CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - The Lord Of Steel


- pepé

Ray: obával jsme se že to z mého výkladu bude takhle pochopeno ale jde pouze o špatné resp. neúplné vyjádření. Nechtěl jsem ani naznačit aby se pouze chválilo. To v žádném případě. A dovolím si poupravit svůj předešlý příspěvek. Proti Tvé kritice vůbec nic nemám a vlastně se mi líbí. Už ani nevím, jak jsem došel k opačnému názoru.

8. 07. 2012 23:23

- Ray

to Pepé: Z tvého závěru vyplývá, že by člověk měl psát recenze jenom na alba, co může chválit, aby náhodou neurazil nějakého fanouška. To je dost zajímavá představa. Doporučuji k prostudování dílo Václava Černého "Co je kritika, co není a k čemu je na světě", ačkoli se zabývá literaturou, třeba ti osvětlí, že ryze subjektivní názory, které jsou správně podložené fakty, mohou přinést objektivní a obecnou recenzi

8. 07. 2012 23:13

- Pepé

Pepsi Stone: vůbec neřeším manowar nýbrž způsob napsané kritiky. Ale nehodnotím jen jednu ale všechny tři recenze se mi nelíbi. To jak píšeš o kapele je naprosto nehodné hudebního kritika. Prezentuješ svůj názor jako všeobecný fakt, což je hrubý nedostatek. Je naprosto jasný, že každý má svůj vkus. Každýmu se libí něco jinýho a to by měl kritik respektovat především. V opačném případě jedna polovina čtenářů se s ním stotožní a druhou polovinu uráží... Savapip:Ano souhlasím, recenze obsahuje vlastní názor nicméně je třeba rozeznat rozdíl mezi recenzí a vlastním názorem. ... Vlastní názory na Manowar: podle Vás jsou vlastně Manowar úplní ubožáci a všichni to vědí. Dělaji ze sebe kašpary a další tuny vycpávky co ve svých "rádoby recenzích" píšete. Nenapadá mě nikdo, kromě odpůrců manowar, komu by se to chtělo číst. -Ujasněte si, pro koho tu recenzi píšete!!! Recenze díla má být především zaměřená pro fanoušky protože u nich se jasně předpokládá, že právě fanoušci ji budou číst! Nicméně když tedy všichni vědí, že manowar jsou ti největší kašpaři na světě, proč mají stále tolik fanoušků? Těm fanouškům se to líbí...jinak by logicky asi nebyli jejich fanoušci ne? Není pak vnesení takového názoru předpoklad toho, že to nějakýmu fanouškovi nepřijde k chuti? koupí si pak časopis kde bude číst o své oblíbené kapele jak moc je špatná? NE! Nikdo by si takovej časopis nekoupil!

8. 07. 2012 22:43

- Vojta

Můžeš mi říct čim konkrétně se Manowar zesměšnil??

8. 07. 2012 22:31

- Pepsi Stone

Pepé: Kdyby člověk přistupoval k recenzím zaujatě, vypadalo by to na těchto stránkách úplně jinak. Cílem recenze není toho či onoho interpreta zesměšnit, ale rozhodně jej tady nikdo nebude chválit za každou sračku, kterou kdo, jak říkáš, vyprskne. Kdyby Manowar nahrálio vyloženě blbé album, tak to tady bude napsaný. Když nahrály průměrný, je to tady taky. To, že tahle kapela ze sebe poslední dobou dělá kašpary se shodují snad všichni hudební recenzenti na celým světě. Anonim: Nedělám rozdíl mezi americkou a evropskou kapelou. Přiznávám, že americká hudba je mi bližší (ovšem Manowar rozhodně nepočítám za reprezentativní vzorek americké muziky, o čemž svědčí i fat, že zlatá ocenění, která kdy nasbírali, dostali v Německu). Ale pokud je ta která kapela dobrá může být třeba z Ameriky, Itálie, Švédska, Čech, Ruska nebo Grónska. Stejně tak za hovno může stát americká kapela stejně jako třeba ta z Antarktidy.

