ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Redaktorská bilance roku 2013 (Hermes)


- ephippiger

Jinak z The Wolves Die Young mám spokojený úsměv na rtech. Pokud budou ostatní skladby podobné kvality a občas se zrychlí, bude to další výborná Sonáta, tentokrát v mírně odlschool hávu.

8. 02. 2014 19:02

- ephippiger

Soichiro Honda: Mnohdy mi přijde že mají. Jako by se skladatel nechal unést tou rychlostí a vzletností a nebál se sypat jeden nápad za druhým. Zatímco u utahaného středního tempa z něj lezou i utahané a mizernější nápady. Ne vždy, ale velmi často ano... Sonata je jeden z mála případů, kdy mi to zpomalení zas ta nevadilo a nápady zůstaly.

8. 02. 2014 18:59

- Hellhammer

Po tom co kapela ukázala na Unia a Days Of Grace,jak umí a jaký má nápady,mě fakt skladbou jako The Wolves Die Young neopijou...Poměrně pomalý tempo,žádná pořádná nosná melodie,tak se to celý plácá dokola..Fuj

8. 02. 2014 17:28

- Hermes

Mne se "The Wolves Die Young" libi teda moc, bez napadu se mi rozhodne nezda, a je tez mnohem melodictejsi nez vetsina pisni minulych tri alb (jen tempo mohlo byt vyssi). Zvuk mi tez asociuje Winterheart´s Guild. Na netu se ted objevil rozhovor s Tonym a Tommym, kde je o albu rec. Takze to vypada, ze opravdu kapela vraci zpet (dle slov Tonyho by tato deska mohla byt primym pokracovanim Reckoning Night), rychle pisne tez ocekavat muzeme, takze jsem velmi zvedavy, jaky bude cely vysledek. Ja doufam, a modlim se, ze maximalne uspokojivy.

8. 02. 2014 17:00

- Soichiro Honda

speedové aranžmány a melódie/nápady nemajú nič spoločné.. taká Unia od SA má toľko kápadov, že iná skupina by z nich vyžila na 3 albumy minimálne.. s Rhapsody to je otázne, Stratovarius však nudný teda rozhodne nie je.. k The Wolves Die Young asi toľko, že celkom v pohode, ale mám pocit, že album sa bude niesť v duchu Winterhearts Guilt (ako aj singel), čo by som bol veľmi nerád ale nechajme sa prekvapit

8. 02. 2014 16:33

- ephippiger

Chtěl bych něco dodat k té věčné válce ohledně speedu... Nejsem úplně ortodoxní speedař. Ona samotná rychlost bez ničeho dalšího je nuda. Ale u dobrých speedových nahrávek s tou rychlostí přichází i další věci. Jako ohromná dávka energie, radosti, parádních chytlavých melodií, tuna nápadů. Každá skladba má svou nezaměnitelnou atmosféru a emoce, prostě svoji duši... A problém je v tom ,že když kapela zpomalí, tak se obvykle ztrácí i ostatní výše zmíněné kvality. Najednou už to nejsou dva, tři dobré nápady na skladbu, ale maximálně na album. Veškerá energie, veškeré melodie mizí kamsi do neznáma. Když třeba poslouchám nejnovější Rhapsody nebo Stratovarius, tak slyším akorát sterilní střednětempou nudu bez známky čehokoli zajímavého. Skladby totálně bez duše, splývající jedna s druhou. Je to smutné, co se s tak výborným žánrem poseldní roky děje.

8. 02. 2014 15:35

GNT - Hellhammer

Na netu už běhá nový singl Sonaty jménem The Wolves Die Young..Nevím jak to slyšíš Ty,ale já jsem přesně tohle od kapely bohužel nechtěl,střednětempý power metal bez nápadu ve stylu Ecliptica.:((

8. 02. 2014 10:46

- Hellhammer

Jenže někdy je právě ta věrnost žánru důvodem k líbí/nelíbí..U některých kapel zbožňuju progres a vývoj (Mayhem,Korn,Satyricon),u některých se zase modlím aby zůstali ve své původní jasně dané škatulce a nezkoušeli se "vyvíjet" (Cradle of Filth,Children of Bodom..)

