CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - The Lord Of Steel


- Aldys

výborný album, už ted' se těším na koncert ve Zlíně ,) a ani ten zvuk mi nepřijde už strašnej, ach to bzučení basy ,)))))

22. 07. 2012 21:48

- Pepé

Zvuk: nechápu co tím zvukem sledují. Ale příšernej zvuk basy není vše. Každá piseň místy limituje nad 0dB dynamického rozsahu na tvrdej ořez. To by nenechal žádnej zvukař proto finální verze bude jisto jistě jiná (doufám). I Loganova kytara má velmi "levnej" zvuk. Celé album se zvukově pohybuje ve velmi hlubokých kmitočtech a při poslechu jsem vděčný za každý vyšší tón kterým mne obdaří pouze jen výměčně Ericuv vokál. Zvukově to je velmi slabé. Nejrychlejší song je Manowarriors který má tempo tuším +/- 170bpm a pak už to jde jen dolů, takže žádná divočina to taky není. Osobně si myslím, že tahle skladba má absolutně příšernej až dětinskej text. Black List je asi největší nuda z celýho alba protože od začátku až po konce se pohybuje v jedné tónině. Eric dokonce téměř každou sloku zakončuje stejným sestupným tónem. Další způsob jak tahat z lidí peníze je kravina. Za tu dobu než to výjde oficialně, si to všichni poslechnou na netu který je toho plný a ztratí motivaci ke koupi CD. Kdyby Manowar kdykoliv chtěli hlavně vydělávat prachy, udělali by ve své historii spousty věcí úplně jinak včetně změny svého vystupování k větší neutralitě. Sic by neměli tolik Die-Hard fans ale za to by jich měli víc a tím i víc peněz.

15. 07. 2012 18:37

Zvuk - oyodo

Je pravda, že zvuk je naprosto příšernej. Ale jak uvádějí, tohle je nějaká pre-release verze. Takže podle mě je to schválně tak namixovaný, spíš jako demo. Plná verze má být až v září. Tohle je jen další způsob, jak tahat z lidí peníze. Když už nemají nápady, tak zkouší co se dá.

14. 07. 2012 10:25

Zvuk - Mike

Po celou dobu diskuse se tu řeší nepodstatný blbosti typu jestli je vhodný, aby téměř šedesátiletý chlapi nosili kožený slipy, nebo pohoršování nad tím, že Manowar jsou jedno velký klišé, ale stěžejní věc, s kterou podle mě stojí a padá úroveň poslední desky se tu sotva zmiňuje a sice zvuk. Mlůj skromný názor je tento - kdyby byla deska pořádně nahraná - De Maiovi byl rozšlapán a vyhozen do konťáku ten příšernej bustr z krabičky od mejdla, tak jde deska zvukově o 80 % nahoru. Párkrát se tu zmínilo, že deska je utahaná, bez drive atd. Není to tím, že by byly skladby nějak výrazně špatný, nebo že by texty byly klišovitější než obvykle, je to pouze a jenom zvukem. Kdyby basa nepřeznívala tam, kde má zařezávat ( tedy skoro všude ), Loganova kytara by se v sólech neutápěla v moři nekonečnýho bzučení tak, že to mnohde vyznívá jako by to hrál nějakej ambiciózní umělec z vesnický zábavový kapely, jednalo by se o vcelku dlůstojnej počin. Takhle je ta deska zvukem prostě zmršená a spíš by mě zajímalo, kdo je za toto zodpovědnej. Jestli vožralej zvukař ve studiu, nebo jestli si to prosadil De Maio. V druhým případě by to byl daleko větší prlůser. Howgh

14. 07. 2012 9:39

- Venca

Vždyť tady ale nikdo svůj názor za boží zákon nepovažuje... Jestliže si Pepsi myslí, že je image Manowar trapná, tak se nad tím můžeš maximálně zamyslet, rozčílit, pousmát, ale tím to hasne. Je to jeho názor. Nic víc.

13. 07. 2012 9:32

- Vojta

Mě osobně se líběj všechny desky od Manowar. Jen těžko hledam song kterej se mi od nich nelíbí. Když máte rádi ten styl a chcete pochopit tu hudbu tak se vám to bude taky líbit, ale pokud k nové desce přihlížíte způsobem, že hledáte něco co byste nmohli zkritizovat, dělejte si to když vás to baví, ale mě nová deska nepřipadá vůbec špatná(kromě divnýho zvuku basy).