8. 07. 2012 21:33

- Savapip

to Pepé: nesouhlas, názor na muziku není matika, kterou nacpeš do vzorců, vždycky bude subjektivní..., vždycky budeš objektivitu a subjektivitu recenze posuzovat podle toho, nakolik se ztotožním s recenzentem. V čem konkrétně je to ubožejší oproti zahraničním serverům?

8. 07. 2012 20:26

- Anonim

to Pepé: Absolutní souhlas. Je vidět, že si asi ještě žádnou Pepsi Stoneovu recenzi nečetl, protože takhle vypadá téměř každá jeho recenze. A to maj Manowar ještě štěstí, že jsou Američani, protože bejt to evropská kapela dostali by to od Pepsi Stona mnohem víc.

8. 07. 2012 19:51

- Pepé

Pepsi Stone: Nesouhlasím. "Pan recenzátor" by neměl uvádět svůj subjektivní názor jako všeobecný fakt. Měl by si zachovat profesionální odstup a zhodnotit dílo pokud možno nezaujatě. Pokud prostě chce jen vysypat svůj vlastní názor, tak to umí naprosto každý a nemusí k tomu mít žádné znalosti ani schopnosti dílo nějak popsat. Mě jako čtenáře vůbec nezajimají pitominy co si pisatel o díle a o samotné kapele myslí ale chci mít zhodnocené dílo abych věděl jestli do něj mám investovat čas a peníze nebo ne. K subjektivním poznámkám o kreaturách, tom, co je pravda nebo ne apod. by si měli zhodnotit samotní posluchači a fanoušci. Jinak se tohle neliší od kdejaké slátaniny co kde jakej buran ze sebe vyprskne. Nijak bych to neřešil kdyby tohle nebyla první česká recenze a oproti prestižnějším zahraníčním serverům je tohle hodně ubohé.

8. 07. 2012 18:39

- Pepsi Stone

Pepé: Objektivní recenze by byla zpráva, že deska vyšla. Každá recenze vyjadřuje subjektivní pohled jejího autora na danou desku. Pak je jen na čtenáři, jestli s tímto názorem ztotožní nebo ne. Co se týče poznámky o karikatuře Manowar, tak to rozhodně snad od nikoho nelze brát jako osobní invektivum, ale jako o konstatování faktu.

8. 07. 2012 7:59

- Honza

Kolíku: Louder than Hell i Into Glory mám obě hodně rád. Pro mě má smysl i Gods Of War. Ale tohle poslední je oničem... Příště bude líp!

8. 07. 2012 0:55

recenze?! - Pepé

no tak to jsou, s prominutím, stupidní recenze. Souhlasím, že to album je nudný a má hrubé nedostatky hlavně po zvukové stránce ale bez těch osobních výlevů a nepřímých urážek jich a jejich fanoušků by to nešlo? Když neumíte udělat objektivní a nezaujatou recenzi na nějaké úrovni, tak se na to vykašlete rovnou! Sem, tam nějaká poznámka nebo vlastní názor neuškodí ale chrlit jednu trapnou poznámku za druhou je při nejmenším neprofesionální. "Ponechme stranou řeči o tom, jak Manowar dnes působí spíše už jako karikatura sebe sama,..." tak proč o tom meleš celej odstavec, když to chceš ponechat stranou? Verdikt zní nudné Manowar album a ještě horší recenze na to.

