CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HANNIBAL – Cyberia

Marketing je ošemetná věc, která může, když je správně použitá, vecpat komukoli cokoli a ještě mu namluvit, že se mu to líbí. Samozřejmě je to většinou otázka financí, ale většina kapel si uvědomuje, že tohle není věc, kterou by se vyplatilo zanedbat. Jenže jsou i kapely, které to prostě nezvládají. Řeč je mimo jiné o britské kapele Hannibal. Nejsou to zas taková ořezávátka. Už mají na kontě druhou desku a všichni členové jsou původem z Řecka. Zakládající člen – zpěvák Alex Balakakis, alias Hannibal, předtím zpíval v kapele Spitfire. Po vydání debutu „This Is U“ kapela přesídlila na britské ostrovy a na novince „Cyberia“ přišla s velmi chutnou kombinací power metalu a industrialu.

Na nahrávce mě jako první zaujal parádní obal. I stránky mají vymakané. Jenže! Sehnat o téhle kapele nějaké informace mimo oficiální stránky je prakticky nadlidský úkol. Nejsou na Encyclopaedia metallum, nejsou na Last.fm, nejsou na Facebooku. A přitom je to přesně ten typ kapely, které kdyby se někdo pořádně ujal, naprosto lehce by dokázala vyvolat velkou mánii. Jejich hudba má moderní zvuk, přináší neokoukané postupy a hlavně zajímavé spojení populárních industriálních kudrlinek s přímo nakažlivou chytlavostí, která vás nutí si album pouštět pořád dokola, ačkoli to vlastně nemusí být úplně váš šálek kávy. To je hlavní plus téhle party – ve všem tom moderním balastu (který je na druhou stranu skvělým ozvláštněním, o tom žádná) nezapomínají na silné melodie a zpěvné refrény. Alex má navíc moc příjemný hlas.

Milovníci melodií, nenechte se odradit první skladbou „Burn me Alive“, která je největším příklonem Hannibal k čistému industrialu. Moderní postupy, strojový rytmus a sekané riffy na nás zaútočí dost nekompromisně. Tady už pro ty melodie moc místa nezbylo. Od druhé skladby „Angelryche“ se ale všechno mění k dobrému. Musím přiznat, že melodický hitový refrén v této skladbě mi při prvním poslechu vyrazil dech. Říkala jsem si, jak by bylo fajn, kdyby tak zněla celá deska – a ona zní. Vlivy jsou tu jasné – sem tam je to takové to Deathstars metal-disco, chvílemi to zas zní, jak kdyby se HIM rozhodli hrát industrial („Let the Rain“). V předposlední „Psychodrome“ cítím Type O´Negative, a to, jakým stylem s touhle inspirací naložili, mi v dobrém připomnělo kolegy Voyager.

Hannibal se podařilo na album nasázet velkou nálož hitovek. Asi vůbec nejlepší je rozvleklejší „Sacred Alphabet“, ta by lehce mohla pocházet od mnohem slavnější a ostřílenější bandy. Každopádně album stojí za poslech a docela se vsadím, že většina lidí jenom u jednoho nezůstane. Ano, je to vlezlé. Ano, veze se to na vlnách trendu. Ale stejně tak je to originální záležitost s vlastním ksichtem, ve které kapela prokazuje talent pro tvorbu chytlavých skladeb. Jen škoda té zanedbané propagace, zatracená škoda!

Ray             


www.hannibalnation.co.uk

Seznam skladeb:
1. Burn me Alive
2. Angelryche
3. On your Knees
4. My God
5. Somebody Wake me
6. Insane
7. Let the Rain
8. Sacred Alphabet
9. Rise
10. Into the Water
11. Where do we go
12. Psychodrome
13. Cyberia (The Fall)

Sestava:
Hannibal – zpěv, kytary
Stelios Sovolos – kytary
Stelios "Hulk" Apostolou – basa
Herc – klávesy
Dimitris Xekalakis – bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 52:13
Vydavatelství: Sleaszy Rider Records
Země: UK

Diskografie:
2006 – This Is U
2012 – Cyberia



Vydáno: 31.05.2012
Přečteno: 2936x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Vynikající věc,...8. 07. 2012 13:57 Veronika
Mam to stazeny.....31. 05. 2012 19:21 vn


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09315 sekund.