13. 07. 2012 9:28

- kal

Tass: ty si absolutně nepochopil pointu. Však já souhlasím s tím, že recenze je vždy subjektivní a že by se nemělo vychvalovat něco co stoji za prd....Vždyť já sám říkám, že to nový album stojí za prd, otom jsem psal níž. A vůbec mi nejde o manowar...čtu tuhle diskuzi pro to, že si pár jejich songů rád poslechnu i dnes. Jediné co mi vadí, je ta nadřazenost vůči vkusu ostatním. Příklad: Já neposlouchám hip-hop, techno a podobně...pro mě to není hudba a jsou to vyloženě sra*ky ale respektuju to, že se to někomu líbí. Každej má totiž svůj vlastní vkus a vkus nejde hodnotit. Hudba je umění a né věda. Takže když se něco nelíbí "mě" neznamená to, že to je "špatný"...ten kdo si to myslí je s prominutím zoufalec. Omílana image kapely je vyloženě trapná pro "tebe"...já zas znám osobně spousty lidí kterým se to líbí a já respektuju stejně to, že se to tobě nelíbí, tak respektuju i to, že jim se to líbí. Kapiš?

12. 07. 2012 20:31

- Tass

kal: Na začátku jsi psal, že nechceš řešit manowar, teď tady zastáváš pozici die-hard fanouška, tak se rozmysli, o co ti vlastně jde /a zároveň věřím, že z toho za pár let vyrosteš/. K tvému příspěvku už nemám co dodat, snad jen, že by ses měl naučit pořádně číst. Cizí názory na cokoliv mám někde, cituji sám sebe: "Do psaní těchto nesmyslů bych se vůbec nepouštěl, nebýt opětovných inteligentních poznámek pepého o tom, jak by recenzent měl být objektivní." A znovu dodávám, že nic jako objektivní recenze neexistuje, pepsiho článek rozhodně svou úroveň má a když album stojí za hovno, tak se zkrátka kritizovat musí. Taky bych nepsal oslavné ódy na pičovinu, která má snad jedinou dobrou skladbu. Omílaná image kapely je jednoduše trapná. Kdyby jejich alba překypovala nápady, skousnul bych ji jakožto "manýr geniálních megastárs" a držel bych hubu, ale vzhledem k situaci, jaká kolem manowar panuje, je jasné, že image je to jediné, co jim zbylo. Kvalitní hudba je pryč, tak si alespoň hrají na drsňáky jako za mlada. Achjo.. A propó, manowar lidi už dávno nebaví. Byl jsi na jejich posledním koncertě v cz (mor)? Katastrofa. P.S.: SubJEktivní.

12. 07. 2012 19:23

- kal

Pepsi Stone: týý vo*e ty seš nějak chytrej :-) Máš můj obdiv když dokážeš kritizovat namyšlenost a aroganci manowar a přitom si sám hraješ na boha co určuje vkus a názory ostatních...teda nenapadá mě nikdo, kdo jinej než bůh by to dokázal :-) Nap. k Manowar: asi v cca 90. letech Demaio v rozhovoru řekl něco jako "my se nikdy nezměníme, nechápu kapely co se ráno probudí, kouknou do novin a řeknou si "o bože, musíme změnit styl"" kounu se na ně o 20 let později a ten všivák nelhal :D K téhle "hádce" Pravda je, že recenze je vždy subjektivní a s tím nikdy nikdo nic neudělá. Na druhou stranu pepa psal "...NIKDO NEMŮŽE POKLÁDAT SVŮJ SUBĚKTIVNÍ NÁZOR ZA VŠEOBECNÝ FAKT" když se nad tím zamyslím, proti tomuhle prostě nejde nic říct! Tečka!!!

12. 07. 2012 14:51

- rosi

Tak tady je veselo jak se tak divam :) hele, recenze je vzdy vypovedi autora a nikdy to nebude jinac ...tedy pokud recenzent nedostane obalku za pochvalnou/spatnou recenzi. Me uz Manowar nebavi spoustu let, ale je mi uplne jedno jestli behaji v kozenych tangacich ...me uz taky neni 20 a oblikam se tak, jak chci ja a ne podle toho jaky ma vkus muj soused. Je to jejich image tak co ...koncerty (naposled MOR) jsou pro me velke utrpeni, ale vim o mistech, kde se cas nez se "dedci" vyradi da celkem pohodove stravit. Posledni fosna je dalsi vyvar ze "sto let" starych fusekli, ale jestli to nekoho bavi poslouchat, je to jeho vec :)

12. 07. 2012 13:06

- Bubák

Myslím, že je to tu debata o h..., ať si každej nosí co mu přijde cool. Důležitá je hudba. A že to někomu příjde úsměvný? No a? Šak hudba má bavit a rock je cirkus, ne? :-D K Manowar asi jen, že jsem si poslechl zatím jen první písničku a neznělo to vůbec špatně, ale ta basa je vážně děsná.

