BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - The Lord Of Steel


- htaedas

Hudebně návrat k starým pořádkům, ale melodicky, hlavně v refrénech, mi předchozí "opulentní" album přišlo lepší. Basově nabušený alba mám rád, ale zde už je to trochu moc, ale aspoň na ní DeMaio hraje jako na basu a ne jako na kytaru s efektem. Balada mě zde zrovna moc nechytla. Za to El Gringo je jasný hit. Dá se říct, že celá skladba je jeden dlouhý refrén a chválím neustále sólující kytaru.

6. 01. 2022 11:01

TLOS - rumcajs

The Lord of Steel si zaslouží vyšší hodnocení. Jsou to konečně klasičtí Manowar, oproti přechozím deskám, byť album není tak hitové, jako jejich nejlepší věci. Ale kdo by to sakra po tolika letech čekal? Já si tam svoje pecky najdu - úvodní titulku rozjíždí skvělý riff, klasikou a největší peckou je tu ale Born in a Grave. Touch The Sky, Expendable a Annihilation jsou taky standardní Manowar pecky, špatné nejsou ani Black List a El Gringo. Koli kapel má na albu tolik kvalitních písní a minimum vaty? Já dávám TLOS 7,5.

21. 04. 2020 13:22

BINGO! :-) - Kolík

Ovšem až Overkill tomu dali ty správné "koule"! Dle mého názoru jedna z nejpovedenějších coververzí. Album Feel the Fire se i díky ní dá poslouchat pořád...

19. 02. 2014 19:16

- Pepsi Stone

Sonic Reducer od Dead Boys? :-D

19. 02. 2014 11:04

Tak jsem si... - Kolík

...na závěr dnešního dne chtěl dát něco na volume 10 po vzoru Manowar a nakonec to nejsou Manowar, ale Sonic Reducer - megahit z roku 1985. Kdo uhádne z jakého alba jaké kapely je, ať napíše! :-)

17. 02. 2014 23:18

Regulérní CD - František Šafr

Nové CD kapely Manowar vůbec není špatné, ale není ani ohromující. Podivný zvuk baskytary mi trošku kazí atmosféru alba, ale skladby "El Gringo" a "Righteous Glory" jsou hymny a to bez debat!

6. 12. 2012 16:55

A máme tu... - Kolík

...finální CD verzi Lord of Steel! Předchozí Hammer Edition byla skutečně nedotažená, postrádající jednu skladbu. Zvuk je křišťálově čistý, nebýt zbytečně ujetých skladeb Manowarriors a Hail, Kill and Die, mohlo by toto album aspirovat na plný počet bodů...

6. 12. 2012 8:34

- Marek Šíma

Dodatek: tyhle teoretické věci mě nikdy nedokážou odradit, vždycky jsem si říkal, že recenzovat hudbu je velice odvážné a také zbytečné, protože nikdo si nevybírá poslech na základě teoretických termínů.

9. 09. 2012 12:13

- Marek Šíma

Mě se líbila každá jejich deska (na každé jsem si našel několik skladeb, které mě chytly), včetně těch posledních (pro mě samotného to bylo moderní a protože ty intra a další serepetičky jsem viděl i u některých jiných kapel, tak mi nevadily). Tato nová deska nám opravdu přináší jen čistý, old schoolový heavy metal a nic víc. Na desce se dá pořádně poslouchat jen skladba "El gringo", která je narozdíl od zbytku svižná a neutápí se tolik ve stereotypech. Manowar beru jako srdcovku, kterou poslouchám od cca 15 let a toto album mě tedy zklamalo mnohem víc, než ty předchozí (co se vám na tom ksakru nelíbilo? Dost se divím, že skalní fanoušci nemají rádi God or Man, Sleipnir, což když už nic jsou rychlé nářezy).

9. 09. 2012 12:05

Ani se nechce... - Kolík

...věřit, kolik kritiky se zde sneslo na nové Manowar. Každý z rejpalů by se měl zamyslet, s čím vlastně "The Lord of Steel" srovnává. V rámci diskografie Manowar to skutečně není nejlepší album (ale také ne zdaleka nejhorší). Ve srovnání s tím, co vychází od ostatních metalových kapel v posledních deseti letech, je to ale bezesporu špička! Uvidíme, jak bude vypadat finální CD verze, ale věřím, že "The Lord of Steel" bude patřičně oceněno později a především po živých prezentacích...

11. 08. 2012 20:18

- RedMajor

Bože, tady je ale nevěřících :D... Jako dlouholetý fanoušek Manowar musim říct, že mě Manowar novou deskou překvapili. Komu se jejich styl muziky, image a názory nelíbí, je zbytečný aby o nich psal, jestliže někdo čeká, že začnou hrát grind, core, death nebo thrash je na velkém omylu. Nová deska má mnoho silných songů (Lord of Steel, Manowarriors,Born in a grave, Touch the Sky,Annihilation,Expendable,Righterous Glory) všechny jmenované se povedly a každej fanoušek ví, že s kažkou deskou má manowar jiný zvuk a trochu jiný styl už od desky Triumph of steel ;) nová deska, která bude pravďěpodobně na světě za dalších 4-5 let bude naprosto odlišná od Pána Oceli ;) A myslím si, že většinu MW muziky ocenili fanoušci až postupem času. Co se týče koncertů obecně... byl jsem na koncertech od KISS až po RAMMSTEIN a na žádným neuslyšíte tak silný a čistý zvuk, sympaťáka za mikrofonem s kterým paří celá hala. Slyšel jsem názor mnoha lidí, kteří byli v roce 07 na Manowar a nejsou to nějací skalnáci, všichni se shodli že v roce 07 patřili MW k tomu nejlepšímu co na živo viděli a proto si určitě nenechají ujít ani letošní zastávku amíků u nás.

