IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Straight Ouf Of Hell


- GNT

Mike: co se výtvarného umění týče, jsem naprostý ignorant, poslední výtvarný směr, který uznávám, je secese. U všeho, co přišlo potom, nepoznáte, zda dotyčný malíř umí malovat nebo ne. Kupodivu ale vlastním několik obrazových knih - nejde tu ovšem o "umění", nýbrž o zachycení historie, mám profilové knihy starých či současných malířů amerických Indiánů (Catlin, Moore, Bodmer, Eastman, Terpning, Griffing ...).

19. 02. 2013 6:22

- GNT

Lukáš: historii pojmu speed metal pochopitelně znám a už jsem tu o tom v diskusích několikrát psal. Ano speedem byl zván ranný trash, ale to je dávná historie, dnes se, alespoň v našich končinách, speedem rozumí ultrarychlý a ultramelodický metal (v zahraničí se častěji používá označení power, ale pod to se schová v podstatě cokoli). U Nightwish se speed naposledy objevil na desce Oceanborn, Blind Guardian už se speedem také nemají moc společného.

19. 02. 2013 6:16

- GNT

Šafr: věřím, že Tě vůbec netrápí nedostatek speed metalu - potom se my dva ale nemáme o čem bavit. Mně nedostatek milovaného žánru vadí a myslím že je to zcela normální a pochopitelný postoj. Fanoušek deathu by také nad rapidním úbytkem svého oblíbeného stylu nejásal. Speed je (ač je to jinak nepochopitelné) svým způsobem stejně extrémní žánr jako např. death. Zatímco však deathových nahrávek jsou ročně stovky, možná tisíce, speedových je sotva deset, spíše méně. Tak co proboha na speedu tolik vadí, proč každý jasá, když kapela od speedu ustoupí, vždyť své hudební vášně, které tu prezentujete (prog, heavy, haire atd.), můžete ukojit u desítek či stovek kapel.

19. 02. 2013 6:11

- GNT

Mike: zajímavé je, že u jiných žánrů (death, black, trash atp.) nikomu nevadí, že malují "jedinou barvou". Hellowenn jsou považováni za powerspeedovou kapelu, někdy až kuriozní snahy o jejich přeškatulkování se objevily až s albem 7 Sinners, kdy se kapela vydala trochu jiným směrem, s novým albem se tak trochu navrátila "ke kořenům". Celou dobu v této diskusi se snažím říci, že nedošlo zas až k takovému návratu.

19. 02. 2013 6:01

- vn

to Frantisek Safr : Perfetkne shrnuto. A vubec me to netrapi,napriklad v nynejsi dobe posloucham posledni tri radovky od Pink Cream 69,kteri by se dali charakterizovat jako melodicky rock/metal a vubec me to nevadi,ze to neni dost speed,nebo power,ale melodii je tam mraky.Helloween jsou prostr variabilni heavy kapelou..

18. 02. 2013 22:46

- Ray

Mike: Geniálně řečeno :D

18. 02. 2013 21:30

Speed Metal a Helloween - František Šafr

Vždyť Helloween nikdy nebyly skutečnou speed metalovou kapelou - tedy, až na úvodní EP a debut. Sice se najdou pecky jako "Salvation", "Falling Higher", "The Saints" apod., ale za speed metal se dají považovat desky jako od Heavenly - "Sing Of The Winner" či "Dust To Dust". Helloweeni jsou prostě melodický heavy metal s prvky power a speedu.

18. 02. 2013 18:31

- Mike

GNT: Chlape, sleduješ třeba výtvarný umění? Tam máš taky rád, když malíř maluje jen jedinou barvou? Třeba obraz s názvem "Námořní modř s prvky tyrkysové" (té tyrkysové by tam ale nemělo být moc, jinak už by to nebylo "čistý"). Přesně takhle vnímám tvůj pohled na speed metal a desky zde zmiňovaných kapel... :)

18. 02. 2013 17:38

Speed - stále Savage circus. - lukáš

To GNT: Ještě než vzniknul helloween, hodně dlouho pod pojmem speed metal jmenovali hudbu metallicy . Nebo Angel dust - Into the dark past. Ano, dnes je spíše symfonický, nebo prostě metal s orchestrálními pasážemi, progresivními prvky - NIghtwish, nebo poslední tvorba Blind guardian. Vynikající tohoto druhu , tedy s čístým v uvozovkách starým speedem jsou Savage circus.

