mnou nenáviděná speedová fragmentovost - klasickou speedovou skladbu dnes prakticky nenajdete, všichni dnes skládají tímto stylem, jeden pak inspiruje druhého. Mám pocit, že nic jiného než bourání dogmat a překračování hranic stylu se dnes neděje. Proto vítám každý žánrově jakž takž čistý počin, neboť je velice vzácný. Na prodejnosti alb nezmění nic taková drobnost, o níž se tu bavíme a na kterou jsem jako jediný upozornil: zajímavé byly reakce, které nejprve vychvalovaly neuvěřitelnou speedovost nové desky Hells a poté, co jsem oponoval, se objevily komenty (těch, kteří si uvědomili, na co vlastně upozorňuji a že si nic nevymýšlím, že upozorňuji na holý fakt) nesoucí se v duchu, že Helloween vlastně žádná speedová kapela, že Straight ... není vůbec o speedu atp. Poslední věc: je v pořádku, když jsou na albech Helloweenu skladby hardrockové, balada, jedna dvě ulítlosti či pokusy o progres, ať je album co nejpestřejší; ale když tu je speed, tak ať tu je se vším všudy, na jiných albech H. se až na 7 Sinners fragmentově nespeedovalo, případně šlo o jednu skladbu, což nevadí, čtyři kousky téhož je ale moc, alespoň pro mě. Chápu, že je módní dnes takhle tvořit, že je tu příklad jiných kapel, možná že do tlačí producent, nevím.

21. 02. 2013 10:09

to GNT - Gepa

Konečně věcná reakce, na kterou stojí za to odpovědět. "Každý hudební, literární či filmový styl či žánr má své zákonitosti, které je záhodno dodržovat" Já jsem naopak pro bourání dogmat a překračování hranic stylu. V podstatě tím říkáš, že Helloweeni jsou avantgardní, když se nebojí nedržet se jedné škatulky a mně osobně se právě toto líbí. A řekl bych, že nejen mně - soudě podle prodejnosti jejich alb a návštěvnosti koncertů. Právě tohle z nich dělá jednu z nejznámějších německých metalových kapel. Když by všechny skladby byly v jediném speedovém tempu, tak bys to nebral jako "schválnost"? Kdyby byly všichni pořád jen zašití ve své škatulce, nevznikalo by nikdy nic nového.

21. 02. 2013 7:01

- GNT

vn: tuším, že to míníte ironicky a že všechna speedová alba, která bych Vám mohl jmenovat, znáte. Kdyby náhodou ne, stačí si projet Paganovy, případně Hermesovy recenze, většinou se týkaly powerspeedových nahrávek - obvykle jsem ale, alespoň, co se speedu týče, daleko puritánštější než oba recenzenti. Ale zas nemám takový přehled i o těch nejzapadlejších projektech - na spoustu věcí mě upozornil právě Pagan. Mimochodem termín fragmentový speed (a s jiným se dnes takřka nesetkáte) zavedl Pagan.

21. 02. 2013 6:23

Polozapomenuté klenoty. - lukáš

To VN: Poslední příspěvek na toto téma, abych moc nespamoval. Agent Steel, Headhunter, Deaths head, Raging steel, CMeliah rage, Vendetta, Vectom,Tyrants Reign, Scanner, Razor, Overthrow,Eliminator,

21. 02. 2013 0:14

Oprava. - lukáš

To vn : Sorry , Nasty savage.

20. 02. 2013 23:47

Já tě pasoval na mladšího ... - lukáš

To VN: Není zač !! Neohraničuju si jestli to a to je speed, thrash, power .... Nějakej chytrák přišel s poučkou , to zaškatulkovávat a dnešní posluchači, co přišli k metalu dnes se v tom nevyznají. Ještě Nasy savaga, Risk, Comatose, Pyracanda, Dofka, Acrophet, Tyrant.

20. 02. 2013 23:45

- vn

Strato jiste znam taky,Kamelot mi byli vzdy tak nejak nesympaticti.. Od Strato jsem hrozne zral Destiny =)

20. 02. 2013 23:34

Diky - vn

To lukas : Dekuji moc za tipy,urcite zkusim (Hells,..Guardian samozrejme znam) !!!

20. 02. 2013 23:30

Pro VN. - lukáš

To Vn: POwerspeed žil i v 90.letech, hlavně nejlepší deska Stratovarius - Episode, Kamelot - Epica, Karma.

20. 02. 2013 23:28

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08754 sekund.