10. 08. 2012 10:03

- GNT

Všeobecný přehled u kritika? Ano, to by měl být první předpoklad. Ale je to dnes při tom množství nahrávek vůbec možné? Velmi povrchně možná ano. Člověk dnes nemůže mít podrobnější přehled ani ve svém oblíbeném žánru (což mě osobně docela vadí, snažím se, ale nestíhám všechno naposlouchat). A v určitém věku zjistíte, že nemůžete mít všechno a být všude. Je jenom pár jedinců, kterým takzvaně neujede vlak. A i ten nejvzdělanější recenzent nám přinejmenším mezi řádky sdělí svou příchylnost či nenávist k tomu či onomu žánru. Proto je lepší přiznat barvu a nevrtat se v něčem, co nemám rád. Kritiku Manowaru bych bral od znalce skupiny - teď se do nikoho nenavážím osobně protože nemám času projíždět celou diskusi a ujasňovat si postoje diskutujících. Kdo nemá tento styl hudby v oblibě, komu připadá směšná, tupá, blbá, nechť řekne svoje, ale nikdy by neměl psát oficiální recenzi, byť by měl vystudované tři vysoké školy kritky. Podotýkám, že současný Manowar nemusím, neposlouchám ho a nechci poslouchat. Ale nechci nikomu hanět jeho muziku a vyvyšovat se nad něj.

9. 08. 2012 12:58

- pepé

PS. půl diskuze se tu řeši, že každý má nějaký subjektivní názor, tak jak může někdo poznat co sračka je a co ne??? Co jsou podle tebe kriteria pro označení za sračku????? Jsou věci které jdou hodnotit naprosto objektivně a to kvalita zvuku, tempo a podobně popřípadě srovnání těchto kritérií s jinou nahrávkou. Ale jak někdo o něčem může říct, že je něco sračka?!! Je to jako by si někomu vpálil do ksichtu že má vkus na hovno. Vkus nejde hodnotit!!! Někdo rád jablka někdo hrušky, někdo má rád rychlý někdo pomalý, někdo má rád holky a někdo zas kluky, někdo klade důraz na text někdo na kvalitu...tak už se prober a měj soudnost sám nad sebou. Protože karikaturu děláš jen sám ze sebe... Já třeba souhlasím s tím, že Manowar měli poslední poslouchatelné album Triumph Of Steel ale nikdy bych si nedovolil tvrdit, že ostatní alba jsou sračka! Nikdy! proč? Protože znám spoustu lidí kterým se líbí zase ten zbytek co mě ne a já RESPEKTUJU jejich názor. Čert vem komentáře ale když sakra píšu recenzi? ...a že já se vůbec snažím...stejně nic nepochopíš ...

9. 08. 2012 12:02

- Pepsi Stone

Recenzi by měl dělat takový člověk, který má přehled v rockové muzice, je takzvaný univerzální redaktor (čili, že dokáže napsat death i pop rock) a pozná kvalitní věc od sračky. Kdyby tady všechny recenze na nový Manowar byly pozitivní, k téhle diskuzi nedojde. Skalní fanoušci této kapely se nikdy nesmíří a nikdy nepřipustí fakt, že se z Manowar stala karikatura sebe sama a že jejich dsky nesahají ani po poklopec Fighting The World a Kings Of Metal.

9. 08. 2012 7:35

- GNT

Recenzi by měl dělat především člověk, který má daný žánr rád, ctí jeho pravidla a orientuje se v něm. V opačném případě nejde o recenzi, nýbrž o výlev osobních antipatií. Zákopy mezi žánry (nejen metalovými) a jejich ctiteli jsou poměrně hluboké. Fanda do deathu jen málokdy obdivně smekne před melody albem a platí to i naopak.

8. 08. 2012 13:27

- pepé

PS. uvedl jsem to tak pro vysvětlení rozdílů. Kdo mluví o chválení? pochopil si pointu? Neber to jako urážku, nevím jestli to děláš schválně nebo s tím máš nějakej problém protože vždy se zaměříš na opačnej konec nebo to vytrhneš z kontextu

7. 08. 2012 21:09

- Venca

Pepsi: Jako v jednom nejmenovaném metalovém časopisu? :-))))

7. 08. 2012 16:28

- Pepsi Stone

Co je pro tebe oficiální recenze a neoficiální. Oficiální je ta, která je předem domluvená a vždycky pochválí i sebevětší sračku?

7. 08. 2012 14:48

- pepé

PS: může ale promiň ve tvém případě je to dost ubohý. Recenzent může říkat svůj osobní názor ale pokud možno bez osobních výlevů. Podle tebe teda recenzi může psát každej idiot a kvalitní recenze se neliší od proneseného názoru večer po práci v hospodě na pivě. V tom případě nemá cenu si číst oficialní recenze...nějakej názor mi řekne úplně každej.

7. 08. 2012 14:42

- Pepsi Stone

I recenzent může mít svůj názor na to jak se která legenda chová a jak vypadá. Ten názor může být už od jejích začátku trvalý a neměnný!

7. 08. 2012 7:57

1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08477 sekund.