7. 07. 2012 17:45

- Vojta

Manowar patří k mím nejoblíbenějším kapelám. A to hlavně kvůli hymnám, chorálům promíchaným s klasickými metalovými skladbami. Chápu že kritizujete Gods of War, protože tam je málo metalu, ale někdo právě kvůli těm hymnám má Manowar rád. První desky Battle Hymns, Into Glory Ride atd. byly skvělý, pak přišli desky kdy chtěli Manowar udělat krok jinam. Album Warriors of The World mě připadá jako jedno z nějlepších od Manowar... ale myslete si co chcete, Swords in the Wind a WoTW všechno dokazují. K nové desce, skladby The Lord of Steel, Touch The Sky, El Gringo, jsou povedený. Škoda je že u ostatních písní se to hodně opakuje, prakticky na jeden motiv je nahraná celá skladba. Závěrečná skladba Hail, Kill and Die mi nepříde vůbec špatná, podle mě to je skladba která prostě k Manowar patří...

6. 07. 2012 22:36

Sorry... - Kolík

...chtěl jsem napsat Louder than Hell. Into Glory Ride je trošku jiná káva, nicméně zvukově je to jednoznačně nejmizernější album Manowar. Stěžovatelé na bzučící basu z posledního počinu by si jej měli poslechnout - zde totiž nejsou basy vůbec! :-)

6. 07. 2012 18:29

Tak to jsi... - Kolík

...Honzo, asi špatně poslouchal. Co bys pak musel napsat o Into Glory Ride? Je třeba poslechnout vícekrát. Má to koule - ne ve všech skladbách, ale ve většině ano. Já osobně jsem ze setlistu vyhodil 2. a 10. skladbu a místo nich dosadil coververzi Heaven and Hell a na závěr pak I Believe ze singlu The Dawn of Battle - a funguje to! Kdyby to tak udělal DeMaio, dostal by tady minimálně 8/10. :-)

6. 07. 2012 18:09

- Honza

Jako velký fanoušek Manowarů, s tím, že mě se mi tu více tu méně líbí všechny dosavadní desky, musím říct že nové album je absoulutně o ničem... Tohle jakoby nebylo od Manowar, možná snad ani ne od nějakého jejich revivalu. Bez energie, bez nápadu, stokrát přefiltrované. Mnohem víc se mi líbí předchozí krátké EP - to je Manowar! Doufám, že k novému albu budou aspoň nějaké koncerty (jako satisfakce).

6. 07. 2012 11:19

- vasek

.-) ale i na Gods of War se nacházely dobré písničky,sice jenom 3,ale byli tam :D :D :D

5. 07. 2012 17:17

- Pepsi Stone

Uznávám, že ař jsem číkal, že k albu budu přistupovat bez předsudků, tak ono nakonec úplně nejde odhlídnout od toho, že to je Manowar. Kapela si u mě touhle deskou vylepšila absolutně příšernou reputaci. Za tak dobrý album to není, ale rozhodně lepší než předchozí dvě hrůzy. Obzvlášť Gods Of War je peklo...

5. 07. 2012 7:12

7,5/10 - Kolík

Na staré klasiky jako Kings of Metal nebo Hail to England toto album sice nemá, ale to snad ani nikdo nečekal. Kritiky se na něj přesto snáší až příliš mnoho a nespravedlivě. Mně osobně vadí pouze 2. a poslední skladba. Zvuk si "vychutnávám" podobně jako u Quorthonova Hammerheart. Jinak jde +/- o mírný nadprůměr. Kdyby takové album vydala nějaká bezejmenná skupina, tak by recenzenti stříkali blahem dva metry před sebe. Stručně shrnuto a podtrženo: Jedno z nejlepších metalových alb, co vyšlo v posledních pěti letech. Rozhodně lepší než např. poslední Iron Maiden, Judas Priest nebo Metallica. V diskografii Manowar bude patřit do lepší poloviny.

4. 07. 2012 20:10

- vasek

toš lidi.....je to aspon pro mě mnohem lepší než Gods of war.....mě se to líbí,prostě ryzí heavy metal...6.5/10 :-)

4. 07. 2012 16:28

Od Maňowař - b.wolf

mám jen dvě fošny a to Hail to England a Fighting World... jiné mě nezaujaly a na tyto pozéry už názor nezměním...

4. 07. 2012 10:19

<< 1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07821 sekund.