10. 07. 2012 19:59

- Pepsi Stone

Ne, to ne. Pasdesát mě fakt ještě nebylo... Ale tyhle kecy jsou v padesáti, i kdyby to byl jen marketingovej tah, což asi je, skutečně blbý a dovolím si říct, že i smutný...

10. 07. 2012 18:38

- ...

Pepsi Stone: Ty už si měl padesát aby si soudil co může chlapa v padesáti oslovovat?

10. 07. 2012 14:38

- Louis De Funes

Pepé: Ty jsi vyloženě vtipálek. Tvůj humor mě hodně pobavil :-)

10. 07. 2012 9:47

- Pepsi Stone

Od dvacetiletýho kluka ty kecy, co mají Manowar už 30 let, člověk bere, u padesátiletejch chlápků už si nutně musí ťukat na čelo.

10. 07. 2012 8:09

- kal

Tass: Ty máš nějakej vkus...proč ti vadí vkus ostatních?! Ano tohle nepřímo říkáš protože nedokážeš pochopit, že někomu se líbí něco jinýho než tobě. To co se líbí tobě je správný a to co se ti nelíbí je špatný? Neustálě mně bavíš :D a spíš postrádáš soudnost sám nad svými výroky. Netahám do toho jiné kapely...jde mi jen o princip. Když si kritik podle tebe může psát jak chce, tak proč mu někdo stejným metrem nemuže skritizovat jeho kritiku? a vůbec...mě to je fuk ale souhlasím s pepém, že pokud se recenze tváří že má být na úrovni, tak by taky měla mít nějakou formu protože kritizovat umí každej vocas a pro obyčejnej "suběktivní" názor se zeptám svojí mámy ;-) Co se týče manowar, tak mě se třebá líbí že mají svou image a že Demaio je takovej magor a taky se mi líbí (a to se mi líbí fakt upřímně) že mají stále stejné kecy. Třeba s ním nesouhlasím ale řekni mi která banda ti bude význávat stejnej názor 30let? V tom mám soudnst já a dokážu uznat obdiv. A vůbec nechápu oco ti jde....však celkově kapely tu jsou především pro to aby bavili lidi. jestli manowar baví lidi ať už tak nebo tak, tak je to snad dobře ne? A co se týče oblečení, teď pokud vím hrají v teplákách http://www.manowarfinland.com/kuvat/uutiset/manowar2012.jpg A co se týče alba...stačil mi jeden poslech. NUDA

9. 07. 2012 23:48

- Tass

A kdo říká, že gor/db směšní nejsou? Vyjadřoval jsem se k tomu někde? Naopak, veškeré blackové smečky hrající na image mě většinou neskutečně pobaví, stačil mi pohled na ve vedru se roztékající warpain behemoth. K popukání. A já extrémní styly neposlouchám, rejpale, nejsem schopen snést konstatní growl. Naopak, na KAŽDÉM albu manowar si najdu minimálně jeden song, který mě baví, tolik k tomu, že se mi manowar nelíbí, ale já narozdíl od "true fucking heavy metal brothers" nemusím vynášet do nebes všechno, co poslouchám. Co je směšnýho na tom, nosit kožené hadry? Viděl jsi někdy nějakou promofotku manowar? Sorry, ale jejich kožené trikoty v kombinací s macho kecy musí dostat do kolen každého soudného člověka. A pokud ti tohle http://media.classicrockmagazine.com/wp-content/uploads/2010/06/manowarpic.jpg nepřipadá na tyhle pány v letech "trošičku" ujeté, veškerou soudnost postrádáš a já k tomu nemám co dodat. Btw, proč do toho taháš ostatní kapely? Já se tady vyjadřuji výhradně k recenzované smečce, jiné kapely jsou mi šumák a ty neznáš můj názor na ně. Pokud tě to potěší, tak RW v aktuálním stavu považuji za ještě větší zoufalost, než tyhle 4 šašky /a to je dost co říci/. A ohledně výrazu "kritik nesnese kritiku", to je totální nesmysl, článek je vždycky subjektivní názor recenzenta na danou tématiku. Pokud autor nepoužívá vulgarismy, přehnaně citově zabarvené výrazy a má to alespoň trochu hlavu a patu, nevidím problém. Do psaní těchto nesmyslů bych se vůbec nepouštěl, nebýt opětovných inteligentních poznámek pepého o tom, jak by recenzent měl být objektivní. Objektivní recenze s verdiktem neexistují, tak se s tím smiřte. A abys neřekl, že si hraji na vševěda, tak se omlouvám za těch 10 let. Teď jsem na to koukal, léta vydání pánů manowar nemám tak dobře nastudovaná, a mezi Louder than hell /docela zábavná deska/ a WotW byl rozestup 6 let. Čili přestřel z mé strany. A znovu, já nejsem odpůrce hudby manowar. Prostě mi kombinace 40 let stejné /a dost TUPÉ/ aggro image v kombinaci s egoistickými výplody páně demája přijde neskutečně trapná a osobně nechápu, jak jim to může kdokoliv 15+ žrát. Hail and kill, pac a pusu.