7. 02. 2014 8:39

- Bubák

Já nechápu, proč furt řešíte kraviny typu je to speed nebo není... hudba je buď dobrá nebo špatná a propojuje se další podmnožinou líbí nelíbí. A ať je to zplácaný z čeho chce, na ničem jiným nezáleží. ;-)

7. 02. 2014 6:05

- Soichiro Honda

Ja mám od stratovarius najradšej melancholické, depresívnejšie skladby, Tolkkimu to išlo zo srdca (vieme prečo) a hlavne na mojich najpočúvanejších albumoch Destiny a Stratovarius tie emócie tečú prúdom.. možno preto mi novšia tvorba kapely, pokračujúca v tomto smere vôbec nevadí a chápem, že niekto kto bol skôr zaťažený na skladby typu Father Time, tak ten sa v novej tvorbe nenájde

6. 02. 2014 21:31

lukáš - Hellhammer

Nemůžu úplně souhlasit,Nemesis je velice vyzrálá nahrávka,i když už je jinde než Strato do r.2003..Je pravda,že vrchol kapely Infinite asi nepřekonává,ale Episode se podle mě vyrovná,žádný propastný rozdíl v kvalitě tam není...Je jiná a jinak výborná:)

6. 02. 2014 18:52

- GNT

Soichiro Hondo: power ještě nemusí být speed, o nových Derdian jsem slyšel respektive četl, že tu o žádný speed nejde. Ano je spousta CD, kde je jedna, vzácně dvě speedové skladby, jednu speedovku vám dnes na album spíchne i kapela mimo žánr (třeba folkmetalová alba říznutá powerem). Ale nic výrazně speedového není (od 3 skladeb na albu výše).

6. 02. 2014 18:08

- lukáš

To Savapip : Myslel jsem ze děláš rozhovor s Kreysonem ty. Ok, počkám tedy na odpověď Pepsiho. Dík lukáš

6. 02. 2014 17:49

- Savapip

to lukáš: snad Ti Pepsi poví víc odpoví, já s tím rozhovorem nemám nic společného ;-)

6. 02. 2014 17:45

Stratovarius , sonata . - Lukáš

Stratovarius byli nejlepší v době alba Episode a Infinity !! MIloval jsem hlavně styl bubeníka Jorga Michalela v skladbách stratovarius. Nikdo si je nemohl splést s žádnou jinou kapelou !! Nemesis je kvalitní deska , ale s Episode , Infinity, tedy co se týče kvality písní , to má pramálo společného.

6. 02. 2014 17:10

Rozhovor Kreyson ?? Savapip ?? - lukáš

To Savapip : Promi|ň že to píšu sem, ale kde je ten slíbenej rozhovor s Kreysonem co měl vyjít o vánocích ??!!!! Díky LUkáš

6. 02. 2014 17:06

to GNT - Soichiro Honda

Pagan má pravdu, doplnil by som ešte KELDIAN.. speedu je veľa, stačí sa trocha povŕtať v youtube, je síce underground ale dá sa nájsť.. prípadne skúsiť japonské kapely.

6. 02. 2014 16:43

- Pagan

Jen pro doplnění šest vynikajicích power metalových fošen z loňského roku, jež jsem zatím v žádné bilanci nenašel: DERDIAN - Limbo, KALEDON -Altor: The King's Blacksmith, NAUTILUZ - Leaving All Behind, OPERADYSE - Pandemonium, TITANIUM - Titanium a WARDRUM - Messenger.

6. 02. 2014 16:23

- ephippiger

Proč nidko nezmínil nejnovější Derdian? To je jasně nejlepší power/speed album posledních let.

6. 02. 2014 16:17

- GNT

Hellhammer: on to někdo někde zmínil, tj. informaci, že ranná Sonata měla za vzor Stratovarius a pak už to jelo samospádem, každý tuhle infomaci opisuje, přitom by mu jeho ucho mohlo napovědět, že v hudbě Sonaty není z Tolkkiho rukopisu ani zbla, jediné, co mají oba pánové podobné je to, že mimo jné taky dělali speedové skladby, možná o trošičku ještě rychlejší než dřívější kapely, někde jsem dokonce četl, že např. některé speedové songy na Silence jsou z bubenického hlediska na samé hranici možného, tj. na hranici normální písně s klasickou strukturou, jít dál už znamená vyrobit něco, co tu strukturu naruší, dál už je možná je nějaká blacková klepačka a k téhle rytmické sktruktuře by zpěv speedového zpěváka (v podstatě tenor), minimálně v refrénech táhlý a pomalejší vůbec nešel. Bohužel speedovou rychlost neumím vyjádřit v taktech, ale spolehlivě ji poznám (občas je to na hraně).

6. 02. 2014 16:02

<< 1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08392 sekund.