18. 02. 2013 14:48

- GNT

Lukáš: "Co vnímáte pojmem speed metal!!" Vždycky jsem si myslel, že je naprosto zřejmě a jednoznačné, ale zdá se, že co člověk, to jiná představa o tomto skomírajícím (možná už mrtvém, poslední zmrtvýchvstání bylo kolem r. 2000, dnes už je patrný odklon od speedu téměř už všech kapel - a nebylo jich mnoho - které ho hrály) žánru. Spousta lidí si myslí, že speed je vše rychlejší, co skupina, označovaná alespoň v některém období své historie sama sebou i kritiky za powerspeedovou, vyplodí. Myslím, že bychom jim tuto představu, i když zcela mylnou, neměli brát. Jiní považují za speed i všelijaké spíše trashové klopýtačky s rychlými kopáky, ovšem jinak jen průměrně rychlé (např. když už jsme u Helloweenů, skladby Push či Kill It). Straigh out of Hell obsahuje podle mě jen dva víceméně nezpochybnitelné speedové songy: Burning Sun a Years, všude jinde je speed je jakýmsi kořením, obvykle je speedový jen refrén, tj. max. 1/3 dané skladby je ve speedové rychlosti. Myslím, že u posledních nahrávek je velkou vzácnosti narazit na celospeedovou skladbu - fragmentový speed - a v podstatě žádný jiný - nalezneme na posledním albu Black Majesty, White Skull, Andre Matos atd. Je už jasné, že jde o módní trend, a že podobný přístup budou mít i jiné skupiny. A co se Weikatha týče, ten Helloween neopustil; právě jeho skladby v sobě obvykle nesou odkaz starého Helloweenu, jediný on neexperimentuje, vše je, jak má být. Možná právě proto se jím složené věci stávají terčem kritiky lidí, kteří by Helloween rádi viděli jako progresivní partu (je pravdou, že v posledních letech progresivistům kapela vychází značně vstříc). Pokud si někdo myslí, že nový Stratovarius je skvělý speed, pak mu jen lze popřát, ať si ten speed užije, zdá že takové speedu bude teď všude přehršel.

18. 02. 2013 12:12

- vn

Na netu jsem koukal na rozhovor s Andim,kde mu polozili otazku ohledne setlistu k Hellish Tour II..Rikal,ze z novinky bude 4-5 pisnicek.Tak si myslim,ze to budou Nabatea(Myslim si,jasny otvirak),Wanna be god,Burning sun,Asshole,Straight. ..,pak 3-4 Keepers veci (je jasne ktere) a zbytek je neznam prave..

18. 02. 2013 10:57

Setlist - Anonim

Setlist Helloween? Viděl bych to jako vždycky 2 - 3 věci z novinky, 1 - 2 překvapení a zbytek věci z Keeperů. Už mě s tim taky docela štvou. Přitom v Derisově éře udělali tolik hitů, který by mohly bejt pravidelnou položkou v setlistu jako Sole Survivor, Perfect Gentleman, If I Could Fly, Mrs. God, As Long as I Fall a další.

18. 02. 2013 9:14

Možná Handful of pain ještě . - lukáš

To Vn: MOžná ještě Handfull of pain. Ano, hráli jí k turné 7 sinners , bohužel vidím to marně .... Snad se pletu !! ...

17. 02. 2013 23:03

30. Januar opět 2013. - lukáš

30. Januar 2013 Setlist: 1.Are you metal, 2. Eagle..., 3. Where the Sinners go, 4. Power, 5.I can, 6. Hell was made in heaven, 7.Drum solo , 8.Im alive, 9. Who is Mr. Madman ? , 1é. Steel tormentor, 11. Future world , 12. I want out, Encore : 13.Dr. Stein.

17. 02. 2013 22:50

- vn

to Lukas : Setlist samozrejme sleduji,jenze to co bylo hrano na 70000tons defakto opisovalo setlist k turne 7 Sinners.. Jsem vazne zvedavs s cim prijdou 28.unora v zahajovacim koncertu v Barcelone,pac jak znamo setlist Hells meni behem turne opravdu minimalne.Pral bych si vice veci z Better Than Raw to je ma srdcovka!Kdyby odehrali take treba neco z Time Of The Oats taky bych bral treba nejaky zasek.. Jinak Future World si rekl bych urco strihnou s Hansenovcema! No uz se na koncert do Prahy tesim! :-)

17. 02. 2013 22:47

28. januar - 70 000 .. setlist - lukáš

28 . januar 70 000 Tons of metal: 1.Are you metal, 2. Eagle fly free, 3. Where th Sinners go, 4. Power, 5. If I could fly, 6. Burning sun, 7. Drum solo, 8. Im alive, 9. Who is Mr. Madman ? 10. Future world, 11. I want out, Encore : 12. Dr. Stein.

17. 02. 2013 22:44

Setlist 70 000 tons of metal. - lukáš

To Setlist z prvních dvou koncertů v roce 2013 : 1. Co hráli ze Straight - Jen Burning sun 2. Jaké písně maj nově v setlistu , které dlouho nehráli - Steel tormentor, Power, I can, Hell was made in heaven. Žádné " větší překvapení " z prvních dvou koncertů není . Když zadáte helloween setlist a dáte myší - všude ve světě - vyjedou Vám právě tyto setlisty.Pozitvní je , že nehrajou tolik sol, jako třeba na Wackenu.

17. 02. 2013 22:36

to vn - Soichiro Honda

Nabataea, Burning Sun, I Want Out, Future World, Eagle Fly Free na 100%.. zvyšok tažko povedať ale asi to čo vždy.

17. 02. 2013 22:30

Setlist - vn

Zajimal by mne realny koncertni setlist,tipne si nekdo??

17. 02. 2013 19:12

Oprava - stratovarius nemesis. - lukáš

Oprava - Stratovarius nemesis.

17. 02. 2013 16:31

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08433 sekund.