9. 07. 2012 22:34

- kal

Tass: a proč nejsou směšní třeba Gorgoroth? Nebo Dimmu borgir? jedinej rozdíl mezi nima a manowar je žánr

9. 07. 2012 0:10

- kal

Tass: :-D právě se mi spestřil jinak nudnej večer. Chceš mi říct, že kritik nesnese kritiku? To, že kritik za svou práci nedostává odměnu neznamená, že si jen tak bez odezvy může psát co chce. Nechi tu řešit manowar...vůbec mě nebavi ty žabomyší války mezi odpůrcema a fanouškama...ale když si mne tak pobavil a navodil lepší náladu, tak mi mužeš říct co to sakra meleš? :D Co je směšnýho na tom nosit kožený hadry? Dělaji to pokud vím motorkáři (to manowar třeba jsou) a plno jiných kapel. Proč zrovna na Manowar vám to vadí? Jakých deset let nevydali řadovku? Očem to plácáš? To že se to nelíbi tobě neznamená, že se to nelíbí nikomu a že je to automaticky špatný...trochu nadhled

9. 07. 2012 0:03

- Tass

To je zase retardace. Nerad se opakuji, už jsem to tu totiž někde psal, ale nedá mi to. Pro všechny inteligenty typu pepé/vojta: Tyhle recenze nic jiného než "subjektivní výblitky" /jak jeden z vás poznamenal/ být nemusí, vzhledem k tomu, že autoři recenzí za svou práci absolutně nic nedostávají. Tohle je v podstatě jejich blog, kam si mohou psát cokoliv, pokud se vám to nelíbí, zůstaňte u svých osvědčených zahraničních zinů, kde jsou redaktoři většinou za pozitivní recenze placeni. Co se alba týče, to, že stojí za trus, že nemá drive, že nemá koule a že basa bzučí jako otravná vosa, to je objektivní FAKT a kdo to neslyší, možná by měl zvážit návštěvu ušního lékaře. Otázku, čím se manowar zesměšňují, snad nemůže vojta myslet vážně? Copak nosit 40 let stejné kožené slipy a vyřvávat u toho "Halleluja brother and sisters of metal, hail, kill and die!" je ukázkou důstojnosti/vyspělosti? To mě bralo někdy ve 12ti letech, dneska se tomu člověk již nemůže jinak, než smát. 10 let nevydat řadovku a namísto toho ze sebe chrlit horu stupidních dvd, jedno trapnější než druhé, je demonstrace čeho? Skladatelského přetlaku asi ne.. a kdyby to album po 10ti letech aspoň za něco stálo.. A abych nebyl osočen z něčeho nepředloženého, vůbec se nezastávám pepsiho, ten je mi jako recenzent vyloženě protivný, nepochopím, jak někdo může v každém druhé příspěvku shazovat melodický metal a přitom poslouchat ten snad nejvíc aggro styl /tedy hned po folku/, totiž natupírovaný, přeslazený glam. Egh, fuj. Vůbec jsem se k tomu nechtěl vyjadřovat, ale tihle die-hard máňowař fanoušci mi opravdu vhánějí slzy do očí, akorát si nejsem jist, zda je to lítostí nebo smíchy. Pokud chcete objektivní recenzi, tady ji máte: Manowar vydali nové album, jmenuje se Lord of Steel. Má 10 skladeb, zvuk basy rozhodně nepřeslechnete. Texty jsou tradiční, hudba je tradiční. Tečka. Tak by to asi nefungovalo, že..? *rolling_eyes*

8. 07. 2012 23:36

<< 1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09448 sekund.